بنا بر گزارشها گروهی از تظاهراتکنندگان در پاریس که لباسهای سیاهرنگ به تن کرده و ماسک به صورت داشتند، به یک سوپرمارکت حمله و آن را غارت کردند. پلیس برای مقابله با این گروه از گاز اشکآور استفاده کرد. با این حال گفته میشود اعتراضات روز سهشنبه در فرانسه در مقایسه با هفته پیش از آن از با خشونت کمتری همراه بوده و شمار تظاهرکنندگان نیز کاهش داشته است.
وزارت کشور فرانسه تعداد شرکتکنندگان در تظاهرات اعتراضی در سراسر کشور را ۷۴۰ هزار نفر تخمین زده است اما اتحادیه کارگری CGT از دو میلیون تظاهرکننده سخن گفته است. این در حالی است که پنجشنبه هفته گذشته سه میلیون و پانصد هزار نفر در تظاهرات شرکت کرده بودند.
بخوانید: ادامه اعتراضات در فرانسه؛ تعویق سفر پادشاه بریتانیا به پاریس
بنابر آمار وزارت کشور فرانسه روز سهشنبه ۱۳ هزار مأمور پلیس در سراسر این کشور به خدمت گماشته شده بودند. تنها در شهر پاریس ۵۵۰۰ مأمور حضور داشتند که به گفته وزیر کشور این تعداد در تظاهراتهای اعتراضی سه هفته اخیر بیسابقه بوده است.
اعتراضات اخیر در وجه عمده متوجه افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال است. دولت مکرون قصد دارد با این اصلاحات هم مقادیر بیشتری از حق بازنشستگی به صندوقهای بازنشستگی سرازیر شود و هم افراد کمتری در سال مشمول دریافت حق بازنشستگی شوند. انتظار این است که از این رهگذر خطر کاهش بحرانزای اندوخته مالی صندوقهای بازنشستگی منتفی شود.
اعتصاب در پایشگاهها
روز سهشنبه همچنین تعداد زیادی از وسایل حملونقل شهری در پی اعتصاب از کار افتاده و برج ایفل و کاخ ورسای نیز به روی بازدیدکنندگان بسته ماندند. معترضان در شهر لریان در جنوب ایالت بریتانی، ریلهای قطار را مسدود کردند.
همچنین در این روز به دلیل اعتصاب در پالایشگاهها و انبارهای سوخت، ۱۵ درصد از پمپ بنزینها در فرانسه قادر به ارائه همه انواع سوخت نبودند و هفت درصد دیگر نیز هیچگونه سوختی برای تحویل به مشتریان نداشتند. بنا به گفته وزارت علوم هشت درصد از معلمان روز سهشنبه اعتصاب کردند و در ۶۲ دانشگاه و مرکز آموزش عالی نیز تجمعات اعتراضی برگزار شد.
بخوانید: تظاهرات “یک میلیون” معترض به افزایش سن بازنشستگی در فرانسه
اتحادیههای کارگری در فرانسه برای یک تظاهرات و اعتصاب گسترده دیگر در روز پنجشنبه ۶ آوریل (۱۷ فرودین) فراخوان دادهاند. گزارش شده نخستوزیر فرانسه از رهبران اتحادیهها دعوت کرده تا هفته آینده با او دیدار کنند. لورن برگر، رئیس بزرگترین اتحادیه کارگری فرانسه CFDT خواستار تعیین یک میانجی بیطرف و تعلیق اصلاحات در قانون بازنشستگی شده است. دولت این تقاضا را رد کرده است.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، پیشتر برای دیدار با رؤسای اتحادیههای کارگری اعلام آمادگی کرده اما گفته بود که حاضر به مذاکره در مورد نکات اصلی طرح اصلاحات نیست. این طرح در حال حاضر توسط شورای قانون اساسی فرانسه در دست بررسی است و انتظار میرود این شورا حدود سه هفته دیگر رأی خود را صادر کند.
source
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر