۱۴۰۱ تیر ۱۹, یکشنبه

کودک همسری؛ خودکشی دو دختر نوجوان در سقز طی یک هفته اخیر

کودک همسری؛ خودکشی دو دختر نوجوان در سقز طی یک هفته اخیر

طی یک هفته اخیر، دو دختر نوجوان قربانی کودک همسری در سقز اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست دادند. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رویداد ۲۴، طی یک هفته اخیر، دو دختر نوجوان در سقز، اقدام به خودکشی کردند.

در این گزارش آمده است؛ اولین مورد مربوط به دختر است که در سن ۱۶ سالگی پای سفره عقد نشست. او شدیدا با این ازدواج مخالف بود و می‌گفت آمادگی ازدواج ندارد و می‌خواهد برای زندگی‌اش تصمیم بگیرد، تحصیل کند، در جامعه رشد کند و هر وقت که خودش خواست با فردی که صلاح دانست ازدواج کند. او حتی تهدید کرده بود که در صورت ازدواج با این فرد دست به خودکشی می‌زند.

هیچ یک از اعضای خانواده به تهدید‌ها و مخالفت‌های دختر نوجوان اهمیتی ندادند و نهایتا دختر ۱۶ ساله خود را به اجبار راهی خانه همسر کردند. او پس از مورد بدرفتاری قرار گرفتن از سوی همسرش، بار دیگر اعلام می‌کند که نمی‌تواند به این زندگی ادامه بدهد، اما کسی به وی اعتنایی نمیکند و نهایتا پس از گذشت یک ماه، وی از طریق حلق آویز کردن خود اقدام به خودکشی میکند و جان خود را از دست میدهد.

دو روز بعد از این واقعه دختری دیگر ساکن در همین شهرستان که ۱۷ سال سن داشت، اقدام به خودکشی کرد و زندگی‌اش را به پایان می‌رساند. علت این اقدام وی نیز نامزدی اجباری و یا اختلاف با خانواده عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “از فرودین تا کنون چندین نوجوان زیر ۱۸ سال (دختر و پسر) در سقز خودکشی کرده‌اند؛ مهم‌ترین علت خودکشی در میان دختران نوجوان این منطقه ناآگاهی خانواده‌ها، فقر و ازدواج‌های زودرس و ناخواسته به دلیل سنت‌های  غلط است.” افزون بر این، “طی هفته‌های اخیر نیز چند زن به دلیل خشونت در خانه دست به خودکشی و خودسوزی زده‌اند”

بنابر این گزارش، در سال تحصیلی ۱۴۰۰ ـ ۱۳۹۹ پژوهشی با موضوع «بررسی رابطه سبک‌های تصمیم‌گیری و شیوه‌های مقابله با استرس، با نقش میانجی تنوع گفتار درونی، با ایده‌پردازی و اقدام به خودکشی در بین دانش‌آموزان دبیرستانی دور دوم شهرستان سقز» توسط ابراهیم حسینی روانشناس بالینی اهل سقز انجام گرفت.

نتایج این تحقیق نشان داد که از ۴۲۳ دانش‌آموز شرکت کنده در این تحقیق، ۳۴ نفر معادل ۸/۳ درصد یک بار و ۱۱ نفر معادل ۶/۲ درصد از مشارکت‌کنندگان بیش از یک بار تجربه اقدام به خودکشی داشته‌اند، یعنی در کل، ۴۵ نفر از دانش‌آموزان مشارکت کننده در این تحقیق معادل ۱۰/۶۳ درصد تجربه اقدام به خودکشی داشته‌اند. همچنین ۸۷ نفر از شرکت‌کنندگان یعنی معادل ۲۰/۵۶ درصد نیز دارای فکر خودکشی به عنوان یک راه‌حل بوده‌اند.

بررسی‌های میدانی و مصاحبه با دانش‌آموزان اقدام کننده به خودکشی در این تحقیق بیانگر آن بود که فقر از مهم‌ترین علل اقدام به خودکشی در میان این دانش‌آموزان بوده است. از جمله عوامل بعدی می‌توان به ضعف خانواده‌ها در مهارت‌های زندگی، به ویژه مهارت‌های حل مساله، حاشیه نشینی، اعتیاد والدین و عواملی دیگر اشاره کرد، که نباید به راحتی از کنار آن‌ها گذشت. به عنوان یک نمونه‌ مصداقی، اعتیاد یکی از والدین و فشار بر فرزندشان برای ترک تحصیل کردن موجب شد که او خودکشی را به عنوانی راهی برای حل مشکلش در نظر بگیرد تا خانواده راضی شوند که او ادامه تحصیل بدهد. متأسفانه پدیده‌ تن‌فروشی در بین اعضای یک خانواده نیز یکی دیگر از علل اقدام به خودکشی دانش‌آموزان بوده است.

لازم به ذکر است که اخیرا هرانا در گزارشی به بررسی آمار خودکشی کودکان و نوجوانان در استان کردستان پرداخته است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر