دخترکی با موهای پریشان که سنش به سختی به ۴ سال میرسد. او جعبه آدامسی که در دست دارد را جلوی مسافران مترو میگیرد و ملتمسانه از آنان میخواهد که خرید کنند. مسافری با تعجب از دخترک آدامس فروش میپرسد: «مگه تو چند سالته؟» اما دخترک فقط درخواستش را دوباره تکرار میکند. دخترک آدامس فروش یکی از صدها تن کودکان کار خردسالی است که بدلیل شرایط بد اقتصادی راهی خیابانها شدهاند تا کمکی برای هزینههای زندگی خانواده باشند.
کودکان کار خردسال را تقریبا همه شهروندان، روزانه در ترددهایشان میبینند. کودکانی، با گل، آدامس، فال یا…. که از رهگذران خواهان خرید اجناسشان هستند. عدهای دیگر با دستمال و آبپاش درخواست پاک کردن شیشه خودرو را در پشت چراغ قرمز دارند. بسیاری دیگر از کودکان کار و خیابان در راهروهای تاریک مترو به دستفروشی مشغول هستند.
کودکان کار در کشور، به ۳ دسته کودکان کار کارگاهی، خیابانی و زبالهگرد تقسیم میشوند. اما مشخص نیست این کودکان کار خردسال در کدام دسته طبقهبندی میشوند.
- صحنه دردناک بازی پازل پسران زباله گرد و حسرت کودکی از دست رفته – ویدئو
- فیلم تحقیر وحشیانه پسرک آدامس فروش جلوی دروبین توسط یک «آقازاده» در تهران
- فیلم تکان دهنده دخترک آدامس فروش ۵ساله در مترو تهران
تشبیه وضعیت کودکان کار به کوه یخ
رئیس پیشین سازمان بهزیستی کشور وضعیت کودکان کار را به کوه یخ تشبیه کرده و گفته بود:
«مساله کودکان کار مانند کوه یخ است یعنی نوک کوه از آب بیرون است و کودکان کار را در خیابان میبینیم؛ اما عدهای از کودکان در کارگاهها و مکانهای دیگر مشغول به کار هستند که آنها را نمیبینیم.»
مسئولین کشوری تلاش میکنند برای سلب مسئولیت از خود ادعا میکنند، اغلب کودکان کار غیر ایرانی هستند. ادعایی که در صحبت با کودکان کار بسرعت به کناری میرود. مشخص است، بسیاری از آنها ساکنان مناطق روستایی هستند که به دلیل خشکسالی و نبود امکانات مجبور به مهاجرت به تهران و شهرهای بزرگ شدهاند.
روزانه به آمار کودکان کـار افزوده میشود. فقر علت اصلی این افزایش است. زمانی که حداقل دستمزد یک کارگر کمتر از نصف خط فقر میباشد، بایستی منتظر افزایش بیشتر کودکان کـار هم باشیم. سیاستهای غارتگرانه سران حکومت تنها به فقر بیشتر مردم ایران منجر شده است. این فقر زمینه اعتراضات گسترده را فراهم کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر