دویچه وله فارسی در اینستاگرام دنبال کنید
این رزمایش مشترک ضد پهپادی در یک مرکز آزمایش نظامی جدید در ریاض انجام گرفته و اولین رزمایش در نوع خود بین ارتشهای آمریکا و عربستان است.
مقامات آمریکایی امیدوارند این نوع رزمایشها را بتوانند با سایر ارتشهای منطقه نیز برگزار کنند.
بیشتر بخوانید: جو بایدن: به دنبال درگیری با ایران نیستیم
مانورها از قبل اعلام نشده بود اما مقامات گفتند این فقط “آغاز تمرینات عمیقتر و پیچیدهتر” است. یک مقام آگاه گفت که تمرکز در این رزمایش بیشتر روی سیستمهای هوایی پهپادهای کوچک بوده است.
ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) روز پنجشنبه ۲۳ مارس (سوم فروردین) به قانونگذاران آمریکا گفت: «رژیم ایران میتواند با وضعیت داخلی مقابله کند و همچنان به رفتار شرورانه خود در خارج از مرزها ادامه دهد.»
فرمانده سنتکام در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان از تمرینات ضدپهپادی خبر داد و گفت این تمرینات شامل مانورهای آتش واقعی است و امکان مطالعه تهدیدات پیچیده و شناسایی آسیبپذیریها در مناطق دیگر را برای مقابله با فعالیت پهپادها فراهم میکند.
ساعاتی پس از اظهارات ژنرال کوریلا یک پهپاد تهاجمی ایران نیروهای آمریکایی در سوریه را هدف قرار داد. در این حمله یک پیمانکار آمریکایی کشته و پنج سرباز دیگر به همراه یک پیمانکار آمریکایی دیگر زخمی شدند.
آمریکا نیز در پاسح به این حمله محل استقرار نیروهای حامی ایران در سوریه را بمباران کرد.
وضعیت کنونی حاکی است که تنش میان آمریکا و ایران در منطقه تشدید پیدا است.
عادی شدن مناسبات ایران و عربستان
رزمایش مشترک ضدپهپادی در حالی برگزار میشود که عربستان سعودی و ایران بر سر عادی سازی روابط و احیای مناسبات دیپلماتیک به توافق رسیده اند.
عادیسازی مناسبات ایران و عربستان در نتیجه میانجیگری چین انجام گرفت. در داخل آمریکا انتقادهای بیشتری از دولت بایدن پس از پیشرفت دیپلماتیک بین ریاض و تهران با میانجیگری پکن در ماه جاری صورت گرفت.
بیشتر بخوانید: استقبال شورای همکاری خلیج فارس از توافق ایران و عربستان
ملیسا هوروات، کارشناس ارشد در موسسه خاورمیانه (MEI) میگوید مانورهای ضدپهپادی اکنون فرصتی مهم برای آمریکاست تا تعهد خود به عربستان سعودی را نشان دهد.
این کارشناس اما تاکید کرد: «توافق اخیر با میانجیگری چین و ایران میتواند تنشها را در منطقه کاهش دهد اما بعید است که تمام تهدیدات پهپادهای کوچک را از بین ببرد. بنابراین هنوز فرصتهای همکاری منطقهای برای استفاده از فناوریهای جدید، آزمایش و نوآوری وجود دارد.»
این کارشناس خاطرنشان کرد که عربستان یک سرمایهگذاری مشترک با یک شرکت چینی برای راهاندازی یک مرکز تحقیق و توسعه متمرکز بر پهپاد از جمله فناوری ضدپهپادی انجام داده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
به گفته هوروات آمریکا اکنون باید تلاش کند تا شریک منتخب در منطقه باقی بماند. او تاکید کرد رزمایش ضدپهپادی “شنهای سرخ” برتری فناوری ایالات متحده در مقابله با تهدیدات پهپادها را نشان میدهد.
source
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر