۱۴۰۰ اسفند ۳, سه‌شنبه

یک کارشناس روان‌شناسی مطرح کرد؛ سازگاری کودکان با شرایط کرونایی سخت و چالش‌برانگیز است

یک کارشناس روان‌شناسی مطرح کرد؛ سازگاری کودکان با شرایط کرونایی سخت و چالش‌برانگیز است


ایسنا/اردبیل یک کارشناس روان‌شناس گفت: دنیا طی دو سال اخیر به دلیل شرایط کرونایی شاهد تغییرات بسیاری بوده است که درک و سازگاری با آنها می‌تواند برای افراد خصوصاً کودکان بسیار سخت و چالش‌برانگیز باشد.

بابک همتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعطیلی مدارس، دور شدن از دوستان و تعاملات اجتماعی، تغییر شرایط اقتصادی در خانواده، صف‌های طولانی برای خرید مواد غذایی، بمباران اخبار کرونا از تمام شبکه‌های خبری و اجتماعی، گفتگوی بزرگسالان در مورد بیماری، مرگ و ازدست‌دادن‌ها، همه‌وهمه می‌تواند در سلامت روان کودکان نقش بسزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: پژوهش‌های بسیاری نشان داده که برخی کودکان و نوجوانان به دلیل مواجه با این تغییرات دچار استرس روان‌شناختی، اضطراب، افسردگی، احساس تنهایی شده و حتی در معرض خطر خودکشی قرار گرفته‌اند.

به گفته همتی، اگرچه کودکان به شیوه منحصربه‌فرد به بحران‌ها پاسخ می‌دهند که این پاسخ به عوامل متعددی از جمله سن، تجارب قبلی، تفاوت‌های شخصیتی، شدت و مدت بحران و میزان حمایت اجتماعی موجود وابسته است.

این کارشناس روان‌شناسی به پرسش «خانواده‌ها و مراکز تربیتی در چنین شرایطی برای کاهش آسیب‌های احتمالی در کودکان چه‌کارهایی می‌توانند انجام دهند؟» چنین پاسخ داد: نکته مهم این است که والدین باید بتوانند میان رسیدگی به نیازهای عاطفی و هیجانی خود و فرزندشان در زمان بحران تعادلی برقرار کنند. وی تشریح کرد: والدین باید بدانند تنها در صورتی می‌توانند از فرزندان خود مراقبت کنند که نیازهای خود را برآورده کرده باشند، درست مثل زمانی که در هواپیما به والدین توصیه می‌شود در مواقع اضطراری ماسک اکسیژن را اول برای خود و بعد برای فرزندانشان بگذارند.

سازگاری کودکان با شرایط کرونایی سخت و چالش‌برانگیز است

اخبار کرونا برای کودکان محدود شود

به گفته این روان‌شناس، والدین باید در ابتدا فضای برای گفتگو ایجاد کنند و با آرامش کرونا را در قالب یک داستان برای کودک توضیح بدهند و در این داستان به این سؤالات پاسخ دهند که ویروس کرونا چیست، چگونه به انسان منتقل می‌شود؟ اگر به ویروس کرونا مبتلا شویم چه علایمی دارد و این علایم در کودکان و بزرگسالان چه تفاوتی با هم دارند و حتی راجع به واکنش و مبارزه بدن به این ویروس و نقش آنتی‌بادی‌های داخل بدن صحبت کنند و برای بچه‌ها توضیح دهند که چرا بیشتر در خانه هستند و کمتر در ارتباط‌اند.

همتی با بیان اینکه والدین باید بیشتر از قبل در دسترس باشند و به کودکان توجه کنند، تصریح کرد: توجه ویژه به کودکان در این دوران، به او احساس امنیت و اطمینان خاطر می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر کودکتان می‌خواهند در مورد اتفاقات ناخوشایند جاری صحبت کنند نباید حواس او را پرت کرد، گفت: باید به کودکان یاد بدهند که راجع به احساساتشان صحبت کنند، به احساسات آنها اعتبار دهند و با آنها همدلی کنند.

این کارشناس روان‌شناسی تصریح کرد: اخبار مرتبط با کرونا محدود شده و همچنین گفتگو درباره کرونا در منزل به‌دور از کودکان انجام شود.

همتی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل استرس‌زا در این دوران آن است که احساس می‌کنیم روی هیچ‌چیز کنترلی نداریم، تشریح کرد: تنظیم یک برنامه معمول روزانه که در آن فعالیت‌های بدنی، آموزشی و تفریحی در نظر گرفته شده باشد، می‌تواند در کاهش احساس عدم کنترل مؤثر باشد.

وی بیان کرد: باید برای کودکان توضیح دهیم که اوضاع به حالت عادی برخواهد گشت اما نیازمند صبر و گذشت زمان است و ما به‌عنوان والدین در کنار تو هستیم و سعی می‌کنیم بهترین شرایط را برای تو فراهم کنیم.

انتهای پیام

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر