۱۴۰۰ فروردین ۲۰, جمعه

مذاکرات برجامی در بن بست؛ مانع اصلیِ‌ پیشرفت مذاکرات



وزارت خارجه جمهوری اسلامی دقایقی پیش در بیانیه ای پس از اتمام جلسه کمیسیون مشترک برجام در وین در تاریخ 9 آوریل اعلام نمود که ادامه تعاملات جدی از سوی تهران منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرف های مقابل است. در پایان این جلسه، توافق شد جلسه آتی کمیسیون در سطح معاونین در روز چهارشنبه آتی در وین برگزار شود.

به گزارش ایرنا، عباس عراقچی، رییس هیات جمهوری اسلامی در نشست امروز ضمن تاکید بر اراده تهران جهت ادامه تعاملات جدی، گفت این امر منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرف های مقابل است و در غیر این صورت، دلیلی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت.

عراقچی مجددا تاکید نمود لغو کلیه تحریم های آمریکا که در دوران رئیس‌جمهور گذشته آن کشور وضع شده اند، گام ضروری‌‌ برای احیای برجام بوده و تنها پس از راستی آزمایی لغو‌ این تحریم ها، جمهوری اسلامی آمادگی دارد تا اقدامات جبرانی خود را متوقف نموده و به اجرای کامل برجام بازگردد.

این در حالیست که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی در گفت‌وگویی که روز جمعه منتشر شد مقاومت آمریکا در برابر لغو تحریم‌های غیرهسته ای رژیم ایران را اصلی‌ترین مانع در پیشبرد مذاکرات احیای برجام معرفی کرد.

به گزارش رادیو فردا، خبرگزاری کیودوی ژاپن به نقل از این مقام جمهوری اسلامی که می‌گوید نخواسته است نامش فاش شود نوشت:‌ «مقاومت در واشینگتن در برابر لغو تحریم‌های غیر هسته‌ای، مانع اصلی حرکت در مذاکرات است.»

این مقام رژیم ایران در عین حال به طرف‌های مقابل هشدار داده که «زمان اندکی» برای رفع شکاف‌ها و اختلاف‌ها میان طرفین باقی مانده است.آن ‌طور که او گفته، جمهوری اسلامی در تلاش برای دستیابی به یک اجماع درباره طرح خود است، طرحی که در این گزارش با عنوان «طرح بازی آخر» معرفی شده است.

در همین حال وزارت ‌خارجه آمریکا گفته: تحریم‌های غیرهسته ای رژیم ایران برداشته نمی‌شوند. حتی اگر نشست و مذاکرات به کاهش تحریم‌ها در قبال بازگشت رژیم ایران به تعهدات برجامی‌اش منجر شود، تحریم‌های مرتبط با موشکهای بالستیک و تروریسم برداشته نمی‌شوند.

سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود در عین ابراز امیدواری نسبت به موفقیت‌آمیز بودن دور جدید مذاکرات هسته ای، خاطرنشان کرد که فشار بر رژیم ایران از طریق تحریم‌ها ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا تأکید کرد که برنامه موشکی رژیم ایران، نقض حقوق‌بشر و حمایتش از تروریسم هم‌چنان از نگرانی‌های آمریکا است و در نتیجه فشار بر رژیم ایران و تحریم‌های مرتبط با اینها ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده تا آمریکا همه تحریم‌ها را رفع نکند، به تعهدات برجامی خود بازنخواهد گشت. این نکته‌ای است که کاظم غریب‌آبادی، عضو هیئت ‌مذاکره‌کننده در وین درباره برجام، در مصاحبه با وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر بر آن تاکید کرده است.

او گفت: درواقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم به‌صورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده‌ اثرات عملی رفع تحریم‌ها، بسیار اساسی و کلیدی است.

وی در این گفت‌‌و‌گو می‌افزاید: چنان چه آمریکایی‌ها قصد بازگشت به برجام را دارند، باید تمامی تحریم‌ها را به‌صورت عملی لغو کنند به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی بتواند آن‌ها را راستی‌آزمایی کند.

او درباره راستی‌آزمایی مدنظر جمهوری اسلامی توضیح داد: مفهوم راستی‌آزمایی این است که مثلا ایران باید در حوزه‌ فروش نفت بتواند قراردادهای نفتی‌اش را منعقد و نفتش را صادر کند و منابع مالی درآمدش را از طریق کانال‌های بانکی به داخل منتقل کند و یا مصارف دیگری را برای آن در نظر بگیرد. یا در حوزه‌ بانکی بتواند تراکنش‌های مالی‌اش را از کانال‌های مالی مختلف انجام بدهد.

این در حالیست که تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی در پرونده تحریم های ضد تروریستی آمریکا گنجانده شده است.



source https://www.azadegy.de/?p=24670

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر