محمود بادفر سه ساله، تازهترین قربانی هوتگهای آب در سیستان و بلوچستان است؛ هوتگهایی که در هر روستایی دستکم یکی از آن وجود دارد تا مردم نیازهای خود را برطرف کنند اما بهدلیل نبود حصارکشی هرازگاهی قربانی میگیرد.
برای هوتگهای آب فرقی نمیکند قربانیاش مثل محمود، سه ساله یا مثل شکلیه و پروین ۱۹ و ۲۷ساله باشد؛ دو زنی که یک هفته پیش برای گردش و تفریح به کنار گودال حوالی روستا رفته بودند اما پای یکی از آنان لیز خورد و به درون گودال سقوط کرد، نفر دوم هم برای نجات او به داخل گودال پرید ولی هر دو با هم غرقشدند.
اردیبهشت ماه امسال بود که مهرداد آرام، بخشدار پلان گفت در ۱۱سال اخیر ۴۱کودک در هوتگها غرق شدهاند. با احتساب کودکانی که در ماههای اخیر جان خود را در اثر غرق شدن در هوتگ از دست دادهاند، این عدد حالا به حدود ۵۰کودک میرسد. نام محمود هم همین چند روز پیش به لیست قربانیان هوتگها اضافه شد.
همه نگران شده بودیم و برای همین جستوجوها را برای پیدا کردن او آغاز کردیم. من، عموزادهها و حتی همسایهها، همهجا و اطراف روستا را دنبال محمودگشتیم.
هیچ جایی از روستا نبود که اهالی دنبالش نگشته باشند. بعد از اینکه جستوجوهایشان بینتیجه ماند، به فکرشان رسید داخل هوتگ را بگردند، شاید محمود را آنجا پیدا کنند. تمام هوتگهای اطراف را گشتند و وقتی به سومین هوتگ رسیدند، چند نفر از اهالی روستا که عنایتا… هم بینشان بود، وارد آب شدند. آب هوتگ گلآلود بود و بهراحتی نمیشد درون آن را دید. گل و لای و لجن هم در هوتگ تهنشین شده بود و همین مسأله کار جستوجو را با سختی مواجه کرد. هیچکس ندیده بود که محمود داخل هوتگ سقوط کرده باشد. عنایتا… ادامه داد: «دو ساعت تمام مدام زیر آب هوتگ دنبال محمود میگشتیم تا اینکه عمویم، محمود را در حالیکه در عمق هوتگ گیر کرده بود، پیدا کرد.»
پسرخاله محمود در مورد ایمنسازی نشدن هوتگها میگوید: «با اینکه دهیار گفته بود که قرار است هوتگها فنسکشی شود اما تا الان این اتفاق نیفتاده است و بچههای ما قربانی میشوند. از مسئولان درخواست میکنیم برای این قضیه فکری کنند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر