۱۴۰۰ اسفند ۷, شنبه

کودک همسری؛ ثبت ۲۹۹ ازدواج بین سنین ۱۰ الی ۱۹ سال در شبستر از ابتدای سال

کودک همسری؛ ثبت ۲۹۹ ازدواج بین سنین ۱۰ الی ۱۹ سال در شبستر از ابتدای سال

خبرگزاری هرانا – رئیس اداره بهزیستی شبستر از وقوع ۵۸ فقره ازدواج کودکان در سنین ۱۰ الی ۱۴ سال و ۲۴۱ مورد ازدواج در سنین ۱۴ الی ۱۹ سال در ده ماه ابتدایی امسال در شهرستان شبستر خبر داد. آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، رئیس اداره بهزیستی شبستر در خصوص آمار کودک همسری در این شهر آماری ارائه کرد.

احد نریمانی به پدیده کودک همسری در منطقه اشاره کرد و گفت: آمار ازدواج در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۶۹۸ مورد بوده که متأسفانه از این تعداد ۵۸ فقره ازدواج در سنین ۱۰ الی ۱۴ ساله اتفاق افتاده و ۲۴۱ فقره ازدواج در سنین ۱۵ الی ۱۹ ساله اتفاق افتاده و بیشترین کودک همسری در بخش صوفیان بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه وضعیت خودکشی در شهرستان شبستر نگران کننده است افزود: در پدیده خودکشی باید به دنبال علت‌ها گشت، متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد از جمله افزایش مشکلات اقتصادی، افزایش اضطراب بین افراد جامعه، شاهد گسترش نگران‌کننده این پدیده شوم بوده‌ایم.

وی افزود: بر اساس آمار موجود، در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۱۵۰ نفر اقدام به خودکشی کردند که از این تعداد ۷ نفر در شهرستان شبستر به راه‌های مختلف به زندگی خود پایان داده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی که در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده شهرستان شبستر سخن می‌گفت اضافه کرد: شهرهای شبستر، سیس، شندآباد و روستاهای دیزج خلیل و سرکندیزج از مناطق پرخطر در افکار خودکشی هستند.

آسیب‌های جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران‌ ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری ‌های زیر ۱۸ سال، مرگ‌ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.

۱۴۰۰ اسفند ۶, جمعه

بازماندگی از تحصیل بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز در کشور

بازماندگی از تحصیل بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز در کشور

خبرگزاری هرانا – معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه کشور از بازماندگی ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانش آموز از تحصیل در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانش‌آموز در کشور هم اکنون باید سر کلاس درس باشند اما حضور ندارند.

محمدرضا واعظ مهدوی با اعلام این خبر نخستین گام برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان ایجاد فضای فیزیکی متناسب با جمعیت و استخدام معلم عنوان کرد.

وی ادامه داد: براساس قانون اساسی دولت موظف است تا اهداف تحقق آموزش و پرورش و تربیت بدنی را برای همگان محقق کند، همچنین براساس اصل ۴۳ قانون اساسی دولت مکلف به تأمین نیازهای اساسی مسکن خوراک پوشاک بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است.

معاون ستاد حقوق بشر ایران: اعدام کودکان نقض حقوق بشر نیست

معاون ستاد حقوق بشر ایران: اعدام کودکان نقض حقوق بشر نیست

مجید تفرشی، معاون ستاد حقوق بشر ایران، در مصاحبه‌ای در پاسخ به انتقاد سازمان ملل متحد در مورد اعدام کودکان در کشورش گفت: «اعدام کودک‌ – مجرمان نقض حقوق بشر تلقی نمی‌شود و انتقاد از این کار منصفانه نیست.»

به گزارش خبرگزاری «فرانسه»، تفرشی عنوان کرد منظور ما از اعدام کودکان، افراد پنج یا شش ساله نیست، ما از افراد زیر 18 سال صحبت می‌کنیم که بلوغ آن‌ها توسط دادگاه تایید شده باشد، در ایران «سه تا چهار مرتبه در سال» افراد زیر سن قانونی اعدام می‌شوند. او همچنین در مورد مجازات اعدام در ایران گفت: «این قانون مجازات اسلامی است که طبق کتاب مقدس قرآن نوشته شده و این حق را به خانواده قاتل می‌دهد تا از مجازات اعدام استفاده کنند.» قانون که تفرشی از آن به عنوان چشم در مقابل چشم استفاده کرد.
تفرشی با رد انتقادات بین‌المللی از ایران در زمینه اعدام‌ها بیان کرد: «هدف اصلی شورا به حداقل رساندن اعدام‌ها تا حد ممکن است، این تلاشی است که هیچکس آن را تحسین نمی‌کند.»
این درحالی است که سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری به‌طور دائم ایران را به‌دلیل اعدام کودک‌‌ مجرمان که نقض کنوانسیون حقوق کودکان است مورد انتقاد قرار می‌دهند.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، ماه گذشته در گزارشی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران نسبت به شمار بالای اعدام‌ها در این کشور و پنهانکاری حکومت ابراز نگرانی کرد.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز هفته گذشته، به اجرای گسترده حکم اعدام در ایران اشاره کرد و گفت: «بیش از 80 کودک – مجرم در معرض مجازات اعدام هستند که حکم اعدام 4 نفر آن‌ها قریب‌الوقوع است.»
بنا به گزارش سازمان ملل، ایران در سال گذشته، حداقل چهار کودک – مجرم که «مرتکب قتل شده‌ بودند» را اعدام کرده است.

بازداشت ۴ متهم به تجاوز به دختر نوجوان در تهران

بازداشت ۴ متهم به تجاوز به دختر نوجوان در تهران

خبرگزاری هرانا – چهار مرد در تهران به اتهام تجاوز و آدم‌ربایی یک دختر نوجوان ۱۷ ساله، توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شهروند، حدودا یک ماه پیش بود که مردی میانسال با مراجعه به پلیس آگاهی یکی از شهرهای خوزستان، از ناپدیدشدن دختر ۱۷ ساله‌اش خبر داد.

هیچ ردی از این دختر ۱۷ ساله نبود. تا اینکه چند روز بعد، یکی از دوستان این دختر، به سراغ پدر وی رفت و گفت که دختر ۱۷ ساله به تهران فرار کرده است.

ماموران پلیس به جست‌وجوی این دختر در تهران پرداختند، ولی باز هم اثری از او نبود. تا اینکه در نهایت دختر گمشده با پدرش تماس گرفت و گفت: «پدر امیدوارم مرا ببخشی. خیلی پشیمانم. مرا در خانه‌ای حبس کرده‌اند. لطفا بیا و نجاتم بده تا بیشتر از این شکنجه نشده‌ام.»

پدر این دختر که هراسان شده بود، با ترس و لرز به پلیس مراجعه کرد و همه آنچه را دخترش گفته بود، مطرح کرد. از آنجایی که دختر نوجوان آدرس خانه‌ای را که در آن حبس شده بود، به پدرش داد، ماموران پلیس نیز راهی آن محل شدند. دختر نوجوان نجات پیدا کرد و صاحبخانه که پسری ۲۳ ساله بود نیز دستگیر شد، ولی این پسر گفت که در این ماجرا بی‌تقصیر است و حتی او بوده که دختر نوجوان را نجات داده است.

به گفته این دختر نوجوان: “چند وقت پیش پدر و مادرم از هم جدا شدند. من کنار پدرم زندگی می‌کردم، اما مدتی بود که با او دچار اختلاف شده بودم. همین مشکلات و درگیری‌های کوچک باعث شد که رویاپردازی کنم. فکر می‌کردم اگر به تهران بروم می‌توانم یک زندگی راحت داشته باشم. برای همین راهی تهران شدم، ولی وقتی به آنجا رسیدم، ترسیدم. هیچ جایی برای زندگی نداشتم. تا اینکه یک روز در پارک با پسری آشنا شدم و مرا را با خود به خانه‌اش برد”.

وی ادامه داد: “آن پسر بعد از تعرض به من، مرا با خود برد و تحویل یک دوستش که مغازه‌دار بود، داد. آن پسر هم به من تجاوز کرد. بعد هم دوباره مرا در اختیار یکی دیگر از دوستانش قرار داد. نفر سوم هم به من تعرض کرد. در این میان آنها مرا به خانه یکی از دوستان‌شان بردند و از پسر جوان خواستند که مرا در آنجا حبس کند”.

وی افزود: “تصور می‌کردم که دیگر نمی‌توانم به زندگی عادی برگردم. همه درها را به روی خودم بسته می‌دیدم، ولی صاحبخانه دلش به حالم سوخت. آنقدر به او التماس کردم که در نهایت موافقت کرد و موبایلش را در اختیارم گذاشت. من هم با پدرم تماس گرفتم و از او خواستم کمکم کند. الان هم خیلی پشیمانم و از پدرم می‌خواهم مرا ببخشد”.

به دستور قاضی میثم حسین‌پور، بازپرس شعبه هشتم، تحقیقات برای شناسایی ۳ متهم دیگر آنها آغاز شد تا اینکه هر سه نفرشان شناسایی و بازداشت شدند.

آنها در بازجویی‌ها و در مواجهه حضوری با شاکی، راهی جز بیان حقیقت نداشتند؛ برای همین به تجاوز اعتراف کردند.

با اعترافات متهمان، آنها روانه بازداشتگاه شدند. همچنین رسیدگی به اتهام حبس غیرقانونی و تهدید از سوی متهمان در دادسرای جنایی در حال بررسی است، اما بخش دیگر پرونده که رسیدگی به اتهام “تجاوز به عنف” است به دادگاه کیفری فرستاده شده تا متهمان به زودی پای میز محاکمه بروند.

۱۴۰۰ اسفند ۵, پنجشنبه

یک مسئول: ۱۷ هزار دانش آموز خراسان شمالی اینترنت ندارند

یک مسئول: ۱۷ هزار دانش آموز خراسان شمالی اینترنت ندارند


ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره فناوری اطلاعات اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار دانش آموز در این استان در مدارس اینترنت ندارند.

فرامز صدقی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: البته تعدادی از دانش آموزان نیز هستند که در منازل به دلایل مختلف همچون وجود مودم های بی کیفیت و… فاقد اینترنت هستند.

وی با اشاره به اینکه پروژه ایجاد دسترسی مدارس به اینترنت با همکاری این اداره کل، فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت مخابرات در حال انجام است، افزود: با پیگیری و تلاش های انجام شده در حال حاضر ۸۵ درصد از نقاطی که فاقد اینترنت بودند به این امکان متصل شده اند.

صدقی ادامه داد: بیشتر دانش آموزانی که فاقد اینترنت هستند در شهرستان های راز و جرگلان، مانه سملقان و بخش بام و صفی آباد اسفراین ساکن می باشند.

وی در ارتباط با دانش آموزان عشایری نیز توضیح داد: دانش آموزان عشایری که در مدارس شبانه روزی در حال تحصیل هستند از امکان اینترنت برخوردار هسند.

به گفته این مقام مسئول دانش آموزانی که در مدارس سیار تحصیل نمی کنند فاقد اینترنت هستند و به علت اینکه در حال جابجایی هستند امکان دسترسی اینترنت این مدارس فراهم نیست.

گفتنی است در حال حاضر ۱۸۶ هزار دانش آموز در خراسان شمالی در حال تحصیل است.

انتهای پیام

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد؛ رکوردشکنی جدید امیکرون در کرمان با ۱۹ فوتی/کودک ۱۴ ساله جان باخت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد؛ رکوردشکنی جدید امیکرون در کرمان با ۱۹ فوتی/کودک ۱۴ ساله جان باخت

کرمان – سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از فوت ۱۹ نفر بیمار مبتلا به امیکرون در کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

سعید صحبتی در گفتگو با مهر اظهار داشت: متأسفانه سن فوتی‌های کرونا در استان کرمان کاهش یافته است و پس از فوت یک نوزاد ۵ ماهه که دیروز رخ داد امروز یک کودک ۱۴ ساله هم فوت کرد.

وی از مردم خواست هر چه زودتر برای تزریق واکسن به کودکان ۵ تا ۱۲ سال اقدام کنند.

وی افزود: ۱۹ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته در کرمان جان باختند که در موج ششم بیشترین میزان فوتی‌های کرونایی را در کرمان شاهد بودیم که شامل همه حوزه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی استان می‌شود.

صحبتی ادامه داد: ۴۷۲ نفر نیز در استان کرمان با تست مثبت کرونا در بیمارستانها بستری هستند و این در حالی ست که تعداد افراد بستری مشکوک به کرونا بیشتر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ۱۷۴ نفر طی ۲۴ ساعت اخیر در کرمان بستری شده‌اند.

وی از مردم خواست در مکان‌های شلوغ حضور نیابند و حتماً از ماسک استفاده کنند.

ایلنا گزارش می‌دهد: سه کیلومتر پای پیاده تا مدرسه/ دانش‌آموز پسرِ متاهل در دوره دوم ابتدایی

ایلنا گزارش می‌دهد: سه کیلومتر پای پیاده تا مدرسه/ دانش‌آموز پسرِ متاهل در دوره دوم ابتدایی

در استان سیستان و بلوچستان مدرسه‌ای داشتیم که در آن پنج دانش‌آموز از یک خانواده در کلاس اول درس می‌خواندند؛ یک نفر نه ساله، یک نفر هشت‌ساله و یک نفر هفت‌ساله بودند. اینها فاقد شناسنامه بودند و به همین خاطر وضعیت تحصیلی‌شان با چالش رو به رو شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، منطقه حاجی در حاشیه شهر زاهدان در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد، این محله فاصله چندانی با مرکز شهر ندارد، اما به لحاظ امکانات زندگی و آموزشی دارای تفاوت فاحشی است. منطقه حاجی آباد دارای جمعیت قابل توجهی است که بخش عمده آن‌ها دانش آموزان، کودکان و نوجوان هستند به گونه‌ای که به گفته مسئولان آموزش و پرورش شهر زاهدان تعداد جمعیت دانش آموزی در این شهر به ویژه در حواشی آن هرساله رو به افزایش است.

مدرسه ابتدایی پسرانه حاجی آباد مدرسه‌ای جدید است که به همت سازمان نوسازی مدارس در این منطقه ساخته شده است، با ساخت این مدرسه تعدادی از دانش آموزان که در مناطق دورتری تحصیل می‌کردند وارد این مدرسه شدند. به گونه‌ای که طبق گفته مدیر مدرسه طی یک سال ۳۰۰ نفر به جمعیت دانش آموزی مدرسه اضافه شده است.

“عبدالله سالار زهی” مدیر مدرسه پسرانه ابتدایی حاجی آباد درباره وضعیت آموزشی در این مدرسه گفت: این مدرسه در مقطع ابتدایی برای دانش آموزان پسر است که طی یک سال اخیر نزدیک به ۳۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل، با ساخت این مدرسه به چرخه آموزش بازگشته‌اند. در این مدت که با کرونا درگیر بودیم سعی کردیم آموزش تلفیقی داشته باشیم و دانش آموزان را به دو گروه تقسیم‌بندی کنیم.

+

دانش آموزان ما اصلا موبایل و تبلت ندارند

دانش آموزان اصلا گوشی موبایل یا تبلت ندارند که از طریق آن بتوانند درس بخوانند. شاید تعداد محدودی از والدین گوشی موبایل داشته باشند، اما سواد استفاده از آن را ندارند.
وی با اشاره به وضعیت امکانات دانش آموزان با توجه به اینکه بخشی از آموزش مجازی بوده است، گفت: این دانش آموزان اصلا گوشی موبایل یا تبلت ندارند که از طریق آن بتوانند درس بخوانند. شاید تعداد محدودی از والدین گوشی موبایل داشته باشند اما سواد استفاده از آن را ندارند. البته اینجا دانش آموزان سطح یادگیری خوبی دارند و بسیاری از بچه‌ها حافظ قرآن هستند.

این مدیر مدرسه درباره دانش آموزانی که از نقاط دورتر به این مدرسه می‌آیند، گفت: ما دانش آموزانی داریم که از پشت کوه خاش می‌آیند آن هم به این خاطر که سطح جذب مدرسه ما با سایر مدارس فرق می‌کند؛ یعنی میزان جذب مدرسه ما بیشتر است.

مدیر در حالی که با دستش به کوه‌ها اشاره کرد، گفت: دانش آموزانی دارم که از پشت آن کوه‌ها تا به اینجا می‌آیند. به آنجا می‌گویند ریگ آباد! تقریبا دانش آموزان دو تا سه کیلومتر پیاده طی می‌کنند تا به این مدرسه بیایند.

وی اضافه کرد: ما دانش آموزی داریم که از ابتدا درس نخوانده و برای شروع تحصیل به مدرسه ما می‌آید، در آزمون تعیین سطح شرکت می‌کند و سپس به کلاس درس می‌رود. در اینجا دانش آموز بخاطر اینکه بتواند به مدرسه بیاید و نزدیک مدرسه باشد، مجبور است که در خانه خاله، عمه بی‌بی و یا سایر اقوام خود بماند.

مدیر مدرسه ادامه داد: تازه سه سال است که ما در این مدرسه پایه ششم را آموزش می‌دهیم، قبلا پایه ششم را نداشتیم. قبلا دانش آموزان پایه ششم به مدرسه دیگری می‌رفتند که از اینجا خیلی دورتر بود، بعد که این مدرسه ساخته شد کمی فاصله آن‌ها کمتر شد. الان برای پایه هفتم باز این مشکل را داریم و دانش آموزان مسیرهای بسیار طولانی را می‌روند تا به مدرسه برسند.

+ (2)

دانش آموز پسر متاهل در دوره دوم ابتدایی

مدیریت شیفت دوره دوم ابتدایی یعنی چهارم، پنجم و ششم با من است که تعداد دو تا سه دانش‌آموز در این دوره متاهل هستند.
سالار زهی درباره کلاس‌های چندپایه گفت: در اینجا کلاس‌های چند پایه نداریم البته در شیفت دوره دوم ابتدایی یعنی چهارم، پنجم و ششم دو تا سه نفر از دانش‌آموزان هم متاهل هستند.

وی افزود: در سال ۸۱ که من به مدرسه شهید سالاری شیفت الف رفتم، پنج دانش آموز از یک خانواده در کلاس اول درس می‌خواندند. یعنی یک نفر ۹ ساله، یک نفر هشت‌ساله و یک نفر هفت‌ساله بودند. اینها مشکل شناسنامه داشتند و در واقع فاقد شناسنامه بودند به همین خاطر وضعیت تحصیلی‌شان با چالش رو به رو شد.

نداشتن شناسنامه عامل اصلی بازماندگی از تحصیل

تقریبا از کل دانش آموزان این مدرسه ۱۵۰ نفر فاقد شناسنامه هستند که ۲۰ دانش‌آموز نیز از اتباع هستند.
سالارزهی گفت: به عنوان مثال یک دانش آموز داشتیم که اسمش سعید بود، اما ثبت احوال اسم او را سعیده ثبت کرده بود. این دانش آموز تا بخواهد با پیگیری‌های اداری نام خود را در شناسنامه اصلاح کند ۱۱ ساله شده بود و تازه آن موقع برای کلاس اول ابتدایی ثبت نام می‌کند.

این مدیر مدرسه درباره آمار دانش آموزان فاقد شناسنامه گفت: تقریبا از میزان کل دانش‌آموزان این مدرسه ۱۵۰ نفر فاقد شناسنامه هستند که ۲۰ نفر از آنها نیز از اتباع هستند.

وی درباره کمبود معلم در این مدرسه گفت: ما در اینجا کمبود معلم داریم و گاهی مجبوریم یکی از معاونان را به کلاس درس بفرستیم.

مدیر مدرسه درباره ادامه تحصیل دانش‌آموزان گفت: اکثر دانش آموزان در این منطقه تا پایه ششم ادامه تحصیل می‌دهند. دخترها هم تا وقتی درس می‌خوانند که شناسنامه‌شان عکس‌دار شود. البته دانش آموزانی هم هستند که تا دیپلم و دانشگاه ادامه تحصیل می‌دهند.دانش آموزان مستعد زیادی داریم که از نظر ذهنی و استعداد قوی هستند، اما برخی از آن‌ها بی‌سرپرست یا بد سرپرست بوده و خانواده‌های بی‌سواد دارند. برخی هم وضعیت مالی بسیار ضعیفی دارند.

+ (7)

وقتی کرونا شد یک روز به مدرسه می‌رفتیم و ده روز نمی‌رفتیم، اینجا هیچ کداممان هم گوشی موبایل نداریم.
منطقه بعدی که وارد آن می‌شویم بخش همت آباد از حاشیه شهر زاهدان است که وضعیت به مراتب نامطلوب‍تری نسبت به حاجی آباد دارد. در اینجا یک مدرسه به کمک سپاه پاسداران در حال ساخت بوده ولی هنوز تکمیل نشده است. در این روستا خانه‌های زیادی ساخته شده اما توسط شهرداری تخریب شده‌اند، زیرا ساکنین پیش از ساخت مجوز ساخت و ساز نگرفته‌اند.

محمد نارویی از دانش آموزان همت آباد است که به دیوار مدرسه تکیه زده، او گفت: تا این مدرسه آماده شود ما به مدرسه دیگری می‌رویم. حتی زمانی که کرونا شد ماسک‌هایمان را زدیم و به مدرسه رفتیم.

یکی دیگر از دانش آموزان به نام قاسم گفت: آن موقع که کرونا شروع شد من به مدرسه نرفتم فقط رفتم کتاب‌هایم را گرفتم ولی امسال از ابتدای سال هر روز به مدرسه رفتم.

همزمان که با قاسم و محمد صحبت می کردم دو پسر نوجوان دیگر هم آمدند، قاسم گفت اینها مدرسه نمی‌روند یکی از آن‌ها کلاس دوم و یکی هم کلاس چهارم بود. خالد نارویی دانش آموز کلاس دومی است او گفت: وقتی کرونا شد یک روز به مدرسه میرفتیم و ده روز نمی‌رفتیم.

+ (6)

هم درس می‌خوانیم هم کار می‌کنیم

ما در کنار درس خواندن کار هم می‌کنیم اما کار کردن، درس خواندن را با مشکل مواجه می‌کند.
قاسم گفت: هیچ کداممان گوشی موبایل نداریم در زمان کرونا گاهی اگر می شد به مدرسه می‌رفتیم یک روز هم مریض شدم، اما نمیدانم کرونا بود یا نه اما الان همه ما دو دز واکسن را زده‌ایم.

خالد برادر زاده محمد است؛ محمد به پشت کوه هایی که اطراف روستا است اشاره می‌کند و می‌گوید که خانه خالد نزدیک کوه‌هاست.

قاسم افزود: من دوست دارم هم درس بخوانم و هم کار کنم الان که مدرسه باز است هم به مدرسه می روم و هم کار می‌کنم. محمد هم در ادامه صحبت‌های قاسم می‌گوید که در کنار درس خواندن کار هم می کند اما کار کردن باعث مشکل در درس خواندن ما می‌شود.

محله دایی آباد منطقه دیگری از حاشیه شهر زاهدان است، دایی آباد به نسبت دو منطقه قبلی شرایط مناسبت‌تری دارد، اما هرگز نمی‌توان به لحاظ امکانات کافی برای زندگی و همچنین آموزش به آن عنوان استاندارد را اطلاق کرد. دبستان دخترانه حضرت آسیه (شهدای ایران خودرو) در دایی آباد قرار دارد.

جاماندن از آموزش مجازی به خاطر نداشتن گوشی اندروید

بعضی خانواده‌ها هستند که به یادگیری فرزندانشان خیلی اهمیت نمی‌دهند و می‌گویند همین که دخترمان تا پنجم و ششم درس بخواند کافی است.
خانم اسدبیگی معاون مدرسه حضرت آسیه است، او درباره وضعیت دانش آموزان این مدرسه گفت: در اینجا اغلب خانواده‌ها سطح مالی ضعیفی دارند و بیشتر آن‌ها گوشی موبایل نداشتند که فرزندانشان بتوانند در آموزش‌های مجازی شرکت کنند و به همین دلیل از درس‌ها جاماندند.

وی گفت: این دانش آموزان به لحاظ یادگیری درس‌هایشان خوب هستند، بطوری که برخی از آن‌ها با توجه به اینکه سطح سواد خانواده‌شان پایین است، خودشان خیلی زرنگ هستند. بعضی خانواده‌ها هم هستند که به یادگیری فرزندانشان خیلی اهمیت نمی‌دهند و می‌گویند همین که دخترمان تا پنجم و ششم درس بخواند کافی است. درس خواندن برای خانواده‌ها خیلی مهم نیست.

+ (8)

دانش آموز ۱۴ ساله به خاطر نداشتن شناسنامه همچنان در مقطع ابتدایی است

ما در این مدرسه که پایه ابتدایی است دانش آموز ۱۴ساله هم داریم درحالی که دانش آموز ۱۴ ساله باید سال آخر در متوسطه اول باشد.
معاون مدرسه درباره مشکلات تحصیلی دانش آموزان دختر در این استان گفت: همین امسال ده نفر دانش آموز باز مانده از تحصیل در مدرسه داشتیم اما دانش آموز متاهل اصلا نداریم. همچنین از وقتی این مدرسه ساخته شده دیگر کلاس چند پایه نداریم و همه کلاس‌ها تک پایه هستند. مشکل کمبود معلم نداریم و سعی شده با دو شیفته کردن برخی کلاس‌های درس موضوع کمبود معلم رفع شود.

اسدبیگی گفت: ما دانش آموزانی داشتیم که شناسنامه نداشتند؛ همچنین دانش آموزانی داشتیم که تقریبا دو سال زمان برده تا شناسنامه تهیه کنند و با تاخیر چندساله به مدرسه آمده اند. ما در این مدرسه که پایه ابتدایی است دانش آموز ۱۴ساله هم داریم درحالی که دانش آموز ۱۴ساله باید سال آخر در متوسطه اول باشد.

اسماء دانش آموز ۱۴ساله‌ای که کلاس پنجم ابتدایی است، او گفت: من شناسنامه نداشتم و تا آن را تهیه کنم زمان برد، البته اینجا به دانش آموزانی که شناسنامه ندارند هم درس می‌دهند ولی من این را نمی‌دانستم. بعد ازاینکه شناسنامه گرفتم به این مدرسه آمدم و تعیین سطح شدم.

+ (9)

۹۳ دانش آموز فاقد شناسنامه در یک مدرسه

در حال حاضر دانش آموز فاقد شناسنامه در این مدرسه ۹۳ نفر است و ۲۳ نفر هم اتباع افغانستانی هستند.
معاون مدرسه در ادامه گفت: برخی از دانش آموزان ما مدرک نداشتند و تصور خانواده‌هایشان این بود که چون مدرک ندارند پس مدرسه آن‌ها را پذیرش نمی‌کند، به همین خاطر فرزندشان را به مدرسه نمی‌فرستادند و همین باعث وقفه تحصیلی آن‌ها می‌شد. حتی برخی‌ها در سن ۱۰ سالگی تازه به کلاس اول آمده‌اند.

وی درباره آمار دانش آموزان فاقد شناسنامه گفت: در حال حاضر دانش آموز فاقد شناسنامه در این مدرسه ۹۳ نفر است و ۲۳ نفر هم اتباع افغانستانی هستند. به تازگی شناسنامه دو نفر از دانش آموزان نیز صادر شده است.

شهرستان میرجاوه یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است، رسیدن به شهرستان میرجاوه با راهی که نشان از بی‌توجهی به این منطقه است، کار ساده‌ای نیست و قطعا یکی از دلایل کم برخوردار ماندن این منطقه‌ عدم رسیدگی به جاده‌ها است. میرجاوه تنها مرز قانونی در جنوب شرق کشور است که رفت و آمد مسافران خارجی و داخلی از این معبر صورت می‌گیرد.

تقریبا یک ساعت می‌شود که از زاهدان فاصله گرفتیم، تمام مسیر پر از پستی و بلندی است که جز با خودروهای مناسب نمی‌توان به آنجا رفت. در حین مسیر ریل راه آهن را می‌بینیم که زمان زیادی از افتتاح آن توسط دولت قبلی نمی‌گذرد، ریل راه آهنی که مسیر ارتباطی ایران و پاکستان است.

وارد مدرسه شهید مسعود علی محمدی در روستای مشاع امان الله ریگی از بخش میرجاوه می‌شویم. کودکان این خطه تفاوت خلق و خوی فراوانی با کودکان شهر دارند. با شرم به ما نگاه می‌کنند، جواب سوالم را فقط با بله و خیر می‌دهند و فقط تعداد کمی از آن‌ها با ما گفتگو می‌کنند. محمد علی دانش آموز کلاس چهارم است، می‌گوید قبل از اینکه مدرسه ما ساخته شود به مکتب می‌رفتیم. با دست به پشت مدرسه اشاره می‌کند و می‌گوید مکتب آنجا بود.

محمد علی با برادر کوچک خود به نام فاروغ که حدود دوساله است به مدرسه آمده، ظاهرا هم مدرسه مشکلی با اینکه محمد علی برادرش را به آنجا بیاورد نداشت. محمد علی گفت: وقتی کرونا شد ما در مکتب درس خواندیم من اما دوست دارم هم به مکتب بروم هم به مدرسه، من دوست دارم درسم را تا آخر بخوانم و معلم شوم.

خواندن دوباره کتاب‌های درسی در اوقات فراغت‌

ما کتاب‌های درسی خود را دوباره می‌خوانیم و گاهی در خانه سوزن دوزی می‌کنیم، گاهی هم مکتب می‌رویم. در مکتب به ما قرآن یاد می‌دهند.
پریناز دانش آموز کلاس سوم همین مدرسه است؛ او گفت: خانواده‌ام کاری به درس خواندن ما نداشتند، من خودم دوست داشتم درس بخوانم و بعد از اینکه خودم همه درس‌ها را یاد گرفتم آن را به خواهر و برادر خودم هم یاد بدهم. زهرا همکلاسی پریناز است، می‌گوید نمره‌های ما همه عالی است معلم‌مان هم خوب است. اما مدرسه قبلی ما دورتر از این جا بود. این مدرسه را ساختند و ما به اینجا آمدیم.

دانش‌آموزان در پاسخ به این که بعد از تمام شدن فصل مدرسه چطور وقت خودشان را می‌گذرانند گفتند: ما کتاب‌های درسی خود را دوباره می‌خوانیم و گاهی در خانه سوزن دوزی می‌کنیم. گاهی هم مکتب می‌رویم در مکتب به ما قرآن یاد می‌دهند. پدر و مادرهای ما درس نخواندند اما حالا دوست دارند که ما درس بخوانیم.

محمود ریگی مدیر مدرسه شهید علی محمدی است. او توضیح داد: این مدرسه را تازه امسال به ما تحویل دادند؛ ما شش پایه داریم که توسط سه معلم اداره می‌شود یعنی هر معلم دو پایه درس می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این مدرسه کلاس‌هایی که تعدد پایه داشته باشند دارید؟ گفت: بله، در این مدرسه هر دو پایه در یک کلاس قرار دارند. اینجا دو کلاس بیشتر ندارد. بیشتر دانش آموزان ما از همین روستاهای اطراف هستند اما در این میان دانش آموزانی هم هستند که از روستاهای خیلی دورتر و پای پیاده به اینجا می‌آیند.

+ (10)

برخی کلاس‌ها را در زیر سایه درخت برگزار می‌کنیم

ما اینجا امکانات آموزشی نداریم حتی در اینجا فضای آموزشی کم است طوری که بعضی کلاس‌ها را زیر درخت برگزار می‌کنیم.
مدیر این مدرسه درباره سطح یادگیری دانش آموزان گفت: سطح یادگیری دانش آموزان ما خیلی بالاست آن‌ها به راحتی مطالب درسی یاد می‌گیرند، اما متاسفانه به این مناطق رسیدگی نمی‌شود و امکانات آموزشی نداریم حتی در اینجا فضای آموزشی کم است، طوری که بعضی کلاس‌ها را زیر درخت برگزار می‌کنیم.

وی ادامه داد: بعضی از دانش آموزان اتباع ما خانه‌هایشان پاکستان است و چون این طرف هم خانه دارند از این طریق به مدرسه می‌آیند.دانش آموزان اتباع و همچنین دانش آموزانی که شناسنامه ندارند، اگر از طریق قانونی به فرمانداری بروند و نامه بگیرند، می‌توانند در مدرسه درس بخوانند.

ریگی گفت: اغلب دانش آموزان اینجا شناسنامه ندارند، چون اینجا روستایی است و پدران و پدربزرگانشان پیگیر شناسنامه نبودند و از روستا هم بیرون نمی‌رفتند که شناسنامه نیازشان شود و همینجا کشاورزی می‌کردند. اصلا سطح سوادی نداشتند که بخواهند دنبال شناسنامه بروند به همین خاطر دانش آموزان ما بدون مدرک ماندند.

مشکل کمبود معلم در شهرستان میرجاوه

معلمان این منطقه، روزانه ۱۱۰ کیلومتر تا اینجا می‌آیند و بر می‌گردند. بخشی هم از شهرستان میرجاوه می‌آیند اما نیروی بومی که در همین بخش هستند انگشت شمار و محدودند.
رخشانی‌فر سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه در گفت‌وگو با ایلنا درباره وضعیت مدارس این منطقه و کمبود معلم بیان کرد: معلمان بومی ما محدود هستند. معلمان ما بیشتر از مرکز استان زاهدان به اینجا می‌آیند. آن‌ها اغلب روزانه ۱۱۰ کیلومتر تا اینجا می‌آیند و بر می‌گردند. بخشی هم از شهرستان میرجاوه می‌آیند اما نیروی بومی که در همین بخش هستند، انگشت شمار و محدودند.

او افزود: این معلمان تفاوتی از نظر سختی کار ندارند فقط مبلغی را با عنوان نوار مرزی می‌گیرند که این هم محدود است. ۶۰ درصد نیروهای ما رسمی و پیمانی هستند برخی نیروها هم افرادی هستند که با عنوان نیروهای خرید خدمات کار می‌کنند. از هزار نفر در این منطقه، ۱۷۵ نفرشان به صورت طرح خرید خدماتی کار می‌کنند.

سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه گفت: حدود ۴۴ سرباز معلم داریم و مابقی هم معلمان حق التدریس هستند. کمبود نیرو در همه کشور وجود دارد و ما از این قاعده مستثنی نیستیم، اما با توجه با اتباع خارجی و فاقدین شناسنامه، بحث کمبود نیرو و کمبود فضا در اینجا محسوس‌تر است.

وی در پایان گفت: این دانش آموزان واقعا مستعد هستند و در مقطع متوسطه اول میانگین معدل آن‌ها ۱۵، ۱۶ است. زمانی که من اینجا تدریس می‌کردم و معلم بودم با وجود اینکه دانش آموزان برای امتحانات نهایی به مرکز شهرستان می‌رفتند شاید در آن کلاس فقط یک نفر تجدید می‌آورد بعضی وقت‌ها حتی یک نفر هم تجدید نمی‌آورد و همه‌دانش آموزان ما همان خرداد ماه قبول می‌شدند. این نشان دهنده آن بود که دانش آموزان هم علاقه‌مند به تحصیل بودند و هم سطح یادگیری خوبی دارند.

گزارش: اکرم رضایی ثانی

انتهای پیام/

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد خبر داد افزایش ۲ تا ۳ برابری مراجعه سرپایی و بستری کودکان مبتلا به کرونا در مشهد

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد خبر داد افزایش ۲ تا ۳ برابری مراجعه سرپایی و بستری کودکان مبتلا به کرونا در مشهد


ایسنا/خراسان رضوی رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد با بیان اینکه ویروس امیکرون بیشتر از سویه‌های قبلی کودکان را درگیر می‌کند، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده طی بهمن ماه امسال تعداد کودکان مراجعه کننده به مراکز درمانی برای دریافت درمان‌های سرپایی و بستری نسبت به ماه قبل افزایشی ۲ تا سه برابری داشته است.

دکتر علی جعفری با بیان اینکه علائم ابتلا به امیکرون در کودکان بیشتر مربوط به درگیری راه‌های تنفسی فوقانی و شامل گلودرد، سرفه‌های شدید، احتقان و گرفتگی بینی و سرفه‌های خروسکی است، اظهار کرد: باریک بودن راه‌های هوایی کودکان مهمترین عامل شدت بیماری در این گروه سنی است و در بیشتر موارد با اختلال حس بویایی و چشایی نیز همراه است.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد اضافه کرد: در حال حاضر گروه سنی یک تا پنج سال بیشترین موارد ابتلا در بخش‌های سرپایی و بستری را شامل می‌شود. تعداد بیماران سرپایی مراجعه‌کننده به درمانگاه، موارد مثبت تست PCR، بستری در بخش‌های عادی و مراقبت‌های ویژه در این مرکز نسبت به یک ماه گذشته ۲ تا سه برابر افزایش یافته و از همین رو تعداد تخت‌های بستری و مراقبت‌های ویژه بیماران مبتلا به کرونا در این مراکز نیز در حال افزایش است.

جعفری با بیان اینکه باریک بودن راه‌های هوایی کودکان به ویژه در گروه سنی یک تا پنج سال و عدم واکسیناسیون از مهمترین عوامل درگیری کودکان محسوب می‌شود، گفت: واکسیناسیون هیچگونه تضمینی برای عدم ابتلا به بیماری ایجاد نمی‌کند و تنها می‌تواند از شدت بیماری یا نیاز به بستری در گروه‌های مختلف جلوگیری نماید.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر خاطرنشان کرد: امیکرون نسبت به سویه دلتا از قدرت سرایت‌پذیری بسیار بالایی برخوردار است و در برخی از منابع تا ۷۰ برابر قابلیت تکثیر بیشتری دارد. هر چند که ممکن است سویه امیکرون به دلیل درگیری راه‌های هوایی فوقاتی نسبت به گونه دلتا مرگ و میر کمتری داشته باشد اما در مجموع به دلیل انتشار سریع و درگیری بیشتر افراد به همان نسبت تعداد افراد با شدت بیماری نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش وبدا وی عامل اصلی ابتلای کودکان به این ویروس را حضور در دورهمی‌های خانوادگی عنوان و بیان کرد: در محیط خانواده به دلیل ایجاد امنیت کاذب، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک نادیده گرفته ‌می‌شود که این موضوع از اصلی‌ترین عوامل ابتلا کودکان به ویژه در گروه سنی یک تا پنج سال و سایر اعضای خانواده است.

انتهای پیام

تغذیه ناکافی، شایع ترین علل توقف رشد کودک

تغذیه ناکافی، شایع ترین علل توقف رشد کودک


ایسنا/خراسان شمالی مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه یکی از معیارهای مهم در سلامت کودکان، ارزیابی رشد آن ها است، علل توقف شد در کودکان را برشمرد و گفت: داشتن وزن و قد مطلوب برای کودکان به ویژه در دو سال اول زندگی بسیار حائز اهمیت است.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه شایع ترین علل توقف رشد، تغذیه ناکافی است، افزود: غذا خوردن ناکافی یا خوردن غذاهایی که فاقد مواد مغذی محرک رشد هستند، عفونت های مکرر یا مزمن یا بیماری هایی که باعث کاهش دریافت یا جذب ضعیف مواد مغذی می شوند از عوامل توقف رشد کودک است.

وی با اشاره به اینکه مراقبت ناکافی از کودک نیز در رشد کودک تاثیرگذار است، شایع ترین علل رشد نامطلوب در کودکان را عوامل مربوط به خانواده، غذای ناکافی، شیردهی نامناسب و بیماری و عفونت برشمرد.

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در عوامل خانوادگی، مواردی که مربوط به مادر می‌شود از جمله تغذیه نامناسب در زمان قبل از بارداری، بارداری و شیردهی، کوتاه قدی مادرزادی و عفونت و بیماری تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه بارداری در نوجوانی به دلیل نیازهای مراقبتی رشد مادر، باعث اختلال در دسترسی به مواد مغذی برای جنین می شود، گفت: همچنین فاصله کم تولد دو کودک پیامدهای منفی برای مادر و کودک دارد؛ چرا که فاصله کم بین دو بارداری خطر کمبود ذخایر مادر را در بارداری های بعدی افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه محیط خانه نیز در علل توقف رشد کودکان نقش دارد، افزود: فعالیت ناکافی کودک، تامین نامناسب آب و سرویس بهداشتی، تنوع غذایی پایین و دریافت ناکافی غذاهایی با منبع حیوانی، دادن غذای رقیق به طور مداوم به خاطر ترس از خفگی نوزاد، دریافت پایین انرژی از مواد غذایی و… از جمله این عوامل هستند.

علیزاده در خصوص شیردهی نامناسب اظهار کرد: شروع با تاخیر شیردهی، عدم شیردهی انحصاری با شیر مادر و توقف زودهنگام شیردهی و همچنین بیماری و عفونت کودک از جمله عفونت روده ای، اسهال، انتروپاتی محیطی، انگل، عفونت تنفسی، مالاریا، کاهش اشتها در اثر بیماری و التهاب در توقف رشد کودکان موثر است.

وی تأکید کرد: والدین گرامی می‌توانید با مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی به محل سکونت خود وضعیت رشد فرزند خود را بررسی نمایید و در صورتی که کودک دچار کوتاه قدی یا کم وزنی بود با مراجعه به پزشک و کارشناس تغذیه آموزش‌ها و درمان های لازم را جهت بهبود رشد کودک خود دریافت کنند.

انتهای پیام

حکیم زاده مطرح کرد؛ ۷۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل در پایه اول ابتدایی

حکیم زاده مطرح کرد؛ ۷۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل در پایه اول ابتدایی

معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: از خیرین مدرسه ساز دعوت می‌کنیم در زمینه همیاری و مدیریت و اداره مدارس ما را یاری کنند.

‌به گزارش خبرنگار مهر، رضوان حکیم زاده، در نشست تخصصی تبیین بازماندگی از تحصیل با بیان اینکه پوشش ظاهری تحصیلی در سال جاری بیش از میزان پیش بینی ما بوده است، اظهار داشت: در حالی که در دوره ابتدایی ما پیش بینی کرده بودیم حدود ۸ میلیون و ۷۶۰ هزار دانش آموز داشته باشیم تعداد ۸ میلیون و ۷۹۰ هزار دانش آموز ثبت نام کردند. علت اصلی بیشتر بودن میزان ثبت نام نسبت به پیش بینی‌ها در سال جدید خانواده‌هایی بودند که سال گذشته به دلیل شیوع کرونا از ثبت نام فرزند خود در پایه اول ابتدایی خودداری کرده و امسال فرزند خود را در مدرسه ثبت نام کردند.

معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: پیش از کرونا ۳۹ هزار و ۷۸۸ کودک بازمانده از تحصیل در پایه اول ابتدایی در کشور داشتیم که در کرونا این آمار ناگهان به ۸۷ هزار تن رسید. امسال با اندکی کاهش در حال حاضر ۷۲ هزار کودک از تحصیل در دوره اول ابتدایی بازماندند.

وی در تشریح دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل در گروه سنی دوره ابتدایی، گفت: فقر فرهنگی و امتناع والدین از تحصیل فرزندان، فقر مالی خانواده‌ها، کودکان کار خیابانی، کودکان استثنایی و دارای معلولیت، پدیده مهاجرت از روستا به شهر، کودکان فاقد مدارک هویتی و ازدواج زودرس دختران از جمله دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل هستند. ما در شناسایی دلایل مشکلی نداریم اما متأسفانه پوشش صددرصدی کودکان به تحصیل نیازمند عزم همه دستگاه‌ها است.

حکیم زاده با بیان اینکه بودجه مناسب برای کودکان کار به تحصیل نداریم، افزود: باید برای تحصیل کودکان کار به سمت برنامه‌های درسی منعطف برویم؛ معضلاتی مانند عدم امکان برنامه ریزی برای تحصیل کودکان کار و نبود آدرس منزل برای ارتباط این کودکان با مدرسه وجود دارد. جذب کودک کار نیازمند طرح و برنامه‌ای است که بتواند کودک را تشویق به تحصیل کند. کودک کاری که لب مرز اقدام به قاچاق سوخت می‌کند به دلیل امرار معاش طبیعی است که مایل به تحصیل نیست. باید از ظرفیت بسیج و نیروهای جهادی برای شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل استفاده کنیم.

معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص لزوم همیاری نهادهای گوناگون در موضوع حل بازماندگی از تحصیل گفت: مدرسه سازی آخرین اقدام ما نیست. ما امروز نیازمند مدرسه یاری هستیم. ما نیازمند اقدامات متمرکز و وحدت رویه نهادهای گوناگون هستیم از خیرین مدرسه ساز دعوت می‌کنیم در زمینه همیاری و مدیریت و اداره مدارس نیز ما را یاری کنند.

۱۴۰۰ اسفند ۴, چهارشنبه

یادداشت و تامل؛ اینفلوئنسرها روزبه‌روز کوچکتر می‌شوند/بردگی کودکان در فضای مجازی

یادداشت و تامل؛ اینفلوئنسرها روزبه‌روز کوچکتر می‌شوند/بردگی کودکان در فضای مجازی

کودکان کار اینستاگرامی به پدیده‌ای نوظهور در فضای مجازی اشاره دارد که کودکان توسط والدینشان به خدمت گرفته می‌شوند تا از طریق به نمایش گذاشتن جنبه‌های مختلف حیات زیستی‌شان، سودآور باشند.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: محمد مهدی سیدناصری، مدرس و پژوهشگر حوزه حقوق و روابط بین‌الملل در یادداشتی به به موضوع کودکان اینفلوئنسر پرداخته است. این کودکان پدیده‌ای نوظهور هستند و مصداق نگاه نادرست و غیرفرهنگی برخی والدین به فضای مجازی.

نویسنده این‌مطلب، کتاب‌هایی چون «مقررات حاکم بر معاملات اوراق بهادار در ایران و امارات»، «سازمان ملل متحد را بهتر بشناسیم: ۹۳ پرسش و پاسخ درباره‌ی سازمان ملل متحد به انضمام متن منشور سازمان ملل متحد»، «قتل ناشی از اشتباه در حقوق کیفری: ماهیت و ضمانت اجرای قتل ناشی از اشتباه در حقوق کیفری ایران»، «گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را بهتر بشناسیم: ۴۸ پرسش و پاسخ درباره گروه ویژه اقدام مالی به زبان ساده» و «دیوان بین‌المللی دادگستری را بهتر بشناسیم: ۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی دادگستری به انضمام متن اساسنامه دیوان بین‌المللی دادگستری» و مولف و مترجم چندین کتاب درباره حقوق کودک و… را در کارنامه دارد.

مشروح این‌یادداشت را که در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است در ادامه بخوانید:

بدیهی است که اینفلوئنسرهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارند که به اقدامات تاثیرگذارانه در جهت رسیدن به مقصود خود مشغولند. اساساً این افراد عاقل و بالغ به اختیار و میل خود ابزاری را برای به دست آوردن هدف خود از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برگزیده‌ و به کار گرفته‌اند. با این حال شاهد حضور کودکان اینفلوئنسر هم در فضای مجازی هستیم. کودکانی که زندگی آنها علی رغم اختیارشان (یعنی رسیدن به سنی که در مورد تاثیر آنچه که از زندگی آنان برای میلیون‌ها مخاطب در سراسر جهان به نمایش گذاشته می‌شود، آگاهی داشته باشند.) توسط والدین‌شان در انظار عموم قرار می‌گیرد.

این روزها کودکان از لحظه‌‍‌ای که چشم به این جهان باز می‌کنند، از لحظه‌ای که اولین قدم‌های خود را آرام‌آرام بر می‌دارند، از اولین صحبت‌ها و خنده‌های شیرین‌شان تا تمام روزمرگی آنان سوژه دوربین‌های والدین و چشمان هزاران هزار دنبال کننده ناشناس شده است، آن هم بدون آنکه خود، نقشی در انتشار آن داشته باشند. ما از کودکان اینفلوئنسر و بلاگری می‌گوییم که طی سال‌های اخیر در صفحات اینستاگرام ولو به تصادف آنها را به وفور دیده‌ایم و حتی با احساس خوشایند و حتی لبخندی بر صورت پست‌های صفحات آنها را لایک کرده‌ایم.

بشر اکنون در عصری زندگی می‌کند که فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آنها در تمام ابعاد زندگی، جامعه‌ی بشری را با تغییراتی بی‌سابقه مواجه کرده است. پیشرفت فناوری در فضای مجازی، از جهات مختلف موجبات تسهیل تبادل اطلاعات و ارتباطات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خصوصاً در عرصه بین‌المللی شده است. روند جهانی‌شدن بیش از هر زمان دیگر نهاد خانواده و به‌خصوص خانواده‌های با ساختار سنتی را مورد تهدید قرار داده است و همین امر باعث شده که امروزه بیش از هر زمان دیگر شاهد بروز آسیب‌های نوپدید اجتماعی همچون کودک کار مجازی باشیم. کودک کار مجازی نمونه بارز جامعه‌ای باوجود گسل‌های اجتماعی متعدد است، جامعه‌ای که در آن عنصری‌ترین عضو نهاد خانواده مورد غفلت قرارگرفته‌اند، جامعه‌ای که از وضعیت اجتماعی و عدالت اجتماعی حال حاضر راضی نیست و به دنبال راه فراری از این وضعیت است، جامعه‌ای که ناامیدی اجتماعی به‌قدری در آن بالا رفته که تنها راه برون‌رفت از مشکلات را فرزندان بالأخص کودکان خود می‌دانند. با وجود این سوء‌استفاده و بهره برداری نامناسب از این تکنولوژی‌های مدرن، زمینه نقض کرامت و حقوق انسانی، هنجارهای اجتماعی و ارزش‌های اخلاقی را فراهم کرده است و در این میان برخی گروه‌ها از جمله کودکان و نوجوانان به عنوان گروه‌های آسیب پذیر، بیشتر از سایر افراد بشر در معرض نقض حقوق بنیادین و آسیب‌های جسمی و روانی قرار دارند.

به گفته‌ بسیاری از فعالان حقوق کودک، حریم شخصی این کودکان هر روز و هر لحظه مورد هجوم قرار می‌گیرد و آنها با انواع و اقسام آسیب‌های روحی و بعضا جسمی مواجه خواهند شد. این روزها شاهد نوع جدیدی از کار کودکان نه در سطح شهر و خیابان‌ها، که در فضای مجازی هستیم؛ کودکانی که بدون داشتن حریم خصوصی، سوژه کاربران فضای مجازی می‌شوندکودکان کار را احتمالا بیشتر در خیابان‌ها یا مترو و اتوبوس دیده‌ایم اما آنها به شکل‌های مختلف به کار گرفته می‌شوند؛ از کار در کارگاه‌ها و زمین‌های کشاورزی و کوره‌پزخانه‌ها گرفته تا کولبری در کوه‌های صعب‌العبور و… براساس تعریف‌های معتبر جهانی کودکان کار، کودکان کارگری هستند که به صورت مستمر به خدمت گرفته می‌شوند و کار این کودکان سلامت جسمی و روحی آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد. طبق همین تعریف بسیاری از کارشناسانِ حقوق کودک معتقدند امروزه با شکل جدیدی از کار کودکان نیز مواجه هستیم که اگر چه در این نوع، خبری از تصویرِ کودکِ فقیر با لباس‌های کهنه و صورت‌های غمگین نیست اما می‌توان آنها را نیز در زمره‌ کودکان کار قرار داد. با پیشرفت تکنولوژی و تحولات ارتباطی، افراد ابعاد مختلفی از دنیای مجازی را کشف کرده‌اند که بخشی از این فضای نوین به فعالیت‌های والدینی اختصاص داده شده‌اند که به نوعی دلبری‌های فرزندان‌شان را در معرض نمایش می‌گذارند و از آن کسب درآمد می‌کنند. «کودک – اینفلوئنسرها» یعنی کودکانی که روزمرگی‌هایشان با هدف کسب درآمد، در فضای مجازی به نمایش گذاشته می‌شود و از قضا طرفداران بسیاری هم دارند. کودکانی که درآمدهای کلانی برای خانواده‌هایشان می‌آفرینند اما خود دچار بحران‌های بسیاری می‌شوند.

به گفته‌ بسیاری از فعالان حقوق کودک، حریم شخصی این کودکان هر روز و هر لحظه مورد هجوم قرار می‌گیرد و آنها با انواع و اقسام آسیب‌های روحی و بعضا جسمی مواجه خواهند شد. این روزها شاهد نوع جدیدی از کار کودکان نه در سطح شهر و خیابان‌ها، که در فضای مجازی هستیم؛ کودکانی که بدون داشتن حریم خصوصی، سوژه کاربران فضای مجازی می‌شوند.

کودک کار کیست؟

کودک کار به کودکی اطلاق می‌شود که به واسطه فقر، مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا توسط باند و مافیا به مدت طولانی و مستمر به کار گرفته می‌شود. کودکان کار معمولاً در معرض آسیب‌های جسمی، روحی، روانی و اجتماعی قرار دارند. از تحصیل محروم هستند و به نیازهای کودکی آنان توجهی نمی‌شود. همچنین خطرات زیادی آنها را تهدید می‌کند.

حمایت از کودکان و حقوق کودکان واژه‌هایی هستند که خیلی از عمر کاربرد آنها نمی‌گذرد. درگذشته هیچ‌کس به این ‌که حمایت ویژه‌ای را به کودکان اختصاص دهد، نمی‌اندیشید و کودکان همچون بزرگسالانی کوچک به حساب می‌آمدند. برای همین بود که به کار گماشته شدن کودکان در مشاغل دشوار نیز همچنان که در آثار چارلز دیکنز نویسنده معروف انگلیسی به چشم می‌خورد، در جوامع و به‌خصوص در کشورهای صنعتی غربی رواج داشت. کودکانی که با این مشاغل سخت سرو کار داشتند اغلب به این دلیل که توانایی حمایت از خود را در برابر کارفرمایانشان نداشتند، از شرایط کاری دشوارتر و ناعادلانه‌تری نسبت به بزرگسالان برخوردار بودند و آسیب‌های فراوانی زندگی آنان را تهدید می‌کرد.

سال‌های بسیار زیادی است که سازمان‌های بین‌المللی در تلاش هستند تا بتوانند از کودکانی که برخلاف توان فیزیکی و روحی خود، مجبور به انجام کارهای سخت هستند دفاع کنند و قوانین جهانی و بشر دوستانه را در حمایت از آنها تدوین کنند، نمونه این تلاش‌ها دو کنوانسیون «حداقل سن کار» و «بدترین شکل‌های کار کودکان» است. به سبب این دو کنوانسیون، کودکان از کار کردن در شرایط سخت و دشوار منع می‌شوند.

قدرت ارتباطی رسانه‌ها می‌تواند مفهوم کودکی را برساخت کرده و حق بر حیات کودکی را در راستای منافع شرکت‌های تجاری یا اقتصاد خانواده تضعیف کند. اینفلوئنسرها روز به روز کوچک‌تر می‌شوند«کنوانسیون ممنوعیت و اقدام فوری برای محو بدترین اشکال کار کودک» و توصیه نامه مکمل آن در سال ۱۳۸۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی و تائید شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران رسیده و متن این قانون نیز در سایت سازمان بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور قرار گرفته؛ بنابر ماده ۳ این مصوبه، سه مورد از بدترین اشکال کار کودک عبارتند از:

۱. کلیه اشکال بردگی یا شیوه‌های مانند بردگی.

۲. استفاده، فراهم کردن یا عرضه کودک برای روسپی‌گری، تولید زشت‌ انگاری یا اجراهای زشت‌ انگارانه.

۳.کاری که به دلیل ماهیت آن یا شرایطی که در آن انجام می‌شود، احتمال دارد برای سلامتی، ایمنی یا اخلاقیات کودکان ضرر داشته باشد.

امروزه، در حالی که فعالان و سازمان‌های مردم نهاد و بهزیستی در حال مددکاری کودکان سطح شهر هستند، کودکان زیادی در فضاهای مجازی از توجه باز مانده‌اند؛ کودکانی که از مصادیق ماده قانونی نامبرده هستند و با بی‌تفاوتی والدینشان گاهی حتی در معرض خطرهای جانی «مثل رانندگی کردن همراه پدر» قرار می‌گیرند.

اینفلوئنسر کیست؟

فعل Influence به معنای تأثیرگذاری است و طبیعتاً ساده‌ترین معادل واژه‌ Influencer، تأثیرگذار است. هر کس بتواند روی تصمیم و رفتار فرد دیگری تأثیر بگذارد، اینفلوئنسر محسوب می‌شود. البته طبیعی است که وقتی در مقیاس تجاری و در فضای کسب و کار اصطلاح اینفلوئنسر به کار برده شود، به کسانی توجه دارد که می‌توانند بر روی تصمیم و رفتارِ تعداد افراد بیشتری تأثیر بگذارند.

آیا می‌دانید کودک اینفلوئنسر (Kidfluencer) کیست؟

ادبیات بازاریابی، کودک اینفلوئنسر را شخصی کم‌سن و سال تعریف می‌کند که در رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و یوتیوب تاثیرگذار است و مخاطب و فالوورهای بسیاری زیادی دارد. این کودکان در زمینه‌های مختلفی مانند ورزش، موسیقی، بازی‌های ویدئویی و… فعالیت می‌کنند. البته گروه دیگری از این کودکان نیز هستند که فعالیت خاصی ندارند و تنها با ‌به‌اشتراک‌گذاشتن زندگی روزمره‌شان، مشهور شده‌اند.

آیا می‌توان فعالیت کودکان اینفلوئنسر را مصداق کار کودک تلقی کرد؟

مطابق ماده ۳۲ پیمان نامه جهانی حقوق کودک مصوب ۱۹۸۹ میلادی (سال ۱۳۶۸ هجری شمسی) به عنوان قابل قبول‌ترین سند حقوق بشری در سراسر جهان، کشورهای طرف کنواسیون منجمله جمهوری اسلامی ایران، موظف هستند حق کودک را برای تحت حمایت قرار گرفتن در چهار مورد به رسمیت بشناسند و این چهار مورد به قرار زیر است:

۱.استثمار اقتصادی

۲.انجام هر گونه کار زیان بار

۳.انجام هر کاری که باعث ایجاد وقفه در آموزش کودک شود.

۴.انجام هر کاری که برای بهداشت جسمی، روحی، معنوی، اخلاقی و پیشرفت اجتماعی کودک مضر باشد.

چهارمین مورد را می‌توان در ارتباط مستقیم با موضوع نقض حریم خصوصی کودک دانست. اینکه نادانسته خصوصیات ظاهری و رفتاری، عادات و مشکلاتش با میلیون‌ها انسان به اشتراک گذاشته شده و به این ترتیب هم امنیت خودش را از دست می‌دهد، سلامت روحی، اخلاقی و پیشرفت اجتماعی‌اش تحت تاثیر شکل‌گیری این شهرت و دوربینی که مدام بر روی او زوم شده، از بین رفته است.

اینستاگرام یکی از بسترهای رسانه‌های نوین است که امکان حضور کاربران، از جمله والدین و کودکان را در فضای مجازی فراهم کرده است. کودکان کار اینستاگرامی به پدیده‌ای نوظهور در فضای مجازی اشاره دارد که کودکان توسط والدینشان به خدمت گرفته می‌شوند تا از طریق به نمایش گذاشتن جنبه‌های مختلف حیات زیستی‌شان، سودآور باشند. این بین، قدرت ارتباطی رسانه‌ها می‌تواند مفهوم کودکی را برساخت کرده و حق بر حیات کودکی را در راستای منافع شرکت‌های تجاری یا اقتصاد خانواده تضعیف کند. اینفلوئنسرها روز به روز کوچک‌تر می‌شوند. زمانی رسیده که ما کودکان اینفلوئنسر را بیشتر از فرزند بستگانمان می‌شناسیم. این بچه‌های بانمک که یک‌شبه ستاره شدند، نماینده یک تجارت خانوادگی‌اند. والدین بسیاری پشت صحنه در تلاشند تا محصول‌ها فروخته و پول‌ها اندوخته شود. اما چه کسی می‌تواند این خانواده‌ها را سرزنش کند؟ خانواده‌هایی که دریافته‌اند برای آینده فرزندانشان، یک کسب‌وکار دیجیتال می‌تواند سودمندتر از یک مدرک دانشگاهی بی‌اعتبار باشد.

در اینجا می‌توان پرسشی را مطرح کرد که مسئولیت محافظت از کودکان در فضای مجازی با چه نهادی است؟

شرکت‌ها و ارائه کنندگان خدمات اینترنتی و میزبانی در کنار دولت‌ها نسبت به محافظت از کودکان در برابر محتواها و کنترل رفتارهای مضر در فضای سایبر از یکسو و تقویت مشارکت فعال آنها در محیط جدید اطلاعات و ارتباطات مسئولیت خطیری بر عهده دارند. آنها مسئولیت فراهم آوردن زمینه ارتقای دانش، مهارت، درک، نگرش، ارزش‌های حقوق بشری و رفتارهای لازم برای شرکت فعالانه کودکان در عرصه زندگی اجتماعی و عمومی و مسئولیت‌پذیری آنان با محفوظ داشتن رعایت حقوق دیگران را بر عهده دارند. با توجه به موضوع محتوای غیر قانونی و یا مضر و همچنین خطراتی که در فضای مجازی برای کودکان وجود دارد، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی باید اطلاعات مربوط به خطرات مواجهه با کمک به انتشار مطالب غیر قانونی در اینترنت و همچنین خطرات در معرض آسیب کودکان را هنگام آنلاین بودن فراهم کنند که بتوان محتوای در دسترس و رفتار آنها را کنترل کرد. جامعه بین‌المللی نیز همواره با مشکلات کنترل اطلاعات و توزیع مطالب زیان آور در اینترنت دست به گریبان است. در این میان بازیگران مختلفی، شامل دولت‌ها، سازمان‌ها در جامعه مدنی و نهادهای بین‌المللی و صنعتی که می‌توانند از گسترش مطالب غیرقانونی جلوگیری به عمل آورده و بر محتوای زیان آور کنترل داشته باشند. همه آنها باید هم زمان و به طور مشترک بر امر کنترل و حفاظت از حقوق کودکان نظارت و حامی آنها باشند.

از منظر قانونی و در قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی که حقوق کودکان به رسمیت شناخته شده است و در سطح جهان، کودکان زمانی که به سن قانونی برسند می‌توانند از والدینشان به دلیل نقض حریم خصوصی شکایت کنند. از جمله می‌توان به ماده‌ ۳۲ کنوانسیون حقوق کودک اشاره کرد که حق کودکان را محترم شمرده و بر حفظ حریم شخصی کودک در برابر تمام‌ اشکال‌ استثمار که‌ هر یک‌ از جنبه‌های‌ رفاه‌ کودک‌ را به‌ مخاطره‌ بیندازد، تأکید دارد. در قانون ایران نیز قوانینی چون قانون حمایت از کودک و نوجوان، از حقوق کودکان حمایت می‌کند و اگر سوءاستفاده از کودکان به حدی باشد که مصداق کودک‌آزاری باشد و منجر به صدمات روحی، روانی و اخلاقی او شود جرم تلقی شده و مورد حمایت قانون قرار می‌گیرد. سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهم‌ترین سندهایی است که در راستای تاکیدات رهبر جمهوری اسلامی ایران در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. در این سند، سیاست‌های کلان، اقدامات کلان و تقسیم کار ملی در حوزه مدیریت و راهبری، ایجاد محیط صیانت شده، توسعه محتوا و خدمات رده بندی شده، حمایت و مراقبت، فرهنگ سازی و ارتقای سواد فضای مجازی و تعاملات بین الملل تبیین شده است.

آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که نقش ما در این میان چیست؟ شاید ما متوجه نباشیم که به‌صورت غیر ارادی در حال حمایت از این چرخه هستیم. بسیاری از ما مطمئن هستیم که تنها از تماشای کودک لذت می‌بریم و هیچ قصد دیگری نداریم. همین حمایت کردن ما، باعث بازدید بیشتر محتوا می‌شود و اعتبار اینفلوئنسر را نزد برند بالا می‌برد. ما متوجه نیستیم که به عنوان ضلعی از مثلث برند، اینفلوئنسر و مخاطب، در حال کمک به این چرخه هستیم. تا تقاضا هست، عرضه نیز وجود خواهد داشت. پیش از دنبال کردن صفحه یک کودک اینفلوئنسر… بیایید چشم‌هایمان را ببندیم، بیایید به کودک بیاندیشیم، و بیایید از خودمان بپرسیم با فشردن دکمه Follow چه تاثیری در زندگی آن کودک می‌گذاریم؟

کودکان آسیب‌پذیرترین گروه در هر جامعه‌ای هستند، بنابراین نباید از نیازهای آنها به سادگی عبور کرد. کودکان، برکت زندگی و سرمایه‌های آینده جامعه به شمار می‌آیند. آنان برای رشد و بالندگی خود، نیازها و در مفهوم دقیق‌تر حقوقی دارند که باید به درستی به آن پرداخت. با توجه به نقش بی بدیل خانواده در بالندگی شخصیت کودک، پیش از همه، خانواده و سپس جامعه باید این حقوق را به خوبی بشناسند و خود را مکلف به پاس داشت آن بدانند. با شیوع ویروس منحوس کرونا و افزایش استفاده از فضای مجازی که نقش مؤثری در تولید، انتشار و انتقال اطلاعات داشته است، سطح دسترسی به محتوای آنلاین را برای اقشار مختلف جامعه از جمله کودکان افزایش داده است. در عین حال این شرایط بستری برای محدود شدن یا نقض حقوق افراد ایجاد کرده است. این میان حقوق کودکان به عنوان آسیب‌پذیرترین قشر جامعه بیشتر در معرض تعرض و سوءاستفاده است. کودکان امروز زمان زیادی را برای فعالیت‌های آموزشی، تفریحی و سرگرمی در اینترنت و دنیای دیجیتال سپری می‌کنند و در معرض خطرات و تهدیدات بسیاری نیز قرار می‌گیرند. در این فضا که آسیب‌های متعددی کودکان را در فضای مجازی تهدید می‌کند، موضوع صیانت از حقوق کودکان در فضای مجازی، مسئله‌ای مهم و در خور توجه است که باید از سوی دولت‌ها و سایر نهادهای دولتی و مدنی و سایر متولیان امور کودکان مورد حمایت ویژه قرار گیرد. حالا هر چند که این پدیده اجتماعی و اقتصادی یعنی صنعت تبلیغ توسط کودک اینفلوئنسرها با سرعت زیادی در حال گسترش است و شاید آینده مهدوم همه جوامع به این شکل باشد اما در نهایت این روش مواجهه جامعه و قانون است که در اثر گذاری مثبت و منفی آن تعیین کننده خواهد بود.«آینده» را انسآنهایی می‌سازند که «امروز» کودک‌اند، کودکان ما «امروز» نیاز دارند که خوب زندگی کنند و به حقوق‌شان برسند.

یادداشتی از محمدمهدی سیدناصری؛ چرا ممنوعیت کار کودک ضرورت دارد؟

یادداشتی از محمدمهدی سیدناصری؛ چرا ممنوعیت کار کودک ضرورت دارد؟

محمدمهدی سیدناصری (نویسنده و پژوهشگر حقوق و روابط بین الملل) در یادداشتی در خصوص کار کودک نوشت: کار کودک موضوعی کاملاً گره خورده با آینده هر کشور است. کودکان امروز، سازندگان فردای هر جامعه هستند. لذا برخورداری آن از دوران کودکیِ خوشایند، جهت آماده کردن آن‌ها برای به دست گرفتن امور و ساختن جامعه‌ای شایسته در بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است.

هر چند گفته می‌شود، تاریخ استفاده از کودکان به دوران صنعتی شدن بازمی‌گردد، به گواه محققان می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از کودکان کار برای به دست آوردن لقمه‌ای نان به زمانی فراتر از صنعتی شدن تعلق دارد و در زمان‌های بسیار قدیم از کودکان برای انجام کارهای مختلف بهره می‌بردند که می‌توان به دوران برده داری نیز اشاره کرد. کار کودک در جهان امروز قابل‌پذیرش نیست، آنهم بدان دلیل که کار کودک، کودکان را از دوران کودکی‌شان از پتانسیل و جایگاه انسانی‌شان محروم می‌سازد و برای رشد فیزیکی و روانی آن زیان‌آور است. کار کودک اغلب در بخش‌هایی نظیر کشاورزی، محیط‌های شهری، کارهای ساختمانی، ماهیگیری، کارهای صنعتی و تولید و مستخدمین خانگی رخ می‌دهد. عوامل گوناگونی همچون فقر و خلاء‌های قانونی منجر به کار کودک می‌گردد. کار کودکان پیامدهای مختلفی همچون پیامدهای منفی فیزیکی، روانی و اجتماعی با خود به همراه دارد. اولین و مهمترین حق هر کودک، حق بقاست که به معنای برطرف کردن نیازهای اولیه کودک است. کودکان نیازمند حفاظت شدن در مقابل صدمات و آزارهای جسمی و روحی هستند. این حق کودکان است که علاوه بر نیازهای اساسی خود از امنیت و حقوقی که امکان کودکیِ شاد و غنی را برای آن‌ها فراهم می‌آورد برخوردار باشند تا بتوانند به بزرگ‌سالانی قدرتمند، مستقل، مسئول بدل شوند.

کار کودک چگونه تعریف می‌شود؟

عبارت کار کودک تصور ویژه‌ای را مجسم می‌سازد: ما کودکان را زنجیر شده به چرخ‌های بافندگی در کارگاه‌های تاریک و در شرایط نامناسب می‌بینیم، گویی که در خطی طولانی و کابوس‌گونه جای دارند که از لنکشایر در دهه ۱۸۳۰ تا جنوب آسیای دهه ۱۹۹۰ ادامه می‌یابد. به طور کلی تعریف عموما پذیرفته شده‌ای از کار کودک وجود ندارد. تعاریف متنوعی از این واژه توسط سازمان‌های بین‌المللی، سازمان‌های غیردولتی، اتحادیه‌های کارگری و غیره استفاده می‌گردد و اغلب مشخص نمی‌گردد چه تعریفی از این واژه به کار برده می‌شود. هرچند، به طور معمول واژه «کار کودک» زمانی به کار برده می‌شود که منظور بهره‌کشی از آن‌ها باشد.

علل کار کودکان چیست؟

از دید کارشناسان اقتصادی، بررسی علل پدیده کار کودکان، زیربنایی و بنیادی و بیشتر متوجه مباحث اقتصادی و بعضا سیاسی هستند.

به طور کلی علل متعدد و به هم پیوسته‌ای وجود دارند که منجر به ورود یک کودک به بازار کار می‌گردد. بنابراین یک علت واحد وجود ندارد که بتوان آن را عامل کار کودکان دانست و با جلوگیری از آن مانع ورود کودکان به دنیای کار شد. نحوه‌ای که علل مختلف در سطوح مختلف با یکدیگر تعامل نشان می‌دهند در نهایت باعث می‌شوند یک کودک تبدیل به یک کودک کارگر شود. به عللی همچون: ۱- سنت‌ها و فرهنگ‌های خانوادگی. ۲- فقر۳- مهاجرت ۴- فقدان یاعدم اجرای قوانین و مقررات ۵- فقدان کنترل در محیط‌های کاری کوچک‌تر و…، می‌توان اشاره نمود.

پیامدهای کار کودک چیست؟

تقریبا هر محیط کاری شامل یک یا چند خطر مربوط به سلامتی می‌شود. خطرات شغلی می‌توانند پیامدهای مختلفی برای سلامتی تمام کارگران داشته باشند. خطرات شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی و استرس اغلب در محیط کار مشاهده می‌شوند و تاثیرات منفی‌شان منجر به بیماری‌ها و تصادفات شغلی می‌شوند.

چرا ممنوعیت کار کودک ضرورت دارد؟

کودک به عنوان یک انسان دارای حقوق اساسی و مشترک با سایر انسان‌ها به نام حقوق بشر است. حتی ضرورت حمایت از کودکان نظر به ناتوانی آن‌ها در محافظت از خود، حساسیت و لطافت روحی، ناتوانی در تمیز مصلحت خود، آسیب‌پذیری و وابستگی شدید به بزرگسالان دو چندان جلوه می‌کند و این درحالی است که کار کردن کودکان نقض آشکار حقوق مسلم آن‌ها است.

علاوه بر این، کار کودک موضوعی کاملاً گره خورده با آینده هر کشور است. کودکان امروز، سازندگان فردای هر جامعه هستند. لذا برخورداری آن از دوران کودکیِ خوشایند، جهت آماده کردن آن‌ها برای به دست گرفتن امور و ساختن جامعه‌ای شایسته در بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است. به کارگیری آن‌ها در شرایط نفرت‌انگیزی که به سلامت، کرامت، روان، تربیت و تحصیل آن‌ها آسیب می‌رساند، به شدت کارآیی اقتصادی، یکپارچگی و توسعه پایدار جامعه را در آینده به خطر انداخته و آن را در معرض خطر انتقام این افراد قرار می‌دهد.

زمانی که صرفاً به کارگران بزرگسال توجه می‌شود، واژه خطرات شغلی معمولاً به خطرات محسوس برای سلامت و ایمنی فیزیکی اشاره دارد. بنابراین، فعالیت‌هایی که هدفشان کاهش خطرات در محیط کار است عمدتاً به دنبال جلوگیری از تصادفات و بیماری‌ها هستند. برای مثال، لازم است که کارگران ساختمانی لباس‌های مناسب بپوشند، کارگران کارخانه‌ها از تجهیزات ایمن استفاده کرده و برای انجام اقدامات احتیاطی تجویزی آموزش کافی را دریافت کنند و همچنین کارگران در معادن باید به طور دوره‌ای برای علائم بیماری‌های شغلی معاینه شوند. برخی از موارد کارهای خطرناک برای کودکان آسان‌تر قابل‌شناسایی هستند، مخصوصاً زمانی که این شرایط کاری مشابه برای کارگران بزرگسال هم خطرناک در نظر گرفته می‌شود. اما آیا مشاغلی که برای کارگران بزرگسال مطابق با استانداردهای ایمنی کار هستند، ضرورتاً برای کودکان هم استاندارد در نظر گرفته می‌شوند؟

اندازه و سایز تنها تفاوتی نیست که بدن کودکان و بزرگسالان را از هم متمایز می‌سازد. در واقع، در هر مرحله از رشد کودکان، عوامل محیطی می‌توانند خطرات متفاوتی برای سلامت بلند مدت یک کودک داشته باشند.

کودکان کارگر، مستعد تمام خطراتی هستند که کارگران بزرگسال با آن‌ها مواجه‌اند. اما کارهای خطرناک و خطراتی که بر کارگران بزرگسال تاثیر می‌گذارند می‌توانند تاثیرات منفی بیشتری بر کودکان کارگر داشته باشند. پیامدهای فقدان حمایت‌های امنیتی و سلامتی می‌تواند برای کودکان کارگر مخرب‌تر و بلندمدت‌تر باشند و منجر به ناتوانی‌های دائمی و همیشگی آن‌ها گردند. کودکان کارگر همچنین ممکن است از صدمات روانی ناشی از کار و زندگی در محیط‌های نامناسب رنج ببرند و خشونت و آزار و اذیت را تجربه کنند. هنگام صحبت در مورد کودکان کارگر لازم است که به مفاهیمی فراتر از خطرات شغلی مربوط به کارگران بزرگسال توجه شود. به این خاطر که کودکان در حال رشد می‌باشند و دارای ویژگی‌ها و نیازهای ویژه‌ای می‌باشند که باید هنگام تعیین خطرات محیط کار و پیامدهای مرتبط با آن‌ها برحسب تاثیرات محیط بر پیشرفت رفتاری، فیزیکی و شناختی و رشد عاطفی آن‌ها مد نظر قرار داده شوند. تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت کودک در برگیرنده رفاه و بهزیستی کامل فیزیکی، ذهنی و اجتماعی یک کودک می‌باشد نه صرفاعدم وجود بیماری یا ناتوانی.

باید توجه داشت که برخی از پیامدهای کار برای سلامتی و ایمنی تا زمانی که یک کودک تبدیل به فرد بالغ نشود ناتوان‌کننده نمی‌شوند. مثال‌هایی از چنین پیامدهایی مشکلات اسکلتی ماهیچه‌ای بلند مدت می‌باشند که از حمل بارهای سنگین ناشی می‌شوند، یا سرطان یا مشکلات تناسلی که در نتیجه قرارگیری در معرض آفت کش‌ها، مواد شیمیایی صنعتی یا فلزات سنگین در بزرگسالی پدیدار می‌گردند. بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم کودکان کارگر قادر به اجتناب از تصادفات کاری و مشکلات سلامتی هستند. بسیاری از خطرات و ریسک‌هایی که کودکان کارگر با آن‌ها مواجه می‌شوند مشابه با مشکلاتی است که کارگران بزرگسال با آن‌ها روبه رو می‌گردند، بنابراین هر کودک کارگر در محیط کار یک بیماری مزمن را تجربه خواهد کرد.

امروزه بشر در عصری زندگی می‌کند که فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات و کاربرد آن‌ها در تمام ابعاد زندگی، جامعه‌ی بشری را با تغییراتی بی‌سابقه مواجه کرده است. پیشرفت فناوری در فضای مجازی، از جهات مختلف موجبات تسهیل تبادل اطلاعات و ارتباطات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خصوصاً در عرصه بین‌المللی گردیده است. روند جهانی‌شدن بیش از هر زمان دیگر نهاد خانواده و به‌خصوص خانواده‌های با ساختار سنتی را مورد تهدید قرار داده است و همین امر باعث شده که امروزه بیش از هر زمان دیگر شاهد بروز آسیب‌های نوپدید اجتماعی همچون کودک کار مجازی باشیم. کودک کار مجازی نمونه بارز جامعه‌ای باوجود گسل‌های اجتماعی متعدد است، جامعه‌ای که در آن عنصری‌ترین عضو نهاد خانواده مورد غفلت قرارگرفته‌اند، جامعه‌ای که از وضعیت اجتماعی و عدالت اجتماعی حال حاضر راضی نیست و به دنبال راه فراری از این وضعیت است، جامعه‌ای که ناامیدی اجتماعی به قدری در آن بالا رفته که تنها راه برون‌رفت از مشکلات را فرزندان بالأخص کودکان خود می‌دانند. با وجود این سوء‌استفاده و بهره برداری نامناسب از این تکنولوژی‌های مدرن، زمینه نقض کرامت و حقوق انسانی، هنجارهای اجتماعی و ارزش‌های اخلاقی را فراهم کرده است و در این میان برخی گروه‌ها از جمله کودکان و نوجوانان به عنوان گروه‌های آسیب‌پذیر، بیشتر از سایر افراد بشر در معرض نقض حقوق بنیادین و آسیب‌های جسمی و روانی قرار دارند. کودکان کار را احتمالا بیشتر در خیابان‌ها یا مترو و اتوبوس دیده‌ایم اما آن‌ها به شکل‌های مختلف به کار گرفته می‌شوند؛ از کار در کارگاه‌ها و زمین‌های کشاورزی و کوره‌پزخانه‌ها گرفته تا کولبری در کوه‌های صعب‌العبور و…. براساس تعریف‌های معتبر جهانی کودکان کار، کودکان کارگری هستند که به صورت مستمر به خدمت گرفته می‌شوند و کار این کودکان سلامت جسمی و روحی آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. طبق همین تعریف بسیاری از کارشناسانِ حقوق کودک معتقدند امروزه با شکل جدیدی از کار کودکان نیز مواجه هستیم که اگر چه در این نوع، خبری از تصویرِ کودکِ فقیر با لباس‌های کهنه و صورت‌های غمگین نیست اما می‌توان آن‌ها را نیز در زمره‌ی کودکان کار قرار داد. با پیشرفت تکنولوژی و تحولات ارتباطی، افراد ابعاد مختلفی از دنیای مجازی را کشف کرده‌اند که بخشی از این فضای نوین به فعالیت‌های والدینی اختصاص داده شده‌اند که به نوعی دلبری‌های فرزندان‌شان را در معرض نمایش می‌گذارند و از آن کسب درآمد می‌کنند. «کودک – اینفلوئنسرها» یعنی کودکانی که روزمرگی‌هایشان با هدف کسب درآمد، در فضای مجازی به نمایش گذاشته می‌شود و از قضا طرفداران بسیاری هم دارند. کودکانی که درآمدهای کلانی برای خانواده‌هایشان می‌آفرینند اما خود دچار بحران‌های بسیاری می‌شوند. به گفته‌ی بسیاری از فعالان حقوق کودک، حریم شخصی این کودکان هر روز و هر لحظه مورد هجوم قرار می‌گیرد و آن‌ها با انواع و اقسام آسیب‌های روحی و بعضا جسمی مواجه خواهند شد. این روزها شاهد نوع جدیدی از کار کودکان نه در سطح شهر و خیابان‌ها، که در فضای مجازی هستیم؛ کودکانی که بدون داشتن حریم خصوصی، سوژه کاربران فضای مجازی می‌شوند. در عین حال این شرایط بستری برای محدود شدن یا نقض حقوق افراد ایجاد کرده است. در این میان حقوق کودکان به عنوان آسیب‌پذیرترین قشر جامعه بیشتر در معرض تعرض و سوءاستفاده است. کودکان امروز زمان زیادی را برای فعالیت‌های آموزشی، تفریحی و سرگرمی در اینترنت و دنیای دیجیتال سپری می‌کنند و در معرض خطرات و تهدیدات بسیاری نیز قرار می‌گیرند. در این فضا که آسیب‌های متعددی کودکان را در فضای مجازی تهدید می‌کند، موضوع صیانت از حقوق کودکان در فضای مجازی، مسئله‌ای مهم و در خور توجه است که باید از سوی دولت‌ها و سایر نهادهای دولتی و مدنی و سایر متولیان امور کودکان مورد حمایت ویژه قرار گیرد. حالا هر چند که این پدیده اجتماعی و اقتصادی یعنی صنعت تبلیغ توسط کودک اینفلوئنسرها با سرعت زیادی در حال گسترش است و شاید آینده مهدوم همه جوامع به این شکل باشد اما در نهایت این روش مواجهه جامعه و قانون است که در اثرگذاری مثبت و منفی آن تعیین کننده خواهد بود. «آینده» را انسان‌هایی می‌سازند که «امروز» کودک‌اند، کودکان ما «امروز» نیاز دارند که خوب زندگی کنند و به حقوق‌شان برسند.

تعهد حقوقی و سیاسی ملی می‌تواند یکی از مهمترین کلیدهای حذف موثر کار کودکان باشد. در نبود تعهد حقوقی و سیاسی جدی از سوی دولت‌ها، تلاش‌های دیگر شرکا در مبارزه علیه کار کودک عملاً تاثیر چندانی نخواهد داشت. بنابراین، دولت‌ها متعهد به قانون گذاری، اجرای قوانین و نظارت بر اجرای قوانین هستند. به هر شکل حمایت از ممنوعیت کار کودک ضرورت دارد و باید بسیار جدی به آن پرداخت زیرا در حال حاضربا توجه به وضعیت اقتصادی بد حاکم بر کشورهای جهان بدلیل تاثیرات بیماری منحوس کرونا باید امیدوار بود تا کشورهای جهان با تعهد حقوقی و سیاسی جدی و تلاش‌های دیگر شرکا همچون سازمان‌های بین المللی و سازمان‌های مردم نهاد در مبارزه علیه کار کودک گام‌های خوبی برای حذف کار کودکان که می‌توان با صراحت گفت یکی از رویاهای عصر حاضر بشر است، بردارند.

انتهای پیام/

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تاکید کرد عدم تخصیص بودجه‌ های کاشت حلزون شنوایی/خطر اختلال در تامین این پروتزها در سال آتی

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تاکید کرد عدم تخصیص بودجه‌ های کاشت حلزون شنوایی/خطر اختلال در تامین این پروتزها در سال آتی

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: اگر در یک ماه باقیمانده سال جاری با توجه به اینکه خریدها در حوزه کاشت پروتز حلزون شنوایی کامل نشده است، نتوانیم بودجه مربوطه را دریافت و سپس پروتزهای مورد نیاز را خریداری کنیم برای تامین پروتز در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ دچار مشکل خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، دکتر هومن نریمانی، درخصوص عدم تخصیص بودجه مربوط به پروتز حلزون شنوایی، اظهار کرد: در قانون بودجه کشور، هر ساله بودجه‌ ای برای کاشت پروتز حلزون شنوایی جهت حمایت از کودکان ناشنوا برای هیات امنای صرفه جویی ارزی درنظر گرفته می‌ شود. اما طی ۶ سال گذشته با توجه به محدودیت ‌های به وجود آمده در زمینه تامین منابع بودجه‌ ای، این ردیف بودجه تخصیص نیافته یا می‌ توان گفت میزان تخصیص بودجه مربوطه بسیار جزیی و ‌محدود بوده است.

وی تصریح کرد: هزینه کاشت پروتز حلزون شنوایی ۵۰ میلیون تومان است که شامل هزینه‌ های خرید پروتز، هتلینگ بیمارستانی، حق العمل تیم جراحی و هزینه برگزاری جلسات گفتار درمانی، باز توانایی و شنوایی طی یک سال اول بعد از کاشت پروتز حلزون است.

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: طی ۶ سال گذشته در مجموع ۳ هزار و ۴۹۱ میلیارد ریال اعتبار در قوانین بودجه سالانه برای عمل کاشت حلزون مصوب شده بوده که از این مقدار تنها ۳۴۴ میلیارد ریال و به عبارتی مبلغی کمتر از ۱۰ درصد اعتبارات مصوب، به هیات امنا تخصیص یافته است.

نریمانی خاطر نشان کرد: با توجه به عزم بنیانگذار هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران دکتر عباس شیبانی برای فراهم سازی انجام هرگونه درمان برای آحاد ملت در داخل کشور و مذاکرات پایه گذاران انجام کاشت حلزون، از ابتدای شروع این اعمال در ایران، حمایت از کاشت حلزون شنوایی در دستور کار هیات امنای صرفه جویی ارزی قرار گرفت.

وی افزود: در ادامه روند این حمایت‌ ها و با در نظر گرفتن سن طلایی کاشت حلزون که حداکثر ۴ سال است، هیات امنا برای جلوگیری از بروز وقفه و اختلال در روند درمان کودکان ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون، ناگزیر از استفاده از منابع داخلی خود شده است.

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران ادامه داد: در مجموع ۶ هزار و ۵۲۰ عمل کاشت حلزون شنوایی طی ۶ سال گذشته انجام شده که هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از اعتبارات داخلی خود حدود ۲ هزار و۳۶۰ میلیارد ریال صرف حمایت از اعمال کاشت حلزون شنوایی کرده است و این موضوع منجر به کاهش قابل توجه منابع داخلی هیات امنا شده است.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: اگر در یک ماه باقیمانده سال جاری با توجه این که خریدها در حوزه کاشت پروتز حلزون شنوایی کامل نشده است، نتوانیم بودجه مربوطه را دریافت و سپس پروتزهای مورد نیاز را خریداری کنیم برای تامین پروتز در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ دچار مشکل خواهیم شد.

دکتر نریمانی یاد آور شد: پیگیری‌ های متعددی از جانب هیات امنای صرفه جویی ارزی برای تخصص بودجه مربوطه صورت گرفته است و جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه کشور داشته ‌ایم و حتی مکاتباتی از طریق مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفته است که در این مکاتبات بر اهمیت تخصیص بودجه ‌های کاشت حلزون تاکید شده است، اما هنوز نتیجه‌ مطلوب حاصل نشده است.

انتهای پیام

در نشست تخصصی تبیین بازماندگی از تحصیل مطرح شد؛ وضعیت فضای آموزشی در کشور/ ضرورت ساخت ۲۰۰۰ کلاس درس

در نشست تخصصی تبیین بازماندگی از تحصیل مطرح شد؛ وضعیت فضای آموزشی در کشور/ ضرورت ساخت ۲۰۰۰ کلاس درس

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد گفت: اگر بخواهیم در شاخص‌های برخورداری دانش آموزان از فضای آموزشی، وضعیت کشور از این شرایط بدتر نشود باید حداقل ۲ هزار کلاس درس در سال ساخته شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی تبیین بازماندگی از تحصیل و راهکارهای علمی کاهش آن در دوران پساکرونا صبح سه شنبه سوم اسفند ۱۴۰۰ در مرکز آموزش جهاد دانشگاهی برگزار شد.

محمدرضا واعظ مهدوی عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در این نشست با بررسی آماری مسئله بازماندگان از تحصیل، میزان دسترسی دانش آموزان به فضای آموزشی را نامناسب و ناعادلانه دانست و گفت: اگر بخواهیم در شاخص‌های برخورداری دانش آموزان از فضای آموزشی، وضعیت کشور از این شرایط بدتر نشود باید حداقل ۲ هزار کلاس درس در سال ساخته شود.

وی با بیان اینکه در بسیاری از استان‌ها همچون استان سیستان و بلوچستان وضع فضای آموزشی به ازای هر دانش آموزی مناسب نیست، گفت: ۳۹ هزار بازمانده از تحصیل داریم که این عدد منهای کودکانی است که مهاجر افغانستانی بوده و یا شناسنامه ندارند. با افزودن این تعداد، بازماندگان از تحصیل فراتر از عدد ۳۹ هزار تن خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد افزود: در مرحله اول برای کاهش سریع نرخ بازماندگی از تحصیل باید ساخت مدرسه و استخدام معلم در مناطق کم برخوردار در اولویت قرار گیرد.

در محله هرندی از هر ۱۸ کودک، موفق به جذب یک کودک برای تحصیل می‌شویم

محمدحسن داوودی از فعالان اجتماعی و مدیرعامل صبح رویش در این نشست با بیان اینکه در مناطق آسیب پذیر مانند محله هرندی از هر ۱۸ کودک موفق به جذب یک کودک برای تحصیل می‌شویم؛ گفت: باید برای جذب کودکان کار به تحصیل اقدامات متفاوتی در پیش گرفت. مدارس جابزی (مدارس سیار) یک راه حل برای کاهش میزان بازماندگی از تحصیل است. در حالی که طرح‌های جمع آوری کودکان کار بارها به شکل غیرانسانی رخ داده است؛ ما با مدارس سیار کودکان کار را سوار می‌کنیم تا علاوه بر مهارت خواندن و نوشتن، مهارت‌های اجتماعی نیز به آنان بیاموزیم.

فاطمه قاسم زاده روان شناس کودک و مشاور شبکه یاری کودک در خصوص نقش سمن‌ها در کاهش اثرات بازماندگی از تحصیل به نقش سمن‌ها در کاهش مشکلات پساکرونایی مدارس تاکید کرد و گفت: باید با تلاش سازمان‌های دولتی آزمون سطح در درون مدارس صورت گیرد.

وی با تاکید بر این مطلب که کرونا متأسفانه در رشد کودکان بازمانده از تحصیل اثرگذار بوده است؛ گفت: باید روش‌هایی اعمال کنیم که هماهنگی نهادها با یکدیگر بیشتر شود تا آموزش‌ها با کیفیت بیشتری به کودکان بازمانده ارائه شود.

کمبود مدارس نباید دغدغه وزارت آموزش و پرورش باشد

حسین شریفی رئیس هیئت عامل مرکز تحقیقات قوانین و مقررات ایران در این نشست در خصوص پدیده بازماندگی از تحصیل با بیان اینکه بازماندگی از تحصیل معضلی ملی و فرابخشی است؛ گفت: کمبود مدارس و در پی آن بازماندگی از تحصیل در سراسر دنیا یک دغدغه حکومتی است و فرمانداران و شهرداری‌ها به حل آن می‌پردازند. در کشور ما نیز این مشکل باید توسط حاکمیت برطرف گردد و وزارت آموزش و پرورش باید تنها دغدغه تحصیل و تعلیم و تربیت دانش آموزان را داشته باشد.

علی زرافشان معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست با بیان این مطلب که پوشش تحصیلی ملاک مهمی در نظام آموزش و پرورش کشور است گفت: با تعقیب شاخص‌ها امروزه به جای مراجعه کودک به مدارس، نظام آموزشی باید به سمت کودک برای تحصیل برود.

آمار دقیقی از تعداد بازماندگان از تحصیل نداریم

معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: برای حل معضل بازماندگی از تحصیل دیگر نمی‌توان به توصیه‌های عمومی اکتفا کرد بلکه باید با اقدامات ضروری نرخ بازماندگان از تحصیل را کاهش دهیم.

زرافشان با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد بازماندگان از تحصیل نداریم خاطرنشان کرد: هنوز وزارت آموزش و پرورش تعریف دقیقی از بازمانده از تحصیل ندارد. از روی شاخص یونسکو می‌توان ناخالصی و فقدان دقت در میزان بازماندگان را مشخص کرد. این پیشنهاد را به شورای عالی آموزش و پرورش دادیم که با فرمولی مشابه فرمول شاخص یونسکو، عدد بازماندگان از تحصیل مشخص شود.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی از شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد خبر داد.

مسعود فیروزی در جلسه کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابانی مشهد اظهار کرد: اگر کودکان در این مرحله مورد غفلت قرار گیرند، آسیب‌های بعدی علاوه بر کودک خانواده وی را نیز درگیر می‌کند و این موضوع مشکلات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: با مدیریت صحیح طرح ساماندهی کودکان می‌توان از آسیب‌های بعدی جلوگیری کرد؛ آسیب‌هایی که اگر رخ دهد، با هزینه‌های بسیار بیشتر قابل پیشگیری نخواهد بود.

فیروزی از شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان در مشهد خبر داد و گفت: خوشبختانه با همکاری موثر دستگاه قضایی و دستگاه‌های همکار در این زمینه وظایف‌ به خوبی پیش رفت و فرایند ساماندهی به شکل خوبی انجام شد.

وی با بیان اینکه بر اساس آمارها و غربالگری موجود آمار کودکان غیرایرانی همچنان سه برابر کودکان ایرانی است، گفت: بر اساس مصوبات جلسه گذشته مکاتباتی با بیمه سلامت، اداره اتباع، سازمان فنی و حرفه‌ای، شهرداری، آموزش و پرورش و کمیته امداد امام خمینی(ره) داشتیم که در این مکاتبه وظایف و مصوبات را به آنان ابلاغ کردیم که خوشبختانه اغلب این موارد به نتیجه رسید.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: امیدواریم شهرداری مشهد مانند سایر دستگاه‌های همکار به تعهداتی که در کمیته مصوب شده، عمل کند و مشکل فضای فیزیکی نگهداری کودکان و همچنین تعهدات مالی که برای بازسازی فضای بازی کودکان و محوطه‌سازی مرکز کودکان صدف داشته، پرداخت شود.

مدیر کل بهزیستی با بیان اینکه نمایندگان سازمان بازرسی در دستگاه‌های عضو کمیته مستقر شده‌اند و عملکرد دستگاه‌ها را بررسی می‌کنند، گفت: خوشبختانه وضعیت خراسان رضوی در این زمینه از شرایط خوبی برخوردار است و پیشنهادات سازمان بازرسی برای بهتر شدن اجرای طرح در دستور کار کمیته قرار گرفته است.

متاسفانه تعهد شهرداری در مورد مرکز صدف هنوز محقق نشده است

همچنین مهدی نخعی، مدیر بهزیستی شهرستان مشهد نیز گفت: کار ساماندهی و بازتوانی کودکان کار و سایر آسیب‌های اجتماعی یک موضوع تخصصی است که نیروهای بهزیستی برای آن آموزش دیده و تخصص لازم را دارند و سایر نهادها بهتر است اقدامات و برنامه‌های خود در این زمینه را با بهزیستی هماهنگ کنند تا نتایج بهتری بگیریم.

وی گفت: متاسفانه تعهد شهرداری در مورد مرکز صدف محقق نشده و امیدواریم در روزهای آینده با رفع سوءتفاهمات موجود این امر محقق شود و بتوانیم فضای مورد نیاز را آماده‌سازی کنیم.

همه سازمان‌ها اقدامات‌شان در زمینه کودکان کار را با بهزیستی هماهنگ کنند

نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان مشهد هم در این جلسه اظهار کرد: اقدامات غیرمرتبط و غیرهماهنگ با کمیته در مسیر ساماندهی خلل ایجاد می‌کند. حتی ما به عنوان مقام قضایی از مسیری که سازمان‌محور عملیات مشخص می‌کند، خارج نمی‌شویم.

وی با تأکید بر اینکه هر دستگاه و نهادی که در آیین‌نامه دیده شده، باید در مسیر و جایگاه خودش فعالیت داشته باشد، افزود: فقط در این صورت است که هماهنگی و حرکت همسو می‌تواند اهداف این طرح را محقق سازد.

رئیس دادسرای صغار، محجورین و آسیب‌دیدگان اجتماعی مشهد بیان کرد: ما به عنوان مقام قضایی آمادگی داریم دستگاه‌هایی که همکاری موثر و وظیفه‌مند با سازمان بهزیستی در اجرای طرح را به خوبی انجام داده‌اند را اعلام کنیم و سازمان‌هایی که ترک فعل داشته‌اند را نیز به سمت اعلام جرم و برخورد کیفری ببریم.

معاون دادستان مشهد ادامه داد: از دستگاه‌های همکار در این طرح می‌خواهم تمام فعالیت‌ها و اقدامات خود را با بهزیستی به عنوان محور طرح هماهنگ کنند.

عابدین‌زاده گفت: اگر تبلیغاتی برای لباس، اسباب‌بازی و سایر موارد مورد نیاز کودکان کار در بیلبوردهای تبلیغاتی شهرداری اعلام می‌شود یا با مشارکت مردم جمع‌آوری می‌شود، باید با اطلاع بهزیستی باشد زیرا باید مشخص باشد لوازم و موارد جمع‌آوری شده در کجا و به چه کودکانی داده می‌شود و مصارف آن کاملا مشخص باشد.

معاون دادستان مشهد ضمن تاکید بر همکاری بیشتر دستگاه‌های همکاری طرح ساماندهی گفت: خوشبختانه کار ساماندهی به خوبی پیش می‌رود و نتایج خیلی خوبی از بازتوانی کودکان کار و خانواده‌های‌شان گرفته شده است.

عابدین‌زاده گفت: ون‌هایی که برای جمع‌آوری کودکان اختصاص یافته، باید ظاهرش شبیه به مکان دوستدار کودک باشد. ظاهر و امکانات داخل این خودروها با وضعیت کودکان و نیازهای آنان مطابقت داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در امور اجتماعی باید با طمانینه و صبوری کار را پیش ببریم، گفت: از همه دستگاه‌ها می‌خواهیم به وظایف‌ خود به درستی عمل کنند که دادستانی مجبور به اقدام قضایی نشود.

رئیس دادسرای صغار، مهجورین و آسیب‌دیدگان اجتماعی مشهد با بیان اینکه گزارش خلاف واقع به دستگاه قضایی واجد عنوان مجرمانه است، گفت: از دستگاه‌ها و نمایندگان می‌خواهیم گزارش‌ها و اقدامات خود را به صورت دقیق و واقعی به دادستانی ارائه کنند که نیازمند اقدام قضایی نباشیم.

۱۵۰ کودک کار دارای پرونده بیمه سلامت فعال هستند

در ادامه این جلسه نماینده بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: بر اساس لیستی که از بهزیستی دریافت کرده‌ایم، ۱۵۹ کودک به ما معرفی شده‌اند که ۱۵۰ نفر از آن‌ها در حال حاضر دارای بیمه فعال هستند و ۹ نفر باقیمانده نیز با همکاری بهزیستی در روزهای آینده مشکلات‌شان حل خواهد شد.

نماینده کمیته امداد خراسان رضوی نیز گفت: خدمات حمایتی از کودک و خانواده‌ مطابق مصوبات کمیته ساماندهی انجام خواهد شد.

نماینده هلال احمر نیز گفت: ما اقدامات و برنامه‌های حمایتی در مناطق حاشیه‌ای شهر داشته‌ایم که تلاش می‌کنیم این اقدامات را با مصوبات کمیته ساماندهی هماهنگ کنیم و به جامعه هدفی که در کمیته تعیین می‌شود، اختصاص دهیم.

تذکر به سازمان‌های تامین اجتماعی و ورزش و جوانان

در این جلسه همچنین مقرر شد به ۲ دستگاه تأمین اجتماعی و ورزش و جوانان که در جلسه حضور نداشتند، تذکر داده و گزارش آن توسط بهزیستی به دادستان ارائه شود.

همچنین مسئول امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی از خریداری ۲ دستگاه اسکن عنبیه و نصب آن در مرکز غربالگری کودکان کار و مرکز نگهداری کودکان صدف خبر داد و گفت: با نصب این دستگاه‌ها و اسکن عنبیه کودکان ورودی شناسایی موارد تکراری امکان‌پذیر شده و امکان علت‌یابی و جلوگیری از برگشت دوباره و چندباره کودکان مهیا می‌شود.

همه کودکان کار معرفی شده، در مدارس ثبت نام شدند

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی همچنین نماینده آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در جلسه برای ثبت‌ نام و ادامه تحصیل کودکان معرفی شده از بهزیستی اعلام آمادگی کرد و گفت: هر تعداد کودک که به ما معرفی شود ثبت‌ نام می‌کنیم و علاوه بر این کمک‌های تحصیلی، کتاب و لوازم تحریر در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

در پایان این نشست ۲ طرحی که از سوی شهرداری با عنوان خانواده‌یار و از سوی آموزش و پرورش استان با عنوان توانمندسازی مادران و خانواده کودکان کار ارائه شده بود، از سوی معاون دادستان به بهزیستی ارائه و مقرر شد این ۲ طرح پس از کارشناسی در بهزیستی، اگر در راستای طرح ساماندهی کودکان کار طبق آیین‌نامه‌های موجود بود، در دستور کار اجرایی قرار گیرد.

انتهای پیام

گزارش نقض کمیته کودک و نوجوان در بهمن 1400

گزارش نقض کمیته کودک و نوجوان در بهمن 1400

 

تنظیم نمودار و گزارش : آذرارحمی , حمیدرضائی آذریانی

دی بهمن موضوع ردیف
13 14 اخبار عمومی: حمایت از کودکان و سقط جنین و فروش نوزادان و آسیب‌های اجتماعی و کودکان فقر 1
3 3 کودکان کار 2
0 2 بازداشت کودکان و نوجوانان 3
5 10 آموزش و پرورش 4
0 1 اعدام کودکان 5
1 0 اعتیاد کودکان 6
2 1 کودک‌آزاری 7
4 2 کودک‌همسری 8
0 14 خشونت علیه کودکان و نوجوانان 9
6 3 خودکشی کودکان و نوجوانان 10
0 14 بیماری‌های کودکان و نوجوانان 11
1 3 کودکان و نوجوانان بی‌هویت 12

این گزارشات آماری از میان بیش از 85 خبر که در طول ماه بهمن  ۱۴۰۰ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند ایسنا؛ مشرق نیوز؛ رکنا؛ رادیو زمانه؛ هرانا؛ ایرنا؛ ایلنا؛ رادیو صدای آمریکا؛ رادیو بی‌بی‌سی؛ ایران؛ قطره؛ رادیو فردا؛ سازمان حقوق بشر ایران؛ باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری مهر؛ خبرگزاری خراسان؛ روزنامه قانون؛ تسنیم؛ کمپین فعالان بلوچ جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است.

همکارانی که خبرهای نقض حقوق کودک و نوجوان را در بهمن ماه ۱۴۰۰ ارسال کردند عبارتند از خانم‌ها: لیدا اشجعی اسالمی، آذر ارحمی، معصومه بهمنی‌راد، زهره حق باعلی،ندا فروغی، شهناز کریم زاده ،پریا ترابی ، مهناز ترابی ، مینا اقابیگی آقایان: حمید رضایی آذریانی، ابوذر خادمی، حسین مرادی‌زاده، محمدحسن حسن‌زاده مهرآبادی، آرش احمدی، مهدی افشارزاده،  

 

 

 

گزارش نقض کمیته کودک ونوجوان در بهمن 1400

 

آسیب هاب اجتماعی

 

رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی سقز: سه کودک سقزی بر اثر گاز گرفتگی جان باختند

 

رئیس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی سقز از فوت سه کودک یک خانواده در محله حاجی آباد این شهر به علت گازگرفتگی خبر داد.  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سیروان فتاحی اظهار کرد پیش از ظهر امروز مردم از طریق سامانه از اورژانس درخواست کمک کردند، بلافاصله سه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی سقز با اشاره به اینکه والدین این خانواده سالم و دچار گازگرفتگی نشده اند، گفت: در این حادثه متأسفانه دو دختر ۱۰ و ۱۴ ساله و یک پسر ۱۶ ساله فوت شدند که گویا یکی از این افراد فامیل این خانواده بوده است.(2بهمن/مهر)

 

در ساوه اتفاق افتاد ؛ کودک ۲ ساله در استخر جان باخت

 

سرپرست مرکز فوریت‌های پزشکی و اورژانس ساوه از فوت یک کودک دو ساله بر اثر غرق شدگی در استخر خبر داد. بهرام صیدی در ساوه اظهار کرد: امروز دوم بهمن ماه ۱۴۰۰ در ساعت ۱۵:۰۶ یک مورد غرق شدگی کودک ۲ ساله در یکی از باغ های اطراف شهرک علوی به واحد ارتباطات و هدایت عملیات اورژانس شهرستان ساوه گزارش شد.وی افزود: بلافاصله تیم عملیاتی اورژانس شهری یک ساوه به محل حادثه اعزام و به محض رسیدن بر بالین غریق و بررسی کودک و به علت فقدان علائم حیاتی فورا احیای قلبی-ریوی شروع شده و ضمن انجام اقدامات درمانی شامل مدیریت راه هوایی، ماساژ قلبی، اکسیژن‌ و دارو درمانی کودک به بیمارستان شهید مدرس ساوه منتقل شد.سرپرست مرکز فوریت های پزشکی و اورژانس ساوه خاطر نشان کرد: در بیمارستان نیز عملیات احیاء توسط کادر درمان اورژانس بیمارستان ادامه پیدا کرد ولی متأسفانه علی‌رغم تلاش کادر اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی این کودک فوت شد(3بهمن/تهران نیوز)

 

توضیحات بهزیستی درخصوص «خوراندن آرامبخش» به کودکان سالم در مراکز نگهداری

 

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان این سازمان با بیان اینکه هرگونه تجویز دارو بدون مجوز روانپزشک در مراکز نگهداری از کودکان «ممنوع» است، از شهروندان خواست در صورت مشاهده چنین گزارشاتی که منجر به کودک‌آزاری کودکان تحت سرپرستی می‌شود، با شماره‌گیری (۱۴۸۲) موضوع را به بهزیستی اطلاع دهند تا در این راستا سازمان برخورد لازم را با مرکز مربوطه انجام دهد سعید بابایی  در این‌باره می‌گوید: هرگونه تجویز دارو چه در شیرخوارگاه، چه در خانه‌های نوباوگان (مرکز نگهداری کودکان ۴-۶ سال)، چه در خانه‌های کودکان ویژه ۷- ۱۲ سال و چه در خانه‌های نوجوانان (۱۳-۱۸ سال)، با مجوز روانپزشک صورت می‌گیرد. در شیرخوارگاه‌ها نیز پزشک مستقر است و علاوه بر چکاپ پزشک، تجویز داروهای روانی با مجوز روانپزشک صورت می‌گیرد. وی همچنین از شهروندان خواست تا در صورتی که گزارشاتی از این موارد و مواردی مشابه که منجر به آزار رساندن به کودکان تحت سرپرستی می‌شود، اطلاع دارند، جهت بررسی از طریق شماره سامانه‌دیده‌بان (۱۴۸۲) و یا صدای فرزندان (۰۲۱-۶۶۷۲۷۲۶۳) به سازمان بهزیستی اطلاع دهند که در این راستا سازمان در صورت صحت، برخورد لازم را انجام خواهد داد بابایی خطاب به مردم این را هم گفت که بر اساس قانون حمایت از اطفال مصوب سال ۱۳۹۹ اگر کسی از موضوعات مرتبط با کودک آزاری یا مشابه آن با خبر باشد و مشخص شود به مراجع قانونی اطلاع رسانی نکرده است، بر اساس موازین قانونی مرتکب تخلف شده و برخورد قانونی با وی صورت خواهد پذیرفت مدیرکل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص تعداد کودکان فاقد سرپرست موثر در مراکز نگهداری سازمان بهزیستی به ارائه آمار پرداخت و افزود: به طور کلی در حوزه شبه خانواده، حدود ۱۰ هزار کودک و نوجوان فاقد سرپرست موثر (کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست) در ۳۳ شیرخوارگاه و حدود ۶۵۰ مرکز شبه خانواده (خانه‌ها) نگهداری می‌شوند(ایسنا/22بهمن)

 

تصادف ۲ خودرو در جاده سرچم اردبیل با یک فوتی و ۴ مصدوم

 

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی اورژانس استان اردبیل گفت: تصادف امروز جاده سرچم اردبیل، یک فوتی و ۴ مصدوم برجای گذاشت مجیدمحمد غریبانی  در اردبیل اظهار کرد: عصر امروز تصادف ۲ خودرو سمند با تندر پارس در تونل جاده سرچم اردبیل اتفاق افتاد که متاسفانه در این حادثه، دختر نوجوان ۱۴ ساله جان خود را از دست داده است وی افزود: این حادثه ۴ مصدوم نیز داشت و مصدومین توسط اورژانس اردبیل به بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل منتقل شدند و وضعیت عمومی مصدومین تحت کنترل است.رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی اورژانس استان اردبیل گفت: از عموم هم استانی‌های گرامی تقاضامندیم در هنگام رانندگی با رعایت نکات ایمنی از بروز حوادث تلخ و جبران ناپذیر پیشگیری کنند(ایسنا/20بهمن)

 

دختر نوجوان زرین دشتی در گوراب غرق شد

 

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی زرین دشت گفت: دختر ۱۳ ساله زرین دشتی در یک گوراب در روستای دروا از توابع بخش مرکزی زرین دشت غرق شد – عمار خادمی گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های اورژانس ۱۱۵ مبنی بر غرق شدن دختر نوجوان ۱۳ ساله‌ای در یک گوراب در روستای دروا از توابع بخش مرکزی زرین دشت بلافاصله مامورین اورژانس به محل اعزام شدنداو گفت: در این حادثه دختر ۱۳ ساله‌ای که به همراه مادر و دیگر بستگان خود به قصد تفریح به پایین دست این گوراب رفته بودند به دلیل لیز خوردن به درون گوراب غرق شدرئیس اورژانس زرین دشت گفت: این حادثه حوالی ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز رخ داد و مردم محلی جسد این دختر نوجوان را پس از ۴۰ دقیقه پیدا کردند و به عوامل امدادی تحویل دادند خادمی گفت: تلاش‌های پرسنل اورژانس برای احیا نتیجه نداد و جسد متوفی را برای اقدامات قانونی به پزشکی قانونی منتقل شد(16بهمن/خبرنگاران جوان )

 

پسر 11 ساله تفرشی 2 دختر جوان و رئیس شورای اسلامی را به کشتن داد

 

بر اثر برخورد شدید دو خودرو سواری در محور دستجرد ،تفرش ۳ نفر کشته و ۴ نفر دیگر مصدوم شدنددر اثر تصادف شدید دو دستگاه پرشیا و سمند در محور قدیم ساوه – تفرش هر ۳ سرنشین خودرو پرشیا که اهل روستای کهک شهرستان تفرش بودند ، جان باختند به گزارش رکنا، گفته می شود، رئیس شورای اسلامی روستای کهک و ۲ دختر جوان او در این تصادف مرگبار جان خود را از دست داده اندرئیس پلیس راه استان، علت این حادثه را تجاوز به چپ راننده خودروی سمند دانسته است شاهدان عینی می گویند ،راننده خودروی سمند، پسر بچه ای ۱۱ ساله بوده است.در این حادثه تاسف‌بار سیدمحمد میرهادی رئیس شورای اسلامی روستای کهک و ۲ فرزند او، جان خود را از دست دادند و پدر و مادر وی نیز به شدت مجروح و به مراکز درمانی اعزام شدند در پی این حادثه، نماینده ولی فقیه در استان، فقدان شهروندان تفرشی این تصادف خونین را به خانواده‌های آنها و مردم انقلابی و فهیم روستای کهک و شهرستان تفرش تسلیت گفته و برای مصدومان این حادثه آرزوی بهبودی و شفای عاجل مسئلت کرده است یاد آور می شود، آذر ماه امسال نیز متاسفانه ۵ نفر از اعضای یک خانواده تفرشی در همین محور خطر آفرین جان خود را از دست دادند گفته میشود راننده ۱۱ ساله، فرزند یکی از روحانیون تفرش است(رکنا/15بهمن)

 

زنده زنده سوختن دختر بچه مازنی در بابل

 

آتش‌سوزی یک چادر در ساختمان نیمه کاره در آمل جان دختر بچه یک ساله را گرفت روابط عمومی اورژانس بابل اعلام کرد: طی گزارشی به مرکز دیسپچ سازمان اورژانس بابل مبنی بر آتش سوزی در ساختمان درحال ساخت در امیرکلا روبروی شهرک فاطری گزارش شد به گزارش رکنا، پس از دریافت این گزارش بلافاصله مرکز دیسپچ اورژانس بابل تکنسین‌های پایگاه امیرکلارا به محل حادثه اعزام کردتکنسین‌های اورژانس در کمترین زمان ممکن در محل حادثه حاضر شدنددر این حادثه نگهبان ساختمان که به همراه خانواده اش در داخل چادر ساختمان در حال ساخت بودند به علت سهل انگاری دختر بچه یک ساله و پسر بچه ۸ساله را در خانه تنها می‌گذارند و به داخل شهر مراجع می‌کنند که بخاری برقی باعث آتش سوزی چادر می‌شوددراین آتش سوزی این دختر بچه به علت سوختگی و شدت جراحات فاقد علائم حیاتی بودهمچنین پسر بچه ۸ساله به علت سوختگی از ناحیه پیشانی و صورت توسط تکنسین‌های اورژانس پس از اقدامات درمانی مصدومان حادثه را به بیمارستان شهید بهشتی منتقل کردند(22بهمن/رکنا)

 

مرگ هولناک دختر 6 ساله در آتش‌سوزی چادر کشاورزان

 

مسئول اورژانس ۱۱۵ شهرستان دیر از کشته و مصدوم شدن مادر و کودک در حادثه آتش سوزی چادر کشاورزان در بخش بردخون حسین ناظمیان‌پور گفت: با اعلام به مرکز پیام فوریت‌های پزشکی شهرستان دیر مبنی بر آتش سوزی در چادر یکی از کشاورزان در روستای شهنیا بلافاصله دو دستگاه آمبولانس از پایگاه اورژانس ۱۱۵ بردخون و دیر به محل حادثه اعزام شد مسئول اورژانس ۱۱۵ شهرستان دیر افزود: پس از انتقال مصدوم به مرکز خدمات جامع سلامت و ارائه خدمات اولیه درمانی، مصدوم به همراه پزشک این مرکز به بیمارستان زینبیه خورموج انتقال داده شد ناظمیان‌پور گفت: روشن بودن اجاق گاز برای گرم نگه داشتن چادر احتمالاً باعث آتش گرفتن چادر و در نتیجه سوختگی مادر و کودک شده است(حادثه 24/15بهمن)

 

در پی آتش‌سوزی چادر کارگران؛ مرگ و مصدومیت ۲ تن از جمله یک کودک خردسال در شهرستان دیر

 

در پی آتش‌سوزی چادر یک خانواده کارگر فصلی «گوجه چین» در شهرستان دیر واقع در استان بوشهر، یک کودک خردسال جان خود را از دست داد و مادر او نیز دچار سوختگی شدید شد  آتش‌سوزی در چادر کارگران فصلی در شهرستان دیر مرگ و مصدومیت ۲ تن از جمله یک کودک خردسال را در پی داشت بر اساس این گزارش، به دنبال آتش سوزی در چادر یک خانواده کارگر فصلی گوجه چین در روستای شهنیا شهرستان دیر واقع در استان بوشهر، یک دختر خردسال حدودا ۶ ساله به علت شدت سوختگی در دم جان باخت و مادر او نیز با سوختگی ۸۰ درصد به مرکز خدمات جامع سلامت بردخون و سپس بیمارستان زینبیه خورموج منتقل شد حسین ناظمیان‌پور مسئول اورژانس ۱۱۵ شهرستان دیر در خصوص این حادثه گفت: روشن بودن اجاق گاز برای گرم نگه داشتن چادر باعث آتش گرفتن آن و در نتیجه سوختگی مادر و کودک این خانواده کارگر گوجه چین شده است لازم به ذکر است، برداشت گوجه فرنگی خارج فصل در شهرستان دیر در زمستان انجام می‌شود، به همین دلیل کارگران فصلی به همراه خانواده از استانها و شهرستان‌های مختلف برای کار گوچه چینی به این مناطق می‌آیند و در چادر اقامت می‌کنند که با توجه به سر بودن هوا برای پختن غذا و گرم کردن چادر از سیلندر و اجاق گاز استفاده می‌کنند(هرانا/12بهمن)

 

برق گرفتگی نوزاد ۱۰ ماهه با جویدن سیم شارژر

 

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور از برق گرفتگی شیرخوار ۱۰ ماهه با جویدن سیم شارژر در این شهرستان  از مشهد، مصطفی افشار نیک گفت: کارشناسان اورژانس نیشابور شیرخوار ۱۰ماهه را که دچار برق گرفتی شده بود، نجات دادند. این حادثه بر اثر برق گرفتگی دختر ۱۰ ماهه بر اثر جویدن سیم شارژر رخ داد که بلافاصله نیرو‌های اورژانس با آمبولانس پایگاه شهر عشق آباد به محل اعزام شد وی گفت: کارشناسان اورژانس ۱۱۵ با انجام شوک قلبی و تزریق دارو، احیای قلبی ریوی پیشرفته را روی نوزاد دختر ده ماهه انجام دادند که خوشبختانه بعد از چند دقیقه کودک دوباره به زندگی باز گشت افشار نیک گفت: نوزاد حادثه دیده پس از احیا سریعا با آمبولانس تحت مراقبت به مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم منتقل شد و هم اکنون با هوشیاری کامل در بخش اطفال بیمارستان بستری است(ایلنا/14بهمن)

 

بازی کودکانه با اسلحه/ خواهر 14 ساله جان باخت

 

کرمانشاه معاون فرهنگی اجتماعی پلیس کرمانشاه گفت: بازی کودک شش ساله در یکی از روستاهای کنگاور با اسلحه شکاری مجوزدار پدر، باعث شلیک به سمت خواهر 14 ساله و در نهایت مرگ وی شد سرهنگ “محمدرضا یاری” اظهار داشت: پس از اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی تیراندازی منجر به جرح در روستای محمدآباد کنگاور که دختر 14 ساله ای مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شده است، ماموران پاسگاه کرماجان به این مرکز درمانی مراجعه کردندوی ادامه داد: پس از حضور ماموران در بیمارستان و انجام تحقیقات لازم مشخص شد پسر شش ساله ای که همراه خواهر 14 ساله اش تنها در منزل حضور داشته اند به اسلحه شکاری پدرش دسترسی پیدا کرده و حین بازی کردن با آن باعث شلیک گلوله ساچمه ای می شود یاری تصریح کرد: بر اثر شلیک صورت گرفته، دختر 14 ساله خانواده از ناحیه قفسه سینه مورد اصابت قرار گرفته و پس از انتقال به بیمارستان علی رغم تلاش های صورت گرفته جان خود را از دست می دهد(ایسنا/16بهمن)

 

بازی کودکانه با اسلحه/ خواهر 14 ساله جان باخت

 

کرمانشاه معاون فرهنگی اجتماعی پلیس کرمانشاه گفت: بازی کودک شش ساله در یکی از روستاهای کنگاور با اسلحه شکاری مجوزدار پدر، باعث شلیک به سمت خواهر 14 ساله و در نهایت مرگ وی شد.سرهنگ “محمدرضا یاری” اظهار داشت: پس از اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی تیراندازی منجر به جرح در روستای محمدآباد کنگاور که دختر 14 ساله ای مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شده است، ماموران پاسگاه کرماجان به این مرکز درمانی مراجعه کردند وی ادامه داد: پس از حضور ماموران در بیمارستان و انجام تحقیقات لازم مشخص شد پسر شش ساله ای که همراه خواهر 14 ساله اش تنها در منزل حضور داشته اند به اسلحه شکاری پدرش دسترسی پیدا کرده و حین بازی کردن با آن باعث شلیک گلوله ساچمه ای می شودیاری تصریح کرد: بر اثر شلیک صورت گرفته، دختر 14 ساله خانواده از ناحیه قفسه سینه مورد اصابت قرار گرفته و پس از انتقال به بیمارستان علی رغم تلاش های صورت گرفته جان خود را از دست می دهدمعاون فرهنگی اجتماعی فرماندهی انتظامی استان با ابراز تاسف از این واقعه، گفت: متاسفانه برخی خانواده ها در این خصوص احتیاط لازم را به خرج نداده و چنین وسیله های خطرآفرینی را در دسترس کودکان قرار می دهند که نتیجه آن مرگ مظلومانه عضوی از آن خانواده می شود وی یادآور شد: در بسیاری مواقع یک بی احتیاطی در نگهداری سلاح و سهل انگاری باعث وقوع حوادث تلخ و جبران ناپذیری شده و خانواده ای را برای همیشه داغدار می کند، بنابراین انتظار می رود خانواده های روستایی و عشایر که مجوز استفاده از سلاح را دارند حتما نهایت دقت را در نگهداری اسلحه داشته باشند و حتی برای لحظه ای فرزندان کودک و نوجوان خود را با آن تنها نگذارند(ایسنا/14بهمن)

 

با تلاش تیم توانای خواهران هلال احمر کرمان انجام شد؛ امدادرسانی به 8 حادثه دیده در واژگونی خودروی ساینا/ یک کودک جان باخت

 

کرمان رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کرمان از امدادرسانی تیم توانای خواهران این جمعیت به 8 حادثه دیده واژگونی سواری ساینا در محور کرمان _شهداد خبر داد.به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان کرمان؛ هادی سلطانی گفت: در پی واژگونی خودروی سواری ساینا در محور کرمان – شهداد، هشت سرنشین این خودرو دچار حادثه شدند.وی افزود: اعضای تیم توانای خواهران این جمعیت در بازگشت از دوره توان افزایی از کویر شهداد، در دقایق اولیه این حادثه در کنار آسیب دیدگان حضور یافتندوی با اشاره به اینکه این عملیات قریب به 4 ساعت به طول انجامید، خاطرنشان کرد: تیم توانای خواهران جمعیت هلال احمر شهرستان کرمان در این عملیات، اقداماتی از قبیل احیای قلبی – ریوی، رهاسازی و درمان سرپایی برای مصدومین انجام دادند لازم به ذکر است در این حادثه یک کودک 4 ساله علیرغم تلاش امدادگران در احیای قلبی ریوی جان خود را از دست داد(ایسنا/12بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با موا د اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و باب ریه دنیا آمده‌اند

ماده۲: عدم تبعیض

ماده۵: شکنجه ممنوع

ماده۶: ارزش انسانی در همه جا

ماده۱۲: عدم دخالت در احوالات شخصی

ماده۱۹: حق آزادی بیان

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

آموزش وپرورش

 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور: پرونده مدارس تخریبی تا چهار سال آینده بسته می شود

 

بندرعباس – رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: پرونده مدارس تخریبی با مشارکت خیرین تا چهار سال آینده بسته می شود  مهراله رخشانی مهر صبح شنبه در بازدید از مدارس شهرستانهای رودان و میناب داشت، اظهار کرد: حدود ۱۹ و نیم درصد فضاهای آموزشی کشور نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی هستند وی با بیان اینکه اتفاقات خوبی در چند سال اخیر صورت گرفته است، افزود: ۷۰ درصد مدارس هرمزگان که نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی است، با جایگزینی فضاهای جدید مساله اش حل شده است رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین ابراز داشت: ۲۶۶ مدرسه هم که در هرمزگان پیش بینی شده نیازمند بازسازی می‌باشند پرونده اش با مشارکت قابل توجه خیران طی دوره چهارساله بسته می‌شود رخشانی مهر با تاکید بر اینکه دولت هم سعی کرده است طی ۴ سال اخیر سهم خود را در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیری تأمین کند، خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌کنیم مهرماه سال آینده با توجه به میزان اعتبار ابلاغی که به استان در سال ۱۴۰۰ از منابع مختلف از جمله پیوست یک قانون بودجه ۱۴۰۰ و همچنین از محل اعتبارات محرومیت زدایی انجام شده، مهر خوبی در حوزه فضاهای آموزشی استان خواهیم داشت(2بهمن /مهر)

 

زلزله امروز برخی از مدارس آذربایجان‌شرقی را تعطیل کرد

 

آذربایجان شرقی به دنبال زلزله امروز تبریز، اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی با صدور اطلاعیه‌ای، جزئیات تعطیلی مدارس برخی از نقاط استان را امروز، یکشنبه، سوم بهمن ماه اعلام کرد بر اساس این اطلاعیه، به دنبال زمین لرزه صبح امروز تبریز بنابه تصمیم کارگروه اضطرار اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، مدارس نواحی پنجگانه کلانشهر تبریز امروز، یکشنبه، سوم بهمن ماه در شیفت بعد از ظهر تعطیل است همچنین مدارس شهرستان اسکو و شهر جدید سهند نیز به دنبال این وقوع این زلزله امروز یکشنبه، سوم بهمن ماه در شیفت بعد از ظهر تعطیل است لازم به ذکر است؛ چنانچه اولیاء بخواهند دانش آموزان حاضر در کلاس های شیفت صبح را به منازل انتقال دهند با هماهنگی مدیران مدارس بلامانع است(ایسنا/11بهمن)

 

با حمایت شهرداری، ۳۵ کودک بازمانده از تحصیل در مقطع سنی ۱۰ تا ۱۳ سال در حال آموزش هستند کودکان کار منطقه ۹ باسواد می‌شوند

 

مهمترین نیاز کودکان کار بعد از تامین معیشت، آموزش و تحصیل است که طبق آمار بیش از ۷۰ درصد از این کودکان در شهر تهران، بازمانده از تحصیل شناسایی شده اند. از این رو، شهرداری منطقه ۹ با فراهم آوردن امکان تحصیل کودکان کار، قصد دارد فرآیند حمایت های اجتماعی را تکمیل کندهمشهری محله _سحر جعفریان: مهمترین نیاز کودکان کار بعد از تامین معیشت، آموزش و تحصیل است که طبق آمار بیش از ۷۰ درصد از این کودکان در شهر تهران، بازمانده از تحصیل شناسایی شده اند. از این رو، شهرداری منطقه ۹ بر آن شده است تا با فراهم آوردن امکانات تحصیل کودکان کار، فرآیند حمایت های اجتماعی را تکمیل کندمعاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۹ ضمن اعلام این خبر می گوید: «در این طرح که از ابتدای دی ماه اجرا شده، ۳۵ کودک بازمانده از تحصیل در مقطع سنی ۱۰ تا ۱۳ سال در حال آموزش هستند. این کودکان به دلایلی از جمله نداشتن شناسنامه یا کارت شناسایی معتبر و فقر مادی، یا هرگز به مدرسه نرفته‌اند و یا پس از مدتی ترک تحصیل کرده اند(6بهمن/همشهری)

 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور: پرونده مدارس تخریبی تا چهار سال آینده بسته می شود

 

بندرعباس – رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: پرونده مدارس تخریبی با مشارکت خیرین تا چهار سال آینده بسته می شود  مهراله رخشانی مهر صبح شنبه در بازدید از مدارس شهرستانهای رودان و میناب داشت، اظهار کرد: حدود ۱۹ و نیم درصد فضاهای آموزشی کشور نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی هستند وی با بیان اینکه اتفاقات خوبی در چند سال اخیر صورت گرفته است، افزود: ۷۰ درصد مدارس هرمزگان که نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم سازی است، با جایگزینی فضاهای جدید مساله اش حل شده است رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین ابراز داشت: ۲۶۶ مدرسه هم که در هرمزگان پیش بینی شده نیازمند بازسازی می‌باشند پرونده اش با مشارکت قابل توجه خیران طی دوره چهارساله بسته می‌شود رخشانی مهر با تاکید بر اینکه دولت هم سعی کرده است طی ۴ سال اخیر سهم خود را در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیری تأمین کند، خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌کنیم مهرماه سال آینده با توجه به میزان اعتبار ابلاغی که به استان در سال ۱۴۰۰ از منابع مختلف از جمله پیوست یک قانون بودجه ۱۴۰۰ و همچنین از محل اعتبارات محرومیت زدایی انجام شده، مهر خوبی در حوزه فضاهای آموزشی استان خواهیم داشت(10بهمن/مهر)

 

مدیر آموزش و پرورش: ۴ مدرسه روستایی گنبد پس از گذشت یک دهه احداث برق ندارد

 

مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس گفت: چهار مدرسه در مناطق روستایی این شهرستان مرزی با گذشت حدود یک دهه از احداث آنها هنوز فاقد انشعاب برق هستند کمال الدین نظرنژاد روز شنبه در نشست خبری خیرین مدرسه ساز این شهرستان و در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مدرسه شادکام روستای “آبادان تپه” و مدرسه شهید چشمک سازمان “میر فخرایی” به سبب نیاز به نصب تیر برق باگذشت هشت سال از ساخت هنوز انشعاب برق ندارند آموزش و پرورش شهرستان ۳۷۵ هزار نفری گنبدکاووس افزون بر ۸۸ هزار دانش آموز از پیش دبستانی تا متوسطه دوره دوم دارد(11بهمن/ایرنا)

 

فقدان سرویس مدارس: دانش آموزان دختر بلوچ با تراکتور به مدرسه می روند

 

نبود امکانات آموزشی مناسب، کمبود نیروی انسانی و مسافت طولانی برای تحصیل از عوامل اصلی ترک تحصیل دانش آموزان بلوچ در استان بلوچستان و سیستان است به گزارش رصد بلوچستان به نقل از کمپین فعالین بلوچ، نبود سرویس مدارس در بخش #ایرندگان شهرستان #خاش باعث شده تا دانش آموزان با استفاده از تراکتور به مدرسه بروند فقدان سرویس مدارس، نبود فضای آموزشی مناسب و استاندارد و حتی نبود معلم در بسیاری از مناطق بلوچستان و سیستان از دلایل اصلی ترک تحصیل دانش آموزان در این استان است به گفته سرپرست اداره کل آموزش و پرورش بلوچستان و سیستان، مدارس این استان با کمبود ۱۲ هزار و ۴۲۳ معلم روبرو هستند مهرالله رخشانی رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفته که استان بلوچستان و سیستان با ۱۷۴ مدرسه خشتی و گِلی در بین استان های کشور دارای بیشترین مدارس خشتی و گِلی است گفتنی است مقامات جمهوری اسلامی هر ساله جشن خداحافظی مدارس خشتی و گِلی را در بلوچستان و سیستان برگزار می کنند اما این مدارس همچنان وجود دارند

 

کهگیلویه و بویراحمد‌‌؛ ترک تحصیل ۳۳۳ دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم در سال تحصیلی ۱۴۰۰

بنابر اعلام مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد‌‌، دستکم ۳۳۳ دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم در این استان در سال تحصیلی جدید به دلیل مشکلات متعدد از جمله فقر و نبود امکانات ترک تحصیل کرده اند به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، پدیده ترک تحصیل یکی از معضلات بزرگ آموزش و پرورش و جامعه بوده که همه ساله به میزان زیادی امکانات، منابع و استعدادهای بالقوه انسانی و اقتصادی را تلف کرده و تاثیرات غیرقابل جبرانی در ابعاد فردی و اجتماعی به جای می‌گذارد در استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در مناطق محروم این استان هرساله دانش‌آموزان زیادی به‌خاطر مشکلاتی از جمله نبود امکانات، فقر مالی، نبود سرانه آموزشی، اصرار والدین از ادامه تحصیل خودداری می‌کنند.بیشتر آنها کودکان یا نوجوانانی بوده که یا به ابزار هوشمند مثل موبایل و تبلت دسترسی نداشته یا در مناطقی زندگی می‌کردند که آنتن‌دهی اینترنت در آنجا وجود ندارد هادی زارع‌پور افزود: آمار کلی دانش‌آموزان استان در مقطع متوسطه دوم در سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ بیش از ۲۶ هزار نفر بوده و میانگین دانش آموزان ترک تحصیل استان تعداد ۹۶ نفر است که از این میزان ۵۵ درصد دختر و ۴۵ درصد پسر هستند.وی با اشاره به میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان استان در مقایسه با میانگین کشوری، تصریح کرد: آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان متوسطه اول ۳.۶۶ میانگین کشوری و متوسطه دوم ۱.۵۶ میانگین کشوری است زارع‌پور با اشاره به دلایل مهم ترک تحصیل دانش‌آموزان دوره متوسطه در سطح استان، عنوان کرد: باتوجه به اینکه بخشی از دانش‌آموزان در مناطق محروم و دورافتاده بخاطر نبود امکانات و عدم برخورداری از تجهیزات نوین آموزشی و سایر دلایل دیگر بطور کامل از آموزش بهره نمی‌برند می‌توان گفت که کرونا و شیوع آن موجب تأثیرات منفی در آموزش آنان شده است و البته علاوه بر بیماری کرونا عوامل دیگری از جمله عوامل اجتماعی، خانوادگی و فردی نیز در ترک تحصیل دانش آموزان تأثیر داشته است(هرانا/10بهمن)

 

تست پی سی آر ۲۹ دانش آموز همدانی مثبت شد/ فوت دختر کلاس اولی

 

همدان معاون سلامت و تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان از مثبت شدن تست پی سی آر ۲۹ دانش آموز و بستری شدن هفت دانش آموز بر اثر ابتلا به کرونا در استان خبر داد عبدالله جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: وضعیت دانش آموزانی که بستری هستند رو به بهبود بوده و در روزهای آینده مرخص خواهند شد وی با اشاره به یک مورد فوت دانش آموز دختر کلاس اولی از یکی از مدارس غیر دولتی در روزهای گذشته بر اثر ابتلا به کرونا نیز گفت: که این دانش آموز به صورت مجازی در حال تحصیل بوده و به مدرسه مراجعه نکرده بود وی افزود: مدرسه این دانش آموز به علت برودت هوا از ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه تعطیل بود که مستندات تعطیلی مدرسه موجود است، اما به گفته خانواده وی این دانش آموز به علت ایست قلبی جان خود را از دست می‌دهد و ابتلای وی به بیماری از مدرسه نبوده است جعفری خاطرنشان کرد: این دانش آموز دختر به مسابقات اسکیت که به آموزش و پرورش مربوط نبوده و تحت نظر هیات اسکیت بوده به مسابقات اعزام می‌شود و تا مورخ ۱۸ بهمن ماه هیچ نوع مراجعه حضوری به مدرسه نداشته و در نهایت ۱۸ بهمن ماه فوت می‌کند(ایسنا/ 13بهمن)

 

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی آموزش‌وپرورش لرستان خبر داد: اشتغال به تحصیل ۹ دانش‌آموز دختر بازمانده از تحصیل

 

لرستان رئیس اداره مشارکت‌های مردمی آموزش‌وپرورش لرستان از اشتغال به تحصیل ۹ نفر از دانش آموزان دختر بازمانده از تحصیل خبر دادعلی‌اشرف حیدری اظهار کرد: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش و در راستای توسعه عدالت آموزشی و مهیاکردن ادامه تحصیل دانش آموزان بازمانده از تحصیل، ۹ نفر از دختران منطقه عشایری توسط مدارس آموزش از راه دور و با کمک خیرین، ثبت‌نام و به تحصیل بازگردانده شدند وی تصریح کرد: این دختران هم‌اکنون در کلاس دهم انتخاب واحد کرده و مشغول به تحصیل هستند(ایسنا/12بهمن)

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان همدان: علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» در دست بررسی است

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» ایست قلبی عنوان شده است، گفت: این موضوع در دست بررسی است عبداله جعفری در در خصوص علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» در چند روز گذشته عنوان کرد: این دانش آموز در تاریخ ۱۱ بهمن ماه سال جاری مسابقات ورزشی ای که مرتبط با آموزش و پرورش نبوده، شرکت کرده است وی ادامه داد: مدرسه محل تحصیل این دانش آموز در تاریخ‌های ۱۳ بهمن ماه تا ۱۶ بهمن ماه نیز به صورت غیرحضوری فعالیت داشته و در تاریخ ۱۷ بهمن ماه نیز این دانش آموز در کلاس درس حضور نداشته و غیبت داشته 18بهمن درگذشته است(مهر /18بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با موا د اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده۲۶: حق تحصیل رایگان برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

خشونت علیه کودکان

 

واکنش پلیس به ماجرای قتل فجیع کودک ۸ ساله در زنجان

 

معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان زنجان اخبار منتشر شده مبنی بر تیراندازی پلیس و کشته شدن کودک هشت ساله در زنجان را تکذیب کرد  به نقل از فرماندهی انتظامی استان زنجان، سرهنگ حمیدرضا قدیمی گفت: خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تیراندازی پلیس و کشته شدن کودک هشت ساله دروغ و بی اساس است معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان زنجان با اعلام این خبر که در یک ماه گذشته هیچ‌گونه تیراندازی در سطح استان رخ نداده است، بیان داشت: از عموم هم استانی‌های عزیز خواهشمندیم به شایعات توجه نکنند و اخبار موثق را از خبرگزاری‌ها و رسانه‌های معتبر دنبال کنند گفتنی است طی روزهای اخیر اخباری در رسانه های معاند مبنی بر کشته شدن یک کودک هشت ساله در زنجان بر اثر تیراندازی پلیس منتشر شده بود که نیروی انتظامی استان زنجان این خبر را تکذیب کرد(3بهمن/فرتاک نیوز)

 

زنجان؛ کشته شدن یک کودک بر اثر تیراندازی ماموران نیروی انتظامی

 

در پی تیراندازی بی ضابطه ماموران نیروی انتظامی به یک خودرو در جاده زنجان – میانه، یک کودک ۷ ساله کشته شد  در پی تیراندازی بی ضابطه ماموران نیروی انتظامی به خودرو یک شهروند به نام “کمال پلنگی” در جاده زنجان – میانه، یک کودک ۷ ساله کشته شد در سال ۲۰۲۱ مجموعا ۲۴۲ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند که از میان آنها ۹۴ شهروند جان خود را از دست دادند که این آمار شامل جان باختن ۲۳ کولبر، ۳۱ سوختبر و ۴۰ شهروند میشود. ۱۴۸ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۸۱ نفر کولبر، ۵۱ شهروند عادی و ۱۶ نفر سوخت بر هستند(4بهمن /هرانا)

 

بازداشت متهم به قتل یک دختر نوجوان در بوشهر

 

مردی در بوشهر که متهم است دختر ۱۷ ساله ای را با ضربات چاقو به قتل رسانده، بازداشت شد  مردی در بوشهر که متهم است دختر ۱۷ ساله ای را با ضربات چاقو به قتل رسانده است بازداشت شد بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده ۲۶ دی ماه، در پی کشته شدن فاطمه عالی، دختر عکاس ۱۷ساله ای در بوشهر آغاز شد وی با بیان اینکه خانواده تا فردای آن روز در بی خبری به سر می بردند و در تلاش بودند تا با او تماس برقرار کنند ادامه داد: “نهایتا ماموران اداره آگاهی گوشی خواهرم را جواب داده و گفتند که گوشی فاطمه سرقت شده و باید پدر و مادرم به اداره آگاهی بروند. اما همان لحظه حدس می زدم که ماجرا فقط سرقت ساده یک گوشی نیست. زمانیکه پدر و مادرم به اداره آگاهی رفتند با خبر قتل دختر ۱۷ ساله خود مواجه شدند. جسد خواهرم که با ۲۸ ضربه چاقو به قتل رسیده بود در یک خانه ویلایی در بوشهر پیدا شده بود. صاحبخانه وقتی با جسد خواهرم مواجه شده بود، موضوع را به پلیس اطلاع داده و گفته بود مرد جوانی برای یک یا ۲ روز خانه را از او کرایه کرده بود(5بهمن/هرانا)

 

کشته شدن یک کودک با تیراندازی نیروهای انتظامی / بازداشت پدر وی پس از انتشار این خبر

 

یک کودک ۷ ساله به نام مزگین پلنگی با تیراندازی نیروهای انتظامی به سوی خودروی یک شهروند کُرد اهل ماکو در شهرستان چاراویماق استان آ‌ذربایجان‌شرقی کشته شد. به دنبال انتشار گسترده این خبر در رسانه‌های اجتماعی، خانواده این کودک کشته شده از سوی نهادهای امنیتی جهت عدم اطلاع‌رسانی در این باره تحت فشار و تهدید قرار گرفت. همچنین روز دوشنبه ۴ بهمن ماه کمال پلنگی پدر این کودک کشته شده در حین برگزاری مراسم ترحیم فرزندش در روستای “ملاحسن” ماکو توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد پیشتر رسانه‌ها محل کشته شدن این کودک را استان زنجان اعلام کرده بودند که متعاقب آن معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان زنجان در گفت‌وگو با رسانه‌های دولتی اظهار داشت که در یک ماه گذشته هیچ‌گونه تیراندازی در سطح استان رخ نداده است. اما تاکنون مسئولان نیروی انتظامی استان آذربایجان‌شرقی در این خصوص سکوت کرده‌اند یک منبع مطلع در خصوص کشته شدن این کودک  گفت:  خودروی سواری از نوع پژوی ۴۰۵ یک شهروند کُرد که برای دیدار با یکی از بستگان خود به سمت تهران در حال حرکت بود در اتوبان تبریز به زنجان در نزدیکی شهر هشترود استان آذربایجان‌غربی به دلیل نبود مدارک ماشین تحت تعقیب گشت نیروهای انتظامی قرار گرفت به گفته این منبع، گشت نیروهای انتظامی علی‌رغم اطلاع از وضعیت سرنشینان این خودرو در جاده هشترود به قره‌آغاج اقدام به تیراندازی مستقیم کرده و پس از اصابت دست‌کم ۱۵ گلوله به بدنه خودرو، یکی از سرنشین‌های خودرو به نام مزگین پلنگی ۷ ساله با اصابت گلوله به سرش درجا کشته و خواهر دیگر وی به نام فلک پلنگی از ناحیه پا زخمی شد این منبع در ادامه اظهار داشت،‌ پس از کشته شدن این کودک، نیروهای انتظامی جسد وی را به بیمارستانی در شهر قره‌آغاج شهرستان چاراویماق استان آذربایجان‌شرقی منتقل کرده و پس از دو روز به پزشکی قانونی شهر تبریز منتقل کردند. در نهایت در روز شنبه ۲ بهمن ماه جسد این کودک به خانواده اش تحویل داده شد و در زادگاهش در روستای ملاحسن ماکو به خاک سپرده شد این منبع در پایان از فشار بر خانواده این کودک کشته شده و بازداشت پدر وی خبر داد: “در چند روز گذشته بارها خانواده این کودک از سوی نهادهای امنیتی در خصوص عدم اطلاع رسانی در مورد کشته شدن مزگین تحت فشار و تهدید قرار گرفتند تا اینکه روز دوشنبه ۴ بهمن کمال پلنگی، پدر این کودک در مراسم ترحیم فرزندش در روستا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد(شبکه مدافعین بلوچ/1بهمن)

 

قتل نوزاد ۶ ماهه توسط مادرش در نیشابور

 

فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور از قتل یک نوزاد ۶ ماهه توسط مادرش خبر داد و گفت که عامل قتل توسط پلیس بازداشت شده است به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور از قتل یک نوزاد ۶ ماهه توسط مادرش خبر داد علیرضا حسینعلی زاده فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور در این خصوص اظهار کرد: “صبح امروز در پی اعلام مرکز ۱۱۰ مبنی بر مرگ مشکوک دختر ۶ ماهه موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت وی افزود: “پس از تایید قتل کودک ۶ ماهه کارآگاهان دایره جنایی و بازپرس ویژه قتل در محل حاضر شدند و متهم که مادر این طفل خردسال بود در کمتر از یک ساعت شناسایی و دستگیر شد(هرانا/2بهمن)

 

قتل دختر نوجوان توسط برادرش به دلیل انتشار تصاویر در فضای مجازی

 

یک دختر نوجوان با ضربات چاقو توسط برادرش به قتل رسید. متهم دلیل این اقدام را انتشار تصاویر خواهرش در فضای مجازی عنوان کرده است  یک دختر نوجوان به دلیل انتشار تصاویر خود در فضای مجازی، با ضربات چاقو توسط برادرش به قتل رسید بر اساس این گزارش، یکشنبه هفته گذشته ماموران پلیس بندرعباس با تماس یکی از بیمارستان های شهر در جریان فوت مشکوک دختر نوجوانی قرار گرفتند. با حضور ماموران در بیمارستان مسئولان بیمارستان اعلام کردند یک دختر نوجوان که به خاطر اصابت ضربات نوک تیز در بیمارستان بستری شده بود جانش را از دست داده است(12بهمن/هرانا)

 

مراغه؛ کشف نوزاد رها شده در زباله های بیمارستانی

 

یک نوزاد یک ماهه دختر که دی ماه امسال بین زباله های یکی از بیمارستان های شهرستان مراغه پیدا شده بود، به شیرخوارگاه احسان تبریز تحویل داده شد  نوزاد یک ماهه که امسال از بین زباله های بیمارستان شهید بهشتی مراغه پیدا شد به شیرخوارگاه احسان تحویل داده شد (12بهمن/هرانا)

 

حادثه دلخراش فوت کودک آبادانی

 

کودک چهار ساله آبادانی بر اثر دود گرفتگی بیش از حد ناشی از دیر رسیدن خودرو آتش نشانی و کمبود تخت آی سی یو تنفسی اطفال برای درمان دچار مرگ مغزی می شود در آبادان یک تخت و در کل استان ۱۰ تخت آی سی یو تنفسی اطفال موجود است.ساعت ۰۸:۱۱ دقیقه صبح حریق منزل مسکونی به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان اطلاع داده می‌شود که به محض اطلاع از این حادثه بلافاصله خودرو اطفائیه به محل اعزام می‌شود به علت فرسودگی بیش از حد و خرابی خودرو و سهل انگاری مدیر عامل در نزدیکی محل حریق (روبروی استادیوم) به طور کامل متوقف می‌شود، به ناچار خودرو دیگری در ساعت ۰۸:۱۹ دقیقه به محل حریق منزل مسکونی می‌رسد و بلافاصله عملیات اطفاء و امداد و نجات را آغاز کردند اما متاسفانه در این حادثه یک کودک ۴ ساله به دلیل دود گرفتگی فوت می‌کنند حدود چهار ماه پیش نیز در موردی مشابه و به دلیل دیر رسیدن خودرو اتش نشانی به علت خرابی خودرو ۲ کودک فوت شدند(تابناک /12بهمن)

 

کشته شدن یک کودک سوختبر بر اثر تیراندازی ماموران در شهرستان هیرمند

 

در پی تیراندازی بی ضابطه ماموران مرزبانی در مرز میلک از توابع شهرستان هیرمند، یک کودک ۱۰ ساله کشته شدبه گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رسانک، یک کودک سوختبر در پی تیراندازی نیروهای مرزبانی شهرستان هیرمند کشته شدتا لحظه تنظیم این خبر، از هویت این کودک ۱۰ ساله و اهل روستای میلک از توابع شهرستان هیرمند اطلاعی در دست نیست بر اساس این گزارش، نیروهای مرزبانی بدون هشدار به سمت این کودک سوختبر تیراندازی کردند که نهایتا از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت در بخشی از گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران ویژه سال ۲۰۲۱، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است در سال ۲۰۲۱ مجموعا ۲۴۲ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند که از میان آنها ۹۴ شهروند جان خود را از دست دادند که این آمار شامل جان باختن ۲۳ کولبر، ۳۱ سوختبر و ۴۰ شهروند میشود. ۱۴۸ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۸۱ نفر کولبر، ۵۱ شهروند عادی و ۱۶ نفر سوخت بر هستند(هرانا/11بهمن)

 

 

مجروح شدن کودک ۱۱ ساله بر اثر انفجار مین در قصرشیرین

 

فرماندار قصرشیرین از انفجار یک قبضه مین به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در جاده قصرشیرین خبر داد و گفت: در این حادثه یک کودک ۱۱ ساله مصدوم شدمرادعلی تاتار فرماندار قصرشیرین از انفجار یک قبضه مین به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در جاده قصرشیرین به خسروی از توابع بخش مرکزی این شهرستان خبر داد و گفت: در این حادثه که  اتفاق افتاده یک کودک ۱۱ ساله قصرشیرینی با مین به جا مانده از جنگ تحمیلی برخورد کرده و از چند ناحیه بدن مصدوم شدوی بيان کرد: پس از اعلام مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر انفجار مین در کیلومتر ۱۲ جاده خسروی، بلافاصله مأموران انتظامی به محل حادثه اعزام شدندفرماندار قصرشیرین گفت: پس از حضور مأموران مشخص شد نوجوان ۱۱ ساله از عشایر کوچ نشین است که حین چرای گوسفندان با مین برخورد و از ناحیه دست، پا و صورت مجروح شده است(18بهمن/شبکه خبر)

 

طی ۴۰ روز گذشته ۶ کودک قربانی انفجار مین شده‌اند

 

طی کمتر از ۴۰ روز دست‌کم ۶ کودک در مناطق مرزی استان‌های ایلام و کرمانشاه در اثر انفجار مین قربانی شده‌اند. بدین ترتیب طی کمتر از ۴۰ روز در کُردستان، کودکان سه برابر کل سال ۲۰۲۱ قربانی انفجار مین شده‌اند  در اثر انفجار یک قبضه مین در منطقه رضا آباد شهرستان مهران یک کودک ۵ ساله با هویت سهیل هاشمی به شدت زخمی شد هه‌نگاو مطلع شده است که سهیل هاشمی در حین بازی دچار این حادثه شده و جهت مداوا به مراکز درمانی منتقل شده است با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی کمتر از ۴۰ روز دست‌کم ۶ کودک زیر ۱۸ سال در مناطق مرزی شهرهای مهران، دهلران و قصرشیرین در اثر انفجار مین از ناحیه دست و پا و صورت به‌ شدت مجروح شده‌اند هه‌نگاو پیشتر گزارش داده بود که در سال ۲۰۲۱ دست‌کم ۴۳ شهروند در مرزهای کُردستان در اثر انفجار مین قربانی شده‌اند که دو نفر از آنها زیر ۱۸ سال بوده‌اند(ههنگاو/16بهمن)

 

محکومیت یک دختر ۱٨ ساله توسط دادگاه انقلاب پاوه به یکسال حبس

 

یک دختر نوجوان ۱۸ ساله اهل پاوه توسط دادگاه انقلاب این شهر به تحمل حبس و سه سال ممنوع‌الخروجی محکوم گردید براساس اطلاع هه‌نگاو، طی روزهای اخیر رویا محی‌الدینی، نوجوان ۱۸ ساله اهل پاوه توسط دادگاه انقلاب این. شهر به تحمل یک سال حبس تعزیری و ۳ سال ممنوع‌الخروج شدن از ایران محکوم شده است به گفته یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده محی‌الدینی، این حکم به به ریاست قاضی “یعقوب حبیبی‌شمس” و به اتهام “عضویت در حزب دمکرات کُردستان (حدک)” صادر شده است هه‌نگاو تایید می‌کند که پروسه رسیدگی قضایی به پرونده رویا محی‌الدینی بدون رعایت حداقل‌های حقوق یک متهم و بدون حق دسترسی به وکیل بوده است بر اساس اطلاعات موجود رویا محی‌الدینی تابستان گذشته پس از پنج ماه عضویت در حزب دمکرات کُردستان و جدایی از این حزب، به زادگاهش بازگشته بود و در مرز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و متعاقبا به مدت یک هفته هر روز خودش را به اداره اطلاعات پاوه معرفی کرده بود(ههنگاو/15بهمن)

 

کشف جسد یک نوزاد در قبرستان نفتون در مسجدسلیمان

 

جسد نوزاد فوت شده ای که ۴۸ ساعت از فوت او میگذرد در محوطه یکی از قبرستان های مسجدسلیمان پیدا شد خوزستان از مسجدسلیمان، جسدی که گفته می‌شود مربوط به یک نوزاد چند روزه بوده در فضای یکی از قبرستان های مسسجدسلیمان رها شد (ساعت24/25بهمن)

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان همدان: علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» در دست بررسی است

 

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش همدان با بیان اینکه علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» ایست قلبی عنوان شده است، گفت: این موضوع در دست بررسی است عبداله جعفری در در خصوص علت فوت دانش آموز «مرسانا خزایی» در چند روز گذشته عنوان کرد: این دانش آموز در سال جاری مسابقات ورزشی ای که مرتبط با آموزش و پرورش نبوده، شرکت کرده است وی ادامه داد: مدرسه محل تحصیل این دانش آموز در  نیز به صورت غیرحضوری فعالیت داشته  نیز این دانش آموز در کلاس درس حضور نداشته و غیبت داشته و در تاریخ درگذشته است معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه بیمارستان علت فوت را فعلاً ایست قلبی اعلام کرده است، اظهار کرد: هنوز جواب قطعی پزشک قانونی نیامده است و نمی‌توان علت فوت این دانش آموز را کرونا دانست. جعفری در ادامه صحبت‌های خود، تصریح کرد: ضمن همدردی با والدین این دانش آموز برای آنها از خداوند متعال صبر خواستاریماین مسئول در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در مدارس نیز گفت: روز گذشته تعداد ۷ نفر زیر ۱۸ سال به سبب کرونا بستری شده اند اما تاکنون فوتی دانش آموزی بر اثر درگیری با کرونا را نداشته ایم معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: طی هفته گذشته، جواب تست پی سی آر ۲۹ نفر از دانش‌آموزان استان مثبت شده است و از والدین دانش آموزان درخواست داریم تا نسبت به تزریق واکسن کرونا برای فرزندان خود از طریق مراکز بهداشت و پایگاه‌های سلامت هرچه زودتر اقدام نمایند(مهر/17بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۵: شکنجه ممنوع

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

کودک همسری

 

اجازه ازدواج دختر ۱۳ ساله صادر نشد

 

دادرس شعبه اول دادگاه عمومی و حقوقی دادگستری صومعه‌سرا اجازه ازدواج دختر 13ساله روستایی با پسر 25 ساله را صادر نکردبه گزارش ایران، سیدحسین موسوی‌فر روز گذشته در تشریح این ماجرا به «ایران» گفت: حدود یک ماه قبل مرد جوانی به همراه دختر بچه‌ای به این شعبه مراجعه کرده و خواهان دریافت حکم دادگاه برای ازدواج فرزندش شد پدر این دختر که از ساکنان یکی از روستاهای صومعه‌سرا بود گفت پسر 25 ساله‌ای که در تهران کار می‌کند و شغل و درآمد خوبی دارد به خواستگاری دخترش آمده و به‌دلیل علاقه‌ای که بین آنها وجود دارد با این ازدواج موافق است. اما چون هنوز 6 ماه به تولد 13 سالگی دخترش مانده است باید اجازه دادگاه را بگیرندقاضی موسوی‌فر ادامه داد: از آنجا که طبق ماده 1041 قانون مدنی ازدواج دختر زیر 13 سال به غیر از اذن ولی نیاز به حکم دادگاه نیز دارد بنده موضوع را بررسی کردم ساعتها با پدر این دختر ، خواستگارش و خود دختر نوجوان صحبت کرده و متوجه شدم خودش نیز به این ازدواج تمایل دارد اما تمایل وی بیشتر جنبه احساسی و عاطفی داشت و از روی آگاهی نبود مطابق قانون مدنی ایران، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است(5بهمن/ایران)

 

قربانی کودک همسری؛ همسرش سر بریده او را در شهر چرخاند

 

یک دختر نوجوان ۱۷ ساله در اهواز، با انگیزه ناموسی توسط همسر و برادر همسرش به قتل رسید. در این رابطه ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که در آن متهم سر بریده همسرش را در مقابل چشمان مردم در شهر می‌چرخاند، این امر واکنش بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند. یک دختر نوجوان در اهواز با انگیزه ناموسی به قتل رسید.بنابر این گزارش،  مرد جوانی در میدان کسایی خشیار اهواز سر بریده همسرش را برای چند لحظه در مقابل مردم به نمایش گذاشت و سپس از آن مکان متواری شد.پس از گزارش این حادثه به مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ اهواز، تیمی از کارآگاهان اداره پلیس آگاهی همراه با بازپرس ویژه قتل در محل حادثه حاضر شدند و تحقیقات میدانی را آغاز کردند.ماموران پلیس در صحنه با پیکر دختر ۱۷ ساله ای مواجه شدند که داخل یک خانه سرش از بدن جدا شده و جسد وی در مکان دیگری رها شده بود.تحقیقات بیشتر نشان داد، دختر جوان پس از فرار به ترکیه توسط همسرش به ایران بازگردانده شده و به دست همسر و برادرهمسرش که هر ۲ پسر عموی او بودند به قتل رسیده است(هرانا/16بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۲: عدم تبعیض

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۱۶: حق آزادی انتخاب همسر

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

بیماریهای کودکان

 

افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به کرونا

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا استان تهران با تأکید بر لزوم تزریق دوز سوم واکسن کرونا، در عین حال از افزایش ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال به علت این بیماری خبر داد به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: روند رو به رشد مراجعین سرپایی و سرپایی های مثبت که به عنوان یکی از زودرس‌ترین شاخص ها قلمداد می‌شود، باید مورد توجه قرار گیرد. معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز بین افزایش بیماران سرپایی و بستری ها فاصله وجود دارد که البته این موضوع در سویه اُمیکرون متفاوت است فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به مطالعات انجام شده و نتایج مقالات معتبر در خصوص تفاوت سویه دلتا با اُمیکرون گفت: هر چند که مقایسه نسبی است اما مطالعات نشان می دهد میزان مرگ و میر در سویه اُمیکرون نسبت به دلتا ۹۱ درصد کمتر و میزان بستری در اُمیکرون ۷۰ درصد نسبت به سویه دلتا کاهش بیشتر دارد. همچنین در حوزه ابتلای شدید اُمیکرون ۵۳ درصد کمتر از سویه دلتا بوده و ۷۳ درصد شانس بستری در بخش مراقبت های ویژه در اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است ولی میزان سرایت پذیری اُمیکرون ۶۴ درصد بالاتر از دلتا است وی تأکید کرد: بی تردید تکمیل واکسیناسیون کادر اداری و کودکان بالای ۱۲ سال و تزریق دوز سوم می تواند تأثیر بسیاری داشته باشد. در تهران و کشور میزان ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال افزایش داشته که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد وی ادامه داد: ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری شده اند فاقد بیماری های زمینه ای بودند در حالی که این موضوع در گذشته متفاوت بود. این نتایج مطالعاتی است که در داخل کشور انجام شده است(ایلنا/14بهمن)

 

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان: ۵۹ کودک همدانی درگیر کرونا هستند/ ۶ شهرستان همدان در وضعیت نارنجی

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تعداد کودکان ۶ تا ۱۱ سال در استان همدان با علائم کووید به ۵۹ نفر رسید که ۱۰ نفر از آن‌ها در ۲۴ ساعت گذشته بستری شده‌اند  محمدمهدی مجذوبی شنبه در ستاد استانی مدیریت کرونا با بیان اینکه روند شیوع کرونا در استان افزایش یافته است و مردم باید در رعایت پروتکل‌های بهداشتی همت گمارند، اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۸۰۰ نفر از بیماران به‌صورت سرپایی با علائم مشکوک، به بیمارستان‌های استان مراجعه کرده‌اند وی با بیان اینکه تعداد بیماران قطعی و موقتِ مشکوک به ابتلاء به کرونا در استان، به ۸۰ نفر رسیده است، اضافه کرد: ۹۲ درصد از مردم استان برابر میلیون و ۹۰۰ هزار دز واکسن، دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اندرئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تصریح بر اینکه تا کنون بیش از ۸۰ درصد از مردم استان دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: بیش از ۲۷ درصد از جامعه هدف استان، دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اندمجذوبی تصریح کرد: تعداد کودکان ۶ تا ۱۱ سال در استان، با علائم کووید به ۵۹ نفر رسید که ۱۰ نفر از آن‌ها در ۲۴ ساعت گذشته بستری شده‌اندوی با اشاره به اینکه تعداد فوتی افراد زیر ۱۸ سال به علت کرونا در استان، صفر است، تصریح کرد: بانوان باردار، ۶۹ درصد نوبت اول و ۵۲ درصد نیز نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند(12بهمن/مهر)

 

معاون علوم پزشکی بوشهر: کرونا جان کودک ۳ ساله بوشهری را گرفت/ افزایش بستری‌ها

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر از افزایش بستری‌های کرونایی خبر داد و گفت:جعفر زارعی‌زاده  داشت: طی شبانه روز گذشته ۶۰ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده و ۳۱ نفر نیز با حال خوب از این بخش‌ها ترخیص شدند وی اضافه کرد: هم‌اکنون ۲۱۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند که ۲۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارند و چهار نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر بیان کرد: طی شبانه روز گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان داشته‌ایم که مربوط به کودکی با ۳ سال سن با سابقه بیماری ژنتیکی بوده است وی تعداد کل جانباختگان کرونا در استان را دو هزار و ۴۵ نفر و تعداد کل مبتلایان را ۹۶ هزار و ۶۵۶ نفر عنوان کرد(مهر/14بهمن)

 

معاون بهداشت علوم پزشکی اهواز عنوان کرد پروازها کانون خطر انتقال بیماری‌اند / کمبود تخت

 

خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از تلاش برای رفع کمبود تخت‌های ICU اطفال در استان خوزستان در شرایط فعلی موج بیماری خبر داد دکتر سید محمد علوی در پایان جلسه قرارگاه عملیاتی و نظارتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان که اظهار کرد: در حال حاضر در نیمه موج بیماری با سوش غالب اُمیکرون هستیم و مشخص نیست چه زمانی به پیک برسیم به گزارش ایسنا، وی افزود: تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز خدمات سلامت، مراکز منتخب و اورژانس‌ها و کلینیک‌های تنفسی استان خوزستان ۱۰ تا ۱۱ برابر شده است. موارد بستری نیز چهار تا پنج برابر شده‌اندمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با آمادگی بیمارستان‌های خوزستان، در حال حاضر ضریب اشغال تخت‌های عادی اختصاص‌یافته به بیماران مبتلا به کرونا حدود ۵۰ درصد است که ۶۰ تا ۷۰ درصد تخت‌های وی گفت: با توجه به اینکه موارد بستری کودکان مبتلا به کرونا در این موج بیشتر از گذشته است، از نظر تخت‌های اطفال کمبود داریم که درصدد برطرف کردن این نقیصه هستیم(ایسنا/19بهمن) ICU اختصاص‌یافته به این بیماران اشغال شده است

 

دبیر قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در استان خبرداد فوت ۵ کودک کرونایی زیر ۵ سال در آذربایجان غربی

 

آذربایجان غربی دبیر قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی گفت: در هفته اخیر ۵ کودک زیر ۵ سال استان در اثر ابتلا به کرونا و شدت آن فوت شده اند دکتر جلیل موسوی در گفت و گو با ایسنا افزود: از بین ۵ کودک فوت شده، ۴ نفر از کودکان زیر یک سال و یک نفر سه ساله بودند وی ضمن تاکید بر گستردگی، شیوع و انتشار بسیار بالا امیکرون اظهار کرد: میزان انتشار و مسری بودن اومیکرون بسیار بالا است ، گرفتاری ها خوشه ای و خانوادگی است، و در مدت ٢۴ ساعت تمام اعضا خانواده گرفتار می شوند گرچه درصد قابل توجهی بدون علامت باشند موسوی بابیان اینکه امیکرون برخلاف بتا و دلتا؛ نوزاد و خردسال و بزرگسال، پیر و جوان، شهری و روستایی، زن و مرد، فقیر و غنی نمیشناسد و همه را گرفتار می کند، گفت: ابتلا کودکان در موج ششم با امیکرون بسیار بالا و گسترده است گرچه بالای ٩٠ درصد بی علامت، کم علامت و خفیف است اما درصد محدود ( که در کل با عنایت به گستردگی قابل توجه است) بستری و فوت خواهند شد این متخصص عفونی یادآور شد: در این موج بیشتر مراقب کودکانمان باشیم و با سهل انگاری جان آنها را به خطر نیندازیم و با وجود هر گونه علائم هشداردهنده در اولین فرصت به مراکز درمانی معتبر مراجعه کنیم و با عنایت به شروع واکسیناسیون ۵ سال به بالا فرصت را از دست دهیم و در اولین فرصت ممکن کودکانمان را واکسینه کنیم وی افزود: قرنطینه ی ۵ روزه را رعایت کنیم و بعد از ۵ روز نیز با رعایت شیوه نامه ها و زدن ماسک به قطع زنجیره انتقال کمک کنیم(ایسنا/15بهمن)

 

معجزه در زنده ماندن 2 پسر 10 و 13 ساله چترباز / سقوط هولناک 3 چتر باز در جاده عسلویه

 

رئیس جمعیت هلال احمر کنگان گفت: ۳ چترباز که بر اثر سقوط در کوه‌های اطراف روستای شصت پیچ این شهرستان دچار آسیب شدید شده بودند نجات یافته و به بیماستان منتقل شدند عبدالحسین طاهری بیان کرد: ساعت ۱۴:۳۸ دیروز  از اورژانس ۱۱۵ به پایگاه امداد جاده‌ای جمعیت هلال احمر شهرستان کنگان حادثه سقوط چترباز در جاده عسلویه به سمت گله دار در منطقه کوهستانی روستای شصت پیچ اعلام شد به گزارش رکنا، وی افزود: بلافاصله پس از دریافت این گزارش، گروه امداد و نجات پایگاه جاده‌ای شهید محمد بلوچ شیرینو و تیم امداد کوهستان خانه‌های هلال بندر پرک و شیرینو به محل حادثه اعزام شدند و با کمک نیرو‌های محلی، ۳ چتر باز ۱۰ ساله، ۱۳ساله و ۴۳ ساله که دچار آسیب شدید شده بودند از داخل دره و پرتگاه به نقاط مرتفع انتقال داده شدند رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کنگان ادامه داد: مصدومان با آمبولانس اورژانس، آمبولانس هلال احمر و آمبولانس منطقه ویژه انرژی پارس به بیمارستان امام خمینی (ره) کنگان انتقال داده شدند(رکنا/14بهمن)

 

   29کودک مبتلا به کرونا در اراک بستری شدند

 

متولیان بهداشت و درمان استان مرکزی از جولان سویه جدید کرونا در استان ابراز نگرانی کرده و از شیوع گسترده این سویه در بین کودکان و بستری ۲۹ کوردک در اراک خبر دادند به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، این روزها با پیک جدید شیوع بیماری کرونا رو به رو هستیم که این پیک با سرعت بیشتر و به صورت گسترده‌تر با سویه جدید آن بنام امیکرون در بین مردم به‌ویژه کودکان در حال انتشار است به طوری که با شروع این پیک شهرهای استان یکی پس از دیگری قرمز شد و این شرایط می‌طلبد که مردم قبل از آنکه شاهد از دست رفتن نزدیکان و عزیزان خود باشند اهتمام ویژه در رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته باشند(مهر/14بهمن)

 

سخنگوی علوم پزشکی گیلان عنوان کرد بستری ۶۴۱ بیمار کرونایی در گیلان/ ابتلای کودکان به امیکرون

 

گیلان سخنگوی علوم پزشکی گیلان، با اشاره به بستری ۶۴۱ بیمار کرونایی، گفت: آمار بیماران کرونایی استان روند افزایشی دارد؛ این در حالی است که ۱۴ شهرستان ما قرمز و سه شهرستان نارنجی می باشد دکتر فردین مهرابیان در گفت وگو با ایسنا، از بستری شدن ۱۶۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان گیلان طی شبانه روز گذشته خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر ۶۴۱ بیمار کرونایی بستری داریم و ۹۴ نفر بدحال هستند وی با بیان اینکه آمار بیماران کرونایی استان روند افزایشی دارد، تصریح کرد: ماهیت ویروس امیکرون سرایت پذیری بسیار بالای آن است و لذا باید از ماسک و وسائل حفاظت فردی استفاده کنیم و عادی انگاری را کنار بگذاریم سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، سویه امیکرون را موجب ابتلای کودکان دانست و تصریح کرد: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت افراد پنج سال به بالا می توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون یکی از دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک را دریافت کنند(ایسنا/14بهمن)

 

افزایش 73 درصدی مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان وضعیت واکسیناسیون دُز سوم در استان ۲۲ درصد است/ جان باختن کودک ۳ماهه زاهدانی براثر کرونا

 

سیستان و بلوچستان رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: وضعیت پوشش واکسیناسیون کرونا در استان در دُز اول ۸۴ درصد، دُز دوم ۷۰ درصد و دُز سوم ۲۲ درصد است به گزارش ایسنا- هاشمی شهری افزود: در حال حاضر افزایش 73 درصدی مبتلایان به کرونا درسیستان وبلوچستان را شاهد هستیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه گفت: رنگبندی کرونایی در شهرستان های تفتان و خاش قرمز شده است دکتر هاشمی با اشاره به قدرت سرایت بسیار بالای این ویروس که تمام گروه های سنی(کودکان، جوانان، مادران باردار، سالمندان و..) را تهدید می کند گفت: احتمالا در چند روز آینده تعداد موارد بستری در مراکز درمانی باز هم افزایش یابد به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، تهویه مناسب هوا در اماکن عمومی و تکمیل فرآیند واکسیناسیون و به تاخیر نیانداختن آن می توانیم در مقابل این سوش ایمن باشیم وی با اشاره به افزایش آمار کرونا در سطح استان گفت: هر فردی دارای علائم سرماخوردگی، قطعا به کرونای امیکرون مبتلا است مگر آنکه عکس آن ثابت شود به گفته دکتر هاشمی فردی که دارای علائم (تب بالای 38 درجه، حات تهوع، ضربان قلب بالای 200، کاهش سطح هوشیاری) و پایدار بودن این شرایط تا 5 روز به کرونا مبتلاست و باید حتما خود را از خانواده و سایر اعضای جامعه جدا کند(ایسنا/14بهمن)

 

جان باختن کودک ۳ماهه زاهدانی براثرابتلا به کرونا

 

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: در شبانه روز گذشته بر اثر بیماری کرونا دو نفر در سیستان و بلوچستان جان باختند که یکی از قربانیان یک نوزاد سه ماه بود عباسی بیان کرد: تعداد قربانیان کرونا تا این لحظه در سیستان و بلوچستان به 2هزار و 685نفر رسید وی افزود: ساده انگاری ها باعث شد تا دوباره برخی از شهرهای استان به وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی برسند و روز گدشته هزار و 551نفر دیگر هم به جرگه کرونایی های استان افزوده شوند وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 172بیمار تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 81 نفر آزمایش کرونایشان مثبت است(ایسنا/14بهمن)

 

در دوماه گذشته؛ چهار کودک در قم بر اثر کرونا جان داده اند

 

قم رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ۴ کودک مبتلا به کرونا در قم طی دو ماه گذشته جان خود را از دست دادند که اغلب آنها بیماری زمینه ای داشتند.به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قم، مهدی مصری در جلسه ستاد استانی کرونا با بیان اینکه نیمی از بیماران با حال بد به بیمارستان مراجعه می‌کنند، افزود: عادی انگاری کرونا در قم زیاد است.وی با تاکید بر اینکه شناسایی بیماران کرونایی در هفته گذشته ۷۱ درصد بوده و تفاوتی نسبت به قبل نکرده است، اضافه کرد: تعداد بیماران سرپایی تا حدودی ثابت شده و میزان بستری ها به کمتر از ۱۰۰ نفر در روز رسیده است.مصری عنوان کرد: عادی انگاری در مورد کرونا بسیار زیاد است و این امر موجب می‌شود قله پیک طولانی شود و نیمی از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند با حال بد بستری شوند و این امر موجب بروز مشکل می‌شود رییس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: امیکرون و دلتا در قم وجود دارد و اکثر بیماران ما افراد بالای ۷۰ سال هستند(ایسنا/14بهمن)

 

 

مرگ کودک ۱۲ ساله به دلیل نارسایی کلیه‌ها بر اثر کار در سرما

 

سازمان خیریه جمعیت امام علی از مرگ یک کودک کار ۱۲ ساله بر اثر بیماری نارسایی کلیه خبر داد. دلیل بیماری این کودک که روشنک نام دارد، عفونت کلیه و ماحصل پنج سال تحمل سرما و کار سخت در خیابان است به گزارش خبرگزاری هرانا، سازمان مردم نهاد جمعیت امام علی اعلام کرد که روز یک کودک کار به نام روشنک (رکسانا) بر اثر نارسایی کلیه‌ها جان باخت بر اساس اعلام این سازمان، این کودک ۱۲ ساله با وجود ضعف جسمانی به مدت ۵ سال مجبور بوده ساعات زیادی در خیابان کار کند جمعیت امام علی در صفحه این سازمان نوشته است: روشنک چهل روز پیش از جان باختنش به طور ناگهانی درگیر نارسایی هر دو کلیه شد و روز دوشنبه درگذشت زهرا رحیمی، مدیرعامل جمعیت امام علی، در اینباره در صفحه شخصی خود نوشت: “دخترمان که از پنج سالگی به خاطر قوت لایموت خانواده‌اش روزی دوازده ساعت در خیابان در سرما و گرما کار کرده است و کلیه‌ها را به خاطر سرما از دست داده بود این دوره دیالیز را طاقت نیاورد و از دنیای پرآشوبمان رخت بر بست(هرانا/12بهمن)

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد؛ کودک ۱۰ ساله کرمانی به دلیل ابتلا به امیکرون جان باخت

 

کرمان – سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: متاسفانه یک کودک ۱۰ ساله در کرمان به دلیل ابتلا به امیکرون جان خود را از دست دادسعید صحبتی  اظهارداشت: هم اکنون در بیمارستان‌های استان کرمان ۴۷۴ نفر بستری و تحت درمان‌های تخصصی هستند و طی ۲۴ ساعت اخیر نیز ۵ نفر جان خود را از دست دادند وی افزود: در بین قربانیان کودک ۱۰ ساله‌ای حضور دارد که علیرغم تلاش‌های پزشکی جان باخت وی با اشاره به اینکه کودکان جزو قربانیان امیکرون هستند گفت: خانواده‌ها باید این بیماری را جدی بگیرند صحبتی افزود: ۱۸۴ نفر تنها طی ۲۴ ساعت اخیر به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از امیکرون بستری و تحت درمان هستند(مهر/14بهمن)

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خبرداد افزایش ۶۰ درصدی کودکان بستری و مبتلا به اُمیکرون در هرمزگان

 

هرمزگان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان از افزایش شیوع کرونا و تعداد قربانیان کرونا در هرمزگان خبرداد.دکتر فاطمه نوروزیان در گفت و گو با ایسنا، افزود: در پیک جدید کرونا، شمار کودکان بستری و مبتلا به سویه اُمیکرون ۶۰ درصد افزایش یافته است.وی با بیان اینکه برای مقابله با سویه جدید و افزایش ایمنی کودکان باید علاوه بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، تزریق واکسن کرونا برای کودکان در اولویت خانواده‌ها قرار بگیرد، اظهار کرد: اکنون واکسیناسیون کودکان علیه کرونا با دو واکسن کاملاً بی‌خطر و بسیار موثر سینوفارم و پاستوکووک در حال انجام است که ضروری است والدین کودکان در این زمینه همکاری کنند.سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به والدین اطمینان داد که این واکسن‌ها برای کودکان عارضه‌ای ندارد و ایمنی بسیار بالایی در آن‌ها ایجاد می‌کند.وی با بیان اینکه روز گذشته هفت نفر بر اثر کرونا جان باختند و جمع جانباختگان این بیماری در هرمزگان به ۲۵۱۳ نفر افزایش یافت، خاطرنشان کرد: با بستری شدن ۱۲۳ نفر دیگر، شمار کل بستری‌های کرونا در استان به ۳۳۳ نفر رسید و اکنون ۵۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی.سی.یو) بستری هستند و حال ۱۲ نفر از آن‌ها وخیم است(ایسنا/16بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۲: عدم تبعیض

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

 

کودکان بیهویت

 

سرنوشت تحصیل کودکان بی‌شناسنامه | تصمیم آموزش و پرورش درباره دانش‌آموزان متاهل چیست؟

 

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، زهرا پناهی روا درباره اقدامات صورت گرفته برای دانش آموزانی که از تحصیل بازماندند یا در مقطع ابتدایی ترک تحصیل کردند، گفت: با توجه به ظرفیتی که در آموزش و پرورش مدنظر قرار گرفت، معاونت آموزش ابتدایی مأموریت پیدا کرد که در رابطه با کودکان بازمانده از تحصیل ورود پیدا کند و بتوانند کودکانی که از تحصیل بازماندند و بیشتر در حاشیه‌های شهر بودند را تحت پوشش قرار دهد و از همه امکانات استفاده کند تا بتواند این پوشش دهی را به حداکثر برساند و همه دانش آموزان بازمانده از تحصیل را تحت پوشش خودش قرار دهدپناهی روا درباره مذاکره برای دانش آموزان ایرانی که بی‌شناسنامه هستند و همچنین دانش آموزان اتباع که به علت نداشتن مدارک هویتی از تحصیل بازمانده‌اند، گفت: چند دستگاه اجرایی مثل وزارت کشور و سازمان ثبت احوال و… باید به این حوزه وارد شوند. رسیدگی و توجه به این دانش آموزان در دست اقدام است و ان‌شاالله در آینده نزدیک این پیگیری‌ها برای دانش آموزان بی‌شناسنامه مثمرثمر باشد مشاور امور زنان در وزارت آموزش و پرورش در پایان درباره اقدامات این بخش برای فرهنگیان در سال ۱۴۰۱ گفت: برنامه‌ای که برای زنان فرهنگی پیش بینی می‌کنیم توانمندسازی مدیریتی زنان فرهنگی است که بتوانیم از ظرفیت زنان فرهنگی در مناسبت‌ها و مناصب مدیریتی که مناسب‌شان است استفاده کنیم. همچنین دو سه برنامه را برای دختران و مربیان مدنظر گرفتیم که برای سال ۱۴۰۱ است. طرح توانمندسازی را برای سال ۱۴۰۰ هم برنامه ریزی کردیم و ماه آینده خدمت این عزیزان هستیم و بحث‌های تخصصی را برای همه بانوان در سمت‌های مختلف در نظر گرفتیم تا بتوانند مستقیما با مقام عالی وزارت دیدار داشته باشند(ایلنا/8بهمن)

 

در دوماه گذشته؛ چهار کودک در قم بر اثر کرونا جان داده اند

 

قم رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ۴ کودک مبتلا به کرونا در قم طی دو ماه گذشته جان خود را از دست دادند که اغلب آنها بیماری زمینه ای داشتند به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قم، مهدی مصری در جلسه ستاد استانی کرونا با بیان اینکه نیمی از بیماران با حال بد به بیمارستان مراجعه می‌کنند، افزود: عادی انگاری کرونا در قم زیاد است وی با تاکید بر اینکه شناسایی بیماران کرونایی در هفته گذشته ۷۱ درصد بوده و تفاوتی نسبت به قبل نکرده است، اضافه کرد: تعداد بیماران سرپایی تا حدودی ثابت شده و میزان بستری ها به کمتر از ۱۰۰ نفر در روز رسیده است مصری عنوان کرد: عادی انگاری در مورد کرونا بسیار زیاد است و این امر موجب می‌شود قله پیک طولانی شود و نیمی از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند با حال بد بستری شوند و این امر موجب بروز مشکل می‌شود رییس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: امیکرون و دلتا در قم وجود دارد و اکثر بیماران ما افراد بالای ۷۰ سال هستند(ایسنا/15بهمن)

 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد: مرگ ۳ کودک مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع امیکرون در اصفهان

 

اصفهان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از ابتدای شیوع امیکرون کودک جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.پژمان عقدک  اظهار کرد: در سویه امیکرون کودکان بیشتر به کرونا مبتلا شده‌اند، البته به معنای این نیست که بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند کودکان باشند. به‌عنوان‌مثال اگر در یک روز ۴ هزار مراجعه‌کننده داریم، حدود ۶۰۰ نفر از این مراجعه‌کنندگان کودکان و نوجوانان یعنی افراد زیر ۱۸ سال هستند. از این تعداد حدود ۲۰۰ نفر به بیمارستان کودکان امام حسین(ع) مراجعه می‌کنند وی با اشاره به اینکه این آمار مربوط به ۲۲ شهرستان استان اصفهان است، گفت: حدود ۵۰ بیمارستان داریم، اما بیمارستان امام حسین(ع)، بیمارستان ریفرال کودکان است. در حال حاضر میزان مراجعه به این بیمارستان نسبت به قبل چند برابر شده، اما به‌طورکلی کودکان ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل بیماران کرونایی در استان هستند سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: مرگ‌ومیر کرونایی‌ها در استان در یک هفته حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر و در یک ماه حدود ۳۰۰ نفر است. درحالی‌که از ابتدای شیوع امیکرون تا امروز ۳ کودک در استان اصفهان جان خود را از دست دادند که هر ۳ بیماری زمینه‌ای داشتند.وی از روند افزایشی بیماری در استان اصفهان خبر داد و گفت: در طول بیش از یک ماه از شیوع امیکرون در استان میزان مراجعات سرپایی، تست‌های مثبت کرونا، بستری بیماران در بیمارستان، بستری در بخش‌های آی سی یو و آمار مرگ‌ومیر افزایشی بوده است.عقدک تصریح کرد: در ابتدای ماه حدود هزار مراجعه‌کننده به مراکز درمانی داشتیم که این تعداد اکنون به حدود ۴ هزار نفر رسیده است. تعداد تست‌های مثبت کرونا نیز از ۲۵۰ مورد در روز به ۲ هزار و ۸۰۰ رسیده، تعداد بیماران بستری از ۲۵۰ نفر به هزار و ۲۵۰ رسیده است. همچنین در ابتدای این ماه آمار مرگ‌ومیر کم بود و حتی چند روز به صفر رسید، اما در چند روز گذشته مرگ‌ومیرها به دو رقم هم رسید(ایسنا/14بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با موا د اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱۲: عدم دخالت در احوالات شخصی

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

 

کودک آزاری

 

شکنجه کودک معلول توسط والدین معتاد در گلستان

 

معاون اجتماعی بهزیستی گلستان از یک مورد کودک آزاری در استان خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۸۹ مورد کودک آزاری در استان ثبت شده است معاون اجتماعی بهزیستی گلستان از یک مورد کودک آزاری در استان خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۸۹ مورد کودک آزاری در استان ثبت شده است  معاون اجتماعی بهزیستی گلستان از یک مورد کودک آزاری در استان خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۸۹ مورد کودک آزاری در استان ثبت شده است معاون اجتماعی بهزیستی گلستان افزود: خوشبختانه با آگاهی و همراهی دهیار یکی از روستاهای شرق استان، گزارشی مبنی بر کودک آزاری توسط والدین را ارئه داد که منجر به مداخله همکاران ما در اورژانس اجتماعی شدوی تصریح کرد: این کودک از افراد دارای معلولیت شدید ذهنی و جسمی سازمان بوده که به دلیل اعتیاد والدین مورد آزار و اذیت بوده و در شرایط بسیار تأسف باری زندگی می‌کرده است(10بهمن/حادثه24)

 

این اخبار مغایرت دارد با موا د اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۴: برده‌داری ممنوع

ماده۵: شکنجه ممنوع

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

کودک کار

 

مرگ دو کودک کار بر اثر تصادف در شهرستان ممسنی

 

روز جمعه ۸ بهمن ماه، در پی برخورد یک خودروی سواری پژو با ۲ کودک کار در بلوار طالقانی شهر نورآباد، هر دو کودک جان خود را از دست دادند.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تابناک، دو کودک کار تبعه افغانستان در بلوار طالقانی شهر نورآباد ممسنی بر اثر برخورد با یک خودروی سواری جان خود را از دست دادند.بر اساس این گزارش، یکی از کودکان به علت شدن جراحات وارده در محل حادثه جان خود را از دست داد.در پی وقوع این حادثه خودروی سواری از محل گریخته و کودک دوم که شرایط وی وخیم گزارش شده بود پس از انتقال به یک مرکز درمانی در نورآباد جان خود را از دست داد.مرگ کودکان کار بر اثر تصادف در ایران امری مسبوق به سابقه است(هرانا/8بهمن)

 

مدیرکل بهزیستی فارس: طی 9 ماه ۵۹۵ کودک کار وارد مراکز بهزیستی فارس شده‌اند

 

مدیرکل بهزیستی فارس اعلام کرد که از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، ۵۹۵کودک کار و خیابان وارد مراکز بهزیستی در این استان شده‌اند.دکتر سیدمحمدصادق کشفی‌نژاد شنبه ۱۶ بهمن در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بهزیستی سازمانی با شرح وظایف گسترده محسوب می‌شود که افراد توانخواه در گروه‌های سنی مختلف از نوزادی تا سالمندی را تحت پوشش دارد، افزود: این سازمان با کمترین حمایت‌های دولتی و با تکیه بر توان پرسنل خود، مشارکت‌های مردمی و همکاری سازمانهای ذیربط، در راه گسترش خدمات توانبخشی، امدادی، بازپروری و کمک به تامین نیازهای گروه‌های کم درآمد فعالیت می‌کند.مدیرکل بهزیستی فارس با بیان اینکه حوزه خدمات سازمان بهزیستی بیش از ۱۸۰ حوزه مختلف را در بر می‌گیرد و محدود به یک یا دو فعالیت خاص نیست، گفت: مشاوره و غربالگری ژنتیک و غربالگری بینایی و شنوایی بدو تولد، خدمات توانبخشی، مراقبت و توانمندسازی افراد دارای معلولیت، کمک به بهبود معیشت، تسهیلگری ساخت مسکن و ایجاد اشتغال، خانه‌های امن و اورژانس اجتماعی، حمایت و توانمندسازی زنان و کودکان کار و خیابان، پیشگیری و درمان اعتیاد، سالمندی، طلاق، خودکشی، کودک و همسرآزاری و …. همگی بخشی از فعالیت‌های این سازمان خدمت رسان است.کشفی‌نژاد افزود: بهزیستی فارس در حال حاضر به ۴۲۶ هزار و ۳۴۱ نفر توانخواه خدمت‌رسانی می‌کند و امسال هم با انجام ۹۳ هزار و ۷۳۹ مورد غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در بیش از ۲۰۸ پایگاه ثابت شهری و روستایی، اختلال بینایی ۶۰۳ کودک را تشخیص داده و از نابینایی بیش از ۱۵۰ کودک پیشگیری کرده است.او همچنین اظهار کرد: این اداره کل به ۱۷ هزار و ۶۱۵ مورد تماس با اورژانس ۱۲۳ رسیدگی کرده و با نظارت بر ۷۲ مرکز شبانه روزی نگهداری سالمندان و افراد کم توان جسمی، ذهنی و اعصاب و روان به ۲ هزار و ۸۱۸ نفر از این افراد خدمات شبانه روزی ارائه می‌دهد.مدیرکل بهزیستی فارس خاطرنشان کرد: تشکیل سازمان بهزیستی از درخشان ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است و کار کردن در این سازمان، با این ابعاد از وظایف و خدمات رسانی به واقع یک صدقه جاریه برای کارکنان این نهاد است.مدیرکل بهزیستی فارس بابیان اینکه بهزیستی در قالب طرح CBRخدمات خود را تا مناطق روستایی و عشایری گسترش داده است توضیح داد: در حال حاضر ۳۵مرکز مجری در سطح شهرستان‌ها این خدمت را به صورت واگذاری با حدود ۴۰۰ نفر تسهیل گر انجام می‌دهند، در همین راستا ۵۶ صندوق خرد مالی در مناطق روستایی تشکیل شده که با همکاری صندوق کارآفرینی امید استان برای اشتغالزایی در مناطق روستایی فعالیت می‌کند.کشفی‌نژاد در ادامه با ورود به موضوع مسکن و اشتغال مددجویان بهزیستی گفت: امسال ۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تسهیل گری ساخت مسکن مددجویان بهزیستی فارس هزینه کرده‌ایم و ث تسهیلگری ساخت مسکن بیش از ۱۱۰۰ خانوار تحت پوشش در سال جاری را عهده‌دار هستیم. در زمینه اشتغال نیز امسال در ۱۶۸میلیارد تومان اعتبارات تسهیلات خوداشتغالی و کارفرمایی باسقف پرداخت ۱۰۰میلیون تومان برای هر نفر داشته‌ایم و برای کارفرمایانی که مددجویان تحت پوشش بهزیستی را بکار بگیرند به ازای هر نفر ۱۰۰میلیون تومان تا سقف بکارگیری ۲۰نفر است، ضمن ابنکه تعهد ایجاد اشتغال بهزیستی فارس ۳۱۶۰نفر است که تاکنون ۲۸۹۰مورد محقق شده است.(15بهمن/ایسنا)

 

جراحت شدید کودک سوخت بر با هدف قرار گرفتن توسط نیروهای دریابانی چابهار

 

نیروهای دریابانی چابهار یک کودک سوخت بر بلوچ را با قایق هدف قرار داده که منجر به جراحت شدید وی شده است به گزارش رصد بلوچستان به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز گذشته ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۰، یک کودک سوخت بر بلوچ با قایق نیروهای دریابانی #پسابندر شهرستان #چابهار مورد هدف قرار گرفته که باعث پارگی شکم و پهلوی او شده است هویت این سوخت بر بلوچ “محسن جام” اهل روستای جماعت_زهی شهرستان #دشتیاری عنوان شده است گفته می شود این کودک سوخت بر با قایق به دریا رفته که نیروهای دریابانی شهر پسابندر با قایق خود او را هدف قرار داده اند براساس این گزارش، پروانه قایق نیروهای دریابانی با محسن برخورد کرده و منجر به پارگی شدید شکم و پهلوی او شده است یک منبع مطلع به گزارشگر کمپین گفت: ”پس از زخمی شدن محسن، او توسط شهروندان حاضر در محل به بیمارستان منتقل شده است این منبع افزود: ”با وجود شرایط بد محسن، ماموران دریابانی جهت گرفتن رضایت، خانواده وی را تحت فشار قرار داده و تهدید کرده اند وضعیت این کودک سوخت بر همچنان وخیم است (کمپین فعالین بلوچ/19بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۶: ارزش انسانی در همه جا

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

خودکشی

 

خودکشی یک نوجوان ١۶ ساله در شهرستان دیواندره

 

یک نوجوان ۱۶ ساله اهل دیواندره از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰، یک پسر نوجوان اهل دیواندره از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد هویت این نوجوان روزبه مرادی، ۱۶ ساله عنوان شده است تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اطلاعی در دسترس نیست سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است(هرانا/22بهمن)

 

خودکشی سه نوجوان ۱۸ ساله در کرمانشاه، کامیاران و سنندج

 

هه‌نگاو: طی روزهای اخیر دست‌کم سه نوجوان ۱۸ ساله‌ در شهرهای کرمانشاه، کامیاران و سنندج به دلیل مشکلات مالی و اجتماعی به زندگی خود پایان دادند ، یک جوان ۱۸ ساله اهل سنندج با هویت هژیر احمدی به دلیل مشکلات فقر به زندگی خود پایان داداز سوی دیگر و هم‌زمان، یک جوان ۱۸ ساله اهل کامیاران با هویت ماهان حاتمی به دلیل مشکلات اجتماعی از طریق استفاده از گاز خانگی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داده است همچنین، یک جوان ۱۸ ساله اهل کرمانشاه با هویت شایان کرمی تنکابی به دلیل فقر و مشکلات مالی از طریق حلق آویز کردن خودکشی کرده است با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی سال ۲۰۲۱ میلادی دست‌کم ۵۲ نوجوان زیر ۱۸ سال در شهرهای مختلف کُردستان به زندگی خود پایان داده‌اند که سن ۱۱ نفر از آن‌ها زیر ۱۴ سال بوده است(هنگاو/15بهمن)

 

خودکشی یک کودک کار در مریوان

 

یک کودک کار در محل کار خود در شهر مریوان اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد  یک نوجوان ۱۵ ساله اهل مریوان با هویت پارسا نامداری در محل کار خود، از طریق حلق آویز کردن به زندگی خود پایان داده است تا زمان انتشار این خبر دلیل خودکشی پارسا نامداری نامعلوم است(هنگاو/16بهمن)

 

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

 

فروش نوزادان

 

 

دستگیری اعضای یک گروه در رابطه با فروش نوزاد در فضای مجازی

 

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران، از شناسایی و بازداشت اعضای یک گروه فروش نوزاد در فضای مجازی خبر داد. به گفته او، یک نوزاد ۱۵ روزه نیز از محل اختفای این افراد کشف شده است.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، اعضای یک گروه در تهران که با وعده فروش نوزاد در فضای مجازی فعالیت می‌کردند بازداشت شدند.رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران  در این رابطه گفت: طی رصد و پایش شبکه های اجتماعی توسط کارشناسان، مشخص شد صفحاتی با عنوان خرید و فروش نوزاد در حال فعالیت در فضای مجازی هستند.داود معظمی‌گودرزی افزود: با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله اقدامات تخصصی این پرونده آغاز و با پیگیری های فنی مشخص شد این صفحات توسط یک گروه اداره می‌شود که با وعده فروش نوزاد اقدام به کلاهبرداری از افراد متقاضی می کنند.این مقام انتظامی ادامه داد: تمامی اعضای این گروه که متشکل از ۲ زن و ۲ مرد بودند، شناسایی و دستگیر شدند. همچنین یک نوزاد ۱۵ روزه نیز از محل اختفای این افراد کشف شد.وی با بیان اینکه این گروه پیشتر نیز در این زمینه دارای سابقه بودند، افزود: این افراد در گذشته نیز به همین جرم توسط پلیس فتا دستگیر شده‌اند. آنها برای فروش هر نوزاد مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان طلب می کردند و پس از اینکه افراد متقاضی وجه مورد نظر را واریز می کردند دیگر پاسخگوی آنها نبودند.رئیس پلیس فتا تهران بیان کرد: در یکی از موارد یک نفر از اعضای این گروه در پوشش پرستار بچه به منزلی مراجعه و پس از جدا کردن نوزاد از والدین، قصد فروش آن را داشتند که توسط عوامل پلیس فتا دستگیر شدند. همچنین طی یک ماه گذشته، این دومین گروه تحت عنوان فروش نوزاد در فضای مجازی است که توسط پلیس دستگیر شده‌اند(هرانا/27بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

 

بازداشت وزندان

 

دوازده زندانی محکوم به اعدام و ۸ کودک مجرم در لیست بخشنامه عفو و تخفیف مجازات

 

معاون قضایی قوه قضاییه از “عفو” و تخفیف مجازات بیش از ۳ هزار زندانی از جمله ۱۲ زندانی محکوم به اعدام خبر داد. از این تعداد ۱۰۷ زندانی زن، ۹ تبعه کشورهای خارجی و ۸ زندانی زیر ۱۸ سال مشمول بخشنامه موسوم به “عفو” یا تخفیف مجازات شده اند رحیمی با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۷۸ نفر از عفو شدگان دادگستری بودند، ادامه داد: “در میان عفوشدگان ۲۲ بهمن امسال، ۱۰۷ نفر زن، ۹ نفر تبعه کشورهای خارجی، ۸ نفر زیر ۱۸ سال و ۱۲ نفر از کسانی بودند که در اجرای ماده ۲۰ در لیست عفو قرار گرفتند در این گزارش به جزییات بیشتری در خصوص اتهامات و هویت این زندانیان اشاره ای نشده است(هرانا/14بهمن)

 

دوازده زندانی محکوم به اعدام و ۸ کودک مجرم در لیست بخشنامه عفو و تخفیف مجازات

 

معاون قضایی قوه قضاییه از “عفو” و تخفیف مجازات بیش از ۳ هزار زندانی از جمله ۱۲ زندانی محکوم به اعدام خبر داد. از این تعداد ۱۰۷ زندانی زن، ۹ تبعه کشورهای خارجی و ۸ زندان سال مشمول بخشنامه موسوم به “عفو” یا تخفیف مجازات شده اند.  معاون قضایی قوه قضاییه از عفو و تخفیف مجازات بیش از ۳ هزار زندانی از جمله ۱۲ زندانی محکوم به اعدام خبر داد.رحیمی با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۷۸ نفر از عفو شدگان دادگستری بودند، ادامه داد: “در میان عفوشدگان ۲۲ بهمن امسال، ۱۰۷ نفر زن، ۹ نفر تبعه کشورهای خارجی، ۸ نفر زیر ۱۸ سال و ۱۲ نفر از کسانی بودند که در اجرای ماده ۲۰ در لیست عفو قرار گرفتند در این گزارش به جزییات بیشتری در خصوص اتهامات و هویت این زندانیان اشاره ای نشده است(هرانا/14بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۲: عدم تبعیض

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه

 

اعدام کودکان

 

پس از ۱۸ سال حبس؛ حکم اعدام محمدرضا حدادی کودک-مجرم در دیوان عالی کشور نقض شد

 

دیوان عالی کشور حکم اعدام محمدرضا حدادی، کودک-مجرم محبوس در زندان عادل آباد شیراز را پس از تحمل ۱۸ سال زندان، نقض و وی را به پرداخت دیه محکوم کرد. حکم اعدام آقای حدادی که متهم به ارتکاب قتل در سن ۱۵ سالگی است، تاکنون بارها به مرحله اجرا رفته و متوقف شده بود.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دویچه وله فارسی، دیوان عالی کشور در حکمی مجازات اعدام محمدرضا حدادی را لغو و او را به پرداخت دیه به خانواده مقتول محکوم کرده است.در این حکم آمده است، اولا پزشکی قانونی اعلام کرده که به دلیل گذشت زمان نمی‌تواند در مورد رشد عقلانی متهم در هنگام وقوع جرم اظهار نظر کند. ثانیا اظهارات سایر متهمین مبنی بر اینکه خفگی مقتول توسط محمدرضا حدادی (که زمان وقوع جرم ۱۵ سال داشته و از همه متهمان کوچکتر بوده است) صورت گرفته “به نحوی نیست که موجب علم و قطع و یقین عمدی بودن قتل شود”.شعبه اول دیوان عالی کشور که این حکم را صادر کرده، در ادامه سایر دلایل برای لغو حکم قصاص متهم را اینگونه توضیح داده است: متهمین کریم حدادی و محمد تقی حدادی اظهارات قبلی خود را تکذیب و بر خلاف آن ادعا نموده‌اند. قضات شعبه صادرکننده حکم قصاص بر عمدی بودن قتل اتفاق نظر نداشته‌اند و اقلیت در انتساب بزه قتل عمد به متهم شبهه کرده‌اند. بدین ترتیب محمدرضا حدادی به “پرداخت یک فقره دیه مرد مسلمان در حق اولیاء دم” محکوم شده است این حکم به امضای احمد مرتضوی قدم، رییس دیوان عالی کشور رسیده است محمدرضا حدادی، اوخر اسفندماه سال گذشته طی نامه ای خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه خواستار ورود او و رسیدگی مجدد به پرونده خود شده بود آقای حدادی در تحقیقات اولیه و در دادگاهی ۱۳۸۲ برگزار شد اعتراف به سرقت و قتل کرده بود،  همان سال طی نامه‌ای به دادگاه نوشت که یکی از متهمین با وعده پرداخت پول از وی خواسته با توجه به صغر سن ارتکاب قتل را به عهده بگیرد این زندانی که در زمان بازداشت ۱۵ سال سن داشت همچنین نوشت که فریب متهم دیگر را خورده و در ارتکاب جرم نقشی نداشته است. حکم اعدام محمدرضا حدادی دو بار ( سال ۸۹ و سال ۹۵) تا مرحله اجرا رفته اما متوقف شده بود. به گفته پدرش، خانواده مقتول تقاضای اجرای حکم را کردند و به همین دلیل حکم به اجرای احکام رفته بود محمدرضا حدادی در دوران حبس به نارسایی شدید کلیه و زخم معده مبتلا شده است(هرانا/15بهمن)

 

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده۱: همه آزاد و برابر بدنیا آمده‌اند

ماده۲: عدم تبعیض

ماده۳: حق حیات برای همه

ماده۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

ماده ۲۸: حق دنیای زیبا و آزاد برای همه

ماده۲۹: حق مسئولیت نسبت به جامعه