۱۴۰۰ آبان ۷, جمعه

۲۰میلیون نفراز جمعیت شهری ​درمعرض فرونشست زمین!

۲۰میلیون نفراز جمعیت شهری ​درمعرض فرونشست زمین!


دستکم ۲۰میلیون نفر از جمعیت شهری در ایران در مناطق فرو نشستی ساکن هستند

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی در ایران گفت: در ۱۸استان شاهد رخداد فرو نشست هستیم و حدود ۲۰میلیون نفر از جمعیت شهری در مناطق فرو نشستی ساکن هستند.

علی بیت الهی گفت: بررسی‌هایی که به‌صورت کشوری انجام شده نشان داده است که از ۳۱استان در ۱۸استان فرو نشست زمین رخ داده است.

وی به خبرگزاری ایسنا گفته است که در بیش از ۶۰۰ دشت در گستره کشور فرو نشست زمین در حال رخ دادن است و شرایط تعدادی از آنها به یک حالت فوق بحرانی رسیده است. هم‌چنین زمین های ۳۱شهر از استان اصفهان، ۳۰شهر از تهران، ۲۵شهر از استان کرمان و ۲۴شهر از استان خراسان رضوی دچار فرو نشست شده‌اند.

وی افزود: در استانهای مختلفی فرو نشست را که پیگیری کردیم، نشان داده شد که چندین استان با مشکل فرو نشست زمین و آثار آن مواجه شدند. از این نظرها استانهای مختلفی درگیر هستند که استانهایی مثل خراسان رضوی، اصفهان، تهران و کرمان بسیار در معرض خطر قرار دارند.

هم‌چنین چندین شهر از این استانها در زون خطر فرو نشست قرار دارند. به‌نظر می‌آید با توجه به نوع گسترش فرو نشست نزدیک به حدود ۲۰میلیون نفر از جمعیت شهری در زونهای فرو نشستی با نرخ‌های متفاوت واقع شدند. این مسأله مهمی است که باید به آن توجه کرد. ۲۰میلیون نفر عدد زیادی است و می‌توان گفت که حدود یک چهارم کشور در این زون‌ها قرار دارد.

علی بیت‌اللهی در خصوص حساسیت پدیده فرونشست و دلیل اهمیت ویژه آن گفت: حساسیت فرونشست را فقط نباید از دریچه خود خطر و آسیبهای ناشی از آن نگاه کنیم. اهمیت این موضوع صرفاً به این دلیل نیست که حوادث تلخ اتفاق می‌افتد یا خودرویی داخل چاله فرو می‌رود؛ چرا که این‌ها تنها از ابعاد کوچک فرونشست زمین است. از مهم‌ترین و دیگر آثار فرونشست از بین رفتن دشتها و از بین رفتن کشاورزی است. اگر فرونشست به‌صورت ریشه‌یی و با روندی پیوسته دنبال نشود، این نگرانی را داریم که به مرحله‌ای برگشت‌ناپذیر برسد.

وی گفت: فرو نشست وسعت زیادی را دارد و کل کشور را در بر گرفته است و در مقایسه این پدیده با زلزله که فقط حالت مخربی را در یک نقطه ایجاد می‌کند، متوجه گسترده بودن این پدیده می‌شویم. هم‌چنین فرونشست هر روز و به‌طور تدریجی و مستمر ادامه پیدا می‌کند. بنابراین این اثرات به‌ویژه از نظر اقتصادی حتی عمیق‌تر از زمین‌لرزه خواهد بود.

علی بیت‌الهی دلیل فرونشست گسترده را کاهش سطح آب زیر زمینی دانست و گفت با ادامه این روند ممکن است حتی زلزله‌هایی با قدرت متوسط نیز تخریب گسترده در پی داشته باشند.

New Title

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر