او روز سهشنبه ۲۸ مارس (۸ فروردین) گفت، به محض آنکه تقویم برنامههای نخستوزیر اسرائیل اجازه دهد، تاریخ دعوت او به کاخ سفید و سفرش به واشنگتن مشخص خواهد شد. احتمال میرود که این سفر پس از عید پسح و در اوایل آوریل ماه انجام گیرد.
نایدز در گفتوگو با رادیوی ارتش اسرائیل گفت: «من مطمئن هستم که نتانیاهو به زودی به کاخ سفید میآید. گمان میکنم که این کار پس از عید پسح صورت پذیرد. در حال حاضر تاریخ دقیقی تعیین نشده، اما در آمدن او به کاخ سفید تردیدی نیست.»
سفیر ایالات متحده این سخنان را حدود ۱۲ ساعت پس از آن اظهار داشت که نتانیاهو در پی تشدید اعتراضات و بالا گرفتن بحران در اسرائیل اعلام کرد که انجام اصلاحات قضایی در این کشور به تعویق افتاده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از این اقدام ابراز خرسندی کرده است. به باور ناظران، رابطه میان بایدن و نتانیاهو علیرغم تمامی دشواریها و اختلافنظرها تاب تحمل فشار را داشته، اما بحران ناشی از طرح اصلاحات قضایی آزمونی جدید برای این رابطه محسوب میشود.
طرح بحثبرانگیز نتانیاهو برای “بازنگری قضایی” که انتقادات و اعتراضات گستردهای را به دنبال داشته، بحثی در ارتباط با سیاست خارجی نیست، بلکه مسئلهای است که به سیاست داخلی اسرائیل برمیگردد.
اینکه نتانیاهو فعلا اجرای این اصلاحات را به تعویق انداخته ، ناشی از فشارهای داخلی و اعتراضات گسترده است، اما جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز در این ماجرا بینقش نبوده است.
بایدن نمیتوانست تلاشهای نتانیاهو برای محدود کردن اختیارات دیوان عالی اسرائیل را نادیده بگیرد. یهودیان آمریکا که مدتهاست با سیاستها و مواضع دولت اسرائیل مشکل دارند، بخشی وزین از رأیدهندگان دموکراتها را تشکیل میدهند.
روی کار آمدن دولت راستگرای کنونی به رهبری نتانیاهو و برنامههای او برای “بازنگری قضایی” که به نوعی تزلزل پایههای دموکراسی در اسرائیل محسوب میشود، به ناخرسندی یهودیان در آمریکا دامن زده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
کاخ سفید از زمان قدرتگیری دوباره نتانیاهو در اسرائیل در اواخر سال گذشته میلادی تا کنون میزبان او نبوده است. سیاستهای دولت راست افراطی او خواه در رابطه با فلسطینیها و خواه در رابطه با به “تضعیف” اصل تفکیک قوا از دلایل اصلی عدم دعوت واشنگتن از نتانیاهو بودهاند.
دیوید ماکوفسکی، مشاور ارشد پیشین فرستاده ویژه آمریکا برای مذاکرات اسرائیل و فلسطین چندی پیش گفته بود: «پیامی که مقامهای آمریکا به وضوح میخواهند به دولت اسرائيل بدهند این است که اگر سیاستهای فعلی را دنبال کند نباید انتظار دیداری در کاخ سفید را داشته باشد.»
از بازدیدهای رسمی رهبران اسرائيل از اواخر دهه ۱۹۷۰ به این سو، اکثر رهبران اسرائیل در همان هفتههای اول پس از رسیدن به نخستوزیری از ایالات متحده بازدید کرده یا با رئیس جمهور آمریکا دیدار داشتهاند. تنها دو نفر از ۱۳ نخست وزیر قبلی اسرائیل تاکنون بیشتر منتظر ماندهاند.
source
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر