کلاب هاوس؛ اپلیکیشنی که در ایران پدیده شد. زمانی که پل دیویسون و روهان ست از Alpha Exploration Co. ایده شبکه اجتماعی صوتی و گفتوگومحور کلاب هاوس را در ذهن میپروراندند، احتمالا فکرش را هم نمیکردند که اپلیکیشن تازه از راه رسیدهشان در ایران به چنین شهرتی برسد؛ آن هم کشوری که سابقه چندان خوبی در اعتماد به شبکههای اجتماعی نوظهور ندارد و اولین رویکردی که مسئولان نسبت به این شبکههای تازه اتخاذ میکنند، قهری است. اما در کلاب هاوس چنین اتفاقی نیفتاد و خیلی زود شاهد عضویت چهرههای سرشناس سیاسی در آن بودیم.
به گزارش کلیک، اینکه چرا کلاب هاوس در ایران پدیده شد، از جنبههای مختلف جامعهشناسانه قابل بررسی است؛ از فضای انحصاریاش که عضویت در آن فقط توسط دعوتنامه صورت میگیرد گرفته تا عرضه اولیهاش فقط برای گوشیهای آیفون که عملاً حضور اندرویدیها را ناممکن میکرد و باعث شد اپلیکیشنهای واسطی برای استفاده از کلابهاوس روی سیستم عامل اندروید شکل بگیرد.
استفاده از کلاب هاوس مبتنی بر ساخت اتاقهای گفتگو میان کاربران است که در آن هر کسی میتواند شنونده باشد و در صورت اجازه مدیران اتاق، امکان روشن کردن میکروفون و حضور روی سکوی گفتگو را هم پیدا میکند.
در چنین فضای آسانی حتی کاربران رهگذر و آنهایی که از روی اتفاق و کنجکاوی سر از یک اتاق گفتگو درمیآورند، هم میتوانند مکالمه را گوش کنند. البته کلاب هاوس -فعلاً- محدودیت حضور فقط هشتهزار نفر را در هر اتاق گفتگو دارد و به همین دلیل در شبهایی که برخی مسئولان و چهرههای عمدتاً سیاسی برای گفتگو به کلاب هاوس آمدند، ناچار اتاقهای دوم و سومی تشکیل شد که صدای اتاق اول را پخش میکردند.
مشخص بودن نام و عنوان هر کاربر هم احتمالاً دیگر دلیل اعتماد مسئولان دولتی کشور به کلاب هاوس است. در این پلتفرم کاربران ناشناس را کمتر میبینیم و با این حال عموماً شاهد گفتگوهای صریح و تندی میشویم. شاید این بهترین فضا را در اختیار کاندیداها بگذارد که در فاصله باقیمانده تا انتخابات، برخی شبها را به گفتگو با کاربران و پاسخ به سؤالهای آنان در نظر بگیرند.
کلاب هاوس, زمین جدید بازی جمهوری اسلامی برای فریب اپوزیسیون
عبدالستار دوشوکی: کلاب هاوس نسخه جدیدی از پالتاک قدیمی است که مسئولین جمهوری اسلامی از ظریف گرفته تا جهانگیری و جهرمی و بازماندگان رفسنجانی و ارتش سایبری نظام در طی ماه های اخیر نه تنها مشتری های مشتاق و پر و پا قرص آن بوده اند. بلکه علاوه بر مسئولین رژیم (اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و گندم نما)؛ رسانه های رژیم نیز در “فروش” و بازاریابی و شناساندن و ترویج و رواجگری مستقیم و غیر مستقیم آن تبلیغات وسیعی را به راه انداخته اند. جمهوری اسلامی که دشمن قسم خورده فضای باز مجازی و پلتفرم های آزاد و تضارب آرا و تبادل افکار می باشد, توانست قبل از هر کسی زمین بازی کلاب هاوس را قـُرق کند.
قـُرق کردن” یعنی جایی (مثلا یک سنگر) را تصرف و خلوت کردن و مانع ورود دیگران شدن. اما جمهوری اسلامی نه تنها مانع ورود اپوزیسیون به این سنگر تسخیر شده نمی شود, بلکه آنها را به “زمین بازی خود” دعوت می کند. تا در آستانه انتخابات و برای گرم کردن تنور آن یک بار دیگر “گفتگوی تمدنها”, اما این بار بین خود ایرانیان” را هدفمندانه و زیرکانه آغاز کند. شوربختانه طبق معمول اپوزیسیون نماهای داخل و خارج نشین به همراه برخی از اپوزیسیون محترم اما ساده دل مشتاق گفتگو با شورت و شرت به داخل زمین بازی جمهوری اسلامی پریده اند و با بسیجی های ارتش سایبری, که روزانه با قمه و چاقو و اسلحه معترضان را در خیابانهای ایران سرکوب می کنند و شب ها تبدیل به انسانهای متمدن معتقد به گفتمان در کلاب هاوس می شوند؛ گفتگو کنند. تو گویی این یک مناظره بین دانشجویان دانشکده ای در سوئیس است. پروین اعتصامی درباره گندم فروشان جو نما می گوید: نفس جو داد که گندم ز تو بستاند؛ با خبر باش که بی مصلحت و قصدی / آدمی را نبرد دیو به مهمانی.
اگر در مرورگر گوگل “کلاب هاوس” را به فارسی و به انگلیسی (clubhouse) جستجو کنید؛ تعداد صفحات و نتایج جستجو به زبان فارسی یعنی “کلاب هاوس” یا “کلاب+هاوس” ده برابر نتایج انگلیسی آن است. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. اخیرا نیز سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات با ارسال هشداری به سه اپراتور اصلی کشور آنها را متهم به اختلال در کلاب هاوس کرد و به اپراتورها ۲۴ ساعت فرصت داد تا اختلال مشهود در شبکه اجتماعی کلاب هاوس را برطرف کنند. خبرگزاری کار (ایلنا) می نویسد: ” شبکه اجتماعی کلاب هاوس به تازگی در ایران رواج یافته است و کارشناسان دلیل بخشی از رواج ناگهانی آن در ایران را به تحولات سیاسی پیشرو یعنی انتخابات ریاست جمهوری نسبت میدهند”. در همین گزارش آمده است: ” کارشناسی فناوری اطلاعات در گفت وگو با ایلنا در پاسخ به این سوالات اظهار کرد: احتمال فیلتر کلاب هاوس به ویژه بعد از انتخابات وجود دارد.
کلام آخر اینکه اپوزیسیون واقعی باید راه خود را از جو فروشان گندم نما جدا کرده و نباید خواسته یا ناخواسته هیزم بیار تنور انتخابات ریاست جمهوری نظام باشند. برای تحریم انتخابات باید زمین بازی آن (یعنی کلاب هاوس) را در گام اول تحریم کرد. نمی توان در کلاب هاوس شریک دزد بود و ادعای رفاقت با قافله داشت و بعد مشارکت خویش را روشنفکر مابانه توجیه کرد. نمی توان هیزم به پای تنور انتخابات برد و هم زمان ادعای تحریم انتخابات را داشت. چهل و دو سال تجربه ثابت کرده که جمهوری اسلامی با بکار بردن انواع و اقسام شگردها از کشتار گرفته تا گفتمان از تزور گرفته تا تطمیع بر اپوزیسیون پیروز بوده است. تا کی می خواهیم در زمین جمهوری اسلامی بازی کنیم؛ و حضورمان را در اتاق های جمهوری اسلامی توجیه کنیم؟
در ختم کلام باز هم شعری از پروین اعتصامی است که می گوید:
فلک ایدوست به شطرنج همی ماند
که زمانیت کند مات و گهی فرزین
دل به سوگند دروغش نتوان بستن
که به هر لحظه دگرگونه کند آئین
ندهد هیچ کسی نسبت طاووسی
به شغالی که دم زشت کند رنگین
چو کبوتر بچه پرواز مکن فارغ
که به پروازگه تست قضا شاهین
همه خون دل خلق است درین ساغر
که دهد ساقی دهرت چو می نوشین
source https://www.azadegy.de/?p=25533
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر