۱۴۰۱ خرداد ۹, دوشنبه

فوت کودک ۱۸ ماهه بر اثر سهل‌انگاری پدربزرگ

فوت کودک ۱۸ ماهه بر اثر سهل‌انگاری پدربزرگ

فوت کودک ۱۸ ماهه بر اثر سهل‌انگاری پدربزرگ

مدیر روابط عمومی اداره‌کل پزشکی قانونی استان همدان از فوت یک کودک ۱۸ ماهه بر اثر سهل انگاری در ملایر خبر داد.

به گزارش مشرق،  با اعلام مدیر روابط عمومی اداره‌کل پزشکی قانونی استان همدان، علیرضا صارمی در توضیح این اظهار کرد: روز گذشته-دوشنبه ۹ خردادماه- یک پسر بچه ۱۸ ماهه در روستای علوی شهرستان ملایر در حیاط خانه مشغول بازی بوده که با دنده عقب پدربزرگش، زیر چرخ های ماشین می ماند و فوت می کند.وی در ادامه به آمار سوانح رانندگی درون و برون شهری استان اشاره کرد و گفت: ۳۷۰ نفر طی سال ۹۹ در حوادث رانندگی جان باختند که این آمار در سال گذشته به ۴۲۲ نفر رسید که افزایش ۵۲ درصد را نشان می دهد.

صارمی بیان کرد: از ۳۷۰ متوفی حوادث رانندگی، ۵۳ نفر در سوانح درون شهری، ۲۴۸ نفر در تصادفات برون شهری، ۵۹ نفر در سوانح مسیرهای خاکی و روستایی و مابقی در حوادث مرتبط با سایر مسیرهای ارتباطی استان همدان جان خود را از دست دادند.

وی ادامه داد: آمار تصادفات درون شهری سال گذشته نسبت به سال ۹۹ به میزان ۱۵.۲ درصد و محورهای خاکی روستایی ۵۹.۴ درصد افزایش یافته اما سوانح برون شهری دراین مدت چهار دهم درصد کاهش داشته است.

صارمی در ادامه از افزایش مصدومان حوادث رانندگی در استان همدان خبر داد و گفت: ۶۴۶۵ نفر شامل ۱۹۱۸ زن و ۴۵۴۷ مرد در تصادفات سال ۱۴۰۰ مجروح شدند که این آمار در سال ۹۹، ۵۹۰۱ نفر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: رعایت قوانین و مقررات، توجه به علائم رانندگی و اخطارهای پلیس و نهادینه شدن فرهنگ رانندگی در میان مردم نقش مؤثری در کاهش آمار فوتی‌ها و مصدومان تصادفات جاده‌ای دارد که باید با نقش آفرینی دستگاه های متولی و فرهنگی به مرحله اجرا برسد.

فرزندکشی و والدکشی بیشتر می‌شود!

فرزندکشی و والدکشی بیشتر می‌شود!

 فرزندکشی و والدکشی بیشتر می‌شود!

به گزارش تابناک به نقل از خرآنلاین،  تقی آزاد ارمکی، جامعه شناس گفت: جامعه دارد وحشتناک می‌شود، امروز جامعه چاره‌ای جز خشونت ورزی ندارد، چراکه به فرد ایرانی آموزش داده‌ایم تو خودت مهم هستی و منافع خودت مهم است، و چون در شرایط امروزیِ جامعه امکان پاسخ دادن به نیازها وجود ندارد مداخله‌گری در موقعیت‌های دیگر ایجاد می‌شود، همین است که ما شاهد خشونت در اقتصاد، سیاست، فرهنگ، ترافیک، کوچه و خانه هستیم.

این روزها درباره افزایش خشونت در جامعه ایرانی زیاد شنیده می‌شود، از مدرسه گرفته تا خانواده خشونت در حال خودنمایی است، کتک زدن دانش‌آموزان در مدرسه توسط معلم‌ها یا درگیری اولیای دانش‌آموزان با مدیران مدرسه که تصاویر آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود فقط نمونه‌ای از بخش عریان شده‌ی خشونت است، اگر از دعوا و درگیری‌های خیابانی و بروز انواع خشونت در محل کار هم بگذریم، برخی دیگر از انواع خشونت‌ها هستند که شاید کمتر دیده و شنیده شوند اما دلیلی بر نبودن‌شان نیست، مانند انواع خشونت‌ علیه همسر، والدین و کودک.

در این‌باره، تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران با ما هم عقیده است، او می‌گوید: «جامعه‌ی ایرانی پر از جسارت و بد اخلاقی شده است. ادعای من این است که کشور ایران سراپا آسیب اجتماعی است، شما به من بگویید کجاها آسیب اجتماعی نمی‌بینید، نظام مطبوعات، نظام مدرسه، نظام خانواده، همگی به وضعیت آسیب خیلی خطرناکی دچار شده‌اند، برای این‌که آن عنصر اصلی که می‌توانست جلوی این آسیب‌ها را بگیرد خودش بیمار است.»

اما این جامعه‌شناس از کدام عنصر اصلی برای جلوگیری از بروز خشونت و آسیب‌های اجتماعی صحبت می‌کند؟

او توضیح می‌دهد: «امروز نظام فرهنگی و اخلاقی ما نمی‌تواند نتیجه بخش باشد، آدم‌ها در این نظام احساس استیصال و درماندگی می‌کنند، احساس می‌کنند بیچاره هستند، این مسئله سبب می‌شود در افراد عصیان شکل بگیرد.»

او با اشاره به افزایش فردگرایی معتقد است خلقیات اجتماعی در جامعه ایرانی تنزل پیدا کرده و همین مسئله به افزایش خشونت دامن می‌زند: «کسانی می‌توانستند درباره خلقیات اجتماعی حرف بزنند که دستمایه آن‌ها فرهنگ، ادبیات و تاریخ ایرانی بود، امروز این جامعه یک جامعه غیرتاریخی و ضد تاریخ است، همه آدم‌ها درباره فرهنگ ایرانی نگاه ضد تاریخی دارند، در رسانه ما فهمی از تاریخ ایران نداریم، بلکه تاریخ ما انتخابی و گزینشی شده است، فقط زندگی علما در رسانه گفته می‌شود اما درباره تاریخ اجتماعی، چیزی‌که پیوند زننده‌ است خبری نیست.»

متن کامل گفت‌وگو با تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران با خبر آنلاین را در ادامه می خوانید:

*آقای دکتر شما معتقدید خشونت در جامعه امروزی ایران از دل یک فرد گرایی بیرون می‌آید و این فرد گرایی محصول ضد تاریخی شدن جامعه ایرانی است، یعنی ما با یک گسست تاریخی مواجه شده‌ایم؟ اصلاً این تاریخ چطور می‌توانست مانع ظهور و بروز خشونت شود؟

ما داریم این گسست را ایجاد می‌کنیم، ببینید؛ تعداد کسانی‌ که صدایی داشتند تا درباره تاریخ بگویند، مانند شعرا، ادیبان، مورخان، مصلحان، کسانی‌که دغدغه‌شان تاریخ و فرهنگ ایران بود در حال کم شدن هستند، ما داریم دچار میرایی می‌شویم، ما نه در دانشگاه، نه در حوزه عمومی و نه در رسانه، افرادی که روایت‌های فرهنگی و تاریخی از ایران می‌دادند، نداریم، یا باید مجیز گوی یک عرصه‌ای باشند و یا علیه آن حرف بزنند. در دوره‌های سخت ایران مردمان ایرانی حافظ خوان، سعدی خوان، مولوی خوان، قرآن خوان و نهج‌البلاغه خوان بودند، شما به من بگو الان کجای جامعه ایرانی این اتفاق می‌افتد؟

*این چه تاثیری در رشد خشونت فردی و اجتماعی دارد؟

تاثیرش این است که شما دارید لطافت فرهنگی خود را از دست می‌دهید، شما باید با دیگران زیست کنید و گزاره‌هایی که این فرهنگ، ادبیات، عرفان، فلسفه، دین و آئین به ما می‌داد سازگاری با دیگران بود، اما امروز سازگاری یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر شده است نه یک انتخاب، شما وقتی سازگاری را انتخاب می‌کنید زیبا است، با آن حظ می‌کنید، پدر و مادر و فرزند زیر یک سقف زندگی می‌کنند، در آن خانه بیمار هم وجود دارد، ولیکن دارند با یکدیگر زندگی می‌کنند و این مشکلات را نمی‌بینند. دیروز تلاش داشتیم آن‌چه موجب رنج می‌شد، نبینیم و پنهان کنیم.

*اما پنهان کردن رنج ایراد نیست؟

ندیدن رنج توانایی فرهنگی است.

*واقعاً ندیدن رنج توانایی فرهنگی است، پس حل آن چه می‌شود؟

بله، وقتی شما برای رنج هیچ راه حلی ندارید نباید دائم آن را مطرح کنید، رنج نباید تبدیل به خشونت شود، وقتی شما بر روی نداشتن و ناتوانی زیاد تاکید کنید تبدیل به یک بحران می‌شود.

*یعنی چون الان جامعه ایرانی در وضعیت حل کردن یک موقعیت رنج نیست، باید به خودش بگوید تحمل می‌کنم؟

مجبور هستیم، ما امروز به ضرورت تن به سازش داده‌ایم نه سازگاری، این ضرورت هر آن برطرف شود عصیان‌گر می‌شویم، به‌همین دلیل است که جامعه ایرانی اگر وضع‌اش خوب شود بحران ایجاد می‌کند، وضع‌اش هم بد شود باز بحران تولید خواهد کرد، این جامعه‌ی ایرانی یک جامعه خطرناکی است.

*چرا، چون به تعبیر شما مجبور است سازگار باشد؟

بله، چون الان مجبور است و انتخاب نکرده است، اگر به جامعه ایرانی آموزه‌های فرهنگی داده بودیم، نجوای فرهنگی سر داده بودیم، این‌طور نمی‌شد، مثالی بزنم، اگر آموخته بودیم سرزمین ایران یک سرزمین خشک است و باید با این سرزمین خشک سازگاز باشید و با او آشتی کنید، آن‌وقت امروز این خشونت طلبی علیه محیط زیست ایجاد نمی‌شد.

این خشونتی که ما امروز علیه محیط زیست داریم از کجا آمده است، برای این‌که نمی‌پذیریم بخش زیادی از این سرزمین آب ندارد، اگر می‌پذیرفتیم این‌طور نمی‌شد که همه می‌خواهند در این سرزمین آب را جابه‌جا کنند، این خشونت‌بارترین کاری است که حاکمیت علیه سرزمین انجام می‌دهد.

ما باید بپذیریم که سرزمین ما خشک است، اما نور و کویر خوبی دارد. درباره جابه‌جایی و سکونت هم همین است، این‌که همه تصمیم گرفتند در شهرها و تهران مستقر شوند یک خشونت علیه سرزمین است، این یک نوع خشونت طلبی است که نظام سیاسی دارد اجازه آن را می‌دهد. درحالی‌که شعرا فقط درباره سبزه شعر نگفته‌اند، درباره کوه، آفتاب و کویر هم شعر وجود دارد، می‌خواهم بگویم این گزاره‌ها تعطیل شده و همه داریم منافع فردی دنبال می‌کنیم.

 

*این فردگرایی خشونت طلب چطور در جامعه گسترده شده است؟

برای این‌که امروز همه دارند به ما می‌گویند خودت مهم هستی، حوزه سیاست به ما می‌گوید خودت مهم هستی، حوزه دین دارد می‌گوید خودت مهم هستی، امروز دو نیروی اجتماعی در ایران دست‌به‌دست داده‌اند و دارند فردگرایی بنیادگرا را تبلیغ می‌کنند، یکی روحانیت است و دیگری روانشناسان، هر دو می‌گوید تو مهم هستی، درحالی‌که من با دیگران بهشت و جهنم دارم نه خودم به تنهایی، آن روانشناس هم به دلیل اقتضای شغلی و دانشی که دارد فردگرایی را مطرح می‌کند.

شما تلویزیون را نگاه کنید، نظام کارشناسی تلویزیون روحانی و روانشناسی است که در باب تبلیغ و اشاعه فردگرایی رادیکال دست به دست یکدیگر داده‌اند، آن‌ها دارند منفعت‌گرایی را اشاعه می‌دهند، وقتی چنین شد آدم‌ها به‌خودشان می‌گویند من چرا باید در حاشیه کشور بمانم و سرزمین را حفظ کنم، امروز نیروی انتظامی در مرزها مستقر است و قاچاق کالا وجود دارد اما تا دیروز آن‌جا خانه و زندگی وجود داشت و آن اجازه نمی‌داد هجوم بیگانه به سرزمین اتفاق بیفتد، می‌خواهم بگویم عنصر خدمت اجتماعی در جامعه حذف شده است.

*منظورتان از خدمت اجتماعی چیست؟

وقتی شما فردگرایی را ترویج دهید خدمت اجتماعی دیگر معنا ندارد، در فهم دینی بهشت و جهنم ما را با دیگری فرض کرده‌اند، اما امروز من تنهایی خطاب قرار می‌گیرم، با فهم دیروز آدم‌ها به‌فکر فرزند، خانواده، همسایه و ملت خود بودند، لذا از دل این فهم خدمت اجتماعی بیرون می‌آمد.

اما امروز ما اهل خدمت اجتماعی نیستیم، آدم‌ها از ماشین زباله به بیرون پرتاب می‌کنند چون فقط احساس می‌کنند مالک آن ماشین هستند و به بیرون احساسی ندارند، این انسان ایرانی که منافع جمعی برایش مهم نیست و خودش فقط اهمیت دارد، خشونت طلب می‌شود.

*چرا نمی‌توانیم این خشونت طلبی را حل کنیم؟

برای این‌که آن نجوای تاریخی و فرهنگی که قبلاً گفتم دیگر وجود ندارد. ببینید، صفویه یک دوره مهم تاریخی در ایران است، مردمان ایرانی بیشتر از همه دوره‌های تاریخی در دوره صفویه شاهنامه خواندند، درحالی‌که شاهنامه خوانی با تشیع صفوی جور نیست، اما چون جامعه تصمیم گرفته بود در این سرزمین زیست کند متون فرهنگی می‌خواند که در آن انطباق‌پذیری وجود داشته باشد.

هم ایران گرایی هست هم اسلام‌گرایی، حب وطن و سرزمین در آن وجود دارد، بنابراین جامعه به بحران نمی‌رسد درحالی‌که امروز این‌ نجوا در جامعه وجود ندارد، نجوا گرایان فرهنگی که بتوانند فهم تاریخی و هویتی ایرانی و اسلامی را از طریق شعر و ادبیات و شعر و داستان بازخوانی کنند وجود ندارند.

امروز چقدر شعر و داستان خوانده می‌شود، در عوض عبارت‌های کوچک را داریم در فضای مجازی به مغز یکدیگر شلیک می‌کنیم، درحالی‌که خواندن و گوش دادن به داستان نیاز به آرامش دارد، باید جایی ایستاده یا نشسته مستقر شوی تا بتوانی با جان گوش کنی، در این وضعیت سازگاری ایجاد می‌شود.

*در خانواده چطور؟

ببینید، مادران و پدران دیروز نجوا کننده فرهنگی بودند، الان کدام پدر و مادری توانایی و فرصت انتقال نجواهای فرهنگی را دارد، برعکس منفعت طلبی زیاد شده است، چون منفعت طلبی فردی تامین نمی‌شود خشونت در خانواده شکل می‌گیرد، بعد والدین فرزندان را کنار خیابان رها می‌کنند، فرزندان والدین خودشان را کتک می‌زنند، این در تاریخ ایران سابقه نداشته فرزند والدین خودش را کتک بزند.

*مدتی قبل یک مرد سر همسر خود را برید و آن را نمایش داد، این‌که افراد چنین اقدامی انجام می‌دهند در دل همین منفعت‌طلبی جا می‌گیرد؟

بله، آقا طلاق بگیر و برو، اگر خطایی بوده رها کنید و بروید، اما فردگرایی اجازده نداد، انگار ما او را تشویق کردیم این کار را انجام دهد. جامعه به او گفت بی‌غیرت، به او گفتند تو بی‌غیرتی، فرد را خطاب قرار دادند و او چاره‌ای به خودش ندید که چاقو را به دست بگیرد، چاره‌ی فرهنگی و اجتماعی و ذهنی برای خودش متصور نبود، انگار به او گفته بودند این کار را انجام بده اگر انجام ندادی تو بی‌غیرت هستی.

اما اگر آن اتفاق به این سمت می‌رفت که مسئله را در مناسبات دیگری حل کند، نه آن زن کشته می‌شد و نه این مرد قاتل بود و نه این خشونت فرهنگی در ایران اتفاق می‌افتاد. ما در آینده باید شاهد تعداد زیادی از این خشونت‌ها باشیم، فرزندکشی و والدین کشی بیشتر خواهد شد.

*آقای دکتر این جامعه‌ای که شما تصویر کردید دارد ترسناک می‌شود، این‌طور نیست؟

بله جامعه دارد وحشتناک می‌شود، امروز جامعه چاره‌ای جز خشونت ورزی ندارد، چراکه به فرد ایرانی آموزش داده‌ایم تو خودت مهم هستی و منافع خودت مهم است، وچون در شرایط امروزیِ جامعه امکان پاسخ دادن به نیازها وجود ندارد مداخله‌گری در موقعیت‌های دیگر ایجاد می‌شود، همین است که ما شاهد خشونت در اقتصاد، سیاست، فرهنگ، ترافیک، کوچه و خانه هستیم.

*راه حلی برای حل بحران خشونت وجود دارد؟

چنانچه ما به منشا بحران به‌نام بحران ناکارآمدی نظام سیاسی توجه نکنیم جامعه گسسته می‌شود، جمهوری اسلامی نظامی است که تئوری خدمت را از بین برد، درحالی‌که جامعه ایرانی در بحران‌های تاریخی و اجتماعی براساس تئوری خدمت ماندگار شده است، خشونت را با تئوری خدمت می‌شود سامان داد، وقتی به خدمت رسیدیم دیگر من به عنوان مرد خانه مهم نیستم، دیگری هم اهمیت پیدا می‌کند و خشونت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

ببینید جامعه ایرانی وقتی دولت‌های ضعیفی داشته یا دولت‌های قوی غیرمداخله‌گر داشته بهترین تصمیم‌ها را گرفته است، چون به خود جامعه واگذار شده است، اما وقتی نظام سیاسی ناکارآمد همه جا سیطره دارد و حکم می‌کند اجازه تصمیم‌گیری به جامعه نمی‌دهد.

در چنین شرایطی آدم‌ها به تنهایی تصمیم می‌گیرند، وضعیتی که ما امروز با آن مواجه هستیم. درحالی‌که نظام سیاسی باید خودش را سامان دهد، چه کار با بقیه جامعه دارد، چه کار با خلوت مردم، خلقیات، اقتصاد و خانه مردم دارد، چرا همه جا هستی، اگر نظام سیاسی این‌ها را رها کند، چون جامعه ظرفیت‌های بزرگی دارد خودش شرایط را بهبود می‌دهد.

*برای اصلاح بحران ناکارامدی نظام سیاسی چه چیزی لازم است؟

نظام سیاسی باید به نظام کارشناسی تن بدهد، اما نظام سیاسی ما به نظام کارشناسی تن نمی‌دهد و ضد آن است، بنابراین به نظام تبعیت قائل است. نظام کارشناسی سبب می‌شود مداخله‌گری دولت‌ها کمتر شود، هزینه‌های آن‌ها کاهش پیدا کند و احتمال ضعیف شدن‌شان کم شود، از همه مهمتر زمینه تقویت نیروی نخبه فراهم می‌شود و خود جامعه شروع می‌کند به مدیریت کردن خودش.

*اگر به نظام کارشناسی تن ندهد بحران‌ها از جمله بحران خشونت تداوم پیدا می‌کند؟

در وضعیت اضطراری شکل دیگری هم وجود دارد، اخیراً کتابی نوشتم با عنوان «جامعه ایرانی، جامعه ناهموار»، آن‌جا نوشتم ایران با وضع موجود دو مسیر متفاوت دارد، یکی دولتِ در حال ضعیف شدن و دیگری جامعه درحال قوی شدن، دولت دارد خودش را می‌خورد، هر دولتی که سرکار می‌آید بخشی از سرمایه ملی ایران را مصرف می‌کند.

دولت اصلاح‌طلب بخشی از جامعه را بی‌انگیزه می‌کند، دولت اصولگرا هم مجدد بخش دیگری از جامعه را بی‌انگیزه می‌کند، یعنی اصولگرایی مانند اصلاحات دچار میرایی خواهد شد، این فرآیند ضعیف شدن دولت است.

*در خصوص جامعه چطور؟

اگر این دولت ضعیف شده از نظارت و کنترل جامعه دست بردارد، جامعه مکانیزم قدرتمند شدن را پیدا خواهد کرد، امروز چون جامعه امکان بازیگری ندارد خشونت و نافرمانی می‌کند، اما احتمالا فردا از نافرمانی دست برمی‌دارد، چراکه تقابل دولت و جامعه تمام خواهد شد و جامعه مکانیزم خودکنترلی خودش را پیدا می‌کند، و آن فردگرایی را تبدیل به فردگرایی مثبت یا خدمت اجتماعی می‌کند.

برای همین امیدوارم در آن زمان سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی که داریم مانند نیروهای متخصص به سامان شوند و جامعه را به عرصه جدیدی برسانند تا از بحران‌ها نجات پیدا کنیم.

البته کسانی‌که قرار است این کار را کنند فعلاً به یک انفعال رسیده‌اند، در این مدت هجمه بزرگی علیه روشنفکران و صاحبان فرهنگ انجام شده است، دانشمندان، منتقدان، نویسندگان همگی آن‌ها تحقیر شده‌اند.

در این مدت دولت تلاش کرده قیمت مرغ را کنترل کند ولی کمترین تلاشی برای کنترل قیمت کاغذ ندارد تا بشود یک صفحه کتاب نوشت، در این وضعیت چه کسی می‌تواند بنشیند و یک ایده نجات بخش بنویسد؟ وقتی این عرصه تعطیل شد جامعه دچار ضعف می‌شود اما با این وجود چون جامعه ایرانی دائم دارد سرمایه تولید می‌کند از این بابت امیدوار هستم.

 

بالابر شیشه پژو پارس مرگ تلخ کودک ۴ ساله را رقم زد

بالابر شیشه پژو پارس مرگ تلخ کودک ۴ ساله را رقم زد

 بالابر شیشه پژو پارس مرگ تلخ کودک ۴ ساله را رقم زد

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، شنبه هفتم خرداد ماه امسال، مرگ پسربچه چهار ساله‌ای در یک خودروی پژو پارس در میدان والفجر منطقه حکیمیه به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ گزارش داده شد.

با اعلام این خبر، تیمی از مأموران کلانتری ۱۴۶ حکیمیه با هماهنگی بازپرس ویژه قتل دادسرای امور جرائم جنایی راهی محل حادثه شدند و تحقیقات ابتدایی را آغاز کردند.

مأموران پلیس پس از حضور در محل حادثه با جسد پسر بچه چهار ساله‌ای مواجه شدند که در خودروی پدرش به دلیل آسیب بر گردن و خفگی فوت شده بود.

بررسی‌ها نشان داد، این کودک ۴ ساله به دلیل گیر کردن گردنش بین شیشه و چهارچوب خودرو به کام مرگ فرو رفته است!

تحقیقات ابتدایی مشخص کرد، این کودک با پدرش برای خرید راهی یک فروشگاه شدند که پس از توقف خودرو این حادثه دلخراش رخ داده است.

در گام بعدی مشخص شد هنگامی که پدر کودک به قصد خرید راهی فروشگاه شده، گردن پسرش از پنجره خودرو بیرون بوده است، در همین حین، پدر این کودک با زدن ریموت ماشین، درهای خودرو را قفل کرده و به دلیل اینکه در این لحظه، کودک خردسالش، سر خود را از پنجره ماشین بیرون آورده بود، سر این کودک بین شیشه و چارچوب در خودرو گیر می‌کند و مرگ تلخ این کودک به دلیل خفگی رقم می‌خورد!

همچنین مأموران پلیس در ادامه متوجه شدند پدر متوفی هنگام حادثه متوجه درخواست کمک‌خواهی فرزندش نشده و برای انجام کار خود، راهی فروشگاه شده است.

با دستور بازپرس ویژه قتل، جسد این کودک به پزشکی قانونی منتقل شد و تحقیقات در رابطه با این پرونده ادامه دارد.

 

تجاوز مدیرشرکت گردشگری به دختر۱۷ساله بعد از بیهوش کردنش

تجاوز مدیرشرکت گردشگری به دختر۱۷ساله بعد از بیهوش کردنش

ساعت24-زنی میان سال به همراه دختر ۱۷ ساله اش برای شکایت از یک مدیر شرکت مسافرتی هوایی به کلانتری امام رضا (ع) مشهد مراجعه کرد.

او به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری گفت: دخترم در هنرستان گردشگری تحصیل می کند به همین دلیل قرار بود برای گذراندن یکی از واحدهای درسی اش مدتی را به عنوان کارآموز در یک شرکت مسافرتی آموزش ببیند ولی پدرش نمی توانست به هر شرکت خصوصی اعتماد کند به همین دلیل تلاش کرد با کمک اطرافیان فردی مورد اعتماد را برای کارورزی دخترم بیابد. بالاخره یکی از آشنایان شرکتی را در هسته مرکزی شهر معرفی کرد و همسرم به همراه دخترم به آن شرکت رفتند و با مدیر شرکت که چهره ای موجه داشت گفت و گو کردند.
طولی نکشید که با موافقت مدیر شرکت دخترم برای کارورزی مشغول کار شد اما چند ماه بعد حرکات و رفتارهای معنادار مدیر دخترم را نگران کرده بود و او می ترسید چنین موضوعی را با من یا پدرش در میان بگذارد تا این که در نزدیکی تعطیلات نوروز مدیر آن شرکت مسافرتی هوایی کارکنان را به بهانه شلوغی و افزایش مسافرت ها به دو شیفت کاری صبح و بعد از ظهر تقسیم کرد که دخترم در شیفت بعد از ظهر قرار گرفت. هنوز مدت زیادی از تغییر ساعت کاری دخترم نگذشته بود که یک روز مدیر شرکت در پایان ساعت کاری برای دخترم چای می آورد تا خستگی اش برطرف شود اما دخترم بعد از نوشیدن چای دچار سرگیجه می شود و توسط مدیر شرکت مورد تعرض قرار می گیرد.

دخترم زمانی که متوجه موضوع می شود به صاحبکارش اعتراض می کند اما او با این ادعا که از دخترم فیلم وعکس تهیه کرده ، تهدیدش می کند که نباید در این باره حرفی بزند. از سوی دیگر دخترم که نمی توانست این بی آبرویی را تحمل کند با خوردن مقداری قرص و در یک تصمیم احمقانه دست به خودکشی زد تا به قول خودش این لکه ننگ را از دامن خانواده اش پاک کند. من هم که از هیچ چیزی خبر نداشتم آن روز صبح وقتی دیدم دخترم از خواب بیدار نمی شود و هرچه صدایش می کنم پاسخی نمی دهد به طرف اتاقش رفتم اما ناگهان او را در وضعیت وحشتناکی مشاهده کردم که روی رختخواب افتاده و کف از دهانش بیرون زده بود. هراسان با اورژانس تماس گرفتم و دخترم را به بیمارستان امدادی بردیم ولی پزشکان اعلام کردند او به کما رفته است و احتمال این که به هوش بیاید خیلی اندک است. آن روز من فقط اشک می ریختم و نمی دانستم چرا دخترم دست به خودکشی زده است ولی مدتی بعد و به طرز معجزه آسایی دخترم به هوش آمد و از مرگ نجات یافت ولی یک ماه در بیمارستان بستری بود تا به بهبودی کامل رسید. بعد از این ماجرا بود که با اصرار من بالاخره حادثه وحشتناکی را که برایش رخ داده بود بازگو کرد و من هم بلافاصله دستش را گرفتم و به قانون پناه آوردم تا این فرد شیطان صفت به سزای اعمالش برسد.

صدور دستور شناسایی والدین نوزاد رها شده

صدور دستور شناسایی والدین نوزاد رها شده

صدور دستور شناسایی والدین نوزاد رها شده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، نجف جابری، معاون دادستان و سرپرست دادسرای بعثت اعلام کرد: به محض دریافت گزارش مربوط به پیدا شدن یک نوزاد رهاشده در حوزه کلانتری ۱۳۰ نازی آباد و حوزه قضائی دادسرای ناحیه ۱۶، جهت بررسی حال عمومی نوزاد و وضعیت نگهداری و روند درمان وی از بیمارستان بازدید نمودیم.

وی افزود: حسب اعلام پزشک مراقب در بیمارستان، کلیه آزمایش‌های لازم من جمله هپاتیت و ایدز و.. از نوزاد اخذ و پاسخ منفی بوده است و صرفاً به لحاظ رها شدن در سطل زباله، لوب چپ ریه و پای راست نوزاد دچار عفونت و آسیب شده و مراحل درمانی ادامه دارد.

این مقام قضائی تصریح کرد: به مدیریت بیمارستان تاکید شد تمام تمرکز بر روی درمان نوزاد باشد و در صورت کمبود امکانات و نیاز به درمان تخصصی به بیمارستان تخصصی و طبی اطفال منتقل شود.

سرپرست دادسرای ناحیه ۱۶ تهران با اشاره به این که دستورات لازم به مرجع انتظامی جهت مراقبت از طفل، حفظ امنیت محل و نیز شناسایی پدر و مادر احتمالی یا فرد رها کننده نوزاد صادر شده است، اظهار داشت: تحقیقات لازم در این خصوص در حال انجام است و حال عمومی نوزاد خوب گزارش شده است.

 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در تهران

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در تهران

خبرگزاری هرانا – روز شنبه ۷ خردادماه، یک نوجوان ۱۷ ساله در تهران از طریق حلق آویز کردن خود دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، روز شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۱، یک دختر ۱۷ ساله در تهران از طریق حلق آویز کردن خود دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد.

بر اساس این گزارش نوجوان مذکور با حلق آویز کردن خود با روسری دست به خودکشی زده است.

به گفته مادر این نوجوان؛ وی مدتی به دلیل خستگی از درس ابراز ناراحتی می کرده و سرانجام به همین دلیل به زندگی خود پایان داده است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

 

بیش از ۹۰ درصد کودکانِ بهزیستی شرایط فرزندخواندگی را ندارند/ فرآیند واگذاری فرزند ۶ ماه زمان می‌برد

بیش از ۹۰ درصد کودکانِ بهزیستی شرایط فرزندخواندگی را ندارند/ فرآیند واگذاری فرزند ۶ ماه زمان می‌برد

بیش از ۹۰ درصد کودکانِ بهزیستی شرایط فرزندخواندگی را ندارند/ فرآیند واگذاری فرزند ۶ ماه زمان می‌برد

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کودکانِ بهزیستی شرایط فرزندخواندگی را ندارند، گفت: ۷۵ درصد متقاضیان فرزندخواندگی متقاضی کودک زیر دو سال هستند.

“محمد نصیری” معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به فرآیند فرزندخواندگی در کشور گفت: در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان موضوع ساماندهی و نگهداری این فرزندان در اختیار سازمان بهزیستی است. اگر فرزندی در بیمارستان بماند، یا در خیابان رها شود و یا خانواده آن فرزند را نخواهد و با حکم قضایی به سازمان بهزیستی سپرده شود؛ این یک بحث دیگر است.

وی ادامه داد: اما بحث دیگر نیز خانواده‌هایی هستند که متقاضی فرزندخواندگی هستند و تمایل به سرپرستی کودکان را دارند. در حال حاضر ۳۰ هزار خانواده در سامانه فرزندخواندگی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ثبت نام ۱۷ هزار خانوار تکمیل شده و اگر امروز کودکی شرایط سرپرستی داشته باشد، فرزند را به این خانواده‌ها تحویل خواهیم داد.

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته در مجموع ۶۱ نوزاد در کل کشور در خیابان رها شده‌اند که عموما در نزدیکی شیرخوارگاه‌ها بوده است و با تماس مردمی یا مداخله مددکاران ما یا اورژانس اجتماعی، اورژانس یا پلیس در ابتدا به قرنطینه درمانی منتقل می‌شوند که یا به بیمارستان و یا در شیرخوارگاه منتقل می‌شوند. بعد فرآیندهای بعدی انجام می‌شود، چراکه ممکن است کودکی که به این صورت پیدا می‌شود مفقودی باشد و بنابراین باید در خصوص رهاشدن این نوزادان صحت‌سنجی انجام شود.

وی با اشاره به پروسه فرزندخواندگی گفت: این پروسه در قانون تعیین شده است و باید آگهی این نوزاد منتشر شود و همچنین پانگاری از نوزاد صورت بگیرد و فرآیندهای قانونی هم در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و هم در آیین نامه هیات وزیران مشخص شده است.

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: بعد از این پروسه به سرعت فرآیند فرزندخواندگی را انجام می‌دهیم. در خصوص واگذاری فرزند به خانواده آیین نامه و قانون وجود دارد اگر کسی بخواهد فرزندی را به سرپرستی قبول کند و برای این فرزند شناسنامه بگیرد باید یک سری فرآیندهای قانونی را طی کند که ابتدایی‌ترین کار ثبت نام در سامانه فرزندخواندگی است و باید فرآیندهای مختلفی در حوزه سلامت روان، سلامت جسمی خانواده و موضوعات مربوط به پزشکی قانونی برای تایید صلاحیت خانواده، ارائه آموزش‌های لازم به خانواده، معرفی کودک، قبول کودک از سوی خانواده و ارجاع به مرجع قضایی و… در کوتاه‌ترین زمان طی شود.

نصیری ادامه داد: این فرآیند از ابتدای شروع فعالیت‌های فرزندخواندگی حدود ۶ ماه زمان می‌برد تا یک خانواده سرپرستی کودکی را برعهده بگیرد. همانطور که گفتم در حال حاضر ۱۷ هزار خانواده ثبت نامشان در سامانه تکمیل شده و منتظر کودک هستند.

وی با بیان اینکه جنس کودکانی که در بهزیستی نگهداری می‌شوند متفاوت است، خاطرنشان کرد: حدود ۹ هزار کودک در مراکز شبه خانواده و شیرخوارگاه نگهداری می‌شوند که بیش از ۹۰ درصد این کودکان بدسرپرست هستند یعنی قابلیت فرزندخواندگی ندارند به طور مثال مادر کودک محکومیت حبس دارد یا پدر و مادر اختلاف دارند و در حال حاضر به دلیل این اختلاف کودک رها شده است و… بنابراین این کودک قابلیت فرزندخواندگی ندارد و البته خانواده‌ها هم متقاضی این کودکان نیستند مگر در موارد استثنایی که صلاحیت پدر و مادر توسط قانونگذار سلب شده باشد. که در موارد حاد این اتفاق می‌افتد و صلاحیت والدین سلب می‌شود و این کودک وارد فرآیند فرزندخواندگی می‌شود.

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه کودکانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند در سنین مختلف هستند، گفت: ۹۴ درصد از متقاضیان فرزندخواندگی متقاضی کودکان کمتر از ۵ سال هستند همچنین ۷۲ درصد خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی متقاضی کودک زیر دو سال هستند. از این کودکانی که به مراکز بهزیستی سپرده می‌شوند برخی دارای بیماری و معلولیت هستند و بسیاری از خانواده‌ها نیز به دنبال کودکان سالم هستند. وقتی این موارد در کنار هم قرار می‌گیرد مشخص می‌شود که تعداد کودکانی که شرایط فرزندخواندگی را دارند بسیار محدود می‌شود.

به گفته نصیری این آمارهایی که مطرح می‌شود که روزانه چندین کودک رها می‌شوند، کذب محض است ما اگر فرزندی داشته باشیم که شرایط فرزندخواندگی را داشته باشد یک روز هم در سپردن این فرزند به یک خانواده تعلل نخواهیم کرد.

 

تحویل ۱۲۷ کودک به بهزیستی قزوین از سال ۱۴۰۰ تاکنون

تحویل ۱۲۷ کودک به بهزیستی قزوین از سال ۱۴۰۰ تاکنون
تحویل ۱۲۷ کودک به بهزیستی قزوین از سال ۱۴۰۰ تاکنون

ایسنا/قزوین سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۲۷ فرزند بی‌سرپرست شناسایی و از سوی دستگاه قضا به بهزیستی استان قزوین معرفی شده است که هم اکنون در این مراکز نگهداری می‌شوند.

علی دهباشی با اشاره به حمایت بهزیستی از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست، تصریح کرد: شیرخوارگاه حلیمه یکی از فعال‌ترین مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در قزوین است، این شیرخوارگاه از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی و با کمک خیران احداث شده و خدمات مختلفی را به فرزندان ارائه می‌دهد.

وی افزود: کودکان و نوجوانانی بی‌سرپرست و بدسرپرستی که دارای پدر یا مادر مؤثر نیستند به این مرکز منتقل می‌شوند، این افراد باتوجه‌به جنسیت و سن در مؤسسه‌های مختلف نگه‌داری می‌شوند، در شیرخوارگاه ضمن نگهداری از این کودکان و نوجوانان مسئله تربیت و تعلیم آن‌ها نیز پیگیری و خدمات تخصصی روان‌شناسی، مددکاری و توانمندسازی نیز ارائه می‌شود.

بنا بر اعلام روابط‌عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین، سرپرست اداره کل بهزیستی استان اظهار کرد: شیرخوارگاه مهر مینودری نیز یکی دیگر از مراکزی است که نگهداری و مراقبت شبانه‌روزی از فرزندان بدسرپرست و بی‌سرپرست در سنین نوزادی تا ۳ساله را برعهده دارد، از سال گذشته تاکنون ۱۲۷ فرزند بی‌سرپرست شناسایی و از سوی دستگاه قضا به بهزیستی قزوین معرفی شده است که هم اکنون در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بازپیوند ۸۱ فرزند در خانه‌های کودکان و نوجوانان از مراکز شبه خانواده، پذیرش ۱۰۰ فرزند جدید و انجام بیمه آتیه ۱۷۶ فرزند از دیگر اقدامات این حوزه بوده است؛ همچنین طی یک سال اخیر، ۷ فرزند بی‌سرپرست و بدسرپرست بهزیستی جهت ورود به زندگی مستقل ترخیص شدند و ۱۹ فرزندخواندگی امین موقت نیز ثبت شده است.

دهباشی بیان کرد: در حال حاضر ۲۷۸ کودک و نوجوان بی‌سرپرست و بدسرپرست قزوینی در مراکز بهزیستی مستقر و تحت حمایت این ارگان هستند، از این میان  ۱۷ نفر از فرزندان بهزیستی شرایط لازم برای ترخیص و استقلال دارند که با ثبت‌نام این افراد در کلاس‌های فنی و حرفه‌ای در حال آماده‌سازی آن‌ها هستیم.

 

سال گذشته ۶۱ نوزاد در نزدیکی شیرخوارگاه‌ها «رها» شدند

سال گذشته ۶۱ نوزاد در نزدیکی شیرخوارگاه‌ها «رها» شدند
سال گذشته ۶۱ نوزاد در نزدیکی شیرخوارگاه‌ها «رها» شدند

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آمار ۳۰ هزار خانواده متقاضی فرزندخواندگی، گفت: سال گذشته ۶۱ نوزاد توسط والدین زیستی خود در سطح شهر بالاخص جوار شیرخوارگاه‌ها رها شده‌اند.

به گزارش ایسنا، محمد نصیری معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۶۱ نوزاد سال گذشته توسط والدین زیستی خود در سطح شهر بالاخص جوار شیرخوارگاه‌ها رها شده‌اند، گفت: سالانه خانواده‌های فراوانی متقاضی فرزندخواندگی هستند اما به سبب کمبود کودکان فاقد سرپرست در کشور، سال‌ها در صف انتظار باقی می‌مانند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بهزیستی کشور، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار خانواده متقاضی در سامانه ملی فرزندخواندگی ثبت‌نام کردند که پرونده ۱۷ هزار خانواده تکمیل و منتظر پذیرش کودک هستند.

 

۱۴۰۱ خرداد ۸, یکشنبه

از کشف جسد متلاشی شده یک کودک تا پیدا شدن نوزاد دختر در خیابان ونک

از کشف جسد متلاشی شده یک کودک تا پیدا شدن نوزاد دختر در خیابان ونک

کشف جسد متلاشی شده یک کودک، چاقو چاقو کردن مادر و دختر به خاطر گربه، اعترافات عامل شلیک‌های خیابان طالقانی، حمله سگ ولگرد به کودک پنج ساله، کلاهبرداری در نقش مأمور نظامی و امنیتی، کشف جسد پسر ۱۷ ساله و مرد جوان در غار اسکندر، پیدا شدن نوزاد دختر در خیابان ونک را در بسته خبری حوادث ایمنا بخوانید:

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد حق ویردی پور دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان کلیبر از کشف بقایای جسد کودک مجهول‌الهویه در اراضی روستای آغجه قشلاق سفلی این شهرستان خبر داد و با اعلام اینکه از تاریخ فوت این کودک زمان زیادی سپری شده است، اظهار کرد: بر اثر همین موضوع جسد متوفی متلاشی شده است و برای تعیین علت تامه فوت، تاریخ دقیق فوت و نیز تشخیص هویت، بقایای جسد به اداره کل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی ارسال شده است.

وی با بیان اینکه بقایای جسد کودک در اراضی روستای آغجه قشلاق توسط عوامل مرجع نیروی انتظامی کشف شد، افزود: در این مورد پرونده‌ای تشکیل و به شعبه اول بازپرسی ارجاع شد و بازپرس شعبه اول دادسرای شهرستان کلیبر در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی پرونده است. به محض تکمیل شدن تحقیقات و شناسایی هویت متوفی و اولیای دم و همچنین جنایی یا غیرجنایی بودن فوت، خبرهای تکمیلی اعلام خواهد شد.

چاقو چاقو کردن مادر و دختر به خاطر گربه

روز گذشته رسیدگی به درگیری منجر به فوت مرد ۵۰ ساله در دستور کار مأموران کلانتری فلسطین قرار گرفت و بلافاصله تیم جنایی به همراه محمدتقی شعبانی در محل وقوع حادثه حاضر شدند. این درگیری ساعتی قبل از اینکه رنگ خون بگیرد به اطلاع مرکز فوریت‌های پلیس رسید و مأموران پلیس در صحنه حاضر شدند.

مشخص شد مرد ۵۰ ساله با همسایه طبقه پایین خود درگیر شده و علت درگیری به خاطر گربه‌های آنها بود. مرد میانسال می‌گفت گربه‌های خانگی من از نژاد اصیل هستند و این خانم گربه خیابانی به خانه می‌آورد که ممکن است گربه‌های من را بیمار کند. بعد از دقایقی از حضور پلیس، با توجه به اینکه ماجرا فیصله پیدا کرد مأموران محل را ترک کردند.

مرد ۵۰ ساله بلافاصله بعد از دور شدن پلیس، با در دست داشتن کارد آشپزخانه به مقابل خانه همسایه خود رفت و به محض اینکه دختر ۳۹ ساله در را باز کرد، اقدام به وارد کردن ضربات چاقو به او کرد. مادر دختر برای نجات جان دختر جوان خود وارد عمل شد و مرد به این مادر هم چند ضربه با چاقو زد.

وی سپس در راه پله اقدام به خودزنی کرد و دو ضربه به گردن خود و چندین ضربه هم به شکم خود زد که سبب مرگ او شد. درحالی که مادر و دختر به بیمارستان منتقل شدند حال دختر ۳۹ ساله وخیم گزارش شده است. بنا بر این گزارش، رسیدگی به این پرونده در دستور کار بازپرس شعبه دهم دادسرای جنایی تهران قرار دارد.

اعترافات عامل شلیک‌های خیابان طالقانی

صبح امروز در خیابان طالقانی صدای تیراندازی به گوش رسید و مشخص شد دو مأمور پلیس هدف تیراندازی خونین قرار گرفتند که مأموران موفق به دستگیری متهم شدند و از تیراندازی‌های وحشت‌آور او جلوگیری کردند. مأموران پس از دستگیری متهم پی بردند مرد جوان روز گذشته در شهریار به خاطر اختلاف ملکی، اقدام به قتل چهار مرد و زخمی کردن دو نفر کرده است و زمانی که متهم از سوی مأموران شناسایی شده برای فرار از دست پلیس اقدام به تیراندازی کرده است.

دو مأمور مصدوم که از ناحیه پا و صورت مصدوم شدند، برای درمان به بیمارستان منتقل شدند و متهم پس از دستگیری در اعترافات خود اظهار کرد: از ۱۸ سالگی از قربانیان جنایت کینه به دل داشتم و با آنها اختلاف ملکی داشتم تا اینکه از دو یا سه سال قبل بود که تصمیم به قتل آنها گرفتم.

وی افزود: از اینکه دو نگهبان بی‌گناه را کشتم پشیمانم اما از قتل دو مرد دیگر را که با آنها در کار خرید و فروش زمین و باغ کار می‌کردم پشیمان نیستم و خودشان باعث شدند تا من بخاطر اختلاف ملکی که با آنها داشتم دست به این کار بزنم و نمی‌دانم چه شد که در صحنه دستگیری به مأموران تیراندازی کردم.

بنا بر این گزارش، متهم برای تحقیقات بیشتر در اختیار کارآگاهان اداره ۱۰ پلیس آگاهی تهران قرار دارد.

حمله سگ ولگرد به کودک ۵ ساله

وحید شادی نیا سخنگوی اورژانس استان آذربایجان شرقی، اظهار کرد: در این حادثه کودک پنج ساله مورد هجوم سگی در باغ قرار گرفت، پدر خانواده به کمک فرزند خود شتافت و کودک را از دست سگ نجات داد. خود پدر نیز درپی این حادثه مورد هجوم قرار گرفت، همسایگان به کمک پدر و پسر آمدند و متأسفانه انگشت دو همسایه به علت گازگرفتگی سگ قطع شد.

وی افزود: در ادامه سگ مهاجم، زن ۶۰ ساله را در مسیر فرار مورد حمله قرار داد و مصدوم کرد. همه مصدومان این حادثه بلافاصله تحت اقدامات درمانی اورژانس قرار گرفتند و توسط سه دستگاه آمبولانس به بیمارستان سینا تبریز منتقل شدند.

کلاهبرداری در نقش مأمور نظامی و امنیتی

مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد درپی ثبت شکایت‌های متعدد علیه فردی که با عناوین نظامی و امنیتی از مردم کلاهبرداری می‌کرد و با دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند، تلاش‌های گسترده اطلاعاتی با بهره‌گیری از روش‌های تخصصی آغاز شد و ضابطان سازمان حفاظت اطلاعات سپاه متهم ج_ر که با جعل عناوین و اسناد نهادهای اطلاعاتی مبادرت به کلاهبرداری گسترده با عنوان ثبت نام اعزام به حج و عتبات عالیات از شکات کرده بود، بازداشت کردند. براساس این گزارش تاکنون حدود ۳۰۰ نفر شاکی در این زمینه شناسایی شده‌اند و تحقیقات ادامه دارد.

کشف جسد پسر ۱۷ ساله و مرد جوان در غار اسکندر

وحید شادی نیا سخنگوی اورژانس آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: شامگاه دیروز پس از تماس تلفنی با اورژانس مبنی بر گرفتار شدن دو کوهنورد در غار اسکندر، بلافاصله عوامل اورژانس به محل حادثه اعزام شدند. جسد مرد ۴۰ ساله و پس از ساعاتی جسد پسر ۱۷ ساله از داخل غار پیدا و به بیرون منتقل شد.

پیدا شدن نوزاد دختر در خیابان ونک

محمد نصیری معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: خبر رها شدن نوزادی چندروزه در محدوده خیابان ونک در مقابل شیرخوارگاه آمنه صحت دارد و در روز پنجشنبه این نوزاد رها شده است.

وی افزود: از طریق گریه‌های این نوزاد در مقابل شیرخوارگاه آمنه، یکی از شهروندان مطلع می‌شود که پس از آن و از طریق اورژانس این موضوع پیگیری می‌شود. این نوزاد دختر است و هم‌اکنون در یکی از بیمارستان‌های شهر تهران تحت فرآیند درمانی قرار دارد.

 

طی ۱۰ روز گذشته؛ رها شدن ۵ هزار نوزاد در خیابان های کشور

طی ۱۰ روز گذشته؛ رها شدن ۵ هزار نوزاد در خیابان های کشور

خبرگزاری هرانا – یک عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، به استناد آمار مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی، گفته که طی ۱۰ روز گذشته حدود ۵ هزار نوزاد در خیابان های شهرهای مختلف کشور رها شده‌اند. به گفته او پس از اجرای طرح جوانی جمعیت، وسایل پیشگیری از بارداری از دسترس ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران خارج شده و به طور معمول روزانه بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ جنین و نوزاد در کشور سقط یا پس از تولد در خیابان رها می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رویداد ۲۴، محمدرضا محبوب‌فر، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: طی ۱۰ روز گذشته حدود ۵ هزار نوزاد یعنی روزانه ۵۰۰ جنین تازه متولد شده در خیابان های شهرهای مختلف کشور رها شده‌اند.

این عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با استناد به آماری که مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی در اختیارش گذاشته‌اند افزود، روزانه بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ جنین و نوزاد سقط یا پس از تولد در خیابان رها می‌شوند.

محمدرضا محبوب‌فر افزایش آمار سقط جنین و رها کردن نوزادان در خیابان را از تبعات طرح “حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” خواند و اظهار کرد: “وسایل پیشگیری از بارداری از دسترس ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران خارج شده است.”

چندی پیش ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی با وجود مخالفت کارشناسان، «طرح جوانی جمعیت» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور، ابلاغ کرد. در این طرح مواردی از جمله ممنوعیت توزیع رایگان و یارانه‌ای اقلام پیشگیری از بارداری در مراکز بهداشت و داروخانه‌ها، حذف غربالگری و سخت تر کردن سقط جنین و تعلق گرفتن وام به افرادی که در سنین پایین ازدواج می کنند، مطرح شده است.

پیشتر نیز روزنامه شرق در گزارشی از افزایش آمار سقط جنین پس از تصویب قانون موسوم به “حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” توسط مجلس خبر داده بود.

 

اسرار قتل عمه و 3 برادرزاده خردسالش در اسفراین فاش شد

اسرار قتل عمه و 3 برادرزاده خردسالش در اسفراین فاش شد

فرمانده انتظامی خراسان شمالی از دستگیری قاتل ۴ عضو یک خانواده که در اسفراین رخ داده بود خبر داد.

حادثه 24 –  فرمانده انتظامی خراسان شمالی از دستگیری قاتل ۴ عضو یک خانواده که در اسفراین رخ داده بود خبر داد.

سردار سعید مطهری زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به ماجرای این قتل، اظهار کرد: ماموران پلیس، سال ۹۸ پیرو حادثه ای که آتش سوزی اعلام شد به محل حادثه اعزام شدند.

وی ادامه داد: در صحنه حادثه ۴ متوفی وجود داشت که ۳ نفر از آن ها فرزندان ۴، ۶ و ۹ ساله یک خانواده و فرد چهارم نیز عمه آن ها با ۳۵ سال بود.

وی با اشاره به اینکه بررسی مدارک و وجود خون در محل حادثه نشان می داد احتمال صحنه سازی وجود دارد گفت: پس از بررسی صحنه جرم، انتقال اجساد به پزشکی قانونی و بررسی تخصص کارآگاهان، فرضیه گازگرفتگی از بین رفت و احتمال قتل، پررنگ شد.

سردار مطهری زاده افزود: با بررسی های بیشتر به ادله و سرنخ هایی بیشتر رسیدیم که با هماهنگی کارآگاهان ما و تهران ادامه داشت.

وی گفت: نهایتا این موضوع با شواهد و قرائن موجود در کارگروهی عالی در تهران بررسی نهایی شده و مضنون به قتل شناسایی شد.

فرمانده انتظامی استان اظهار کرد: فرد مضنون به قتل در داخل استان، تحت نظر قرار گرفت و پس از اقدامات فنی و تخصصی دسگیر شد و به قتل ۴ عضو یک خانواده از جمله ۳ کودک اعتراف کرد.

وی زمان دستگیری این قاتل را شنبه هفته جاری (۳۱ اردیبهشت ماه) اعلام کرد و افزود: بازسازی صحنه نیز طی همین مدت انجام و قاتل تحویل مراجع قضایی شد.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی انگیزه قاتل را کینه شخصی اعلام کرد و گفت: فرزندان یک خانواده به همراه عمه خود، قربانی این موضوع اخلاقی شدند.

سردار مطهری زاده ضمن تاکید بر پایبندی به اخلاقیات، تصریح کرد: شهروندان توجه داشته باشند در صورتی که هرگونه اختلافی پیش می آید صرفا موضوع را از طریق قانون پیگیری کرده و از هرگونه تصمیم شخصی که سبب جرم می شود خودداری کنند.

وی همچنین به مجرمان هشدار داد که صحنه سازی ها سبب گمراهی پلیس نمی شود و نیروی انتظامی با دقت به موضوعات رسیدگی می کند.

سردار مطهری زاده خاطرنشان کرد: متهم به قتل ابتدا با جسم برنده عمه و سپس کودکان را به قتل رسانده و بعد از باز کردن شلنگ گاز قصد داشت وانمود کند که حادثه آتش‌سوزی به دلیل نشت گاز رخ‌داده است.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی افزود: مجرمان بدانند که پلیس، هوشمند و آگاه است و با روش های علمی، راز پرونده ها را کشف می کند.

حمله خونین سگ‌های ولگرد به دختر ۶ ساله جاسکی

حمله خونین سگ‌های ولگرد به دختر ۶ ساله جاسکی

مدیر شبکه بهداشت جاسک گفت: چند سگ ولگرد با حمله به دختر بچه ۶ ساله جاسکی وی را به شدت مجروح کردند.

حادثه 24 –  مدیر شبکه بهداشت جاسک گفت: چند سگ ولگرد با حمله به دختر بچه ۶ ساله جاسکی وی را به شدت مجروح کردند.

احمد پور در تشریح این خبر افزود: این دختر به همراه خانواده برای تفریح به ساحل محله یکبنی می‌رود و بچه با کمی فاصله از پدر و مادرش مشغول بازی بود که سگ‌ها به آن حمله می‌کنند.

وی با بیان اینکه این کودک خردسال از ناحیه ران پا زخمی شده و حال عمومی وی خوب است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۲ مورد حمله سگ‌های ولگرد به مردم در شهرستان جاسک ثبت شده است.

 

کمبود فضای آموزشی در همدان؛ تعداد دانش‌آموزان استان رو به افزایش است

کمبود فضای آموزشی در همدان؛ تعداد دانش‌آموزان استان رو به افزایش است
کمبود فضای آموزشی در همدان؛ تعداد دانش‌آموزان استان رو به افزایش است

ایسنا/همدان مدیرکل آموزش‌پرورش استان همدان از کمبود فضای آموزشی در استان خبر داد و گفت: با وجود رشد منفی جمعیت، تعداد دانش‌آموزان استان روبه افزایش است.

به گزارش ایسنا، محمود نقوی ۵ خردادماه در شورای برنامه‌ریزی، توسعه و اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: علیرغم رشد منفی جمعیت و افزایش میانگین سنی در جامعه، تعداد دانش‌آموزان استان روبه افزایش است و از ۳۰۷ هزار دانش‌آموز در سال گذشته به ۳۱۰ هزار نفر در سال جاری رسیده است.

نقوی با اشاره به محدودیت فضای آموزشی در استان، تصریح کرد: در شهر همدان مجبوریم که سه مدرسه نوبت بعد از ظهر در ناحیه دو، تشکیل دهیم و ۱۲۳ پروژه ناتمام حاد داریم که یک پروژه در نهاوند ۱۵ سال است که نیمه‌کاره رها شده است.

وی خاطرنشان کرد: در اعتبار تملک دارای آموزش‌وپرورش، سهم ما زیر ۶ درصد است و در حال حاضر،  فضای اضافی نداریم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش همدان، تاکید کرد: هنرستان فاطمیه در دل شهر همدان تیرچوبی دارد و ۴۰۰ هنرجو در آن مدرسه، تحصیل می‌کنند.

نقوی در پایان، توضیح داد: اوضاع آموزش‌وپرورش در فضای آموزشی خوب نیست و پردیس دختران دانشگاه فرهنگیان وضعیت خوبی ندارد و به دنبال خوابگاه برای دانشجویان هستیم.

 

ساماندهی کودکان کار نیازمند همگرایی/برای برخی آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان آمار متقنی ارائه داد

ساماندهی کودکان کار نیازمند همگرایی/برای برخی آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان آمار متقنی ارائه داد
ساماندهی کودکان کار نیازمند همگرایی/برای برخی آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان آمار متقنی ارائه داد

 

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به وظیفه سازمان بهزیستی در ساماندهی کودکان کار و خیابان بیان کرد: واقعیت این است که این موضوع نیازمند همگرایی و نگاه جامع بین دستگاهی است که هر کسی آن بخش از سهمی که در اختیار دارد را برعهده گیرد.

سمانه زمانی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص تعداد کودکان کار و خیابانی در تهران بیان کرد: برای برخی از آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان آمار متقنی ارائه داد زیرا تعداد آنها مدام درحال ریزش و رویش است.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی برای ساماندهی کودکان کار و خیابان برنامه دارد، این پرسش را مطرح کرد که آیا این برنامه‌ها جامع و کامل هستند و از زمان آغاز اجرای این برنامه‌ها تمام این کودکان ساماندهی می‌شوند؟ اظهار کرد: واقعیت این است که این موضوع نیازمند همگرایی و نگاه جامع بین دستگاهی است که هر کسی آن بخش از سهمی که در اختیار دارد را برعهده گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه سازمان بهزیستی یکی از دستگاه‌هایی است که باید در بحث کودکان کار وظیفه خود را ایفا کند، تاکید کرد: گروه‌ها و سازمان‌های دیگر نیز در زمینه ساماندهی کودکان کار و خیابان باید به ما کمک کنند. ضمن اینکه فراموش نکنیم باید تمام تلاش خود را داشته باشیم که مجموعه‌ها و گروه‌های مردمی نیز در این مسائل و موضوعات می‌توانند نقش‌آفرینی کنند و همه دستگاه‌ها از جمله سازمان بهزیستی باید نگاه مثبت و موثری داشته باشند.

زمانی در ادامه از گروه‌های مردمی و جهادی خواست تا برای حل ساماندهی کودکان کار و خیابان کنار این دستگاه قرار گیرند و برای رفع این مسئله گام بردارند.

 

۱۴۰۱ خرداد ۷, شنبه

انتقال نوزاد رها شده در سطل زباله به بهزیستی/حال نوزاد خوب است

انتقال نوزاد رها شده در سطل زباله به بهزیستی/حال نوزاد خوب است
انتقال نوزاد رها شده در سطل زباله به بهزیستی/حال نوزاد خوب است

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه حال نوزاد تازه یافت شده خوب است و امروز از بیمارستان ترخیص و به بهزیستی منتقل می شود، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته افراد بسیار زیادی با تلفن‌ها، ایمیل‌ها و شبکه‌های ارتباطی سازمان بهزیستی ارتباط برقرار کرده و متقاضی این کودک شدند.

به گزارش ایسنا، محمد نصیری، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بهزیستی درباره آخرین وضعیت نوزادی که به تازگی پیدا به بیمارستان منتقل شده است اظهار کرد: نوزاد در صحت و سلامت کامل قرار دارد و مراحل ترخیص آن از بیمارستان انجام شده است. فرایند اداری و کتبی انتقال نوزاد به بهزیستی با دستور قضایی انجام شده و به زودی به سازمان بهزیستی منتقل خواهد شد.

وی درباره فرایند انتقال کودکان دور افتاده از خانواده گفت: کودکانی که سر راه و یا در بیمارستان جا می مانند و یا به هر دلیلی خانواده صلاحیت نگهداری از آن کودک را ندارد از طریق دستگاه قضایی به سازمان بهزیستی منتقل می شوند که این فرایند با کمک مددکاران بیمارستان و همکاری اورژانس ۱۲۳ انجام می‌شود.

نصیری ادامه داد: در صورتی که سلامت اولیای کودک مشخص نباشد این کودکان در شرایط فرزندخواندگی قرار می گیرند. طی ۲۴ ساعت گذشته افراد بسیار زیادی با تلفن‌ها، ایمیل‌ها و شبکه‌های ارتباطی سازمان بهزیستی ارتباط برقرار کردند و متقاضی این کودک شدند.

وی افزود: ولی موردی که وجود دارد این است که تا کنون بالغ بر ۱۷ هزار نفر از مردم متقاضی فرزندخواندگی هستند که در همه مراکز ما کلیه مراحل پرونده آن‌ها برای گرفتن فرزند انجام شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بهزیستی درگفت‌وگو با شبکه خبر تصریح کرد: ما سالی بیش از ۱۵۰۰ مورد فرزندخواندگی نداریم. یعنی نوزادی که شرایط را داشته باشد به این میزان است و افراد مجبور هستند تا چند سال در نوبت بمانند.

 

وجود ۳۶۹ مدرسه کانکسی و ۴۲ مدرسه سنگی در خراسان رضوی

وجود ۳۶۹ مدرسه کانکسی و ۴۲ مدرسه سنگی در خراسان رضوی
وجود ۳۶۹ مدرسه کانکسی و ۴۲ مدرسه سنگی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌ها برای  حذف ۲۰۵ مدرسه کانکسی مستقل و حذف ۱۶۴ مدرسه کانکسی غیر مستقل در سطح استان طی دو سال انجام شده است، گفت: همچنین حذف ۴۲ مدرسه سنگی استان، امسال انجام می‌شود.

ابوالقاسم بابایی در گردهمایی مدیران عامل مجامع خیرین مدرسه‌ساز و معاونین مشارکت‌های مردمی ادارات کل نوسازی مدارس سراسر کشور که امروز در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تعداد کل دانش‌آموزان خراسان رضوی یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۹۹۵ نفر است که ۸۸ درصد این دانش‌آموزان در مدارس دولتی و ۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس غیر دولتی مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: تعداد دانش‌آموزان در شهر مشهد ۷۱۲ هزار و ۲۸۷ نفر است که ۵۶۰ هزار و ۱۶۳ دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۱۵هزار و ۱۲۴دانش‌آموز در مدارس غیر دولتی یعنی ۷۸.۶ درصد از دانش‌آموزان در مدارس دولتی و ۲۱.۴ درصد در مدارس غیر دولتی هستند.

میانگین سرانه فضاهای آموزشی حاشیه شهر مشهد با استاندارد مطلوب بسیار فاصله دارد

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی عنوان کرد: میانگین فضای آموزشی در کشور ۵.۲ متر مربع است. این سرانه در استان ۴.۲ متر مربع است. سرانه مطلوب و استاندارد ۸.۳۴ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است. پایین‌ترین سرانه در سطح استان مربوط  به تبادکان با ۲.۲ متر مربع است. میانگین سرانه فضاهای آموزشی حاشیه شهر مشهد ۲.۲ متر مربع است که با استاندارد مطلوب بسیار فاصله دارد.

۲۰ درصد کلاس‌های مدارس فرسوده است

بابایی ادامه داد: باوجود تلاش‌های خیرین و ادارات دولتی حدود ۲۰ درصد کلاس‌های آموزشی ما فرسوده است و نیازمند اقدامات ویژه در این زمینه است. با همکاری ادارات دولتی و خیرین در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۱۵ پروژه با ۱۲۵۱ کلاس درس در سطح خراسان رضوی به بهره‌برداری رسیده است. ۱۲۰ پروژه با ۵۱۶ کلاس و زیر بنای ۷۵ هزار و ۲۱۴ متر مربع از محل اعتبارات دولتی و ۱۹۵ پروژه با ۶۹۹ کلاس درس و زیر بنای ۸۱۸ هزار و ۲۴متر مربع از محل اعتبارات مشارکتی و مردمی تحویل اداره کل آموزش‌وپرورش داده شده است. ۵۶ درصد کلاس‌های احداثی در سال ۱۴۰۰ با مشارکت خیرین مدرسه‌ساز انجام شده است.

وی توضیح داد: مجموع اعتبارات استانی در سال گذشته ۱۹۰ میلیارد تومان با تخصیص ۶۹ میلیارد تومان است. مجموع اعتبارات ملی در سال ۱۴۰۰ برابر ۱۱۰۰ میلیارد تومان با تخصیص ۸۴۰ میلیارد تومان است. تعداد پروژه‌های در دست اجرا  از سال گذشته، ۶۷۱ پروژه با ۲۶۱۵ کلاس درس  است که ۳۱۲ پروژه با ۱۱۶۹ کلاس درس مربوط به پروژه‌های مشارکتی است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی تاکید کرد: مبلغ تعهدات خیرین در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۱۴۲۰ میلیارد ریال و ۲۵۰۰ میلیارد ریال بوده است. میزان تعهدات خیرین نسبت به سال گذشته ۷۶ درصد افزایش داشته است. میزان تعهدات خیرین در جشنواره‌ نوزدهم ۶۲۸ میلیارد ریال، جشنواره بیستم ۸۹۶ میلیارد ریال، جشنواره بیست‌یکم ۱۰۵۶ میلیارد ریال، جشنواره بیست‌ودوم ۱۴۲۰ میلیارد ریال و جشنواره بیست‌سوم ۲۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.

بابایی تصریح کرد: پروژه‌های تحویلی مردم و مشارکتی از سال ۱۳۹۷، ۱۳۹ پروژه با ۶۶۳ کلاس، در سال ۱۳۹۸ ، ۱۹۷ پروژه با ۶۹۳ کلاس، در سال ۱۳۹۹ ، ۱۸۹ پروژه با ۷۰۲ کلاس و در سال گذشته ۱۹۵ پروژه با ۶۹۹ کلاس بوده است.

وی اظهار کرد: امیدواریم امسال ۲۶۸ پروژه با ۱۳۱۱ کلاس درس به بهره‌برداری برسانیم. ۱۹۹ پروژه با ۵۵۸ کلاس پروژه‌هایی با مشارکت خیرین است. برنامه‌ریزی‌ها برای  حذف ۲۰۵ مدرسه کانکسی مستقل و حذف ۱۶۴ مدرسه کانکسی غیر مستقل در سطح استان طی دو سال انجام شده است. ساخت ۵۸۶ سرویس بهداشتی در ۳۹۶ مدرسه در دست اجرا است. همچنین حذف ۴۲ مدرسه سنگی استان، امسال انجام می‌شود.

محمد رنجبر، مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز خراسان رضوی در این گردهمایی اظهار کرد: مجمع خیرین مدرسه‌ ساز در سال ۱۳۷۷ برای اولین بار در مشهد پایه‌گذاری شد که بعد از آن در سراسر کشور مجمع‌های خیرین مدرسه‌ساز احداث شدند. خراسان رضوی پایه گذار تشکیل مجامع خیرین مدرسه ساز بودند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه بعد از احداث مجمع، بالغ بر ۵۲۰۰ مدرسه و فضای آموزشی با حدود ۲۵ هزار کلاس درس در سطح خراسان رضوی  به همت خیرین مدرسه ساز به صورت مردمی و مشارکتی احداث شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰، ۱۹۴ پروژه با ۷۰۰ کلاس زیربنای ۸۲ هزار متر مربع به صورت مردمی احداث شده است. از ابتدای امسال تا به امروز ۳۰ میلیارد تومان تعهدات خیرین مدرسه ساز بوده که امیدواریم امسال سال خوبی در بحث مدرسه سازی باشد. ما نیاز به فضای آموزشی داریم  زیرا خراسان رضوی از استاندارد کشوری که ۵.۲ درصد است حدود یک متر مربع کمتر است. بعضی از مناطق محروم به ویژه حاشیه شهر مشهد و تبادکان ۴.۴ متر مربع فضای سرانه آموزشی است. نیاز است که خیرین بزرگوار بیش از پیش در بحث مدرسه سازی همکاری کنند و فضای مطلوبی در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد. در این گردهمایی نشان سفیر مدرسه سازی توسط خیرین مدرسه ساز کشور به آقای  محمد مصلحی  که روشن دل هستند اهدا شد.

 

وضعیت نامناسب بهداشتی برخی مدارس ساروق/ چهار مدرسه روستایی، کانکسی هستند

وضعیت نامناسب بهداشتی برخی مدارس ساروق/ چهار مدرسه روستایی، کانکسی هستند
وضعیت نامناسب بهداشتی برخی مدارس ساروق/ چهار مدرسه روستایی، کانکسی هستند

ایسنا/مرکزی امام جمعه شهر ساروق نبود مدارس دائمی و کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی را از جمله مشکلات مدارس این شهر برشمرد.

حجت الاسلام مصطفی کوهی با اشاره به نبود امکانات لازم در حوزه آموزشی در برخی روستاهای شهر ساروق به ایسنا گفت: هم اینک برخی مدارس در کانکس موقت فعالیت می‌کنند و از سوی دیگر برخی مدارس هم از امکانات بهداشتی محروم هستند که ضرورت دارد مسئولان برای رفع این کاستی‌ها همت بیشتری داشته باشند.

وی  با بیان اینکه بخش ساروق، در شهرستان اراک، مرکز استان مرکزی و در ۴۰ کیلومتری شمال اراک واقع شده که ۲۲ روستا را شامل می‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه علیرغم تلاش های انجام شده، هم اینک برخی روستاهای این شهر از امکانات اولیه خدمات آموزشی محروم هستند.

حجت‌الاسلام کوهی تصریح کرد: متاسفانه در برخی روستاها شاهد وضعیت نامطلوب خدمات آموزشی و اجتماعی هستیم به گونه‌ای که چهار مدرسه در روستاهای ساروق به صورت کانکسی فعالیت می‌کنند که شرایط تحصیل را برای دانش آموزان سخت کرده است.

وی فراهم کردن فضای آموزشی مطلوب در این روستاهای ساروق را یک مطالبه بسیار جدی از مسئولان دانست و با تاکید بر ادامه پیگیری ها جهت تامین امکانات مدارس این روستاها گفت: امروز جوان و نوجوان ما باید به دنبال تحصیل و تهذیب باشد نه اینکه دغدغه تهیه امکانات اولیه او را از تحصیل بازدارد و این مسئولیت برعهده ماست که هرگز در دفاع از این حق بجای آنان کوتاهی نکنیم.

وی با اشاره به بازدیدهای انجام شده از مدارس و شناسایی مشکلات، از  اطلاع رسانی این موارد به مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس و مسئولان نوسازی مدارس خبر داد و گفت: حتی به بنیاد برکت نامه زدم که به این مدارس بیشتر توجه کنند و مشکلات را برطرف کنند.

حجت‌الاسلام کوهی گفت: متاسفانه گاهی کلاس های برخی مدارس ابتدایی در بخش ساروق به صورت مختلط برگزار می شود و شماری از اولیا  از این وضعیت گلایه‌مند هستند، از طرفی، این مدارس از نظر امکانات بهداشتی و زیرساختی نیز ضعیف هستند، به گونه‌ای که آب شرب و سرویس بهداشتی مناسبی برای آنها فراهم نشده است.

وی با بیان اینکه دفتر امام جمعه به صورت جدی پیگیر مشکلات بهداشتی و آموزشی مدارس ساروق است تصریح کرد: در همین زمینه پیمانکار را معین کردیم که در حال احداث سرویس بهداشتی است، اما همچنان این کار به ثمر ننشسته است و برخی از مدارس فاقد سرویس بهداشتی مناسب هستند. البته با پیگیری های انجام شده ایزوگام و سفید کاری برخی مدارس انجام شده است.

امام جمعه ساروق، ضمن تقدیر از پیگیری مسئولان برای حل مشکلات مدارس، این تلاش ها را کافی ندانست و تأکید کرد: بخشدار به صورت جدی و ویژه به مسئله مدارس توجه دارد و در تلاس برای رفع مشکلات بخش ساروق است، اما ضرورت دارد که این تلاش‌ها مضاعف شوند.

 

در آرزوی برچیده شدن کلاس‌های کانکسی

در آرزوی برچیده شدن کلاس‌های کانکسی
در آرزوی برچیده شدن کلاس‌های کانکسی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری جمع‌آوری مدارس خشت و گلی، مدارس کانکسی و سنگی، جمع‌آوری بخاری‌های نفتی و غیر استاندارد، توزیع عادلانه امکانات آموزشی و … از جمله وعده‌هایی است که بارها و بارها از سوی مسئولان بیان شده است، اما هم‌چنان شاهد وجود این مدارس در مناطق محروم کشور هستیم، وعده‌هایی که در گذر زمان رنگ فراموشی به خود می‌گیرد یا به کمبود اعتبار گره می‌خورد.

به گزارش ایسنا، بسیاری از دانش‌آموزان مناطق محروم چهارمحال و بختیاری در مدارس آهنی و سنگی مشغول به تحصیل هستند، دانش‌آموزانی پر از شور و شوق و امید به آینده، منتظر هستند تا با تحقق وعده‌ها، آن‌ها نیز شاهد احداث مدارس ایمن و نوساز باشند، اما این دانش‌آموزان هم‌چنان در کلاس‌های درس ناایمن و فاقد استاندارد مشغول به تحصیل هستند.

وضعیت مدارس در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری، حاصل کم‌کاری چند دهه است، قطعا حضور دانش‌آموزان در مدارس ناایمن و کانکسی خالی از خطر جانی نیست و حوادث تلخی که در سطح کشور و همچنین در این استان برای دانش‌آموزان رخ داده است، امکان تکرار دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری در جلسه بررسی مسائل و مشکلات دهستان موگویی خطاب به مسئولان آموزش و پرورش استان، گفت: طبق مصوبه دولت باید مدارس کانکسی در استان تا پایان سال جمع‌آوری و مدارس استاندارد جایگزین این کلاس‌های درس در مناطق محروم شود.

حال باید دید این مصوبه چگونه به مرحله اجرا خواهد رسید، آیا باتوجه به اینکه فرصت ساخت و ساز در منطقه سردسیری هم‌چون چهارمحال و بختیاری محدود است، دستگاه‌های متولی می‌توانند تا قبل از آغاز فصل سرما نسبت به احداث مدارس در مناطق محرومی که دانش‌آموزان آن‌ها در مدارس کانکسی مشغول به تحصل هستند، اقدام کنند یا این مصوبه نیز به سرنوشت سایر مصوبات دچار خواهد شد.

در سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری، اعتبار لازم برای جمع‌آوری مدارس کانکسی اختصاص پیدا می‌کند

کامران رهی- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه حدود ۴۰ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد، اظهار کرد: مدارس کانکسی بیش‌تر در مناطق محروم و عشایری استان مانند کوهرنگ، اردل و لردگان واقع شده‌اند.

وی بیان کرد: مقرر شد در سفر ریاست جمهوری به چهارمحال و بختیاری، اعتبار لازم برای جمع‌آوری مدارس کانکسی و احداث مدارس استاندارد در استان اختصاص پیدا کند.

رهی با بیان اینکه جمع‌آوری مدارس کانکسی و احداث مدرسه به بنیاد برکت واگذار شده است، توضیح داد: برای جمع‌آوری مدارس کانکسی در چهارمحال و بختیاری نیازمند ۱۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم که پس از تخصیص اعتبار این نهاد کار خود را در مناطق محروم آغاز می‌کند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین در سفر ریاست جمهوری به استان برای تخریب و بازسازی مدارس فرسوده نیز اعتبار اختصاص پیدا کرده است، از تعداد ۲۰۰۰ مدرسه در استان، ۱۰ درصد مدارس نیازمند تخریب و بازسازی و ۳۰ درصد نیازمند تعمیرات اساسی هستند.

وی در پایان گفت: برای تخریب و بازسازی مدارس فرسوده در چهارمحال و بختیاری در سفر ریاست جمهوری به استان ۸۷ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است.

جمع‌آوری مدارس کانکسی، گامی به سوی تحقق عدالت آموزشی

محمد محمدی- معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه آمار مدارس کانکسی در حال احصا است، اظهار کرد: قرار است این آمار در اختیار بنیاد برکت قرار بگیرد، این نهاد کار خود را در منطقه فلارد از توابع شهرستان لردگان آغاز کرده است.

وی بیان کرد: وعده داده شده است که تمامی مدارس کانکسی در چهارمحال و بختیاری جمع‌آوری و مدارس استاندارد در مناطق محروم احداث شود.

محمدی توضیح داد: با جمع‌آوری مدارس کانکسی و احداث مدارس استاندارد شاهد ایجاد نشاط و شادابی در بین دانش‌آموزان، کاهش خطرات ناشی از وسایل گرمایشی، بالا رفتن امنیت، حل شدن مشکل اسکان معلمان در این روستاها، تجهیز مدارس به امکانات آموزشی و کمک آموزشی خواهیم بود.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیش‌ترین مدارس کانکسی در شهرستان کوهرنگ واقع شده‌اند، گفت: جمع‌آوری مدارس کانکسی و جایگزین کردن آن‌ها با مدارس استاندارد، گامی موثر در راستای تحقق عدالت آموزشی است.

 

نیمی از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند

نیمی از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند

نیمی از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند

وزیر آموزش و پرورش گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در استان‌های مرزی حدود ۵۰ درصد از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در اولین جلسه شورای راهبردی و سیاستگذاری قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر که در ساختمان شهید رجایی و با حضور مدعوینی از وزارت کار و رفاه اجتماعی، ستاد اجرایی فرمان امام بنیاد برکت، بنیاد علوی، مجمع خیرین مدرسه ساز، بسیج دانش آموزی، دفتر توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری، جمعی از اعضای شورای معاونان وزیر و…. برگزار شد با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: سوم خرداد روز بسیار خوب و مهمی است ۴۰ سال قبل در سال ۱۳۶۱ جوانان جهادی عملیات “الی بیت المقدس” را آغار کردند و در یک عملیات دشوار رزمندگان توانستند با استمداد از امدادهای غیبی، خرمشهر را آزاد کنند در این عملیات حدود ۱۹ هزار نیروی عراقی به اسارت در آمدند.

وی با اشاره به موضوع جلسه، تصریح کرد: از ارکان اصلی و نماد بیرونی حکومت اسلامی موضوع عدالت است و اگر محقق نشود ارتباط مردم نیز با حکومت مستحکم نمی‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: منظور از عدالت، عدالت توزیعی است یعنی ما در توزیع امکانات مشکل داشته‌ایم لذا توزیع رویه‌ای نباید ادامه یابد.

وی ادامه داد: با تشکیل قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر در حوزه ستادی، خیرین و گروه‌های جهادی وارد شدند و کارهای خوبی را در مناطق مرزی و عشایری آغاز کردند.

نیمی از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند

نوری خاطرنشان کرد: در بخش‌هایی در توزیع امکانات، ضعف‌هایی وجود دارد که باید ترمیم شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد در استان‌های مرزی حدود ۵۰ درصد از بازماندگان از تحصیل دانش آموزان روستایی و عشایری هستند.

وی افزود: ممکن است در منطقه‌ای مدرسه وجود داشته باشد اما موانع تحصیلی مانند مشکلات اجتماعی، اقتصادی و …، نیز باشد لذا در قالب عدالت ترمیمی این مشکلات باید حل و موانع تحصیل دانش آموزان رفع شود.

عضو کابینه دولت مردمی خاطرنشان کرد: اعتبارات ما پاسخگوی سرعت رشد دانش آموزان نیست از طرفی فرسودگی و از سوی دیگر مهاجرت و ورود اتباع خارجی مشکلات آموزشی را همچنان افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، همچنان در برخی مناطق مدارس فرسوده وجود دارد به طوری که حدود ۲۰ درصد مدارس کشور فرسوده، نیازمند بازسازی است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: همچنان فاصله اعتبارات موجود با نیازها بیشتر می‌شود لذا در این شرایط جز با مساعدت مردم مشکلات قابل حل نخواهد بود بنابراین همه باید کمک کنند.

وی با تقدیر از خیرین مدرسه‌ساز اظهار کرد: امروزه حضور خیرین بیش از پیش احساس می‌شود و توجه به محرومیت‌ها بسیاری از شاخص‌ها را افزایش می‌دهد.

نوری ادامه داد: اختصاص نیروی انسانی ثابت و متخصص به مناطق عشایری و مرزی با هدف تحقق عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر از اولین گام‌های این قرارگاه است.

وی با تاکید بر ضرورت انسجام درون و تحکیم ارتباط بیرون در آموزش و پرورش، گفت: در راستای بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های درونی، باید با یک نگاه نظام‌مند و منسجم به موضوع محرومیت‌زدایی توجه کرد.

عضو کابینه دولت مردمی اضافه کرد: یکی از کلیدهای حل مشکل در مناطق محروم، توانمندسازی نیروی انسانی است.

وی ادامه داد: علاوه بر هنرستان‌ها، در سایر مدارس نیز هر دانش آموز حداقل باید یک مهارت را در دوران تحصیل فراگیرد.

وزیر آموزش و پرورش بر اجرای طرح خواهرخواندگی بین مدارس کشور تاکید و تصریح کرد: داشتن برنامه نظام‌مند در حوزه محرومیت زدایی یک ضرورت است و برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل می‌توانیم یک پشتیبان داشته باشیم و این پشتیبان از اساتید دانشگاه‌ها باشد.

شایان ذکر است: در این جلسه هریک از اعضا به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود در ارتباط با روش‌های توسعه عدالت آموزشی پرداختند.

۱۴۰۱ خرداد ۵, پنجشنبه

ازدواج همزمان دختر 13 ساله با برادر و خواهر بزرگترش در یک روز / پدر سختگیری کرد دختر فریب خورد

ازدواج همزمان دختر 13 ساله با برادر و خواهر بزرگترش در یک روز / پدر سختگیری کرد دختر فریب خورد

به گزارش رکنا، این ها بخشی از اظهارات دختر 25 ساله ای است که برای رهایی از بدبینی و تهمت های ناروای پدرش به دایره مددکاری اجتماعی کلانتری طبرسی شمالی مشهد مراجعه کرده بود. این دختر جوان با بیان این که سخت گیری های بیش از حد پدرم زندگی را به ما تلخ کرده است، به کارشناس اجتماعی کلانتری گفت: پدرم شغل آزاد دارد و مادرم خانه دار است اما از همان دوران کودکی در سایه شک و تردیدهای پدرم زندگی تلخی داشتم. سخت گیری های او به حدی بود که حتی اجازه نمی داد من وخواهرم با برادرمان که 4 سال از من بزرگ تر بود، بازی کنیم یا حتی در یک اتاق تنها باشیم.

ترس از نگاه پدر

آن روزها حتی از نگاه های پدرم می ترسیدیم و نمی توانستیم با برادرم شوخی کنیم چرا که اگر پدرم متوجه ماجرا می شد ما را کتک می زد. خلاصه در میان همین شک و تردیدها بود که پسر خاله ام به خواستگاری خواهرم آمد اما پدرم بلافاصله تصمیم گرفت من و برادرم را نیز همزمان عروس و داماد کند. او می گفت حالا که قرار است خواهرم ازدواج کند و نامزدش به خانه ما بیاید، باید من و برادرم نیز متاهل باشیم. این بود که با پیشنهاد پدرم عباس با دختر عمویم ازدواج کرد و من هم که 13 سال بیشتر نداشتم با یکی از پسردایی هایم پای سفره عقد نشستم.

بدین ترتیب جشن عقدکنان ما سه خواهر و برادر در یک شب برگزار شد و همه بستگانمان در جشن فامیلی شش نفره ما شرکت کردند اما پدرم با همه ما شرط کرده بود که به هیچ وجه حق نداریم شب را در منزل یا کنار نامزدمان باشیم حتی اگر آن ها نیز به خانه ما آمدند باید همه اعضای خانواده حضور داشته باشند. خلاصه یک سال به همین ترتیب سپری شد و خواهرم با پسر خاله ام زندگی مشترک خودشان را آغاز کردند و به خانه بخت رفتند اما من فقط چند بار نامزدم را در جشن های عروسی یا مراسم عزا دیده بودم. با وجود این، روزی فهمیدم نامزدم با بزرگ ترها صحبت کرده است و قصد دارد مرا طلاق بدهد. هنوز هم نمی دانم چرا پسر دایی ام با من ازدواج کرد و چرا مرا طلاق داد، فقط از دیگران شنیده ام که او نمی توانست سخت گیری های بیش از حد پدرم را برای دیدارهای ما تحمل کند. در این شرایط من در همان دوران نامزدی به  دختری مطلقه تبدیل شدم ولی چیزی از سخت گیری های پدرم کاسته نشد. او هر روز مرا با خودش به مدرسه می برد و به خانه باز می گرداند و حتی اجازه نمی داد با مادرم برای خرید بیرون بروم. در همین وضعیت دیپلم گرفتم و در رشته حسابداری وارد دانشگاه شدم. پدرم به ناچار یک دستگاه گوشی تلفن هوشمند برایم خرید تا بتواند در دانشگاه مرا کنترل کند. او بعد از کلاس با من تماس می گرفت تا بداند کجا و با چه کسی هستم و اگر موقعیت آن را هم داشت به صورت اینترنتی و تصویری با من تماس می گرفت تا مطمئن شود که در دانشگاه هستم.

خیانت به اعتماد دختر شکست خورده

هنوز تحصیلات دانشگاهی ام به پایان نرسیده بود که جوانی به خواستگاری ام آمد اما این بار من که نمی خواستم ماجرای نامزدی با پسر دایی ام تکرار شود به طور پنهانی با او ارتباط برقرار کردم ولی «حشمت» از اعتماد من سوء استفاده کرد و چند ماه بعد از این ارتباط های خیابانی رهایم کرد. پدرم وقتی از موضوع باخبر شد، به شدت کتکم زد و از آن روز به بعد دیگر هیچ گاه به من اعتماد نکرد. حالا سخت گیری های او به اندازه ای رسیده که حتی نمی توانم با اعضای خانواده ام بیرون بروم. مادرم نیز در برابر رفتارهای پدرم سکوت می کند ولی اشک های او هم تاثیری در رفتار و عقاید پدرم ندارد. روز گذشته نیز به دلیل این که با یکی از دوستانم تماس گرفته بودم، مرا کتک زد که برادرم به دادم رسید و مرا از زیر مشت و لگدهای او رها کرد. این درحالی است که پدرم چند سال قبل با دختری هم سن و سال من ازدواج کرده است اما …
گزارش خراسان حاکی است تلاش های روان شناختی و بررسی های کارشناسی در این پرونده به  دستور سرگرد جواد یعقوبی (رئیس کلانتری طبرسی شمالی) در دایره مددکاری اجتماعی آغاز شد.
ماجرای واقعی با همکاری پلیس پیشگیری خراسان رضوی

 

 

جدال خونین کودکان زیر 18 سال در قزوین !

جدال خونین کودکان زیر 18 سال در قزوین !

جدال خونین کودکان زیر 18 سال در قزوین ! + سرنوشت نهایی پسرک چاقوکش

به گزارش خبرنگار رکنا ازقزوین، به گزارش روابط‌ عمومی کانون وکلای دادگستری استان قزوین، در سه ماه گذشته بالغ بر6 پروندهٔ کیفری که متهمان آن کودکان زیر ۱۸ سال بودند به صلح و سازش منتهی گردیده است.

رئیس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری استان قزوین در این باره توضیح داد:  کودکان سرمایه‌های عظیم و ارزشمند بالقوه در جامعه هستند محکومیت کیفری زودهنگام برای اطفال و نوجوانان موجب خشکیدن ریشه‌های اخلاق‌مداری و خودباوری در وجود آنها می‌گردد که در بزرگسالی آثار بسیار مخربی را برای شخص و جامعه به همراه خواهد داشت.

فریبا رضایی دراین‌خصوص ادامه داد:  حل‌وفصل دعاوی از طریق سازش و خارج از محکمه باعث پرورش و نهادینه شدن روحیه صلح و دوستی، گذشت و بخشش  بین افراد جامعه می‌گردد که عملی بسیار پسندیده و در دین مبین اسلام نیز بر آن تاکید بسیار گردیده است.

ضمن اینکه مصالحه افراد در مراجع غیرقضایی باعث  ندامت و پشیمانی  قلبی افراد از عمل ارتکابی و ازبین‌رفتن کینه و عداوت بین افراد شده  و این امر رابطهٔ تنگاتنگ با ایجاد امنیت و صلح پایدار در جامعه دارد.

وکلای کانون قزوین در سال گذشته در بیش از ۱۵۰۰ پرونده تسخیری و معاضدتی اعلام وکالت و  شهروندان کم‌بضاعت  را در سطح استان قزوین مورد دفاع قرار داده‌اند.

لازم به ذکر است، کانون وکلای دادگستری استان قزوین در سال گذشته  ۲۰ هزار نفرساعت مشاوره حقوقی رایگان در محاکم سطح استان ارائه گردیده است همچنین شبکهٔ وکلای داوطلب  این کانون  در  زندان مرکزی قزوین، کانون اصلاح و تربیت و شعبه‌های کمیتهٔ امداد امام خمینی (ره) به ارائه مشاوره حقوقی رایگان پرداختند.

 

 

عملیات غواصان آتش‌نشانی مشهد برای پیدا کردن ریحانه گمشده / جسد مادر و خواهر و برادرش کشف شد

عملیات غواصان آتش‌نشانی مشهد برای پیدا کردن ریحانه گمشده / جسد مادر و خواهر و برادرش کشف شد

به گزارش رکنا، آتشپاد سوم مجید فرهادی سرپرست آتش نشانی مشهد از اعزام تیم غواصی این سازمان به سد قره تیکان شهرستان کلات برای یافتن “ریحانه” ( کودک مفقود شده در سیلاب سررود) خبر داد و افزود؛ این نیروها از روز گذشته برای یافتن این کودک در این منطقه در تلاش هستند.

تعطیلی ادارات و مدارس خوزستان در روز چهارشنبه چهارم خرداد

تعطیلی ادارات و مدارس خوزستان در روز چهارشنبه چهارم خرداد

تعطیلی ادارات و مدارس خوزستان در روز چهارشنبه چهارم خرداد

به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، با توجه به تداوم گرد و خاک درسطح استان و بررسی آخرین پیش بینی ها ومناطق تحت تاثیر آن توسط کارگروه هماهنگی استانی شرایط اضطرارآلودگی هوا(آیین نامه اجرایی تبصره ۳ماده۳ قانون هوای پاک) وتبادل نظر اعضای کارگروه وبا وجود روند کاهشی میزان غلظت های گردوخاک درسطح استان و بمنظور حفظ سلامت عموم ، تصمیمات ذیل اتخاذ وابلاغ گردید.

۱-کلیه ادارات و دستگاههای اجرایی سطح استان(بجز مراکز امدادی ، درمانی ،بهداشتی ،بانکها ، بخشهای دارای نوبت کاری وعملیاتی ، خدمات شهری شهرداری ها ،بیمارستان ها و آتش نشانی ها ) درروز چهارشنبه مورخ ۴ خرداد۱۴۰۱ تعطیل می باشد.

۲-مدارس،مهد کودک ها ،کانونهای پرورش فکری کودکان ونوجوانان ،مراکز دانشگاهی و مراکزآموزش عالی سطح استان درتاریخ مذکور تعطیل می باشد.

۳-امتحانات هماهنگ کشوری پایه دوازدهم در تاریخ مذکور براساس برنامه زمان بندی اعلام شده برگزار خواهد گردید.

۴-امتحانات مدارس در سایرمقاطع تحصیلی(بجزپایه دوازدهم) در تاریخ مذکور لغو و زمان برگزاری آن متعاقبأ توسط آموزش وپرورش اعلام خواهدگردید.

۵- کلیه دستگاهها لازم است نسبت به اجرای دستورالعمل پیوست اصلاحیه آیین نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۳) قانون هوای پاک اقدام نمایند.

 

نوزاد تاجیکستانی پیش ازرسیدن به بیمارستان در آمبولانس به دنیا آمد

نوزاد تاجیکستانی پیش ازرسیدن به بیمارستان در آمبولانس به دنیا آمد

نوزاد تاجیکستانی پیش ازرسیدن به بیمارستان در آمبولانس به دنیا آمد

یاسوج_ رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نوزاد تاجیکستانی پیش از رسیدن به بیمارستان در آمبولانس به دنیا آمدـ

به گزارش خبرگزاری مهر، جهانبخش وحدت نژاد افزود: ساعت ۵ و ۶ دقیقه صبح سه شنبه گزارشی مبنی بر زایمان قریب‌الوقوع و دردهای شدید زایمانی به مرکز پیام گچساران اعلام شد.

وی ابراز داشت: در همین راستا بلافاصله بعد از دریافت پیام توسط کارشناسان مرکز پیام گچساران، پایگاه اورژانس شماره یک شهری به محل مأموریت واقع در منطقه کیامرثی گچساران اعزام شدند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان گفت: با رسیدن آمبولانس مادر باردار در مراحل انتهایی زایمان بوده که با اقدامات لازم توسط کارشناسان اورژانس ۱۱۵ نوزاد تاجیکستانی تبعه کشور افغانستان در آمبولانس اورژانس متولد شد.

وحدت نژاد گفت: مادر و نوزاد در سلامت کامل به بخش زایشگاه بیمارستان مادر و کودک بی بی حکیمه گچساران منتقل شدند.

فراخوان جلسه سخنرانی کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در تاریخ 27 مای 2022

فراخوان جلسه سخنرانی کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در تاریخ 27 مای 2022

کودک و نوجوان شاد، بازتاب سلامت جامعه است

کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان، برگزار میکند

سخنرانی؛ بحث و گفتگو؛ پرسش و پاسخ

سخنرانان و موضوع سخنرانی

امیر حسین کریمی :

گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق کودک و نوجوان در اردیبهشت ماه 1401

مهناز ترابی:

بررسی ماده 24 کنوانسیون حقوق کودک

و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

حسین مرادی زاده :

عوارض خشونت در سلامت جسمی و روانی کودک

سعید نوری زاده :

کودکان معلول

پریا ترابی:

فرزند خواندگی

( تبادل نظر، پرسش و پاسخ در پایان هر بخش)

بحث آزاد :

حقوق کودکان کار (به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان)
در انتها, پیش بینی و برنامه ریزی برای فعالیت های ماه آینده

زمان برگزاری : جمعه 27 مای 2022ساعت 19:00 به وقت اروپای مرکزی

محل برگزاری: ازطریق فضای مجازی زووم

https://ift.tt/jhToU0Z

2 – فضای مجازی یوتیوب

https://www.youtube.com/channel/UCcEgwhyDjX8eJAgN0KgEoMw

3 – اپلیکیشن کانون (پخش مستقیم از تلویزیون)

مسئول جلسه : شهلا شاهسونی
منشی جلسه : زهره حق باعلی
مسئولین ضبط صدا و تدوین : حمید رضائی آذریانی، امیر حسین کریمی
ادمین های جلسه : داود واحدی پور ,آذر ارحمی

کانون دفاع از حقوق بشردر ایران
کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

توضیح اورژانس درباره پیداشدن یک نوزاد در سطل زباله

توضیح اورژانس درباره پیداشدن یک نوزاد در سطل زباله
توضیح اورژانس درباره پیداشدن یک نوزاد در سطل زباله

درپی انتشار ویدیویی در فضای مجازی از پیدا شدن یک نوزاد تازه متولد شده در سطل زباله، رییس مرکز اورژانس تهران توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که حاکی از کشف یک نوزاد تازه متولد شده از سطل زباله بود. در این ویدیو نوزادی که بند نافش هنوز جدا نشده بود، داخل دو کیسه پلاستیکی سفید و مشکی در سطل زباله قرار گرفته و یکی از شهروندان آن را از داخل سطل خارج می‌کند. انتشار این ویدیو بازخورد زیادی در فضای مجازی داشت.

یحیی صالح طبری، رییس مرکز اورژانس تهران در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت:‌ روز یکشنبه خبری در مورد کشف یک نوزاد از سطل زباله در محله نازی آباد تهران به مرکز فوریت‌های اورژانس ۱۱۵ اطلاع داده شد که درپی آن عوامل اورژانس در محل حاضر شده و اقدامات اولیه درمانی را به روی  این نوزاد تازه متولد شده انجام دادند. در ادامه نیز این نوزاد به داخل آمبولانس منتقل شده و پس تمیز کردن بدن به یکی از بیمارستان‌های همان محدوده منتقل شد.

پیگیری ایسنا از بیمارستان نیز حکایت از آن دارد که وضعیت عمومی این نوزاد که جنسیتش پسر است، مساعد و خوب است.

 

افشای راز قتل ۴ عضو یک خانواده اسفراینی/ قاتل دستگیر شد

افشای راز قتل ۴ عضو یک خانواده اسفراینی/ قاتل دستگیر شد
افشای راز قتل ۴ عضو یک خانواده اسفراینی/ قاتل دستگیر شد

ایسنا/خراسان شمالی فرمانده انتظامی خراسان شمالی از دستگیری قاتل ۴ عضو یک خانواده که در اسفراین رخ داده بود خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار سعید مطهری زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به ماجرای این قتل، اظهار کرد: ماموران پلیس، سال ۹۸ پیرو حادثه ای که آتش سوزی اعلام شد به محل حادثه اعزام شدند.

وی ادامه داد: در صحنه حادثه ۴ متوفی وجود داشت که ۳ نفر از آن ها فرزندان ۴، ۶ و ۹ ساله یک خانواده و فرد چهارم نیز عمه آن ها با ۳۵ سال بود.

وی با اشاره به اینکه بررسی مدارک و وجود خون در محل حادثه نشان می داد احتمال صحنه سازی وجود دارد گفت: پس از بررسی صحنه جرم، انتقال اجساد به پزشکی قانونی و بررسی تخصص کارآگاهان، فرضیه گازگرفتگی از بین رفت و احتمال قتل، پررنگ شد.

سردار مطهری زاده افزود: با بررسی های بیشتر به ادله و سرنخ هایی بیشتر رسیدیم که با هماهنگی کارآگاهان ما و تهران ادامه داشت.

وی گفت: نهایتا این موضوع با شواهد و قرائن موجود در کارگروهی عالی در تهران بررسی نهایی شده و مضنون به قتل شناسایی شد.

فرمانده انتظامی استان اظهار کرد: فرد مضنون به قتل در داخل استان، تحت نظر قرار گرفت و پس از اقدامات فنی و تخصصی دسگیر شد و به قتل ۴ عضو یک خانواده از جمله ۳ کودک اعتراف کرد.

وی زمان دستگیری این قاتل را شنبه هفته جاری (۳۱ اردیبهشت ماه) اعلام کرد و افزود: بازسازی صحنه نیز طی همین مدت انجام و قاتل تحویل مراجع قضایی شد.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی انگیزه قاتل را کینه شخصی اعلام کرد و گفت: فرزندان یک خانواده به همراه عمه خود، قربانی این موضوع اخلاقی شدند.

سردار مطهری زاده ضمن تاکید بر پایبندی به اخلاقیات، تصریح کرد: شهروندان توجه داشته باشند در صورتی که هرگونه اختلافی پیش می آید صرفا موضوع را از طریق قانون پیگیری کرده و از هرگونه تصمیم شخصی که سبب جرم می شود خودداری کنند.

وی همچنین به مجرمان هشدار داد که صحنه سازی ها سبب گمراهی پلیس نمی شود و نیروی انتظامی با دقت به موضوعات رسیدگی می کند.

سردار مطهری زاده خاطرنشان کرد: متهم به قتل ابتدا با جسم برنده عمه و سپس کودکان را به قتل رسانده و بعد از باز کردن شلنگ گاز قصد داشت وانمود کند که حادثه آتش‌سوزی به دلیل نشت گاز رخ‌داده است.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی افزود: مجرمان بدانند که پلیس، هوشمند و آگاه است و با روش های علمی، راز پرونده ها را کشف می کند.

 

۱۴۰۱ خرداد ۴, چهارشنبه

«سلام فرمانده»، پنج کودک بلوچ قربانی آب هوتگ‌ها شدند

۲ خرداد ۱۴۰۱
رقیه رضایی
خواندن در ۸ دقیقه
تصویری که وب‌سایت حال‌وش، از «ولی‌محمد جَت»، کودک چهارساله بلوچ که هفته پیش در هوتگ نزدیک روستای خود غرق شد، منتشر کرده است
تصویری که وب‌سایت حال‌وش، از «ولی‌محمد جَت»، کودک چهارساله بلوچ که هفته پیش در هوتگ نزدیک روستای خود غرق شد، منتشر کرده است

رسانه‌های ایران فقط در هفت روز، از غرق شدن پنج کودک بلوچ و یک معلم دوره ابتدایی، در هوتگ‌ها، یا گودال‌های مخصوص جمع‌آوری آب باران در بخش‌های مختلف بلوچستان، خبر داده‌اند. پیش از آن نیز سه کودک دانش‌آموز، درست قبل از عید فطر، در یک هوتگ غرق شده و جان باخته بودند. همزمان طرفداران «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی، ویدیویی تبلیغاتی با عنوان «سلام فرمانده» منتشر کرده‌ و از آمادگی کودکان متولد دهه ۹۰ برای جان‌دادن برای او گفته‌اند. 

نقش حکومت در غرق شدن کودکان بلوچ چیست و چرا فعالان حقوق کودکان می‌گویند، دولت جمهوری اسلامی مقصر اصلی است؟ در گفت‌وگو با «مسعود رئیسی»، فعال بلوچ و سردبیر سایت «رسانک» و «حامد فرمند»، فعال حقوق کودکان، به این سوالات پاسخ داده‌ایم.

***

رسانه‌های ایران در هفت روز منتهی به اول خردادماه، از مرگ ۶ نفر، از جمله ۵ کودک، از ۴ تا ۱۱ سال در اثر لیز خوردن در حین سیراب کردن دام‌ها و آب آوردن برای خانه، در بخش‌های مختلف بلوچستان، خبر داده‌اند. روز شنبه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه گفته شد که دختری یازده ساله، از روستای «زهرآپ» از توابع بخش «پیرسهراب» شهرستان چابهار، وقتی داشته به‌همراه برادرش دام‌هایشان را آب می‌داده، سر خورده و درون هوتگ افتاده و جان باخته است.

روز قبل از آن هم، «ولی محمد جَت»، کودکی ۴ ساله، اهل روستای عیدوبازار، بخش «پلان»، شهرستان چابهار در هوتگ افتاد و جان باخت. بخشدار پلان درباره مرگش گفته بود که او به‌همراه والدینش برای میهمانی به روستایی رفته بوده و در اطراف هوتگ مشغول تردد بود که به یک‌باره پایش لیز می‌خورد و درون هوتگ می‌افتد.

روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه نیز، فعالان بلوچستان از مرگ دو دانش‌آموز ۶ و ۸ ساله به‌نام‌های «مریم» و «رقیه هوت» و معلم جوانشان، «یاسمین هوت» که برای نجات جان آن‌ها و یک همکلاسی دیگر رفته بود، خبر دادند.

موضوع غرق شدن کودکان در هوتگ‌ها، موضوعی جدی است؛ ولی آمار دقیقی از آن در دسترس نیست. تنها آمار موجود ادعای یک مقام محلی است که روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه به خبرگزاری ایسنا گفته بود، ۴۱ زن و کودک  در ۱۱ سال گذشته در هوتگ‌ها جان باخته‌اند.

اما، به‌نظر می‌رسد که خود مقامات دولتی نیز این آمار را قبول ندارند. «جودا سپاهی»، فرماندار چابهار در شامگاه یک‌شنبه، اول خردادماه، در مراسم معارفه شهردار بخش «پلان» از توابع چابهار، مرگ این کودکان را «پرپرشدن فرشته‌های آسمانی» خوانده و گفته است که «تک‌تک مسئولان و مردم محلی» در مرگ این کودکان مقصرند. او ادعا کرده است: «طی یک ماه آینده اقدامات خوبی انجام می‌شود و نباید دختران این سرزمین با غرق شدن در هوتگ فوت کنند و حتی بعد از آن کسی خود را مسئول نداند و شب هم راحت بخوابد.»

سپاهی همچنین در مصاحبه دیگری با خبرگزاری مهر، به «موقعیت ویژه اقتصادی و تجاری» چابهار و این‌که این شهر «ثروتمند» است، اشاره کرده و از مردم چابهار خواسته که این دختران را فرزندان خود بدانند و به «حصارکشی»، «ایمن‌سازی» و «ساماندهی» بیش از ۹۰۰ هوتگ در این شهرستان کمک کنند.

اگر آب لوله‌کشی بود، جان کودکان در خطر نبود

بلوچستان ایران، بیشترین تعداد قربانیان آب آشامیدنی به نسبت جمعیت را دارد. علاوه بر کودکان و بزرگسالانی که هر روز به واسطه آشامیدن از آب غیرسالم، بیمار می‌شوند، در سال‌های گذشته، گزارش‌های بسیاری نیز از جراحت و قطع عضو به‌دلیل حمله «گاندو» یا تمساح پوزه کوتاه، مخابره شده است.

در عین‌حال، سر خوردن درون هوتگ‌ها یا همان گودال‌های دست‌سازی که به نظر می‌رسد دست‌کم صد سال است، در جغرافیای بلوچستان قدمت دارند و منبع اصلی تامین آب آشامیدنی میلیون‌ها نفر شده‌اند، نیز به آمار این قربانیان افزوده است.

«مسعود رئیسی»، فعال حقوق‌بشر بلوچ می‌گوید که بلوچستان و به‌ویژه منطقه دشتیاری و چابهار، فقط اسم شهرستان و شهر را یدک می‌کشند و در آن‌ها خبری از زیرساخت‌های معمول شهری نیست.

او توضیح می‌دهد: «دشتیاری فقط روی نقشه، شهرستان است؛ وگرنه مجموعه‌ای از روستاهای بدون زیرساخت‌های شهری است. در آن‌جا با وجود دو سد بزرگ پیشین و زیردان، خبری از لوله‌کشی نیست و مردم یا از طریق آب‌رسانی صحرایی، آب مورد نیاز خود را تامین می‌کنند، یا از گودال‌هایی که برای ذخیره آب باران کنده شده‌اند.»

رئیسی با اشاره به نبودن شبکه آب‌رسانی به روستاهایی که در فواصل نزدیک به‌هم قرار دارند، می‌گوید: «برخی رسانه‌های داخلی طوری می‌نویسند هوتگ‌ها برای استفاده احشام هستند، گویی که مردم قبلا آب لوله‌کشی داشته‌اند؛ ولی الان با خشکسالی، آب در سدها نیست. در حالی‌که این سدها همیشه پر هستند و فقط گاهی آب سدها را رها می‌کنند تا به کشاورزان برسد و در بقیه موارد آب پشت سد تبخیر می‌شود؛ ولی به دست مردم نمی‌رسد.»

مسعود رئیسی با تاکید بر این‌که اگر آب لوله‌کشی وجود داشت، جان کودکان تا این حد در خطر نبود، می‌گوید: «مردان خانواده برای کشاورزی یا کار، به بیرون از روستا می‌روند. بنابراین، وقتی در منزل آب لازم باشد، چون خبری از آب لوله‌کشی شده نیست، کودکان را می‌فرستند که آب بیاورند.»

این فعال حقوق‌بشر در حالی از نبودن شبکه آب‌رسانی خبر می‌دهد که مطابق اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی دولت موظف است، هرگونه محرومیت در زمینه‌های تغذیه، مسکن، کار و بهداشت را برطرف کند. در کنار این تکلیف حقوقی، قانون «توزیع عادلانه آب»، مصوب اسفندماه سال ۱۳۶۱ نیز، با محول کردن مسئولیت تام مدیریت منابع آبی به دولت، موضوع آب‌رسانی را هم بر عهده دولت دانسته است.

رئیسی به نبود امکانات تفریحی، پارک و زمین بازی برای کودکان نیز پرداخته و می‌گوید: «از جای تفریحی، پارک یا وسایل بازی که بچه‌ها در آن سرگرم بشوند، خبری نیست. هر چند کیلومتر یک روستاست و بچه‌ها هم وقتی حوصله‌شان سر می‌رود، می‌روند زیر نخل‌ها یا در باغ‌ها بازی می‌کند. هر روستایی برای خودش هوتگ دارد و بچه‌ها معمولا کنار هوتگ‌ها هم بازی می‌کنند.»

او با اشاره به دوران کودکی خود، می‌گوید: «زمانی که من کودک بودم در منطقه ما، فقط رودخانه سرباز بود. نه پارکی وجود داشت و نه جایی که وقتی یک بچه از خانه بیرون می‌آمد، بتواند برای تفریح برود. فقط نخلستان و رودخانه بود. همه بلوچستان همین‌طور است.»

دولت مقصر جان‌باختن کودکان در هوتگ‌هاست

حامد فرمند، فعال حقوق کودکان به ایران‌وایر می‌گوید که موضوع غرق شدن کودکان فقط یک تصادف نیست. او با اشاره به سابقه‌دار بودن این موضوع در استان سیستان و بلوچستان و سایر استان‌های جنوبی ایران، می‌گوید: «این برای امروز و دیروز نیست. مساله این است که سال‌هاست که کودکان در هوتگ‌ها غرق می‌شوند و سال‌هاست که مسئولان انکار می‌کنند، خانواده‌ها را مقصر می‌دانند، یا از یک سری موضوعاتی که باز هم وظیفه خودشان است، مثل کمبود بودجه حرف می‌زنند.»

او ادامه می‌دهد: «چطور است که بودجه‌های کلانی صرف تبلیغات اسلامی یا نهادهایی مثل سپاه می‌شود، اما برای حداقل رفاه و تامین جان و سلامت کودکان، هیچ اقدامی نمی‌شود؟»

این فعال حقوق کودکان همچنین می‌گوید: «کودکان معمولا به سه دلیل به کنار هوتگ‌ها می‌روند و آسیب دیده یا غرق می‌شوند. آن‌ها یا برای کار، که شامل کار کودکان برای آب دادن به دام‌ها و آوردن آب می‌شود، یا برای بازی کنار این گودال‌ها می‌روند و بعد دچار حادثه شده و غرق می‌شوند.»

بنا به گفته این فعال حقوق کودکان، هر سه این دلایل مطابق پیمان‌های بین‌المللی که جمهوری اسلامی آن‌ها را پذیرفته و امضا کرده، مسئولیت مرگ این کودکان را به دوش حکومت جمهوری اسلامی می‌اندازد.

فرمند با تاکید بر این‌که این پیمان‌ها فقط موارد مکتوبی است که الزام حفاظت از جان کودکان را برای دولت‌ها یادآور می‌شود، می‌گوید: «دو پیمان‌نامه حقوق کودک و میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فارغ از فلسفه حقوقی حکومت و مسئولیت عمومی دولت‌ها برای حفظ جان کودکان، دولت‌ها را موظف کرده که اقدامات لازم را برای حفظ جان کودکان انجام دهد.»

این فعال حقوق کودکان ساکن امریکا توضیح می‌دهد: «در ماده ۶ پیمان‌نامه حقوق کودکان، به حق ذاتی کودکان برای زندگی، بقا و رشد پرداخته شده است. ماده ۲۷ این پیمان نامه هم دولت‌ها را ملزم کرده که سطح زندگی متناسب با رشد کودکان را مهیا کند. در ماده ۳۱ هم، بر حق استراحت، داشتن اوقات فراغت و فعالیت‌های تفریحی کودکان تاکید کرده است. مجموعه این‌ها، در بستری عاری از تبعیض، حق همه کودکان است. کودکان نباید اجحافی بر مبنای قومیت، منطقه جغرافیایی و مذهب و جنسیت را تجربه کنند. بنابراین، علاوه بر قوانین داخلی که به صراحت می‌گوید، کار کودکان زیر ۱۵ سال باید ممنوع باشد و آن‌ها بتوانند از تفریح، آموزش و زندگی سالم بهره ببرند، این پیمان‌نامه نیز هست که نقض حقوق کودکان بلوچ در این مورد را نشان می‌دهند.»

حامد فرمند در ادامه با تاکید بر این‌که آب آوردن توسط کودکان  یا سیراب کردن دام‌ها، نوعی کار کودک است، می‌گوید: «کودکان به این دلیل که زیرساخت‌هایی که حداقل‌های زندگی، مثل آب آشامیدنی و سالم را مهیا کند، موجود نیست، ناچار می‌شوند برای آوردن آب به هوتگ‌ها بروند و جان خود را از دست می‌دهند.»

این فعال حقوق کودکان همچنین به بخش‌هایی از میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که جمهوری اسلامی نیز آن را پذیرفته است، اشاره کرده و می‌گوید: «ماده ۷ این میثاق، مشخصا تامین بهداشت و ایمنی محل کار را برعهده دولت گذاشته است. ماده ۱۱ نیز تامین خوراک،  پوشاک و مسکن و ماده ۱۲ هم بهره‌مندی از بهترین حالت جسمی، روانی و ذهنی را وظیفه دولت‌ها دانسته است. بنابراین، مطابق این میثاق نیز حقوق این کودکان نقض شده است و دولت مسئولیت آن را برعهده دارد.»

به باور حامد فرمند، علاوه بر این‌که حقوق پایه‌ای کودکانی که قربانی هوتگ‌ها و نبودن شبکه آب‌رسانی می‌شوند، ضایع شده، نوعی تبعیض اتنیکی و مبتنی بر محیط جغرافیایی نیز به این کودکان تحمیل می‌شود، چون اغلب این کودکان متعلق به اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی هستند.

این فعال حقوق کودکان با تاکید بر مسئولیت دولت در فراهم کردن سیستم حمایتی از کودکان می‌گوید: «این‌که برخی کارشناسان در ایران می‌گویند، خانواده‌ها و اطرافیان کودکان نیز مسئولیت دارند، درست نیست. در این مورد خاص، حتی موضوع آموزش پدر و مادر هم معنادار نیست، چون موضوع به شکل کاملا واضحی به نبود زیرساخت‌ها باز می‌گردد. اگر چنین هم نبود، مسئولیت آموزش خانواده‌ها برای حفظ امنیت کودکان، وظیفه دولت‌هاست.»

فرمند در پایان نیز، واگذار کردن مسئولیت دولت را، ندیدن نقض سیستماتیک حقوق کودکان خوانده و می‌گوید: «جایی برای محکوم کردن خانواده‌ها وجود ندارد و این دولت است که پشت چنین نگاهی پنهان می‌شود.»