۱۴۰۰ تیر ۴, جمعه

فرمانده پلیس راه نظام؛ اگر می‌دانستیم مسافرین خبرنگار هستند، اتوبوس مناسب انتخاب می‌کردیم

تاریخ ارسال 25.06.2021


هادی امیدوار در واکنش به حادثه واژگون شدن اتوبوسی که جان باختن دو خبرنگار را به دنبال داشت، گفت: اگر می‌دانستیم مسافران چه کسانی هستند، حتما اتوبوس مناسب انتخاب می‌کردیم و برایشان اسکورت می‌گذاشتیم.


پیش از این استاندار آذربایجان غربی در مورد این حادثه گفت: این حادثه طبیعی بوده است!


ضررهای هنگفت کشاورزان به دلیل گرانی نهاده‌های کشاورزی

تاریخ ارسال 25.06.2021





 پس از مافیای محصولات کشاورزی این بار گرانی نهاده‌های تولید، کمر کشاورزان را شکسته و زحمات یک‌سال آنها را بر باد داده است.


در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر شده، یک کشاورز که ۳۰۰ هکتار صیفی‌جات کشت کرده به دلیل گرانی سموم آفت‌کش قادر به سم‌پاشی زمین‌های زراعی خود نبوده و اکنون در فصل برداشت، به دلیل بیمار بودن محصولات پس از یک سال رنج و زحمت با ضرری هنگفت مواجه شده است.


به دلیل بی‌کفایتی مسئولان، صنعت کشاورزی نیز مانند سایر صنایع دیگر در حال ورشکستگی و نابودی است.

گزارشگران حقوق بشر خواستار توقف اجرای حکم اعدام حسین شهبازی شدند

 تاریخ ارسال 25.06.2021



گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد،‌ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف اجرای حکم اعدام یک کودک-مجرم شدند.


 جاوید رحمان و موریس تیدبال بینز با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف اجرای حکم اعدام حسین شهبازی نوجوان محبوس در زندان عادل‌آباد شیراز شده‌اند.


گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه خود تاکید کرده‌اند: به غیر از آقای شهبازی در ایران دستکم دو کودک-مجرم دیگر نیز در خطر اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام قرار دارند.


اعدام کودکان و افرادی که در سن کمتر از ۱۸ سال مرتکب جرم شده‌اند به وضوح توسط قوانین بین المللی حقوق بشر ممنوع است.

 

حسین شهبازی در دی‌ماه ۹۷ از بابت اتهام قتل بازداشت شد. او یک‌سال بعد از سوی شعبه ۳ دادگاه کیفری یک استان فارس به اعدام محکوم و حکم در خردادماه ۹۹ توسط دیوان عالی کشور تأیید شده است.


۱۴۰۰ تیر ۳, پنجشنبه

دستاورد دیگری از نظام؛ خرید مرغ با کارت ملی

تاریخ ارسال 24.06.2021


 منابع جمهوری اسلامی اعلام کردند که هر اصفهانی با کارت ملی در هر هفته تنها امکان خرید ۶ کیلوگرم مرغ را دارد.

این مطلب را معاون امور بازرگانی سازمان صنعت و معدن و تجارت استان اصفهان تایید کرده و مدعی شده است: برای کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند که در سامانه رهتاب ثبت می‌شود و هر فرد با ارائه کارت ملی می‌تواند هفته‌ای ۶ کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد.

۱۴۰۰ خرداد ۲۵, سه‌شنبه

ماهنامه حق ما انسانها چاپ 19 خرداد 1400

 

ماهنامه سیاسی و اجتماعی

حق ما انسان ها

 

نشریه مستقل هواداران حقوق بشر

 

سال دوم شماره نوزدهم  خرداد 1400 / یونی 2021

 

ما هواداران مستقل حقوق بشر، خواهان احترام به حقوق ذاتی (حقوقی که در زمان زایش همراه ماست چون نفس کشیدن، دیدن، شنیدن، رشد، حرکت، احساسات و...) و شهروندی (وظیفه جامعه برای امکان رشد حقوق ذاتی چون امنیت زندگی، رفاه، بهداشت، آموزش، پرورش و...) انسان ها هستیم.

برای آگاهی در زیر کنوانسیون‌ حقوق‌ کودک(مصوب‌ نوامبر ۱۹۸۹) را اعلام می کنیم

۱۴۰۰ خرداد ۲۱, جمعه

مردم بی‌پروا نظر خود را می‌گویند/خامنه‌ای ظالم باید از قدرت کناره‌گیری کند



در آستانه برگزاری نمایش مضحک انتخابات، شهروندان آگاه به صورت بی‌پروا نظر خود را بیان کرده و تاکید می‌کنند که خامنه‌ای ظالم باید از قدرت کناره‌گیری کند.

 

۱۴۰۰ خرداد ۱۳, پنجشنبه

قطعی برق نمادی از شیوه حُکمرانی استبداد مذهبی است



منصور امان

جدول های خاموشی؛ نمودی از رها شدگی اوضاع

هیچگاه به اندازه این دور از نمایش انتخابات ریاست جمهوری مُلاها، وعده های پُر آب و تب مُنتخبان شورای نگهبان پرت و توخالی تر به گوش نرسیده است. در همان حال که “نظام” حتی از تامین برق کشور نیز عاجز است و نان را از دست مردُم قاپ می زند، آنها گزافه رُشد، رفاه و اشتغال در دهان می گردانند و ورد یارانه یک میلیونی، وام ازدواج نیم میلیونی و بسته غذایی ۳۰۰ هزار تومانی می خوانند.

از شهرهای میلیونی تا روستاهای کوچک، جریان برق در گرم و سوزان ترین ماه های سال مُتوقف شده و همراه با آن جریان یافتن عادی کار و زندگی در عمل غیرمُمکن گردیده. تقویم زندگی که بر اثر ویروس کُرونا برای نسل بالنده دانش آموز و دانشجو، اصناف و شرکتها و مشاغل کوچک، کارگران و خوداشتغالها نیمه مُنجمد شده بود، اینک یخ بسته است. فعالیت حیاتی ترین مراکز در عصر ویروس، بیمارستانها و درمانگاه ها، دُشوار یا مُختل گردیده و دستگاه های اُکسیژن ساز و یخچالهای واکسن به ناقوسهای مرگ تبدیل می شوند.

در یک کلام، به جُز اُلیگارشی حاکم و ریزه خوارهایش، هیچیک از بخشهای جامعه از تاثیرات مُخرب و طاقت فرسای قطع برق برکنار نمی ماند. خسارتهای کلان اقتصادی این امر فقط بر دوش جامعه آوار می شود و مشقات آن در زندگی روزمره، روح و روان همه آنهایی را که به تامین برق از سوی حاکمیت وابسته اند، می فرساید.

قطع برق را می توان نمادی از شیوه حُکمرانی استبداد مذهبی دانست، اما تصویر فراگیر از این سبک و سمتگیری هنگامی به دست می آید که این امر در کنار انبوه مُشکلات دیگری که کشور و مردُم با آن دست و پنجه نرم می کنند، گذاشته شود؛ مُشکلاتی که بیشتر آنها حیاتی ترین و ابتدایی ترین زوایای زندگی اجتماعی همچون آب، غذا، کار، هوا، بهداشت، آموزش، حمل و نقل و جُز آنها را در بر گرفته.

پیام نه چندان پنهان در این تصویر می گوید که دستگاه حاکم تامین جامعه و نیازهای آن را وظیفه خود نمی داند و امر “خدمت رسانی” در جایگاه حاکمیت و حُکومت را مساله ای انحصاری و محدود به طبقه حاکم و منافع آن می انگارد. رژیم ولایت فقیه جامعه را به حال خویش رها کرده است، نه برق، نه آب و نه تغذیه آن مُشکل و مشغله اش نیست. مساله “نظام” تمرکُز قُدرت با هر ابزار و انباشت ثروت از هر طریق است.

مردُم در این جهان بینی تا جایی به حساب می آیند که بتوان پس اندازهای شان را در موسسات قرض الحسنه غارت کرد، دارایی شان را در بورس بالا کشید، از سُفره شان دُزدید یا به عُنوان سیاهی لشکر نمایش مشروعیت به کارشان گرفت. جُز این، آنها خود باید ببینند که چگونه می توانند راهشان را در برهوت خلق شده ی ولایت فقیه بیابند.

چنین می نماید که جامعه اینک راهش را یافته است. توده به جان آمده مسیر حل مُشکلات ریز و دُرُشت خود را نه در جهنم رژیم ولایت فقیه، بلکه بیرون از آن می جوید. این همان تحولی ست که نمایش سهل و روتین انتخابات را برای حاکمان هراسان ج.ا به حالت فوق العاده و میدان جنگ واقعی بدل ساخته است.

*****************************

خطر نابودی واکسن‌های کرونا با قطعی برق

درحالی‌که شروع قطعی‌ برق به یکی از نگرانی‌های مراکز درمانی و بیمارستان ها به‌دلیل ایجاد اختلال در دستگاه‌های اکسیژن‌ساز تبدیل شده، حالا از مراکز سلامت منتخب واکسیناسیون خبر می‌رسد که این خاموشی‌های پی‌درپی، زنجیره سرد مخازن انبار واکسن را قطع می‌کند.

برخی از متصدیان مراکز سلامت در همین رابطه به روزنامه همشهری می‌گویند که چنین اتفاقی در حالی رخ می‌دهد که بیشتر مراکز سلامت، زیرساخت‌های لازم از جمله دستگاه‌های ژنراتور تامین برق اضطراری ندارند. همین اتفاق سبب شده تا در این مراکز، بر بسته بودن مداوم یخچال‌های نگهداری واکسن و استفاده از یخ برای تامین سرما در کولدباکس‌ها تأکید شود.

کارکنان این مراکز که نگران ازبین‌رفتن واکسن‌ها هستند می‌گویند درصورتی ‌که این وضعیت ادامه داشته باشد، قطعا برای نگهداری از واکسن‌ها که هر 2-3روز یک‌بار به آنها تحویل داده می‌شود، با مشکل مواجه می‌شوند.

یکی از پزشکان مراکز سلامت که نخواست نامش در گزارش بیاید، دراینباره به این خبرگزاری ایرنا می‌گوید:«‌واکسن‌ها تحمل تغییر دما را دارند اما این زمان هم کاملا مشخص‌شده است و درصورت هرگونه تغییر دمایی که موجب آسیب به واکسن شده باشد با تهیه صورتجلسه واکسن از رده خارج می‌شود.»

او با بیان اینکه نوع واکسن‌ها با یکدیگر متفاوت است، می‌گوید: «برخی از واکسن‌ها اگر درشان باز شود، حتما باید تزریق صورت بگیرد و نمی‌توانند مجددا به یخچال برگردانده شوند. واکسن‌هایی هم که اکنون در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند عمدتا تک‌دوز برای یک نفر و 2دوز تزریق به 2نفر است. تعداد مشخص و مورد نیاز به کولدباکس‌هایی که دارای آیس‌پک و دمای 2تا 8 درجه هستند منتقل و تزریق می‌شوند اما هم‌اکنون نگرانی‌هایی از قطعی برق وجود دارد و ما درصورت قطعی مداوم برق مجبور هستیم که در یخچال را باز نکنیم تا درجه سرما حفظ شود

برای نگهداری واکسن‌های روسی حتما باید از یخ خشک استفاده شود که دمای منفی 20درجه باشد. بعد از خروج از یخچال هم 2ساعت زمان نیاز داریم که یخ آنها باز شود و پس از آن هم 2ساعت بیشتر زمان برای تزریق وجود ندارد. در این وضعیت ما حتی پرتی واکسن هم داشتیم که باید برای دلیل آن صورتجلسه با نماینده حراست نماینده وزارت بهداشت پر می‌کردیم که مبادا واکسن به گروه غیرهدف تزریق شده باشد.”



رقبای نتانیاهو برای تشکیل دولت جدید به توافق رسیدند

در اسرائیل، رقبای سیاسی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور به یک توافق برای تشکیل دولت جدید رسیدند و احتمالا مسیر خروج او از سمت نخست وزیری پس از ۱۲ سال را هموار کردند.

به گزارش صدای آمریکا، رقیب اصلی آقای نتانیاهو، یائیر لاپید، روز چهارشنبه ۱۲ خرداد، رسما اعلام کرد که با متحدان سیاسی برای تشکیل دولت به توافق هایی رسیده است.

یائیر لاپید و شریک اصلی او برای ائتلاف، نفتالی بنت، چندی قبل پایان از ضرب الاجل از پیش تعیین شده در نیمه شب به این توافق رسیدند.

آنها با این توافق مانع آن شده اند که اسرائیل برای پنجمین بار پیاپی در حدود دو سال، یک انتخابات سراسری برگزار کند.

لاپید در توئیتی اعلام کرد که به رئیس جمهوری کشور اطلاع داده است که برای تشکیل دولت به توافق رسیده است.

او نوشت: «این دولت برای همه شهروندان اسرائیل کار خواهد کرد، آنهایی که به آن رای دادند و آنهایی که رای ندادند.»

او گفت این دولت هر کاری برای اتحاد جامعه اسرائیل انجام می دهد.

یائیر لاپید ۵۷ ساله و از حزب میانه‌روی «یش عتید» است. حزب او پس از حزب راست‌گرای لیکود، در پارلمان دوم است.

تحت این توافق، لاپید و بنت به طور گردشی، سمت نخست وزیری را در اختیار خواهند داشت. بنت دو سال اول و لاپید دو سال آخر در این سمت خواهد بود.

توافق لاپید و بنت هنوز نیازمند تایید پارلمان اسرائیل است. اگر پارلمان اسرائیل به این توافق رای مثبت دهد، دوران ۱۲ ساله نخست وزیری بنیامین نتانیاهو، که خود در اسرائیل یک رکورد به حساب می آید، پایان خواهد یافت. به نوشته آسوشیتدپرس، انتظار می رود که این رای گیری اوایل هفته آینده انجام بگیرد.

یائیر لاپید، ۵۷ ساله از حزب میانه روی «یش عتید» است. حزب او پس از حزب راست گرای لیکود، در پارلمان دوم است. لاپید یک روزنامه نگار سابق است که در سال ۲۰۱۲ وارد عرصه سیاست شد و حزب «یش عتید» را بنیانگذاری کرد. لاپید از منتقدان احزاب ارتدکس افراطی در اسرائیل بوده است.

نفتالی بنت، سیاستمدار ۴۹ ساله و رهبر ملی‌گرای حزب راست‌گرای افراطی «یامینا» است. بنت که سابقه وزارت نیز دارد، از کارآفرینان اسرائیلی نیز بوده است. از جمله سوابق بنت، هدایت وزارت آموزش در اسرائیل است.



source https://www.azadegy.de/?p=25581

هدف رژیم از برگزاری نمایشگاه “حماسه ایران” چیست؟



بنیاد میراث پاسارگاد

نمایشگاه «حماسه ایران» در لندن تا چه اندازه برای ایران است

چرا حکومت اسلامی پیشنهاد نمایشگاه «حماسه ایران» را به موزه ی ویکتوریای لندن داده است

چند روزی ست که نمایشگاهی تحت عنوان «حماسه ایران» در موزه ی «ویکتوریا و آلبرت» لندن برگزار شده است. بنا بر گزارش مدیر این موزه «هدف از برپایی این نمایشگاه این است که به یکی از بزرگترین تمدن های تاریخ جهان و گذار این تمدن به قرن بیست و یکم و همچنین گنجینه های بزرگ و مهم آن نگاهی انداخته شود.» باز آنگونه که مدیر نمایشگاه می گوید در این نمایشگاه 5000 سال تاریخ ملی ایران و دستاوردهای فرهنگی ایران تا کنون به نمایش گذاشته شده است.

متاسفانه چند سالی ست که موزه های اروپا روش نادرستی را در ارائه آثار تاریخی ایران داشته اند، به این معنی که فرضا در موزه هایی چون برلین و لوور بیشتر آثار ایرانی به عنوان «هنر اسلامی» معرفی شده است. تا جایی که خیام و زکریا رازی و ابن سینا و فردوسی هم رفته اند در لیست شعرای اسلامی. و آثار هنری زیبایی که به دست هنرمندان ایرانی ساخته شده (چون پس از حمله اعراب به ایران بوده) به نام هنر اسلامی خوانده شده اند.

بنا به گفته «سیدمهدی حسینی متین» کاردار سفارت جمهوری اسلامی در لندن پیشنهاد اولیه برگزاری این نمایشگاه حدود دو سال پیش از سوی سفارت جمهوری اسلامی در لندن مطرح شده و مورد استقبال مسئولین موزه قرار گرفته است» و این یعنی که حکومت اسلامی هدف و منافعی خاص از این نمایشگاه در نظر داشته است. در نشریات حکومتی ایران از اهمیت این نمایشگاه به دلیل تمرکز آن بر «تغییر مذهب، و نقش اسلام در فرهنگ ایران» گفته شده است.

و در برخی از نشریات انگلیسی از آن به عنوان «نمایشگاهی از 5 هزارسال با شکوه عرفانی» نام برده اند.

هنوز از نوع قرارداد حکومت اسلامی با این موزه روشن نیست و به این ترتیب این هم روشن نیست که این بار دیگر چه آثار ایرانی به عنوان اسلامی قالب زده شده و به چه آثار غیر ایرانی نام ایرانی داده اند و در واقع برگزاری این نمایشگاه تا چه اندازه برای ایران است و چقدر برای اهداف حکومت اسلامی؟

البته براساس برخی از گزارش ها در همین دو سه روزه، و مثل همیشه، استقبال از بخش قبل از اسلام این نمایشگاه بسیار زیادتر بوده است. گفته می شود در این قسمت منشور کوروش بزرگ و آثاری از دوره ایلام تا ساسانیان قرار دارد.

نجات تاق کسری در گرو گسترش و طلاکوبی مقبره مسلم بن عقیل!
سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه 1400 = 18-05 2021

شکوه میرزادگی: روز سه شنبه 28 اردیبهشت، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری در یک نشست خبری اعلام کرد که: «سرانجام دولت عراق برای نجات و مرمت تاق کسری از ایران دعوت کرده است».

در ابتدا و بر اساس گفته طالبیان به نظر می آید که این عراق بوده که اهمیتی به ویرانی های اخیر تاق کسری نمی داده است .اما از آنجا که ما در «بنیاد میراث پاسارگاد» چندین سال است این مساله را دنبال کرده ایم، می دانیم که طی ده سال گذشته سازمان میراث فرهنگی عراق بارها برای نجات تاق کسری از ایران کمک خواسته بود. و بسیاری از فرهنگ دوستان ایرانی در داخل و خارج مرتب از سازمان میراث فرهنگی ایران تقاضای کمک کرده بودند ، ولی مسئولین سازمان میراث فرهنگی در این مورد کاملا سکوت کرده بودند.

در همین ارتباط بنیاد میراث پاسارگاد با دادن هشداری به مردمان ایران، و فرستادن چندین نامه و سفیری به یونسکو از آن ها خواسته بود که تاق کسری را نجات دهند. و یونسکو نیز همیشه پاسخ اش این بوده که «تلاش می کنیم ولی هر دو کشور باید کمک کنند».

و بالاخره طالبیان در همین جلسه دست خودشان را رو کرده و به طور غیر مستقیم گفته است که چرا به تماشای ویران شدن هر روزه ی تاق کسری نشسته بودند، و پاسخی به تقاضاهای عراق و یونسکو و فرهنگ دوستان ایرانی نمی دادند.

او می گوید: «متاسف بودیم که نمی‌توانستیم برای نجات و مرمت آن اقدامی انجام دهیم، اما گاهی مناسبات کشورها را ملاحظه نمی‌کنیم. چندبار به عراق نامه نوشتیم و آن‌ها هربار می‌گفتند تشریف بیاورید.{اما} ما دولت هستیم و عراق باید رسما از ایران دعوت می‌کرد.» و ضمن اشاره به سرانجام پیگیری ها ادامه می دهد: «مکاتبات زیادی انجام دادیم، حتی به ستاد بازسازی عتبات عالیات هم مراجعه کردیم و از آن‌ها خواستیم با توجه به نزدیکی مزار مسلم بن عقیل به طاق کسری، موضوع یکپارچه پیگیری شود. با این حال، منتظر دعوت رسمی دولت عراق بودیم» یعنی شرط حکومت اسلامی برای کمک به مرمت تاق کسری این بود که عراق اجازه دهد که مرمت تاق کسر و مقبره مسلم بن عقیل یک جا انجام شود.

به این ترتیب با میسر شدن گسترش و طلاکوبی مقبره مسلم ابن عقیل (برادر زاده امام اول شیعیان) حکومت اسلامی ممکن است (یادتان باشد! ممکن است) دستی هم به سر و روی تاق کسری بکشد. امیدواریم عراقی ها اجازه ندهند که مرمت این بنا نیز چون بناهای دیگر تاریخی ایران، به وسیله مرمت کارانی ناشی انجام نشود.



source https://www.azadegy.de/?p=25580

ایران؛ خشکسالی بی‌سابقه: سرآغاز بحرانی عظیم و لاینحل

خشکسالی بی‌سابقه در ایران؛ سرآغاز بحرانی عظیم و لاینحل در کشور/ کیومرث امیری

هرانا؛ ماهنامه خط صلح – دهقان پیر با قامتی خمیده و دستهای پینه‌بسته بر روی تپه‌ی مشرف به مزرعه گندمش ایستاده و با حسرت و حیرت دشت را به تماشا نشسته است. تا چشم کار می‌کند مزارع گندم و جو است که به خاطر کم‌آبی و عدم بارش در فصل بهار از سبزی به زردی گرائیده و در حال خشکیدن و نابودی است. لکه‌های ابر که در آسمان هویدا می شوند جرقه امیدی به دل پیرمرد راه می یابد و بی اراده با خودش می‌گوید: یعنی می‌شود ببارد؟! ولی بهار است و هفته‌هاست که از باران خبری نیست.

دیدن مزارع تشنه بار دیگر زخم دلش را تازه می‌کند. آه بلندی می‌کشد و به اطراف چشم می‌گرداند تا چشم کار می‌کند مزارع جو و‌ گندمی است که به دلیل بی‌آبی به زردی گرائیده و آخرین رمقشان را از دست داده‌اند و در حال خشکیدن و از بین رفتن هستند. دیدن این صحنه مرد دهقان را سخت رنج می‌دهد. رنجی که تا عمق جانش را می‌آزارد.

آه خدایا! آن همه رنج و تلاش، آن همه دوندگی و هزینه کردن زمان کشت و اکنون حاصل سوخته و بی‌ثمری است که او و میلیون‌ها کشاورز دیگر چون او را به خاک سیاه نشانده است!

یادش میاد اگر زمین‌هایشان دیم نبود و یادش میاد کاش آن سد زده می‌شد و کاش این چاه حفر نمی‌شد و …. و این دست‌کاری‌های ناشیانه که در طول نیم قرن اکوسیستم منطقه را به طور کلی با تغییر و بحران روبرو و به این شیوه نابود کرد تا جایی که دیگر به آسمان هم نمی‌شود امید داشت و هیچ دادرسی هم نیست.

ته قلبش می‌گوید آسمان هم با ما قهر کرده است و دیگر نمی‌بارد. با دنیایی از حسرت و اندوه بار دیگر کشتزارها را از نظر می‌گذراند، فاجعه‌ای هولناک و یک تراژدی دردناک و وصف‌ناشدنی در اینجا در حال وقوع است. این را مرد دهقان که همه‌ی امیدش برای معاش را از دست داده است بیشتر از هر کسی می‌فهمد و بو می‌کشد و با تمام وجودش حس می‌کند. ناامیدانه راه خانه را پیش می‌گیرد و خاموش می‌گرید و می‌رود تا فردای بی نان و آذوقه‌ای خود و خانوارش و میلیون‌ها چون خود را به عزا بنشیند.

فلات بزرگ و باستانی ایران در طول تاریخ بارها و بارها خشکسالی را به خود دیده و تجربه کرده است. خشکسالی‌های موقت، طولانی و گاه و بی‌گاه. سابقه این معضل تا جایی هست که پادشاهان و بزرگان ایران باستان را به نیاش و درخواست از درگاه اهورا مزدا وا داشته است تا سرزمین ایران را از خشکسالی و دروغ محفوظ نگه دارد.

خشکسالی و دروغ دو مصیبت بسیار خطرناک به حال زمین و بشریت. دو پدیده‌ی شومی که در این برهه‌ی تاریخ نزدیک به نیم قرن است تمامیت سرزمین ایران را با مردمانش به ستوه آورده و به سقوط قهقهرا کشانده است.

تاریخ گواه بر این مدعاست که همه‌ی آن‌خشکسالی‌ها با تلاش برخی دولت‌مندان و تدبیر مردم تلاشگر و با تجربه ایرانی به نیکی از سر گذرانده شد بدون آنکه خسارات سنگینی را باقی بگذارند و در تعریف دیگر با همت و تدبیر ایرانیان راستین آن خشکسالی‌ها مهار شدند و سال‌های پر از خیر و برکت و باران خیز باز از راه رسیدند و مملکت ایران نجات یافت از خشکسالی و از یاس و ناامیدی مردمانش.

اما این بار و در این نیم قرن اخیر گویی این مصیبت بزرگ دست بردار از سر ایران زمین و مردمانش نیست. مصیبتی که همراه با مشکلات گرم شدن زمین و دروغ‌های شاخدار سردمداران و مسئولین و مهندسین کذا و کذا و ناشی‌کاری‌های نامعمعاران نان به نرخ روز خور نزدیک به نیم قرن متوالی است ادامه دارد و در سال زراعی جاری خشونتش را به تام و تمام نشان داده چرا که کشاورزان تقریبا سراسر کشور دانه‌ای حتی از کشته‌های خود برداشت نکردند و هر چه کاشته بودند درست در زمانی که چیزی به برداشتشان نمانده بود به‌دلیل عدم بارنگی در بهار نیست و نابود شد و از بین رفتند. دهقانانی که زردی کاشتند تا سبزی درو کنند حال با خاک سیاه مواجه شدند و آه ار نهادشان برآمده است بی‌آنکه دادرسی داشته باشند.

گذری بر بخش کشاورزی و آب و هوایی ایران طی نیم قرن گذشته

گذری بر بخش کشاورزی و آب و هوایی ایران طی نیم قرن گذشته گویای این واقعیت تلخ و نگران کننده است که فلات ایران به دللایلی که به طور مختصر به دنبال خواهد آمد در مرز نابودی و عدم امکان زندگی در آینده نزدیک در آن طبق نظر کارشناسان قرار دارد.

طی حدود نیم قرن گذشته شاهد آن بودیم با از بین رفتن و سقوط سلسله پهلوی و روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران تمامی طرح‌های مطالعه شده و حتی در دست اجرا در بخش آب و خاک و کشاورزی با عنوان طرحهای طاغوتی از دید انقلابیون؟! و تازه به دوران رسیده‌ها کنار گذاشته شد و به باد فراموشی سپرده شدند و سپس بعد از آنکه تا سال‌ها از گذشت انقلاب اسلامی و در تمام طول هشت سال جنگ ایران با عراق کوچک‌ترین طرح و برنامه و حتی نگاهی به بخش مهم آب و هوایی و کشاورزی در کشور وجود نداشت و این بخش به طور کلی از یاد رفته و رها شده بود و اصولا مسئولین جمهوری اسلامی ارزش و اهمیتی برای این بخش قائل نبودند و شاید هم به مخیله آنها راه نیافته بود اما در پایان جنگ، بخش کشاورزی کمابیش مورد توجه مسئولین قرار گرفت آن‌هم نه با دیدی تخصصی و جدی بلکه بیشتر با نگاهی سیاسی و باری به هر جهت به سراغ بخش کشاورزی آمدند؛ آن‌‎هم نه با در نظر گرفتن جمیع جهات آب و خاک و هوا بلکه به طور ناشیانه و آنچه نبایست اتفاق بیافتد اتفاق افتاد. به این معنی که علیرغم آنکه خشکسالی در هر کجا که اتفاق بیافتد عوامل متفاوتی دارد ولی در ایران عمده‌ترین عوامل خشکسالی دخالت انسانی بوده و دست‌اندازی در آب و خاک زیر سایه مدیریت ناکارآمد و غیر متخصص و بدتر از آن با نگاه سیاسی و غیرمسئولانه و متاسفانه رانتی و بدون نظارت به این بخش بسیار مهم و حیاتی پرداخته شده است که نتیجه آن به همراه خشکسالی به بحران بزرگ بی‌آبی در کشور منجر شد. این ضایعه که بهتر است از آن با عنوان فاجعه یاد کرد بسیاری از کارشناسان متعهد را به این نتیجه تلخ و دردناک رسانده است که اعلام کنند با ادامه شرایط موجود در آینده نه چندان دور زندگی در فلات ایران غیرممکن خواهد بود و در این رابطه به خشک شدن سه‌چهارم از دشت‌های ایران طی چهار دهه گذشته و نابودی دستکم چهار دشت بزرگ کشور اشاره می‌کنند. تا جایی که در شرایط فعلی کشور نه تنها با مشکل و کمبود شدید آب کشاورزی مواجه بوده بلکه برای تامین آب آشامیدنی نیز هم اکنون علاوه بر قطعی اب مکرر در بیشتر شهرها به بسیاری از شهرهای کوچک و روستاها نیز با تانکر آبرسانی می‌شود و مردم در مضیقه قرار دارند.

حال چرا و چگونه کشور با این همه امکانات و این وسعت و با ۸۵ میلیون نفر جمعیت به چنین سرنوشتی دچار شد و هنوز بررسی دقیق و علمی صورت نگرفته است ولی آنچه آشکار است و از چشم پنهان نبوده و از نظر کارشناسان دور نمانده است عمق فاجعه‌ای است که طی این سال‌ها بر محیط زیست و آب و هوای ایران و کشاورزی آن رفته است.

متاسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و روی کارآمدن انقلابیون مسلمان به فرمان آیت‌الله خمینی ارگانی به نام جهاد سازندگی در موازات با وزارت کشاورزی به وجود آمد و تشکیل شد. این ارگان که فعالیتش با نیروهای انقلابی و غیر متخصص به امور کشاورزی تشکیل شد بی‌محابا و لجام گسیخته به دخالت در امور آب و خاک و زمین و کشاورزی پرداختند و با دستکاری و دخالت همه‌جانبه و غیر تخصصی در همه امور ابتدا و قبل از هر چیز با رها کردن آب‌های سطحی و قنوات و رودخانه‌ها سیاست استفاده از سفره‌های آب زیرزمینی را برای استفاده در بخش کشاورزی و آشامیدنی پیش گرفتند و دولت‌های وقت نیز برای نیل به خودکفایی خیالی وزارت کشاورزی را هم ملزم به پیروی از چنین سیاست غلط و اشتباهی در این بخش کردند. لذا چاه‌های عمیق و نیم‌عمیق در کوتاه مدت و با سرعت در سراسر دشت و دمن‌های کشور و با هزینه‌های گزاف برای کشاورزان حفر شد؛ تا جایی که حتی کشاورزان را با پرداخت وام تشویق و حتی مجبوز به حفر چاه کردند و این امر باعث شد کشاورزان نگاه خود را به طور کلی از استفاده از آب‌های سطحی و رودخانه‌ای بردارند و تمامی تلاششان را در جهت حفر چاه‌های عمیق و نیم‌عمیق که گاه تا عمق ۶۰۰ متر هم پیش رفت و متاسفانه با آبیاری به شیوه سنتی معطوف دارند و به این شکل استفاده از سفره‌های آب زیر زمینی بی ضابطه و بی حد و مرز سال‌های طولانی ادامه یافت تا جایی که امروزه کارشناسان متعقدند بیش از ۸۰ در صد از سفره های آب زیر زمینی کشور از بین رفته، امری که غیر قابل جبران است و خشکی منطقه و رانش زمین و بسیاری مشکلات و معضلات محیط زیستی و آب و هوایی را در پی داشته و خواهد داشت.

از سوی دیگر دولت سازندگی هاشمی رفسنجانی؟! با اقدام به سد سازی در سطح وسیع و آن‌هم زیر نظر نیروهای غیر متخصص و ناکارآمد نظامی سپاه پاسداران و با دخالت مستقیم نظامیان که صد درصد مطالعه و اجرای سدسازی‌ها را عهده‌دار شدند و بدتر از آن با نگاه سیاسی و خودی و غیر خودی به استان‌ها، آب رودخانه بررگ زاینده‌رود را به سمت کویرهای یزد هدایت کردند و زاینده‌رود بر اثر آن خشکیده شد و یا آب رودخانه سیروان در استان کردستان را با صدها کیلومتر فاصله با ایجاد ستون‌هایی به طول شصت کیلومتر و لوله‌گذاری‌های طولانی و ایستگاه‌های پمپاژ متعدد و با هزینه‌های زیاد به دشت عباس در جنوب کشور هدایت کردند و مسائل دیگری که جای بحث آن‌ها در اینجا نیست؛ متاسفانه این امر باعث تغییرات وسیع در اکوسیستم مناطق وسیعی از کشور شد و نتایج آن خشکسالی‌های غیر طبیعی و نابودی و خشکیدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و صدها سراب و قنات و چشمه‌ها را به دنبال داشت و اعتراضات گسترده و اختلاف و جنگ و درگیری بین کشاورزان ساکن این مناطق را به روندی دائمی دامن زده است و در نقاطی شور شدن آب مناطق را باعث شده است.

امروزه با نگاهی کلی به کلیت وضع آب و هوایی ایران متاسفانه به این نتیجه تلخ و نگران‌کننده می‌رسیم که به دلیل مدیریت ناکارآمد و غیر مسئول جنگل‌های وسیعی در کشور که در خنک نگه داشتن منطقه نقش بزرگی داشتند، نابود شده و رودخانه‌های بزرگ خشکیده و از جریان افتاده‌اند؛ دریاچه‌های زیادی برای همیشه خشک شده‌اند که مرگ آبزیان و نابودی نسل بسیاری از پرندگان را به دنبال داشته است. منابع طبیعی کشور و هزاران گونه گیاهی و جانوری در کشور دچار خسارات‌های جبران‌ناپذیر و اکثرا نابودی دائمی شده و امید ملت را به ناامیدی تبدیل کرده و نتایج اندوه‌بار نداشتن امید به زندگی در کشور را تا درجه زیادی کاهش داده است؛ تا جایی که می‌توان گفت این امر یعنی از عوامل عمده خودکشی‌ها، فقر و اعتیاد در جامعه و بسیاری ناهنجاری‌های اجتماعی شده است.

امروزه کارشناسان و صاحب‌نظران آمار و اطلاعات بسیار نگران‌کننده‌ای از وضعیت آب و هوایی و کلیت زندگی ملت را اعلام می‌دارند و در زمینه‌ی آب که مایه اصلی حیات است متعقدند ایران به مرز ورشکستگی آب رسیده است و آینده بسیار نگران کننده‌ای در پیش رو دارد.

با این حال متاسفانه هیچ اراده‌ای در جهت توجه و برنامه‌ریزی برای نجات این فلات بزرگ و ساکنانش از این مصیبت و مشکل عظیم وجود ندارد.



source https://www.azadegy.de/?p=25579

۱۴۰۰ خرداد ۱۲, چهارشنبه

برجام؛ دیپلمات‌ها: هنوز تصمیم‌های دشواری پیش‌رو داریم



به گزارش خبرگزاری مهر، دیپلمات‌های سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) شامگاه چهارشنبه و پس از پایان پنجمین دور مذاکرات برجامی وین بیان کردند: «ما در مذاکرات به پیشرفت‌های بیشتری دست یافتیم و ابعاد مهم یک توافق آتی (درباره احیای برجام) به نتیجه رسیده است؛ اما هنوز تصمیم‌های دشواری پیش‌رو داریم».

این در حالیست که مابع آگاه به مذاکرات وین به «العربیه» گفتند که دور پنجم این مذاکرات پس از 9 روز گفتگوهای فشرده، عصر چهارشنبه، بدون هیچ توافقی به پایان رسیده و قرار است دور ششم گفتگوها هفته آینده برگزار شود.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات اتمی وین، گفت: مذاکرات به مرحله‌ای رسیده که باید با پایتخت‌ها درباره مسائل باقی‌مانده‌ای که نیازمند اتخاذ تصمیم‌های سیاسی است رایزنی شود.

وی پیش تر ضمن اشاره به حساسیت مرحله کنونی گفتگوها گفته بود که در جریان این دور از مذاکرات مشکلات و پیچیدگی‌هایی ایجاد شده که نیازمند «ایده‌های جدیدی» است.

او گفت: «ما شاهد پیشرفت مداوم در مذاکرت وین درباره برجام هستیم اما همیشه در ارزیابی خودمان با احتیاط عمل می‌کنیم، تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشود هیچ توافقی صورت نمی‌گیرد.

از سوی دیگر پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که پیشرفت‌ها در مذاکرات برجامی وین کند شده‌اند.

منابع آگاه در گفت‌وگو با آکسیوس اعلام کردند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

این در حالیست که مقام‌های آمریکایی هفته گذشته خوش‌بینی‌های محتاطانه‌ای درباره احتمال حصول پیشرفت در پنجمین دور مذاکرات وین ابراز کرده بودند.

اما به نوشته آکسیوس در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی حاصل شده است.

برخی منابع دیگر می پرسند: سرنوشت مذاکرات وین به کجا می‌رسد؟ آیا رهبر جمهوری اسلامی مذاکرات را تا رسیدن رئیسی به کرسی ریاست‌ جمهوری کش خواهد داد یا که هنوز جدیتش را برای مذاکرات نشان نداده است.



source https://www.azadegy.de/?p=25578

فیلم؛ پالایشگاه تهران: تا کنون ۱۸ مخزن آتش گرفته است

یک کاربر شبکه های اجتماعی: مخزن ها دونه دونه داره آتیش میگیره

خبرنگار صداوسیما: محل آتش سوزی در پالایشگاه تهران؛ تا کنون ۱۸ مخزن آتش گرفته است



source https://www.azadegy.de/?p=25577

منبع آمریکایی: پیشرفت‌ها در مذاکرات وین کند شده است



به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، پیشرفت‌ها در مذاکرات برجامی وین کند شده‌اند.

منبع آگاه در گفت‌وگو با پآکسیوس اعلام کردند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

این در حالیست که مقام‌های آمریکایی هفته گذشته خوش‌بینی‌های محتاطانه‌ای درباره احتمال حصول پیشرفت در پنجمین دور مذاکرات وین ابراز کرده بودند.

اما به نوشته آکسیوس در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی حاصل شده است.

برخی منابع دیگر می پرسند: سرنوشت مذاکرات وین به کجا می‌رسد؟ آیا رهبر جمهوری اسلامی مذاکرات را تا رسیدن رئیسی به کرسی ریاست‌ جمهوری کش خواهد داد یا که هنوز جدیتش را برای مذاکرات نشان نداده است.

یادآوری می شود آمریکا و رژیم ایران مذاکرات مستقیمی در وین نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می‌کنند.

خبرگزاری رویترز دقایقی پیش به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که انتظار می‌رود مذاکرات غیرمستقیم میان رژیم ایران و آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای پنجشنبه هفته آینده برگزار شود.



source https://www.azadegy.de/?p=25576

فیلم کامل از آتش سوزی عظیم در پالایشگاه جنوب تهران



رسانه های حکومتی گزارش کردند پالایشگاه «شهید تندگویان» تهران دچار حریق شده و بخش‌هایی از پایتخت را دود غلیظی در خود گرفته است.

خبرگزاری «تسنیم» با اعلام اینکه مخازن گاز مایع آتش گرفته و تمامی فعالیت‌های پالایشگاه متوقف شده است، آتش‌سوزی این پالایشگاه را «عظیم» توصیف کرد.

خبرگزاری «ایسنا» هم اعلام کرد: «یکی از خطوط اضطراری گاز مایع در پالایشگاه تهران دچار آتش‌سوزی شده است.»

مدیرکل مدیریت بحران تهران هم علت آتش سوزی پالایشگاه جنوب تهران را آتش سوزی در انتقال گاز مایع اعلام کرده است.

براساس این گزارش دود غلیظ از اطراف شهرک بهشتی شهر ری از نقاط مختلف تهران دیده می‌شود. (فیلم زیر)

مقامات دولتی می‌گویند در این آتش سوزی تا کنون کسی آسیب ندیده است.



source https://www.azadegy.de/?p=25575

فیلم؛ نمایش انتخابات: سخنان مردم سرکوب شده ایران



فیلم زیر: تریبون دست مردم قرار بگیره میدونن چی بگن….جوانی در میدان دوم نازی‌آباد تهران میکروفون را گرفته و می گوید: هر کی رأی بده به ۱۵۰۰کشته آبان ظلم کرده… فرقی بین کاندیداهای انتخابات وجود نداره..همه اینها غارتگرن… مردم حاضر در محل هم با این جوان همراهی می کنند.

روزنامه اعتماد نوشته: خیلی‌ها اظهار پشیمانی می‌کنند از شرکت در انتخابات، زیرا احساس کردند که با این روش راهی به دهی نخواهند برد.

در این میان شماری از خانواده های جان باختگان اعتراضات سال های اخیر از جمله محبوبه رمضانی، مادر پژمان قلی‌پور از کشته‌شدگان اعتراضات‌ آبان۹۸ در یک پیام ویدیویی گفته است: به‌خاطر قلب سوراخ جوان هیجده ساله‌ام، به‌خاطر اینکه با بی‌رحمی تمام با پنج گلوله پسر مرا شهید کردند. به‌خاطر موهای سفید مادرانی که در ۴۲ سال تنها چیزی که از بچه‌هایشان دارند یک قاب عکس است، به‌خاطر موی سفید مادران و کمر شکسته و خمیده پدران، نه می‌بخشم نه فراموش می‌کنم. رای من سرنگونی است، رای بی‌رای…



source https://www.azadegy.de/?p=25574

نمایش انتخابات؛ سردار محسن رضایی هم تودهنی خورد!



پس از آنکه شب گذشته مستند تلویزیونی عبدالناصر همتی پخش نشد امروز هم به مستند تلویزیونی محسن رضایی اجازه پخش داده نشد.

محسن رضایی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: “به مستند انتخاباتی بنده نیز که دیشب تحویل صداوسیما شده بود، به علت تنگ‌نظری‌ها اجازه پخش ندادند.”

رضایی افزود: “گفتند مصاحبه‌های مردمی را حذف کنید تا اجازه پخش دهیم برای شنیده شدن صدای مردم انقلاب کردیم از صدای مردم نترسیم.”

شب گذشته عبدالناصر همتی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم از عدم پخش مستند انتخاباتی خود خبر داد.

این درحالیست که روحانی امروز با انتقاد از اظهارات سخنگوی شورای نگهبان خامنه ای که او را نادان خطاب کرد، گفت: نکند خدایی ناکرده فردی از روی نادانی بگوید حالا مهم نیست مردم کم بیایند رأی بدهند. یک نفر مهمترین مسئله را می گوید مهم نیست در حالی که صندوق و انتخابات مهمترین مسئله ما است و همه ما باید کاری کنیم که مردم ما با امید و نشاط پای صندوق بیایند و رأی بدهند و به فرد اصلح هم رأی بدهند؛ البته نه اینکه این فرد از نظر شخصی اصلح باشد بلکه باید از لحاظ برنامه و استراتژی هم اصلح باشد چرا که بهترین فرد باید بیاید تا بتواند این بار سنگین را پیش ببرد….

با این وضعیت مشارکت از زمان طاغوت هم کمتر می‌شود

سرکرده نیروی انتظامی در دیدار با مداحان حکومتی در اصفهان به آنها گفت: از آبرویی که حضرت اباعبدالله به شما داده است استفاده کنید و همه را پای صندوق رأی بیاورید. وی همچنین گفت نیروی انتظامی با هنجارشکنان انتخاباتی و کسانی که مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت می‌کنند، برخورد خواهد کرد.

این در حالیست که یک روزنامه داخلی امروز با اشاره به رد صلاحیت‌های نمایش انتخابات خامنه ای، هدف چنین سیاست‌هایی را یکدست کردن حاکمیت دانست که در نهایت به عدم مشارکت و تحریم از سوی مردم منجر خواهد شد.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: نتایج انتخابات پیشاپیش مشخص است. تکلیف انتخابات ریاست جمهوری از هم‌اکنون روشن است و کسی در اینکه برنده نهائی این انتخابات کیست ابهامی ندارد.

این منبع نوشت: هیچ یک از داوطلبان ریاست جمهوری تایید صلاحیت‌شده برنامه جامعی که متناسب با مشکلات کشور باشد ارائه نکرده‌اند و اصولا آنها در اندازه‌ای نیستند که قدرت فائق آمدن بر این مشکلات را داشته باشند.

از سوی دیگر یک عضو مجلس خبرگان گفت: با این وضعیت مشارکت از زمان طاغوت هم کمتر می‌شود.

هاشم‌زاده هریسی در گفتگو با روزنامه مستقل افزود: این که چرا مشارکت کم شده است پاسخ آزار دهنده‌ای دارد. نمی‌توانیم خودمان را گول بزنیم، مردم به شدت ناراضی هستند. مشکل مردم از معیشت گذشته است، اکثریت مردم ناراحت هستند. حتی کسانی‌که به نظام علاقه‌مند هستند هم ناراحتند، خانواده‌های شهدا هم ناراحتند. کشور به سمت بدی در حال حرکت است.

وی افزود: این شرایط اقتصادی و تورم پیش آمده و هر روز چندین برابر می‌شود و فقیرها فقیرتر می‌شوند مردم را ناراضی می‌کند. اکثریت قاطع مسئولان ثروتمند هستند و هر روز ثروتشان بیشتر می‌شود اما مردم یک آلونک ندارند و امیدشان از زندگی بریده می‌شود. ناامیدی شرایط را بدتر می‌کند که متأسفانه حرکت به این سمت است.

این عضو خبرگان گفت: چطور می‌شود که یک دفعه در یک شب میلیاردها سرمایه مسئولان زیاد می‌شود ولی مردم فقیرتر می‌شوند. این رفتارها در انتخابات تاثیر می‌گذارد. با این وضعیت مشارکت از زمان طاغوت هم کمتر می‌شود…ا



source https://www.azadegy.de/?p=25573

رژیم ملاها به حکمرانی اموی و عباسی تبدیل می شود



می‌گویند انتخابات را باید به «بیعت» تبدیل کنیم!…جمهوری اسلامی در حال تبدیل شدن به حکمرانی اموی و عباسی است

وحید جلیلی (برادر سعید جلیلی) از فعالان اصولگرا و مسئول جشنواره عمار می گوید: اصولگرایان فقط یک تاکتیک می شناسند و آن هم ” النصر بالرعب” است.

وی گفت: امروز یک عده به جمع‌بندی رسیده‌اند که مبنای امام و مبنای رهبری در یکی از مهمترین مسایل نظام یعنی مشارکت؛ که اصلا نظریه “نظام انقلابی” بر آن بنا شده؛ غلط است. برخی اصولگراها این را تصریح نمی‌کنند، تقیه می‌کنند، اما در عمل، در رفتار، در موضع‌گیری، بر این مبنا عمل می‌کنند چون جمع‌بندی شان این شده که رفتار بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در ماجرای انتخابات و مشارکتِ مردم غلط و باطل بوده و نباید گذاشت آن فرهنگ سیاسی که امام در نظرش بود؛ حاکم بشود.

وی افزود: الان کاری که دارد در عرصه انتخابات صورت می‌گیرد این است که می‌گویند انتخابات را باید تبدیلش کنیم به بیعت. این روش‌ها نه تنها جمهوری اسلامی را به سمت حکومت امام زمانی نخواهد برد بلکه زمینه روی کارآمدن امویان و عباسیان را فراهم خواهد کرد.

برادر سعید جلیلی گفت: اصولگرایان فقط یک تاکتیک می شناسند و آن هم ” لنصر بالرعب” است. وقتی که شما بتوانی فضا را بحرانی نشان بدهی؛ در شرایط بحرانی، حکومت نظامی حاکم می‌شود. در شرایط بحرانی، منع عبور و مرور اتفاق می‌افتد. منع تجمع بیش از چند نفر اتفاق می‌افتد.

نبرد برای کسب جانشینی خامنه‌ای در بحبوبه منفوریت رژیم

سایت شبکه خبری سی ان‌بی‌سی آمریکا در گزارشی درباره سیرک انتخابات خامنه ای نوشت: برای اکثر کارشناسان، انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران به‌ معنی چندان تغییری نیست. چرا که تصمیمات مهم با ولی‌فقیه است. خامنه‌ای ۸۲ساله، که ظاهراً از بیماری بدی رنج می‌برد، در جستجوی یک جانشین است. این اقدام در زمینه‌ ای از اعتراضات گسترده مردمی علیه رژیم در ۲یا ۳سال گذشته صورت می‌گیرد. از همه مهمتر این‌که معترضان، اکنون مشروعیت رژیم را زیر سؤال می‌برند – چیزی که تاکنون “منطقه ممنوع” بوده است.



source https://www.azadegy.de/?p=25572

ایران از امسال وارد مرحله ورشکستگی آبی شده است



به گزارش ایران اینترنشنال، حمیدرضا محبوب‌فر، عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار، اعلام کرد ایران از امسال وارد مرحله «ورشکستگی آبی» شده است.

او گفت این وضعیت به دلیل مصرف ۹۰ درصدی منابع آب سطحی و زیرزمینی ایجاد شده و اکنون پنج هزار روستا بدون منابع آب هستند و هفت هزار روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند

حمیدرضا محبوب‌فر، عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار، اعلام کرد ایران از سال ۱۴۰۰ وارد مرحله «ورشکستگی آبی» شده است.

محبوب‌فر روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه به خبرگزاری میزان گفت ورشکستگی آبی ایران به دلیل مصرف ۹۰ درصدی منابع آبی سطحی و زیرزمینی ایجاد شده است.

به گفته او، اکنون پنج هزار روستا بدون منابع آبی هستند و هفت هزار روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند.

عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار اشاره کرد: «علاوه بر برداشت‌های بی‌رویه از آبخوان‌های کشور، ۴۰ درصد منابع سطحی کشور با ساخت سد به دلیل تبخیر از دست می‌رود.»

محبوب‌فر همچنین اضافه کرد که به دلیل تبخیر و کاهش بارش،‌ذخائر آبی پشت سدها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش داشته و نیروگاه‌های برق‌آبی تحت تاثیر کاهش منابع آبی با کاهش عملکرد مواجه هستند.

به تازگی وزیر نیرو هم هشدار داده بود که تابستان امسال یکی از خشک‌ترین سال‌ها در ۵۰ سال اخیر کشور به شمار می‌رود.

سد سازی افراطی، پرآب‌ترین رودخانه ایران را خشکاند
شنبه، 1 خرداد ماه 1400 = 22-05 2021

کارون، پرآب‌ترین روخانه ایران این روزها حال خوشی ندارد و تصاویر متعددی از خشک شدن آن در توییتر منتشر شده است. محمد درویش، فعال محیط زیست می‌گوید: افراط در سدسازی و کشت نیشکر کارون را به این حال و روز انداخته است. به گزارش تجارت نیوز، محمد درویش، عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و فعال محیط زیست می‌گوید: مهم‌ترین دلیل خشکی کارون سدها هستند. این سدها و مخازان باعث شدند تا بخش قابل توجهی از آب رودخانه‌ها، بالادست حوضه‌های آب‌خیز بارگذاری شود.

او ادامه می‌دهد: این افزایش بارگذاری‌ها به مدد سدها، موتور پمپ‌ها و طرح‌های انتقال آب کاری کرده که اغلب رودخانه‌ها در ایران، به پایان خود در دریا نرسند و افراط در سدسازی روی این رودخانه زمینه‌ساز نابودی آن شده است و جالب است بدانید که در حال حاضر بزرگ‌ترین مخازن کشور بر روی این رودخانه ساخته شده است و آخرین این سدها، سد گتوند است که حدود ۲ میلیارد متر مکعب گنجایش دارد.»

درویش همچنین می‌گوید: «نه تنها سد گتوند بلکه مجموع سدهای ساخته شده باعث خشکسالی در آن منطقه شده است و در شرایطی که آورد کارون، به صورت میانگین حدود ۱۴ یا ۱۵ میلیارد متر مکعب بود، این رقم امسال به کمتر از ۷ یا ۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.درویش یادآوری می‌کند: «امسال در حوضه‌هایی از بلوچستان میانگین ریزش‌های آسمانی نسبت به میانگین ۵۲ ساله، ۸۸ درصد هم کاهش پیدا کرده است. بنابراین این خطاست که ما فکر کنیم می‌توانیم براساس میانگین‌ها برنامه‌ریزی کنیم و طرح‌های انتقال آب اجرا کنیم، به توسعه اراضی کشاورزی فکر کنیم.»

نیشکر تالاب شادگان را نابود کرد

خوزستان شبکه فاضلاب ندارد. نکته جالب این ماجرا این است که میلیاردها تومان پول برای ساختن سد در کارون وجود داشته اما درصد بسیار کمی از آن برای بازچرخانی آب هزینه نشده است.درویش در این باره خاطرنشان می‌کند: در حوضه کارون، ساختن تصفیه‌خانه‌ها منجر به استفاده از پسآب‌های بسیار زیادی که وجود دارد، نشده است و پسآب‌ها و شیرآب‌ها، کیفیت آب خوزستان را نابود کرده است.

همچنین کشت محصولات پر هزینه و آب‌بری مانند نیشکر و برنج یکی دیگر از مسایلی است که کارون را دچار خطر جدی کرده است. این فعال محیط زیستی می‌گوید: «کشت‌ محصولات پر مصرفی مانند نیشکر که به طور متوسط برای هر هکتار ۳۵ هزار متر مکعب، آب مصرف می‌شود یک خطای راهبردی است.»درویش توضیح می‌هد: «مصرف این آب برای کشاورزی باعث شده است ما با مشکل شوری مواجه بشویم و مجبور شویم زمین را آب‌شویی کنیم. در نتیجه، تالاب بین‌المللی و ارزشمند شادگان در پایین دست صنعت نیشکر، نابود شود.»

به گفته درویش، نیشکر در جهان در مناطقی کاشته می‌شود که میانگین ریزش‌های آسمانی آن بالای هزار میلی‌متر باشد و میانگین ریزش‌های آسمانی در استان خوزستان پایین‌تر از ۴۰۰ میلی‌متر است.

درویش راجع به این انتخاب غلط توضیح می‌هد: علاوه بر همه این‌ها ما در منطقه خوزستان شاهد کشت برنج هستیم که به گفته رییس سازمان آب خوزستان در برخی مناطق مانند بهبهان برای هر هکتار برنج، تا ۱۲۰ هزار مترمکعب آب مصرف می‌شود و این یک فاجعه است. در کشور ما به طور متوسط برای برای هر هکتار زمین کشاورزی به طور متوسط ۱۰ هزار متر کمعب آب مصرف می‌شود که همین مقدار هم دو برابر استانداردهای جهانی است.

ایران در حال محو شدن است
دوشنبه، 27 اردیبهشت ماه 1400 = 17-05 2021

رییس سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داد: ۲۰ تا ۲۵ سال پیش از استان فارس، دو میلیون تن خرید گندم صورت می گرفت اما امسال ۵۰۰ هزار تن گندم هم ندارد چون آبهای زیرزمینی تمام شد. جنگ آب بین استان های اصفهان، چهار محال بختیاری، یزد، خوزستان و لرستان، شروع شد و این جنگ از استان به استان در حال رسیدن از روستا به روستا است.

عیسی کلانتری با انتقاد شدید از سیاست های کلان و متخصصان کشور بخصوص در حوزه بحران آب گفت: جتگ آب که از استان ها آغاز شده به روستاها خواهد رسید چرا که طبیعت ایران قربانی سیاست‌های کلان شده است و متخصصان کشور نیز یاید بابت سکوت خود برابر تاریخ پاسخگو باشند.

وی گفت: باید به طور کل و هر چه سریع تر در مورد سیاست های کلان تجدیدنظر کرد. هر چه سریع تر این کار صورت نگیرد، کشور به مراتب ضررهای بزرگ تری را متحمل می شود. امروز می گویند از سرشاخه ها یک قطره آب هم نباید به جازموریان برود. در سال 1351 شاید بیش از 30 – 40 چاه آرتزین به سمت جازموریان بود که امروزه محو شده است؛ جازموریان محو شده و کشو در حال محو شدن است. مساله جیرفت نیست، مساله کشور است.

کلانتری ادامه داد: کارون و زاینده رود همین طور است. زمان شاه عباس وقتی شیخ بهایی تخصیص آب را برای زاینده رود نوشته بود، 700 میلیون متر مکعب آورد سالانه آب بود؛ امروز زاینده رود یک میلیارد و 850 میلیون متر مکعب آب آورد دارد و زاینده رود کماکان خشک است. گاوخونی زنده بود و الان خشک است، مانند جازموریان و بدتر از جازموریان؛ هر از گاهی سیلاب به جازموریان می رسد اما به گاوخونی نه.

وی با انتقاد تند از سکوت متخصصان، تاکید کرد: متخصصان تسلیم سیاست مداران شدند؛ کسی که هیدرولوژی هریررود را کاملا می فهمد، در مقابل تصمیمات بالادست خود سکوت کرده است و جرات و جسارت حرف زدن را از دست داده و می ترسد حرف تخصصی بزند! متخصصان ما در درازمدت باید پاسخگوی سکوت خود باشند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: وقتی دولتی می آید و شعاری را بیان می کند، ما که می بینیم آن شعار اشتباه است باید عمل بکنیم؟ ما متخصصان باید پاسخگوی تاریخ باشیم؛ ممکن است سیاستمداران اشتباه کنند، در اینجا نباید سکوت کرد. متخصصان باید حرف های تخصصی بزنند و روی حرف های خود بایستند تا تصمیم گیران تصمیمات درستی بگیرند.

رودخانه های ایران مردند
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه مشکلات ما ربطی به خارج ندارد، اظهار کرد: البته تحت تاثیر قرار می گیریم مانند تاثیر گرد و غبارهایی که از جنوب غرب یا سمت هامون وارد کشور می شود اما مشکلات ما داخلی است؛ همه مشکلات را به خارج ربط می دهیم و به نتیجه هم نمی رسیم.

کلانتری با تاکید براینکه خود، طبیعت را تخریب کردیم و خودمان هم باید اصلاح کنیم، گفت: 500 میلیارد مترمکعب منابع آب فسیلی داشتیم که 300 میلیارد متر مکعب از آن شور و لب شور است و 200 میلیارد متر مکعب هم شیرین بود، این 200 میلیارد متر مکعب را تمام کردیم. مسیر آب جاری را بستیم. دیگر آب جاری نداریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه رودخانه های ایران مرده اند، گفت: غیر از سفید رود و رودخانه کارون که کمی نفس دارد، بقیه رودخانه ها به مقصد نمی رسند. هیچ رودخانه ای در کشور غیر از دو رودخانه مذکور، زنده نیست. انتهای رودخانه ها شامل تالاب ها، محل گرد و غبار شدند.

مسوولین 40 سال اخیر بابت ویرانی طبیعت باید پاسخگو باشند
وی افزود: مراتع که خود از بروز گرد و غبار جلوگیری می کرد، به علت تجاوز به مراتع خود منشا گرد و غبار شده است. ما مسوولین 40 سال اخیر باید به تاریخ و در قبال تصمیماتی که در کلان گرفته شده و کشور را از نظر طبیعی ویران کرده، پاسخگو باشیم.



source https://www.azadegy.de/?p=25571

روحانی به رئیسی: اهلاً و سهلاً، شما تشریف بیاورید!



روحانی امروز در باره مذاکرات مربوط به برجام در وین با کنایه به رئیسی گفت: الحمدلله که مذاکره را قبول کردید. اهلاً و سهلاً، شما تشریف بیاورید؛ مهم این است که در طول این هشت سال فهمیدید که مذاکره راه حل است.

روحانی در ادامه مدعی شد: االبته مروز الحمدلله مسائل اصلی ما با آمریکایی‌ها در وین حل و فصل شده و چند نکته فرعی باقی مانده که اگر اراده بر این باشد که در این دولت این کار انجام شود من می‌گویم که این دولت این کار را انجام داده است. ما کارمان را انجام داده ایم و تمام کرده ایم.

روحانی گفت: من نمی‌خواهم نطق خداحافظی انجام دهم؛ هنوز دو ماه دیگر در خدمت شما هستیم و به موقع حرف‌هایی که باید گفته شود را خواهم گفت.

اظهارات خوشبینانه روحانی در باره مذاکرات وین در حالی دوباره تکرار می شود که پس از وزیر خارجه آمریکا، اتحادیه اروپا و چین نیز روز گذشته بطور تلویحی بن بست در مذاکرات را تائید کردند.

در واکنش به این موضع گیری، ها، سخنگوی دولت روحانی روز چهارشنبه ادعا کرد که مذاکرات وین به بن بست نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، ربیعی در پاسخ به این پرسش که مذاکرات وین چه زمانی به اتمام می‌رسد، گفت: مانع عمده ای بر سر مذاکرات احیای برجام نیست.

این در حالیست که مقامات آمریکایی و اروپایی می گویند: برای احیای توافق هسته ای برجام اختلاف نظرهای عمده هنوز باقی مانده است.

سیگنال‌ها و روایت‌های تازه از مذاکرات وین
یکشنبه، 9 خرداد ماه 1400 = 30-05 2021

در یک هفته اخیر سیگنال‌های تازه ای در مذاکرات برجام صادر شده است که برخی آن را منفی ارزیابی می‌کنند و معتقدند که ممکن است مذاکرات تا پس از انتخابات در ایران به نتیجه نرسد.

یک خبرنگار آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفته: ما میزانی از پیشرفت در زمینه احیای برجام از سوی دو طرف داشتیم؛ اما شفاف‌ سازی به معنای رسیدن به اتفاق‌ نظر نیست. هنوز اختلاف‌نظرهایی وجود دارد… برخی از این اختلاف‌نظرها، مسائل مهمی هستند.

رسانه های داخلی در این باره نوشتند: در حالی اکنون سخن از احتمال طولانی تر شدن مذاکرات مطرح می شود که تا هفته پیش این امیدواری وجود داشت که در این دور نتیجه ملموسی از گفت و گو ها بیرون بیاید. حالا این بحث مطرح است که محافظه‌کاری مقامات در ایران و غرب در اعلام جزییات بیشتر از وضعیت مذاکرات مرتبط به تحولات انتخاباتی در جمهوری اسلامی است.

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در این رابطه نوشته است: “با گرم شدن رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، در کنار سکوت خبری اروپایی‌‌‌‌ها از مذاکرات وین، آمریکایی‌‌‌‌ها هم بیشتر از قبل درباره دور از دسترس بودن توافق صحبت می‌کنند. ظاهراً دو ماه مانده به تغییر دولت در ایران، طرف مقابل که برنامه‌هایش برای دستیابی به توافق آنطور که می‌خواست پیش نرفته است، حالا انگیزه کافی برای به نتیجه رساندن مذاکرات ندارد.”

امیر علی ابوالفتح کارشناس روابط بین الملل در این باره گفته: طرفین تاکید می کنند که امیدوارند به نتیجه برسند اما کار به سادگی آنچه گفته می شود نیست برای اینکه نظام به دنبال اجرای کامل برجام است و ضمن اینکه تضمین های لازم خواسته شده حال اینکه آمریکا چقدر حاضر به تضمین دادن باشد و از ما چیز اضافه ای طلب نکند مشخص نیست.



source https://www.azadegy.de/?p=25570

عکس هوایی از محموله ناو جنگی رژیم در راه ونزوئلا



منابع مطلع به وبسایت «پولیتیکو» گفته‌اند نهادهای امنیتی آمریکا حرکت دو ناو جنگی رژیم ایران به مقصد ونزوئلا را زیر نظر دارند. پولیتیکو حرکت این دو ناو جنگی را در شرایطی که تنش بین تهران و واشنگتن بالاست، اقدامی تحریک آمیز ارزیابی کرده است. در همین حال اعلام شد که وزرای دفاع آمریکا و اسرائیل این هفته در واشنگتن در باره اقدامات تهدید آمیز رژیم ایران گفتگو می‌کنند.

شبکه خبری العربیه امروز در گزارشی به نقل از یک منبع آمریکایی گزارش داد که یکی از ناوها با خود قایق‌های تندروی موشک‌انداز برای تحویل به ونزوئلا حمل می‌کند. (عکس زیر)

بر اساس تصاویر هوایی که به دست «موسسه دریانوردی ایالات متحده» که یک اندیشکده‌ امنیتی است رسیده، «ناو-بندرِ مکران»، که در تاریخ 28 آوریل 2021 آب‌های جنوبی ایران را به سوی آب‌های بین‌المللی ترک کرد، هفت قایق تندرو روی عرشه دارد.

این قایق‌های تندرو از خانواده «پِی‌کاپ» هستند که نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج و دریای عمان از آنها استفاده می‌کند. این قایق‌ها مجهز به اژدر و موشک هستند که پیشتر برای آزار و اذیت کشتی‌های آمریکایی در آب‌های خاورمیانه استفاده شده‌اند.

به گفته موسسه دریانوردی، آخرین نوع پی‌کاپ 57 فوت طول دارد و می‌تواند دو موشک ضدکشتی و دو اژدر 12.75 اینچی حمل کند. این موشک‌ها می‌توانند از نوع «کوثر» یا «نصر» باشند، که از روی مدل‌های چینی با برد متوسط حدود 18 میل دریایی کپی‌برداری شده‌اند.

این در حالیست که برخی قسمت‌های عرشه ناو مکران سرپوشیده‌اند، و بنابراین ارزیابی کامل بار کشتی امکان‌پذیر نیست. نیکولا مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا، صریحاً در مورد واردات اسلحه از ایران صحبت کرده است. در عین حال، نیروهای ویژه نیروی قدس سپاه پاسداران هم به ونزوئلا کمک می‌کنند.

موسسه دریانوردی نتیجه می‌گیرد که قایق‌های تندروی ارسالی از ایران ممکن است هسته اصلی یک نیروی ضربتی جنگ نامتقارن دریایی برای دولت ونزوئلا را تشکیل دهند. مادورو می‌تواند از این نیرو برای برهم زدن کشتی‌رانی بین‌المللی به عنوان وسیله‌ای برای تهدید نیروهای برتر دریایی استفاده کند. مسیرهای حمل و نقل دریایی بین‌المللی که به کانال پاناما منتهی می‌شوند، از نزدیکی سواحل ونزوئلا می‌گذرند.



source https://www.azadegy.de/?p=25569

چگونه می‌توان از کارکرد افتادگی سیستمی را نشان داد؟



فرشاد مومنی استاد دانشگاه علامه و اقتصاددان در یک نشست مجازی با عنوان «دولت پارادوکسیکال، انباشت نامولد و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی» که توسط موسسه دین و اقتصاد برگزار شد، گفت: دولت می‌تواند مهمترین نیروی محرکه‌ی توسعه باشد و هم می‌تواند مهمترین عامل اضمحلال باشد. دولت به شرطی می‌تواند نیروی محرکه‌ی توسعه باشد که ثبات و امنیت حقوق مالکیت و حمایت توسعه‌گرا از تولید را در دستور کار قرار دهد و منافع حاکمان را از طریق مالیات ستانی عادلانه و توسعه‌گرا تأمین کند. اما دولت به معنای حکومت می‌تواند بزرگترین عامل انحطاط و اضمحلال یک جامعه هم باشد و آن آنجایی هست که حکومت اولویت را به مناسبات رانتی و دامن زدن به برخورداری‌های غیر مولد می‌دهد و فشارهای غیر متعارفی را به تولیدکننده‌ها وارد می‌کند.

وی افزود: زمانی که به تولید اعتناء نکرده باشید با انبوه بحرانهای اقتصادی- اجتماعی در داخل و با خطر امنیت ملّی و خطر ناتوانی در حفظ تمامیت ارضی در مواجهه با دنیای خارج روبرو شوید. از این دریچه گفته می‌شود مسیری که اضمحلال را سرعت می‌بخشد این است که ارزش هایی که خلق می‌شوند کمترین نسبت با تولید و بیشترین نسبت با رانت داشته باشد و مهمترین ویژگی رانت‌جویان اینکه به هیچ وجه اعتناء و تمایلی به سرمایه‌گذاری تولیدی ندارند. بنابراین حتی اگر سراغ سرمایه‌گذاری تولیدی هم می‌آیند یک رویکرد ظاهرسازانه است آنجا که از تولید به مثابه یک محملی برای کسب رانت استفاده می‌کنند. آنجا توضیح داده می‌شود زمانی که این گونه شد و تولید به حاشیه رفت جامعه ابتدا دچار از کارکرد افتادگی سیستمی و سپس دچار آنومی یعنی ناهنجاری یا بی‌هنجاری اقتصادی- اجتماعی می‌شود و در مرحله‌ی بعد از آن، فروپاشی اجتناب ناپذیر می‌شود.

مومنی خاطرنشان کرد: چگونه می‌توان از کارکرد افتادگی سیستمی را نشان داد؟ در دوره‌ی 6 ساله‌ی 1385 تا 1390 حدود 620 میلیارد دلار به اقتصاد تزریق می‌شود اما بی‌سابقه‌ترین صنعت زدایی تاریخ اقتصادی کشور رقم می‌خورد؛ بی‌سابقه‌ترین سطح افزایش وابستگی‌های ذلت آور به دنیای خارج اتفاق می‌افتد. در مهر 1392 مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش منتشر کرد که می‌گوید در دوره‌ی آقای احمدی‌نژاد ارزبری هر واحد GDP در ایران نسبت به دوره‌ی آقای خاتمی 5 برابر افزایش پیدا کرده است. در تمام دنیا حتی روندهای معطوف به انحطاط بصورت درصدی اتفاق می‌افتد به طور مثال می‌گویند 5 یا 10 درصد انحطاط، نه اینکه افزایش 5 برابری در وابستگی‌های ذلت آور به دنیای خارج وجود داشته باشد. در همین دوره در کنار بی‌سابقه‌ترین سطح صنعت زدایی و وابستگی‌های ذلت آور به دنیای خارج بی‌سابقه‌ترین سطوح فساد هم اتفاق می‌افتد.

گزارش بانک جهانی؛ ایرانیان از اینهم فقیرتر می‌شوند
شنبه، 8 خرداد ماه 1400 = 29-05 2021

تا دو دهه پیش، ایران و ترکیه بهترین اقتصادهایِ منطقه بودند و تقریبا شانه به شانه یکدیگر حرکت می‌کردند. اما براساس گزارش بانک جهانی، در سال ۲۰۲۶ میلادی، شهروندان گرجستان، جمهوری‌آذربایجان، ویتنام و مصر از شهروندان ایرانی ثروتمندتر خواهند بود. گویا فردایِ ما از امروزمان غم‌انگیزتر است.

به گزارش تجارت نیوز، مقایسه میان وضعیت شهروندان کشورهای مختلف از منظر اقتصادی، یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای مقایسه شیوه حکمرانی در این کشورهاست. بر این اساس، هر چقدر درآمد سرانه، تولید ناخالص داخلی و شاخص‌هایی از این دست در یک کشور بالاتر باشند، یعنی آن کشور ثروت بیشتری تولید کرده و نظام حکمرانیِ آن، دست‌کم در حوزه اقتصاد، موفق‌تر بوده است.

از آنجا که جمعیت ایران و ترکیه هم تقریبا در تمام طول دهه‌های گذشته مشابه یکدیگر بوده، یعنی در سال ۱۳۸۴ خورشیدی، شهروندان ایرانی و ترکیه‌ای، از نظر ثروت تقریبا با یکدیگر برابر بوده‌اند و هر اتفاق مثبتی هم برای اقتصاد ترکیه افتاده، در طول ۱۶ سال اخیر بوده است.

امروز ایران در بهترین حالت، سومین اقتصادِ بزرگِ منطقه (پس از ترکیه و عربستان‌سعودی) است و روندها نشان می‌دهند که ممکن است طی کمتر از ۵ سال آینده، امارات متحده عربی با جمعیت و وسعتی به مراتب کمتر از ایران، از ما جلو بزند و ایران را به چهارمین اقتصاد منطقه بدل کند.

داده‌های بانک جهانی نشان می‌دهند اقتصاد ایران عملا از سال ۱۳۸۴ خورشیدی تا سال ۱۳۹۹ خورشیدی (یعنی در یک بازه زمانی ۱۵ ساله) در جا زده است. در واقع، «سرانه تولید ناخالص داخلی بر حسب شاخص قدرت خرید» برای ایران در این بازه ۱۵ ساله، ثابت مانده، حال آنکه این شاخص برای ترکیه، طی همین مدت تقریبا ۲٫۳ برابر شده است.

این یعنی هر شهروند ترکیه‌ای، به طور متوسط، در ۱۵ سال اخیر ۲٫۳ برابر ثروتمند شده، اما ثروت هر شهروند ایرانی، به طور متوسط، طی همین مدت ثابت مانده است. نگران‌کننده‌تر اینکه ترکیه همچنان در مسیر افزایش ثروت قرار دارد، اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد ایران (دست‌کم برای ۵ سال آینده) همچنان درجا می‌زند و ثرونتمندتر نمی‌شود.

اما داده‌هایی وجود دارند که حتی باز هم نگران‌کننده‌تر است. بر این اساس، در سال ۲۰۲۶ میلادی، «سرانه تولید ناخالص داخلی بر حسب شاخص قدرت خرید» برای شهروندان گرجستان (حدود ۲۲ هزار و ۷۰۰ دلار)، برای شهروندان جمهوری آذربایجان (حدود ۱۶ هزار و ۹۰۰ دلار)، برای شهروندان مصر (حدود ۱۷ هزار و ۳۰۰ دلار) و برای شهروندان ویتنام (حدود ۱۷ هزار و ۳۰۰ دلار) است.

رقمی که همگی از ایران بالاتر خواهد بود.این در حالی است که «سرانه تولید ناخالص داخلی بر حسب شاخص قدرت خرید» برای شهروندان ایرانی، تا همین ۳ سال پیش، از همین شاخص برای شهروندان این کشورها بالاتر بود. به عبارت ساده‌تر، بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، ما در ۵ سال آینده باید شاهدِ سبقت گرفتن شهروندانِ کشورهای فقیرتر، در زمینه ثروت باشیم. یا به عبارتی ما از آنها فقیرتر می‌شویم.

نظام ولایت فقیهی جامعه را به سوی قحطی کامل می راند

منصور امان: روی ریل گرانی و خُروج مایحتاج روزانه از سُفره ها، قطار گُرسنگی و سووتغذیه اینک به ایستگاه “مُرغ” رسیده است. به این ترتیب پس از گوشت قرمز، لبنیات، میوه، روغن، شکر و برنج، یک کالای اساسی دیگر که برای بخش گُسترده ای از مردُم تنها جایگزین مواد گوشتی گران قیمت به حساب می آمد، از سُفره ها ناپدید می شود.

در بازار ولی فقیه بهای مُرغ در روزهای اخیر به رقمهای شگفت انگیز ۵۰ و ۶۰ هزار تومان رسیده است؛ تحولی شوم که تیر شُروع آن را یک دایره حُکومتی به نام “قرارگاه ساماندهی مُرغ” با گران کردن ۲۲درصدی نرخ رسمی شلیک کرد. اگرچه در نگاه نخُست فقط نامگذاری میلیتاریستی – حماسی اداره مزبور است که به گونه ریشخندآمیزی برجسته می نماید، اما صرف تشکیل نمایشی یک نهاد ویژه حُکومتی برای توزیع و فُروش مُرغ پرکنده، با خود خبرهای ناخوشایند و جدی تری پیرامون به یغما رفتن یک ماده خوراکی دیگر از سُفره جامعه دارد. بقیه کالاهای نایاب شده نیز همین مسیر اداری را پیموده اند و شباهت رفتار حاکمیت در این مورد به هیچ رو تصادُفی نیست.

به اندازه ای که تدبیرهای عرضه شده حاکمیت برای مُدیریت تامین مایحتاج مردُم توخالی و صحنه سازی است، در همان سطح نیز علتهایی قرار دارد که برای بُحران گرانی و کمبود برمی شمارد. در فهرست مُتهمان محبوب “نظام”، تحریمها در ردیف نخُست و دلالهای غیر خودی، “سُلطان”های خودمُختار و خُرده فروشان در ردیف بعدی قرار گرفته اند.

بهانه تراشی اما هنگامی سویه هایی از واقعیت می گیرد که بهانه تراشان پا به میدان جدالهای کُهنه زیر “خیمه نظام” می گذارند و تلاش می کنند از بُحران مُرغ به مثابه چُماقی برای تاراندن رقیب بهره ببرند. باند ولی فقیه، دولت را ناکارآمد و ضعیف می خواند و دولت نیز به نوبه خود حریف را به سنگ اندازی و دسیسه مُتهم می کند. آقای قالیباف به گریبان آقای روحانی چنگ می اندازد، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی را مُتهم می کند، وزارت کشاورزی انگُشت اتهام را به سمت بانک مرکزی نشانه می رود و الی آخر و همه جا فساد و بی لیاقتی خرج مُشترک توپهایی است که حاکمان ج.ا به سمت یکدیگر شلیک می کنند.

محوری شدن مساله فساد در درگیریهای جناحی سرچشمه ای واقعی و زنده دارد. نظم غارتگر و رانت خوار حاکم مُولد فساد است و تمامی بخشهای اقتصادی و فعالیتهای مُرتبط با آن را در باتلاق خود فرو برده است. بازار کالاهای اساسی تازه ترین قلمروی است که این نظم بدانجا نشت کرده و در صف آنچه که از این رسته تاکنون بلعیده، اینک به مُرغ رسیده است.

در همان حال که فرادستان و اقلیت ناچیز و ریزه خوار گرد آنها به بریز و بپاش مشغولند و با جیب و شکمهای مُتورم از برابر مردُم رژه می روند، نظام آلوده و حریص ولایت فقیهی اکثریت جامعه را از نزدیکترین مسیر به سوی قحطی کامل می راند.



source https://www.azadegy.de/?p=25568

نمایش انتخابات؛ ریزش شدید نیروها و تنش شدید درونی



مشارکت مردم این روزا نقل دهن همه مسئولین و البته نامزد‌های انتخاباتی شده است با این‌که تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کمتر از ۲۰ روز مانده است، اما فضای سرد انتخاباتی حاکم بر جامعه دلالت بر این دارد که این بار نمی‌شود به راحتی این مردمی که همیشه در صحنه بوده‌اند را پای صندوق‌ها آورد.

به گزارش روزنامه اعتماد، در همین خصوص عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: در این میان بیان هر نکته و وعده‌ای نه تنها هیچ دردی را درمان نکرده و انگیزه‌ای برای حضور مردم ایجاد نمی‌کند، بلکه نظام با یکدست شدن، ریزش شدید نیرو و البته تنش شدید درونی را هم تجربه می‌کند.

عبدی نوشت:: حکومت در نظام یکدست نیست چرا که زمینهٔ آن به‌ لحاظ تشکیلاتی، فکری، پایگاه طبقاتی و درآمدی ایجاد نشده و تحقق‌ناپذیر است. نظام به سمتی می‌رود که همراه با یکدست شدن، ریزش شدید نیرو و البته تنش شدید درونی را هم تجربه می‌کند. مؤلفه‌های بسیار زیادی در بروز تنش های جناح حاکم تأثیرگذار خواهد بود که با گذر زمان و ظهور تحولات دیگر به مرحله اجرا می‌رسد. ذات مجلس یازدهم برآمده از حذف گستردهٔ دیگران و مشارکت پایین و حداقلی در انتخابات است. مطالبات مردم به سطحی بسیار بالاتر از توان پاسخ‌دهی و ظرفیت سیستم رسیده است

سایت “اصلاحات نو” هم در مقاله‌ای با عنوان «شورای نگهبان حتی حضور حداقلی رقبای اصول‌گرایان را برنمی‌تابد!»، با اشاره به خودزنی خامنه‌ای و عدم تحمل خودی ها نوشت: در حالی که شورای نگهبان با رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات تلاش در تک‌قطبی‌شدن انتخابات داشت و تقریباً هم موفق بود، اکنون حداقل حضور نامزدهایی غیر از اصول‌گرا را که تاکنون نامزد رسمی اصلاح‌طلب‌ها هم نبوده و بعید است این‌گونه هم شود نیز بر‌نمی‌تابد و به‌دنبال رد صلاحیت آنهاست.



source https://www.azadegy.de/?p=25566

بزرگترین ناو نیروی دریایی ایران غرق شد؛ خرابکاری؟



شناور خارک، بزرگترین کشتی نیروی دریایی ایران پس از آتش سوزی در حوالی بندر جاسک غرق شد. (عکس زیر)

به گزارش رسانه های حکومتی ایران این سانحه تلفات جانی نداشت و کارکنان شناور خارک نجات پیدا کردند. بنا به همین گزارشها حریق در شناور خارک روز سه شنبه آغاز شده بود.

در گزارش رسانه های حکومتی از شناور خارک به عنوان «یکی از شناورهای پشتیبانی آموزشی نیروی دریایی» نام برده شده است. خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که شناور خارک چند روز قبل «عازم ماموریت دریانوردی آموزشی» در آب های آزاد شده بود.

این خبرگزاری همچنین به نقل از روابط عمومی منطقه دوم دریایی جاسک از «تلاش ۲۰ ساعته و همه جانبه» برای اطفای حریق در شناور خارک خبر داده است.

شناور خارک ساخت بریتانیا بود و در سال ۱۹۸۴ میلادی پس از مذاکرات طولانی بین تهران و لندن بر سر تحویل آن به نیروی دریایی ایران ملحق شد. این کشتی قابلیت حمل بالگرد و محموله های سنگین باری را داشت.

به گزارش یورونیوز، مقامات حکومت ایران تاکنون درباره علت آتش سوزی در شناور خارک سخن نگفته اند. این در حالیست که یکی کشتی دیگر به نام «ساویز» حدود دو ماه پیش در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفته بود.

برخی رسانه ها از جمله نیویورک تایمز گزارش داده بودند که منشاء انفجار در کشتی «ساویز» مین های مغناطیسی اسرائیل بود.



source https://www.azadegy.de/?p=25564

اتحادیه اروپا و چین: مذاکرات برجام به بن‌بست رسید



اتحادیه اروپا امروز پس از پنج دور مذاکرات در باره برجام در وین اعلام کرد: برخی از مسائل سخت و دشوار هنوز باقی مانده است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به برخی اختلاف نظرها در مذاکرات وین پیرامون احیای برجام، بر لزوم بهره‌گیری از دیپلماسی در مسیر اجرای کامل توافق هسته‌ای با رژیم ایران تاکید کرد.

پیتر استانو روز سه‌شنبه در نشست خبری از بروکسل گفت: «دستگاه سیاست خارجی اتحادیه به عنوان هماهنگ کننده برجام همچنان متعهد است هر کاری را که ممکن است انجام دهد تا این توافق دوباره به روند عادی برگردد.»

وی با بیان اینکه اتحادیه بر اساس تعهداتی که نسبت به عدم درز محتوای مذاکرات وین دارد نمی تواند جزییات مفاد و موارد مورد بحث را یک کنفرانس خبری بازگو کند افزود: «برخی از مسائل دشوار وسخت هنوز باقی مانده است اما ما راهمان برای کسب هدف نهایی یعنی اجرای کامل توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ توسط همه طرفها و امضاکنندگان را ادامه خواهیم داد.»

از سوی دیگر وزیر خارجه چین بطور تلویحی بن بست در مذاکرات وین را تائید کرد و گفت: آمریکا باید اولین کسی باشد که تحریم ها را برای بازگرداندن برجام لغو می کند.

وانگ یی وزیر امور خارجه چین طی جلسه ای از طریق کنفرانس تصویری مسئولان مذاکرات برجام اظهار کرد که ایالات متحده باید اولین قدم را با کنار گذاشتن کامل فشار بر تهران و لغو تحریم های یک جانبه همراه بر دارد.

به گفته وی، به دلیل تقصیر واشنگتن در روند حل مسئله ایران، هنوز “متغیراتی” وجود دارد، حتی اگر مذاکره کنندگان اخیراً پیشرفت زیادی داشته اند. همانطور که وانگ یی تصریح کرد ، پس از آنکه ایالات متحده آمریکا فشارهای خود را بر روی ایران کاملا کنار بگذارد، تهران باید در اسرع وقت به تعهدات خود بازگردد.

این در حالیست که خبرگزاری بلومبرگ امروز گزارش داد: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۲گزارش محرمانه را در بین دیپلماتها در وین منتشر کردند که تصویر ناخوشایندی از تمایل رژیم ایران به‌پاسخگویی به‌نگرانی‌ها در مورد فعالیت‌های گذشته و حال این رژیم ارائه می‌دهد‌.

این منبع افزود: بعد از آن که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقض تعهدات رژیم ایران را افشا کردند، تنش ها با تهران افزایش پیدا کرده است.



source https://www.azadegy.de/?p=25563

همکاری امنیتی با چین و روسیه؛ هشدار آمریکا در منطقه

ایالات متحده آمریکا به دلیل همکاری امنیتی با روسیه و چین به کشورهای خاورمیانه هشدار داد.

به گزارش اسپوتنیک، معاون وزیر دفاع امریکا، به کشورهای خاورمیانه هشدار داده است که همکاری امنیتی این کشورها با روسیه و چین، می توانند روابط خود را با امریکا در خطر می‌اندازند.

دانا سترول در این خصوص گفت: “واضح است که کشورهای دیگر می‌خواهند بفهمند که از آمریکا چه چیزی می‌ خواهند بدست بیاورند و به دنبال همکاری با روسیه و چین در زمینه امنیت و فضای نظامی هستند.

من می خواهم به آنها هشدار دهم که نکته خط قرمزی وجود دارد تا روابط با ایالات متحده خراب خواهد شد. و حاکمیت خود را مانند لبنان رو به زوال ببرند.”

دانا سترول معتقد است: “انتخاب بین چین، روسیه و ایالات متحده آ»ریکا برای خاورمیانه برجسته است (در واقع ایالات متحده آمریکا بهتر است) و حتی منافع میان این کشورها را نمی‌توان مقایسه کرد.”



source https://www.azadegy.de/?p=25562

۱۴۰۰ خرداد ۱۱, سه‌شنبه

گزارش تازه آژانس اتمی؛ هشدار فرانسه به رژیم ایران



رئیس جدید موساد اسرائیل گفته: رژیم ایران با توافق یا بدون آن در حال پیشرفت به سوی سلاح هسته‌ای است. نخست‌وزیر اسرائیل هم هشدار داد که برنامه هسته‌ای رژیم ایران با دیگر کشورها متفاوت است و با آن کنار نخواهیم آمد.

نتانیاهو گفت: بزرگترین تهدید علیه اسرائیل اکنون خطر حیاتی است که به وسیله تلاش‌های رژیم ایران برای مجهز شدن به سلاح هسته‌ای به وجود آمده است.

از سوی دیگر وزارت خارجه فرانسه امروز در واکنش به گزارش تازه آژانس انرژی اتمی، تلویحا به رژیم ایران در باره صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس که راه را برای ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل باز می کند، هشدار داد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه فرانسه روز سه شنبه در سایت رسمی خود مدعی شد: طبق آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران هنوز توضیحی در خصوص ذرات اورانیوم یافت شده در چند سایت اعلام نشده ارائه نداده است. سه ماه پیش فرانسه، آلمان و انگلیس قطعنامه‌ای را کنار گذاشتند که از ایران بابت عدم ارائه توضیح در خصوص منشأ ذرات اورانیوم انتقاد می‌کرد. آیا می‌خواهید که قطع‌نامه به روی میز بازگردد یا اینکه نگذاریم مشکل پادمانی در مذاکرات بر سر راه‌اندازی مجدد توافق هسته‌ای خللی وارد کند؟

در ادامه ضمن ابراز نگرانی نسبت به گزارش آژانس در خصوص برنامه هسته‌ای رژیم ایران آمده است: این گزارش تأیید می‌کند که پیشرفتی در گفت‌وگوهای ایران و آژانس اتمی در خصوص ارائه پاسخ به سوالات آژانس در رابطه به فعالیت‌های گذشته در چندین سایت هسته‌ای اعلام نشده، حاصل نیامده است. ما از ایران می‌خواهیم که در سریع‌ترین زمان ممکن چنین پاسخ‌هایی را ارائه دهد. ما بر حمایت کامل خود بر کار مستقل و بی‌طرفانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیرکل آن تاکید می‌کنیم.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در گزارش فصلی خود به کشورهای عضو برجام اعلام کرده که رژیم ایران نتوانسته است در خصوص ذرات اورانیوم یافت شده در چندین سایت اعلام نشده توضیحی ارائه دهد.

نماینده روسیه در آژانس انرژی اتمی پیش تر درباره دور پنجم مذاکرات وین نوشته بود:…همه چیز در امور میان ایران و آژانس متأسفانه بسیار پیچیده است. هر چند که ما از این واقعیت که آنها هم‌چنان به سطح همکاری لازم ادامه می‌دهند، قدردانی می‌کنیم. دلایلی داریم که اعتقاد داریم مشکلات کنونی دارای ویژگی موقتی می‌باشند.

در همین حال خبرگزاری رویترز نوشت: پس از انتشار گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره منشاء ذرات جدید اورانیوم، اکنون سه قدرت اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند فشار برای صدور قطعنامه علیه رژیم ایران را احیا کنند یا خیر، چرا که این قطعنامه می‌تواند مذاکرات جاری برای احیاء برجام را تحت‌الشعاع قرار داده و پیچیده‌تر کند.



source https://www.azadegy.de/?p=25561

پیام مسئول رادیو پیام اسرائیل برای کاربران ایرانی

برنامه‌های رادیویی روزانه رادیو پیام اسرائیل، از اول ژوئیه 2021 متوقف خواهد شد


source https://www.azadegy.de/?p=25560

برجام؛ روسیه: همه چیز متأسفانه بسیار پیچیده است



نماینده روسیه در آژانس انرژی اتمی امروز درباره دور پنجم مذاکرات وین نوشت:…همه چیز در امور میان ایران و آژانس متأسفانه بسیار پیچیده است. هر چند که ما از این واقعیت که آنها هم‌چنان به سطح همکاری لازم ادامه می‌دهند، قدردانی می‌کنیم. دلایلی داریم که اعتقاد داریم مشکلات کنونی دارای ویژگی موقتی می‌باشند.

اظهارات این دیپلمات ارشد روس در پی انتشار گزارشی درباره بی‌پاسخ ماندن سوالات درباره سایت‌های اتمی اعلام‌نشده در ایران، بیان شده است.

در همین حال خبرگزاری رویترز نوشت: پس از انتشار گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره منشاء ذرات جدید اورانیوم، اکنون سه قدرت اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند فشار برای صدور قطعنامه علیه رژیم ایران را احیا کنند یا خیر، چرا که این قطعنامه می‌تواند مذاکرات جاری برای احیاء برجام را تحت‌الشعاع قرار داده و پیچیده‌تر کند.

بر مبنای آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رژیم ایران نتوانسته است توضیحات قانع‌کننده‌ای درباره منشاء ذرات جدید اورانیوم در چندین سایت اعلام‌نشده‌اش به این سازمان ارائه کند.

از سوی دیگر با وجود عدم پیشرفت در مذاکرات وین، سخنگوی دولت روحانی امروز ابراز امیدواری کرد که تا پیش از پایان کار خود موفق به احیای توافق برجام و رفع تحریم‌ها شود.

این در حالیست که منقدان روحانی در درون حکومت، دولت او را متهم می‌کنند که قصد دارد با احیای یک توافق بد، از این ماجرا برای انتخابات ریاست‌ جمهوری،‌ بهره‌برداری سیاسی کند.



source https://www.azadegy.de/?p=25559

پس از ۴۲ سال رسیدیم به مردم‌ سالاری بعثی سکولار!



نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: باید برگزاری انتخابات در سوریه را الگو قرار دهیم زیرا در این کشور مردم حضور حداکثری در انتخابات را رقم زدند و بیش از ۹۵ درصد به بشار اسد رأی دادند.

آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد گفت: این اقدام مردم سوریه مشت محکمی بر دهان کسانی بود که سعی داشتند ظرف دو ماه بشار اسد را از سوریه بیرون کنند.

وی تصریح کرد: امروز باید علی‌رغم وجود مسائل اقتصادی و مشکلات در انتخابات شرکت کنیم زیرا زمانی که دشمنان متوجه شوند مردم پشتیبان حکومت هستند مأیوس خواهند شد.

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی در واکنش به این سخنان گفت: :پس از ۴۲ سال ادعا در مورد برتری الگوی “مردم‌سالاری دینی” بر هر نوع نظام سیاسی و لزوم تبعیت دیگر کشورها از این الگو، اینک امام جمعه اصفهان الگوبرداری از انتخابات رژیم بعثی و سکولار سوریه را به مردم ایران توصیه می‌کند! عجب پیشرفتی صورت گرفته است!

تاخت وتاز عربده‌کشان تریبون‌دار

روزنامهٔ آرمان امروز نوشت: اظهارات لات‌مآبانه (پاسدار) سعید قاسمی در رسانه‌ها طی این چند روز دست به دست می‌چرخد. اظهاراتی که باز هم این پرسش را مطرح می‌کند مگر او در کجای این ساختار است که می‌تواند این‌گونه با این لحن و ادبیات پشت تریبون، مبارز بطلبد… اظهاراتی که به تحریک افکار عمومی و موضع‌گیری هر چه بیشتر مردم منتهی می‌شود. در حالی که در چنین اوضاعی مقامات باید به فکر دلجویی و آرام کردن جو نارضایتی موجود باشند به‌ویژه اکنون که ماجرای انتخابات و روند آن نیز به این جو نارضایتی دامن زده است، اما ظاهراً پرده‌ها دریده شده و برخی این‌گونه سرمست از پیروزی جولان می‌دهند و به‌دنبال پاکسازی‌اند آن هم با زبان تهدید با مردم خود. این روال لات مسلک، در تریبون های او بخواهد به همین منوال ادامه بیابد، قطعاً به چیزی جز دشمنی‌ها و نفرت‌پراکنی‌های بیشتر ختم نخواهد شد و حکم نمکی است که او بر زخم امروز مردم می‌پاشد. زخم‌هایی که هر چه بیشتر سر باز کنند دامنش همه را خواهد گرفت، حتی خود او را



source https://www.azadegy.de/?p=25558

واکنش ورزشکار مردمی به کمربند مشکی کاراته همتی



همسر «عبدالناصر همتی» در برنامه زنده تلویزیونی ناگفته‌هایی از مسائل شخصی، خصوصیات و توانمندی‌های او را بیان کرد. به گفته همسر نامزد انتخابات ریاست جمهوری همتی، وی اگر فرصت داشته باشد فعالیت ورزشی انجام می‌دهد ورزشی که به صورت حرفه ای دنبال می کند کاراته است و دان ۶ و کمربند مشکی دارد. به گزارش بهارنیوز، این صحبت‌های خانم شبستری با واکنش علی کریمی روبرو شد.



source https://www.azadegy.de/?p=25557

مقام اطلاعاتی اسرائیل: تا قلب نظام ایران نفوذ کرده‌ایم



تا قلب نظام ایران نفوذ کرده‌ایم و به اسرّار آن دائماً دسترسی داریم

رئیس پیشین موساد اسرائیل گفت که این کشور تا قلب نظام ایران نفوذ و به گونه‌ای عمل کرده که دائماً به اسرار جمهوری اسلامی دسترسی دارد و اعتماد به نفس این رژیم را در هم شکسته است.

به گزارش رادیو فرانسه، یوسی کوهن ساعتاتی پیش از پایان رسمی مسئولیت خود در رأس سازمان موساد گفت که باید درس بزرگی به حکومت ایران داد تا رهبران این رژیم دریابند که عبور از خطوط قرمز هزینه‌های سنگینی در پی خواهد داشت.

ظاهراً منظور این مقام اطلاعاتی اسرائیل هزاران موشکی است که رژیم تهران در اختیار حماس گذاشته و این گروه در حملات اخیر علیه اسرائیل به طور گسترده از آنها استفاده کرده است.

در این مراسم نخست وزیر اسرائیل گفت که مایل نیست و نمی‌تواند جزئیات همۀ اقدامات علیه رژیم آیت‌الله‌ها را برشمارد و این عملیات باید همچنان پنهان بمانند و افزود: مأموریت اصلی مسئول جدید همانند یوسی کوهن جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی به هر وسیله‌ای است.

جیمز باند پیش شما یک شوخی است!
پنجشنبه، 6 خرداد ماه 1400 = 27-05 2021

مسئول قتل محسن فخری‌زاده رئیس جدید موساد شد. نانیاهو در جلسۀ معارفه دیوید بارنا رئیس جدید موساد خطاب به او گفت : “جیمز باند پیش شما یک شوخی است.”

دیوید بارنا تاکنون چهار بار عالیترین نشان امنیت ملی اسرائیل را دریافت کرده است. او در ساماندهی عملیات خیرکنندۀ موساد از جمله قتل محسن فخری‌زاده، مسئول برنامۀ تسلیحات هسته ای جمهوری اسلامی و انفجار تأسیسات نطنز دست داشته است.”

دیوید بارنا، ۵۶ سال دارد و پیش از ورود به موساد از کادرهای یکی از بانک‌های بزرگ بوده است. او در دورۀ خدمت سربازی، عضو برجستۀ گروه کماندوهای نخبۀ ستاد مشترک ارتش اسرائیل شد و پس از طی مدارج در داخل موساد هدایت مأموران این سازمان در خارج و سپس مدیریت شاخۀ ویژه شنود الکترونیکی را برعهده گرفت.

هفتۀ نامۀ فرانسوی “ماریان” به مناسبت معرفی دیوید بارنا، رئیس جدید سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد، نوشت : در این جلسه که در ٢۵ ماه مه گذشته برگزار شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یادآور شد که سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل باید بدون موافقت آمریکا اقدام‌های خود را علیه رژیم فقها در ایران ادامه بدهند و اولویت اول آنها جلوگیری از دستیابی حکومت تهران به سلاح اتمی است.

به نوشتۀ این نشریه فرانسوی، مأموریت دیوید بارنا در دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن تا حدودی دشوار است، زیرا رئیس جمهوری فعلی آمریکا برغم مخالفت‌های نتانیاهو سرگرم گفتگو با تهران برای احیای برجام است و قاعده بازی را تغییر داده و حاضر نیست بپذیرد که اسرائیل از خلال ضرباتش به تهران تلاش‌های دیپلماتیک او را به شکست بکشاند.

به همین خاطر، هفتۀ نامۀ ماریان یادآوری می کند که در جلسۀ معارفۀ دیوید بارنا، رئیس جدید موساد، بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که اگر لازم باشد اسرائیل با یا بدون موافقت آمریکا به تأسیسات اتمی در ایران حمله می‌کند.

نتانیاهو در این نشست گفت : “ممکن است در شرایطی هدف اصلی ما پیشگیری قطعی از اقدام آیت‌الله‌ها برای پایان دادن به موجودیت هزاران سالۀ ملت یهود باشد و چنین اقدامی نیازمند اتخاذ تصمیم‌های جسورانه و مستقل است.”

به نوشتۀ ماریان، نخست وزیر اسرائیل، با این سخن به رئیس جمهوری آمریکا فهماند که “اگر در برابر حکومت ایران شُل بدهد، اسرائیل حق خود می‌داند که به طور مستقل عمل کند.”



source https://www.azadegy.de/?p=25556

دو خلبان نظامی ایران در اثر “حادثه زمینی” کشته شدند

به گفته فرماندار دزفول دو خلبان نظامی ایران در پایگاه چهارم شکاری این شهر در اثر یک “حادثه زمینی” کشته شده‌اند. پیش‌تر اعلام شده بود که دو خلبان به دلیل نقص فنی و سقوط هواپیمایشان جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته فرماندار دزفول، صبح روز سه‌شنبه ۱۱ خرداد (اول ژوئن) بر اثر”یک حادثه زمینی” در محوطه نظامی پایگاه چهارم شکاری دزفول دو خلبان نظامی کشته شدند. این دو خلبان کیانوش بساطی و حسین نامی نام دارند.

علی فرهمندپور، فرماندار دزفول با تکذیب خبرهای اولیه مبنی بر کشته‌شدن دو خلبان در جریان سقوط یک هواپیمای اف ۵ بر اثر نقص فنی، گفت که ” هواپیماهای پایگاه چهارم شکاری در سلامت کامل هستند”.

به گزارش دویچه وله، او بدون توضیح در باره جزئیات “حادثه زمینی” برای دو خلبان، منطقه‌ای که حادثه در جریان آن روی داده است را منطقه‌ای “فرنطینه‌شده” توسط حفاظت ارتش توصیف کرده و افزوده است: «تیم‌های ارزیابی در حال بررسی موضوع و علت اصلی حادثه هستند.»

هنوز روشن نیست که “حادثه زمینی” در پایگاه شکاری دزفول موردی اتفاقی و ناشی از سهل‌انگاری و سوءمدیریت بوده است یا به مسائل دیگری برمی‌گردد.

اما بی بی سی گزارش داد که گفته می‌شود در این حادثه اجکت (پرتاب از صندلی در حالت اضطراری) برای هر دو خلبان کابین جلو و عقب به اشتباه فعال شده و آنها در اثر برخورد شدید با سقف آشیانه جان خود را از دست داده‌اند.



source https://www.azadegy.de/?p=25555

سکان هدایت محیط زیست ایران هم به چینی‌ها سپرده شده



مدیرکل دفتر امور طرح‌های وزارت صمت از صدور مجوز برای استخراج رمزارز خبر داده است و گفته که باتوجه به اینکه فعالیت در این حوزه تا پایان شهریور ماه تعطیل خواهد بود ولی متقاضیان می‌توانند بعد از کسب مجور زیرسازی این واحد‌ها را آغاز کنند.

به گزارش مجله اینترنتی فراز، علیرضا هادی در مورد حضور کشورهای خارجی در ایران برای استخراج رمزارزها گفت: که «کشورهای خارجی به‌صورت مستقیم در استخراج رمزارز در ایران فعالیت ندارند، اینها در قالب بنگاه‌های ایرانی هستند که سرمایه‌گذاری خارجی دارند. هیچ شرکت خارجی از ما مجوز نگرفته است. مثل اینکه چند درصد از یک شرکت داخلی برای شخصی با ملیت دیگر باشد.»

این گفته می‌رساند که محور اصلی استخراج رمزارزها در ایران کشورهای خارجی هستند و در واقع قطعی برق این روزها هم به حساب خارجی‌ها بوده است.

اسماعیل کهرم، تحلیل‌گر مسایل محیط زیستی با اشاره به حضور کشورهای خارجی در ایران برای استخراج رمزارزها می‌گوید: «همه دنیا می‌دانند که برق در ایران ارزان است و به همین دلیل کشوری مانند چین که نفوذ زیادی هم در منطقه دارد ایران را به مزرعه استخراج رمزارزهای خود تبدیل کرده است. موضوعی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که در مقابل فروش برق ارزان به چینی‌ها چه چیزی می‌توانیم دریافت کنیم که بتواند آلودگی محیط زیست ایران را جبران کند؟

او با اشاره به خطرناک بودن مزارع استخراج رمزارزها برای محیط زیست ادامه می‌دهد: «وضعیت جوی در ایران که با کاهش چشم‌گیر بارش باران روبه‌رو هستیم، باعث می‌شود تا نیروگاه‌های تولید برق به سمت استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند مازوت حرکت کنند. وقتی آب نباشد طبیعی است که این نیروگاه‌ها باید از سوخت فسیلی بیشتری استفاده کنند و در نتیجه آسیب بیشتری به محیط زیست وارد می‌شود و هوا هم آلوده‌تر می‌شود.»

کهرم با تاکید بر جلوگیری از گسترش مزارع رمزارزها در ایران اضافه می‌کند: «هنگامی که مردم ما از استخراج رمز‌ارزها هیچ سودی نمی‌برنند و تنها قطعی برق و آلودگی هوا و تخریب محیط زیست شامل حال آنها می‌شود معنایی ندارد که مسوولان به چنین فعالیت‌های مجوز بدهند و فعالیت آنها را قانونی توصیف کنند.»

این تحلیلگر مسایل محیط زیستی با تاکید بر قطع کامل فعالیت این مزارع ادامه می‌دهد: «با این کار سکان هدایت محیط زیست ایران هم به چینی‌ها سپرده شده است ولی وظیفه ما این است که به مسوولانی که توجه‌ ای به محیط زیست ندارند تذکر بدهیم تا از گسترش چنین فعالیت‌هایی جلوگیری بشود در غیر این صورت هرچه جلوتر برویم و با کاهش بارش باران دست به گریبان باشیم طولی نمی‌کشد که ریه‌های شهروندان پر از مازوت خواهد بود.

عبدالستار دوشوکی، فعال و تحلیلگر سیاسی مقیم لندن پیش تر در باره قرارداد 25 ساله با چین نوشته بود: این قرارداد که بانی آن لاریجانی رئیس سابق مجلس به نیابت از رهبر جمهوری اسلامی است آنقدر سرّی و مخفی بود که اگر احمدی نژاد رئیس جمهور سابق آن را افشاء نمی کرد, هیچگونه حدس و حدیثی در مورد آن صورت نمی گرفت. و بقول سنایی “دُزد چینی” در تاریکی شب با چراغ می آمد و گزیده‌تر کالا می بُرد.

وی افزود: در طی دهه گذشته چین زیست محیط دریایی خلیج فارس و سواحل مکران را با حضور کشتی های ترال خود نابود کرد. بر اساس این قرارداد آنها نه تنها برخی از جزایر ایرانی خلیج فارس را با ایجاد پایگاه های نظامی عملا اشغال بلکه به سواحل مکُرّان در هرمزگان و جنوب بلوچستان نیز قدم خواهند گذاشت تا پروژه های مختلفی را در زمینه نفت, گاز, پتروشیمی, شهر سازی و زیرساخت های متعدد در دست بگیرند که در عمل باعث تغییر کامل بافت ژئوپلیتکی و ژئواکونومیک منطقه خواهد شد. این قرارداد که تکرار تاریخ تلخ و سیاه قراردادهای استعماری دوران قاجار است، ایران را برای همیشه با لگام پذیری مطلق تحت استیلا و انقیاد چین خواهد کرد و در طی ٢۵ سال آینده ایران به کشوری ورشکسته و فروپاشیده تبدیل خواهد شد.



source https://www.azadegy.de/?p=25554

تامین اجتماعی؛ .. طرح‌های آبدوغ خیاری ارزش ندارد!



کسی که نمی‌داند تامین اجتماعی چیست و چطور تشکیل شده و به چه کسانی خدمات می‌دهد، چگونه به خود اجازه می‌دهد درباره آن نظریه پردازی کند؟!

به گزارش ایلنا، از یکسو خبرهای نسبتاً خوب می‌رسد اما از سوی دیگر، خبرهای به شدت بد! در این میان، بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی (چه کارگران شاغل و چه کارگران بازنشسته) نمی‌دانند دم خروس را باور کنند یا قسم حضرت عباس را!

از یک طرف، سازمان برنامه و بودجه از تدوین و تصویبِ لایحه‌ی «دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان» خبر می‌دهد و اینکه همه‌ی تبعیض میان بازنشستگان کشور برطرف خواهد شد و تمام بدهی‌های حسابرسی‌ شده‌ی دولت به تامین اجتماعی ظرف مدتِ پنج سال پرداخت خواهد شد، از سوی دیگر، نمایندگان مجلس طرح‌هایی می‌دهند که اساس و زیربنای سازمان تامین اجتماعی و بیمه‌شدگان آن را با خطر انهدام مواجه می‌سازد!

علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در این رابطه می‌گوید: اتاق‌‌ها و وزارت صمت هیچ کدام صلاحیت ندارند که برای سازمان تامین اجتماعی و مستمری بگیران آن تکلیف تعیین کنند. اینها هیچ اطلاعی از تامین اجتماعی و سازوکار آن ندارند؛ نمی‌دانند چگونه تشکیل شده، چه اهمیتی دارد و نقش آن در پایداری اجتماعی و سیاسی کشور چیست؛ چگونه می‌تواند بحران‌ها را مهار کند و کشور را سر پا نگه دارد!

به گفته وی، این آقایان طرح‌هایی می‌ریزند که در هیچ عطاری‌ای یک ریال ارزش ندارد! این طرح‌ها، طرح‌های آبدوغ خیاری است؛ کسی که نمی‌داند تامین اجتماعی چیست و چطور تشکیل شده و به چه کسانی خدمات می‌دهد، چرا باید نظریه پردازی کند؟!



source https://www.azadegy.de/?p=25553

یورش نیروهای امنیتی به یک روستا در نزدیکی مشهد

دستکم ۵ شهروند در روستای شهرآباد مشهد همراه با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رسانک، روز سه‌شنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۰، تعدادی از شهروندان در روستای شهرآباد مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

در این گزارش هویت ۵ تن از آنها محمد نهتانی، محمد نارویی، رحیم صفرزهی، احمد گرگیج فرزند عزیز و یونس گرگیج، فرزند نواب خان، عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروندان همراه با ضرب و شتم و تفتیش منزل و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است.

به گفته منابع محلی، تعداد دیگری از شهروندان نیز در این روستا بازداشت شدند که تاکنون هویت آنها احراز نشده است.

تا لحظه تنظیم این خبر از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دست نیست.



source https://www.azadegy.de/?p=25552

پاسخ رئیس اتاق بازرگانی به رضایی: .. خجالت آور است



رئیس اتاق بازرگانی در ایران گفت: با وجود تمام پتانسیل‌ها طی ۴۰ سال گذشته سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهان نصف شده است.

غلامحسین شافعی امروز در دیدار محسن رضایی، کاندیدای ریاست جمهوری با فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اظهار داشت: ما با برنامه‌های آقای رضایی در دوره‌های قبل نیز آشنا هستیم. اگرچه در گذشته هم ما شاهد همین حرف ها بوده‌ایم، اما با کمال تاسف باید بگویم که امروز برای ما خجالت آور است که سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی نسبت به ۴۰ سال قبل نصف شده است.

رئیس اتاق بازرگانی افزود: اگرچه در مورد کارهای خودمان زیاد می‌گوییم و اعلام می‌کنیم که رشدهایی در برخی از زمینه‌ها داشته‌ایم، اما خودمان را با جهان مقایسه نمی‌کنیم که جهان چه کرده است و این وضعیت نتیجه همه وعده و وعیدهایی است که در گذشته با وجود تمام پتانسیل‌هایی که شک و تردیدی در مورد آن نیست، داده شده است.

وی بیان داشت: این سوال بزرگی است که با وجود این همه بحثی که در مورد پتانسیل‌های مملکت از جمله وسعت جغرافیایی، نیروی انسانی خبره، امکانات معدنی مملکت صحبت می‌شود و درست هم است، چرا وضعیت اقتصاد کشور این گونه است.



source https://www.azadegy.de/?p=25551

برجام؛ اعتراف روزنامه حکومتی به بن‌بست مذاکرات وین



روزنامه حکومتی سیاست روز به بن‌بست مذاکرات برجامی وین اعتراف کرد و با اشاره به اظهارات روحانی و عراقچی در مورد برداشتن تحریم‌ها با کنایه به آنها نوشت: مسیر خوبی در مذاکرات طی شده است.. توپ در زمین عراقچی است.

این منبع نوشت: برخی مقامات دولتی و مسئولان وزارت‌ خارجه اظهارات خوش‌بینانه‌ای درباره مذاکرات وین مطرح کرده و حتی تلویحا خبر از احتمال اعلام قریب‌الوقوع دستیابی به توافق کرده‌اند. اما منابع مطلع درباره مذاکرات می‌گویند که آنچه فعلا در وین در جریان است اساسا با یک توافق خوب و مناسب برای مردم ایران فاصله جدی دارد. این منابع می‌گویند اگر دولت بخواهد در وضعیت و فضای فعلی مذاکرات، آن را جمع‌بندی و به‌عنوان توافق نهایی معرفی کند، قطعاً با یک توافق خوب روبه‌رو نیستیم. ..

این روزنامه حکومتی نوشت: به نظر می‌رسد، یک جریان سیاسیِ متخصصِ توافق بد قصد دارد به هر نحوی که شده، و به‌ویژه با توجه به در پیش بودن انتخابات، یک توافق بد دیگر را روی میز نزاع‌های سیاسی در ایران قرار دهد…توپ این تصمیم‌گیری مهم و انتخاب میان منافع ملی و یا خدمت نازل به کمپین سیاسی یک جریان بیش از همه در زمین عباس عراقچی است…هرگونه توافق بدی در وین باید در همان وین رد شود و الّا آوردن آن به تهران و قرار دادن آن روی میز منازعات، هیچ نسبتی با منافع ملی ندارد.

تردید شرکت‌های فرانسوی برای بازگشت به ایران

همزمان با مذاکرات وین برای احیای برجام، شرکت‌های فرانسوی درباره ازسرگیری فعالیت در ایران حتی بعد از لغو تحریم‌های آمریکا ابراز تردید کرده‌اند.

از جمله شرکت نفتی توتال و شرکت پژو-سیتروئن، پی‌. اس‌. ای، یکی تلویحا و دیگری آشکارا گفته‌اند که از بیم مجازات‌های آمریکا قصد ادامه سرمایه‌گذاری در ایران را ندارند.

به گزارش یورونیوز، شرکت نفتی توتال فرانسه که همواره یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران خارجی در ایران بوده است، تصمیم خود مبنی بر بازنگشتن به ایران را بسیار آشکارتر از پی‌اس‌ای اعلام کرده است.

مدیر مالی توتال حدود ۲۰ روز پیش در یک کنفرانس تلفنی به تحلیل‌گران اعلام کرد که این شرکت نفتی به دلیل نبود اطمینان در مورد تحریم‌های ایران، فعلا قصد بازگشت به این کشور را ندارد.

مدیر ارتباطات بخش خاورمیانه شرکت پی‌اس‌ای فرانسه نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار یورونیوز که آیا این شرکت بزرگ خودروسازی پس از لغو تحریم‌ها به ایران بازمی‌گردد یا این که به دلیل همکاری جدیدش با آمریکا قصد چنین کاری را ندارد، گفته است: «نام تجاری پژو به عنوان یک برند جهانی در نظر گرفته می‌شود که در تمام قاره‌ها برای خدمات‌رسانی به مشتریان خود فعالیت می‌کند.»

این پاسخ کلی پی‌اس‌ای تکلیف قطعی پژو برای بازگشت به ایران را روشن نمی‌کند، اما گزاره «تمام قاره‌ها» احتمالا حاوی این پیام تلویحی است که پژو قصد ندارد به خاطر ایران، از بازار آمریکا چشم بپوشد.



source https://www.azadegy.de/?p=25550

گرم شدن هوا؛ هشدار درباره افزایش مرگ و میر در جهان



گرم شدن هوا یکی از علل اصلی افزایش مرگ و میر در جهان…برای نخستین بار، سهم تغییرات آب‌وهوایی مرتبط با انسان، در میزان مرگ‌ومیر ناشی از گرما مشخص شد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از تارنمای «nature.com»، محققان داده‌های ۷۳۲ منطقه از ۴۳ کشور را بررسی کردند و برای اولین‌بار، سهم تغییرات آب‌وهوایی مرتبط با انسان، در میزان مرگ‌ومیر ناشی از گرما را نشان دادند.

بر اساس نتایج تحقیقات دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن (LSHTM)، بیش از یک سوم کل مرگ‌های ناشی از گرما در سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۸ مربوط به تغییرات آب‌وهوایی مرتبط با انسان است و آمریکای مرکزی و جنوبی بیشترین آسیب را دیده‌اند.

به گفته محققان، ۳۷ درصد از تمام مرگ‌ومیرهای ناشی از گرما به گرم‌شدن کره‌ زمین در تابستان‌های اخیر مرتبط و برای مثال، گرم‌شدن مرتبط با انسان در اکوادور و کلمبیا منجر به ۷۶ درصد از مرگ‌های ناشی از گرما شده است.

تاکنون، میانگین دمای کره‌ زمین، تنها در حدود یک درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است که این روند در صورت عدم کنترل، ادامه پیدا می‌کند. کارشناسان تعداد مرگ‌های ناشی از گرما را در اثر تغییرات آب‌وهوایی مرتبط با انسان که در شهرهای خاص رخ داده است محاسبه کردند.

این برآوردها شامل ۱۳۶ مرگ اضافی سالانه در سانتیاگو (پایتخت شیلی)، ۱۸۹ در آتن (پایتخت یونان)، ۱۷۲ در رم (پایتخت ایتالیا)، ۱۵۶ در توکیو (پایتخت ژاپن)، ۱۷۷ در مادرید (پایتخت اسپانیا)، ۱۴۶ در بانکوک (پایتخت تایلند)، ۸۲ در لندن (پایتخت انگلستان)، ۱۴۱ در نیویورک (شهری در ایالات‌متحده) و ۱۳۷ در شهر هوشی‌مین ویتنام است.

این یافته‌ها نشان از لزوم اتخاذ سیاست‌های قوی برای کاهش‌ گرم‌شدن در آینده و اجرای مداخلات برای محافظت از جمعیت در برابر عواقب نامطلوب قرارگرفتن در معرض گرماست.

بلایی که گرم شدن زمین سر کودکان میآورد

گزارش تحقیقات دانشگاهی در ملبورن: گرم شدن زمین عامل افزایش مرگ و میر انسان ها. در این گزارش گفته شده است که این بحران در چند دهه آینده موجب جلوگیری از رشد مناسب، بروز سوء تغذیه و کاهش هوش کودکان خواهد شد.

روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: گزارشی که اخیرا منتشر شده، از خطراتی که تغییرات آب و هوایی می تواند برای سلامت و جان انسان ها به ویژه کودکان داشته باشد، خبر داده است.

در این گزارش که به بررسی تاثیرات بحران آب و هوا بر سلامت انسان پرداخته، تاکید شده است، تغییرات آب و هوایی هم اکنون از عوامل مرگ و میر انسان ها محسوب می شود. همچنین در این گزارش پیش بینی شده است که این بحران در چند دهه آینده موجب جلوگیری از رشد مناسب، بروز سوء تغذیه و کاهش هوش کودکان خواهد شد.

این گزارش را که با عنوان “از تانزویل [بزرگترین شهر بندری در شمال شرقی قاره استرالیا] تا تووالو [کشوری جزیره‌ای در اقیانوس آرام]” منتشر شده، دانشگاه موناش در ملبورن با استناد به مقالات منتشر شده در برخی نشریات تهیه کرده است.

در این گزارش به محتویات گزارش سال 2018 [1397] سازمان بهداشت جهانی نیز اشاره شده است. سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده بود بین سال های 2030 [1409] تا 2050 [1429]، گرم شدن زمین موجب افزایش 250 هزار نفری مرگ و میر سالانه بر اثر ابتلا به گرمازدگی، سوء تغذیه، مالاریا و اسهال خواهد شد. البته میشا کولمن، یکی از تهیه کنندگان این گزارش تاکید کرد این عوامل هم اکنون نیز عامل مرگ و میر انسان ها هستند.

وی گفت: هم اکنون هم برخی افراد براثر پیامدهای تغییرات آب و هوایی به ویژه به دلیل گرمازدگی جان خود را از دست می دهند.

کولمن افزود: به عنوان مثال در جریان آتش‌سوزی شنبه سیاه در ویکتوریا در سال 2009، 173 نفر به طور مستقیم براثر آتش سوزی جان خود را از دست دادند اما در آن روزهای گرم حدود 400 نفر دیگر به دلیل گرمازدگی جان باختند.

در این گزارش همچنین آمده است به غیر از مرگ و میر براثر حوادثی که به طور مستقیم ناشی از تغییرات آب و هوایی هستند، مانند وقوع طوفان، سیل و آتش سوزی، آثار ثانویه تغییرات آب و هوایی می تواند پیامدهای جدی تر و مخرب تری نیز به دنبال داشته باشد.

در این گزارش هشدار داده شده است که با افزایش دمای کره زمین، زیستگاه پشه ها گسترش می یابد، تعداد بیشتری از مردم در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند تب دِنگی، بیماری عفونی چیکونگونیا و بیماری ویروسی زیکا قرار می گیرند.



source https://www.azadegy.de/?p=25549

تجاوزگر چینی؛ ​ادعای ناجا برای آرام کردن افکار عمومی



دادستان عمومی و انقلاب کاشان گفت: تبعه چینی عامل انتشار تصاویر از روابط خصوصی با دختران ایرانی در کاشان دستگیر شد.

روح الله دهقانی دادستان عمومی و انقلاب کاشان با اشاره به انتشار تصاویر خصوصی یک تبعه چینی با دختران و زنان ایرانی در فضای مجازی اظهار داشت: انتشار این تصاویر واکنش‌های زیادی را از طرف هموطنان در پی داشت.

به گزارش مهر، وی با بیان اینکه در این پرونده شاکیان خصوصی هم اقدام به شکایت کرده بودند، ابراز داشت: با توجه به حساسیت موضوع این پرونده در دستور کار مقامات قضائی و انتظامی قرار گرفت.

دادستان عمومی و انقلاب اسلامی کاشان با اشاره به اینکه این فرد شب گذشته توسط نیرو‌های انتظامی و اطلاعاتی در عوارضی کاشان دستگیر شد، تصریح کرد: متهم ضمن تفهیم اتهام بازداشت و تحت الحفظ به تهران منتقل خواهد شد.

رسانه‌های جمهوری اسلامی ماجرای این مرد چینی را که به احتمال قوی از شرکای سپاه پاسداران است، به شیوه خود گزارش داده اند.

به گزارش دویچه وله آلمان، سایت رکنا ماجرا را این گونه تعریف کرده است: اخیرا یک تبعه چینی اقدام به انتشار فیلم‌هایی از روابط خود با دختران نوجوان ایرانی در شبکه یوتیوب کرده است. انتشار نزدیک به ۵۰ فیلم از فضای شخصی زندگی این دختران، بدون اجازه آنان که اکثرا کمتر از ۱۸ سال سن دارند، صورت گرفته است.

ادعا شده است برخی از فیلم‌ها علنی ضبط شده‌اند اما برخی دیگر به صورت مخفیانه از دختران گرفته شده است.

بر اساس اطلاعات موجود در فضای مجازی این تبعه چین بدون آنکه مشخص شود برای چه کاری در ایران بسر می برد، بیش از یک سال در ایران سکونت داشته و در شرح روابط خود آورده است که به راحتی دختران ایرانی را به محل سکونت خود دعوت ‌کرده است.

در ماه‌های اخیر به خصوص پس از انتشار خبر تفاهم‌نامه جمهوری اسلامی و چین و اخباری در مورد ایجاد مزارع استخراج بیت‌کوین و صید ترال در آب‌های ایران توسط اتباع چینی حساسیت زیادی در این زمینه به وجود آمده است.

رشوه دادن چینی ها و به فساد کشیدن طرف مقابل
یکشنبه، 22 فروردین ماه 1400 = 11-04 2021

رفتارهای تجاری چین در رشوه دادن و به فساد کشیدن طرف مقابل است…چرا هزاران میلیارد تومان خرج رسانه‌های دولتی می‌شود اما نمی‌توانند حریف چند سایت خارج ‌نشین باشند؟

به گزارش ایلنا، نشست مجازی بررسی برنامه همکاری‌های جامع ۲۵ ساله با چین برگزار شد. در این نشست مجازی فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پرسش اصلی اینکه، چرا این همه پنهان کاری صورت می‌گیرد؟ و چرا حاکمیت خود را در موضع پنهان‌کار قرار می‌دهد؟ مگر این سند چه جزئیاتی دارد؟ این شیوه دنبال شده، بسیار بد و زاینده بدگمانی است.

وی ادامه داد: کیفیت این قرارداد و اینکه چگونه و در چه شرایطی بسته شده باشد بسیار مهم است. از نظر کیفیت نکات بسیار نگران‌کننده وجود دارد مانند حرف‌های سست و بی‌پایه برخی مقامات رسمی که می‌گویند انتشار جزییات ضرورت ندارد و این خواست طرف چینی است که جزئیات آن منتشر نشود، آیا خواست یک طرف باید برتری داشته باشد؟

مومنی یادآور شد: کسانی که از موضع ملی ابراز نگرانی می‌کنند را محق می‌دانم. باید توجه داشت در ۱۵۰ سال اخیر، ایران در بیش از ۹۰ درصد تعاملات خارجی خسارت بزرگی را متحمل شده و در هر دوره‌ای هم که موفقیت داشتیم رکن اصلی آن شفافیت بوده، یعنی عدم شفافیت همیشه موجب خسارت شده است.

وی افزود: تمام خواسته‌های چین در این سند مطرح و تضمین‌ این خواسته‌ها هم نشان داده شده است اما از اول تا انتها اثری از خواسته‌های ایران نیست و این سرشار از نگرانی است. چین استراتژی و ابزار مشخص را دارد اما ما فاقد استراتژی هستیم، ما در این موضوع هیچ اولویتی نداریم و این می‌تواند خطرناک باشد.

مومنی افزود: یکی از جنبه‌های به شدت نگران کننده در تمام دنیا، رفتارهای تجاری چین در رشوه دادن و به فساد کشیدن طرف مقابل است. ما در یک کار کارشناسی روابط ایران و چین را ارزیابی کردیم و طی دو دهه اخیر و به ویژه در ۱۰ سال گذشته به طور متوسط، آمار حجم تجارت سالانه دو کشور بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار تورش دارد و این یعنی فساد. با مشاهدات سطحی هم می‌توان این موضوع را دید.

دیگر سخنران این نشست مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، اظهار داشت: به نظرم در کنار پرداختن به برنامه جامع ۲۵ ساله، باید به برخی نکات مملکتی هم اشاره کرد. اینکه چرا دیوار بی‌اعتمادی بین حاکمیت و مردم تا این اندازه بلند است؟ چرا هزاران میلیارد تومان خرج رسانه‌ها می‌شود اما نمی‌توانند حریف چند سایت خارج‌نشین باشند؟ چرا در موضع ضعف هستیم و ابتکار عمل در تبلیغات سیاسی را نداریم؟ و معمولاً در زمین طراحی شده توسط آنها بازی می‌کنیم.

وی همنچنین گفت: دولت در زمینه قرارداد ۲۵ ساله با چین هیچ اختیاری ندارد و همه تصمیمات زیر نظر رهبری است.

هشدار به چین؛ این فرقه تبهکار نماینده مردم ایران نیست

شماری از فعالان داخل و خارج ایران در نامه‌ای اعتراضی به رئیس‌جمهوری چین، سند همکاری‌های ۲۵ ساله جمهوری اسلامی و چین را قراردادی فاقد اعتبار و غیر انسانی خواندند و هشدار دادند که رژیم حاکم نماینده مردم ایران نیست.

به گزارش رادیو فردا، در این نامه که خطاب به شی جین‌پینگ نوشته شده، آمده است سند جامع همکاری میان دو کشور در «نزد ملت ایران یادآور قراردادهای ننگینِ ترکمانچای و گلستان است، بنابراین انتظار داریم با فراخواندنِ وزیر امور خارجه‌ی خود به پکن از پیگیری این قرارداد جلوگیری به عمل آورید».

این نامه می‌افزاید که جمهوری اسلامی «نماینده ملت ایران نیست» و این قرارداد را صرفا با هدف نجات خود از سرنگونی و فروپاشی امضا کرده است.

کنشگران و فعالان معترض به این قرارداد از جمله نرگس محمدی و محمد نوری‌زاد، کید دارند که «قرارداد استراتژیک ۲۵ ساله در تعارض با منافع ملی ایران است و به لحاظ اخلاقی، سیاسی، حقوقی و انسانی مردود است.

سایر منتقدان این توافق از جمله وزارت خارجه آمریکا نیز آن را با عهدنامه ترکمانچای بین ایران و روسیه تزاری مقایسه می‌کنند؛ عهدنامه‌ای که بر اساس آن ایران کنترل بخش‌های بزرگی از سرزمین خود در جنوب قفقاز را از دست داد و آن‌ها را به روسیه واگذار کرد.

نگذاریم ایران را بفروشند و ایرانی را به بردگی بکشانند

بیانیه بنیاد میراث پاسارگاد: رییس جمهور پیشین حکومت اسلامی اعلام کرد که: «پیش نویس این قرارداد، پنهانی و دور از چشم ملت ایران تهیه شده، و مفاد آن خلاف منافع ملت و کشور است».

گفته های احمدی نژاد، که خود یکی از ارکان این رژیم بوده است، (و اکنون به دلایلی ناروشن مقابل بخشی از رژیم ایستاده و دهان به راستگویی گشوده) نشان می دهد که شایعه ی «قرارداد 25 ساله ی پنهانی بین حکومت اسلامی و دولت چین» که مدتهاست سبب نگرانی های شدید برخی از کارشناسان اقتصادی، و بسیاری از مردمان آگاه و دلسوز ایران شده، یک واقعیت است.

واقعیتی که سخنگوی وزارت خارجه رژیم اسلامی نیز به ناچار آن را تایید کرده است؛ با این توضیح شرم آور که: « سند همکاری‌های جامع و راهبردی بیست و پنج ساله ایران و چین افتخارآمیز و به نفع روابط راهبردی دو کشور است»

در عین حال اکنون روشن است که ادعای نشریه انگلیسی پترولیوم اکونومیست (سوم سپتامبر 2019) نیز، در مورد این قرارداد و پس از سفر ظریف به چین کاملا درست بوده است.

پترولیوم در آن زمان نوشت: «موضوع این قرارداد 25 ساله فروش و کنترل «بخش های انرژی، نفت و گاز و زیرساخت های حمل و نقل و جاده ها» به کشور چین در مقابل 400 میلیارد دلار می باشد. در سند پیش نویس قید شده است که نفت و گاز ایران به طور توافقی از قبل به چین فروخته می شود اما چین می تواند پول محصولات خریداری شده را با دو سال تاخیر پرداخت کند».

مسئولین حکومت اسلامی حاکم بر ایران سال هاست که علاوه بر بی توجهی های عمدی و ویرانگری های گسترده در حوزه ی میراث های فرهنگی، تاریخی و طبیعی غیرمذهبی ایران، بخش هایی از ثروت های فیزیکی و غیرفیزیکی ایرانیان را «سخاوتمندانه» به حکومت هایی بخشیده اند که مدافع عملیات انسان ستیزانه و ضد ایرانی این رژیم هستند. همچنین حکومت اسلامی درسه دهه گذشته چندین قرار داد مخفیانه با کشورهای مختلف امضا کرده که هر کدام از آن ها نه تنها ایران امروز را فقیرتر و عقب مانده تر از اکنون می سازد، بلکه ایران فردا و نسل آینده را نیزدر وضعیتی خطرناک و متزلزل قرار خواهد داد.

هموطنان گرامی، شما در هر کجای ایران و جهان که باشید، مالکین واقعی ایران و همه ی ثروت های آن هستید. از نظر قوانین بین المللی هیچ حکومتی نمی تواند که بدون اطلاع و موافقت کامل شهروندان ذره ای از اموال آن ها را به دیگران ببخشد، بفروشد و یا حیف و میل کند.

قرارداد اخیر حکومت اسلامی اگر به مرحله نهایی برسد، درواقع حکم فروش ایران و بردگی ایرانیان را دارد. ایرانیان نه تنها مثل همیشه هیچ بهره ای از دلارهایی که به دست حکومت اسلامی می رسد نخواهند برد، بلکه برای بیست و پنج سال باید حضور اربابان و اشغالگران تازه ای را، در کنار اشغالگران کنونی در سرزمین شان تحمل کنند.

هموطنان عزیز و گرامی ممکن است اعتراض شما مثل همیشه اثری در تصمیم گیری های این حکومت دیکتاتوری و غیرقانونی نداشته باشد اما سکوت شما، و به ویژه افراد و گروه هایی که خود را اپوزیسیون حکومت اسلامی حاکم بر ایران می دانند، می تواند نوعی موافقت و یا بی توجهی نسبت به این خرید و فروش غیر انسانی و ضد ملی به حساب آید.

صدای اعتراض شما، به هر شکلی که باشد، نشانه ی مخالفت شما با فروش ثروت های ملی ایرانیان است. اجازه ندهید که حکومت اسلامی آزادی کشِ و مردم ستیز، به نام شما هموطنان تان را به بردگی بیگانگان بکشاند.



source https://www.azadegy.de/?p=25548