هشدار جدید دانشمندان؛ طوفانهای شدید زمین را فرا خواهد گرفت!
دانشمندان دانشگاه ییل اخیراً نتایج تحقیقی را به اشتراک گذاشتند که نشان میدهد زمین در قرن ۲۱ شاهد گسترش طوانهای شدید به عرضهای جغرافیایی خواهد بود که مراکز جمعیتی را در خود جای داده اند.
یک مطالعه جدید با محوریت دانشگاه ییل نشان میدهد قرن بیست و یکم شاهد گسترش طوفانهای بسیار شدیدی خواهد بود که این بار عرضهای جغرافیایی پرجمعیتتر را بیش از پیش درگیر خواهد کرد و این به معنای در پیش بودن یک فاجعه جدی برای ساکنان زمین است.
به گزارش فرارو، نویسندگان این مطالعه در مجله Nature Geoscience نوشتند که طوفانهای استوایی شدید میتوانند از نیمکره مربوطه خود به سمت شمال و جنوب تغییر مسیر دهند، و عامل این رفتار نامتعارف، گرم شدن بیش از حد زمین به واسطه انتشار گازهای گلخانهای است. طوفان نیمه گرمسیری ۲۰۲۰ آلفا، که اولین طوفان استوایی رخ داده در پرتغال بود، و طوفان هنری امسال که به کانکتیکات آمریکا رسید، ممکن است اولین نشانههای چنین طوفانهایی باشند.
جاشوا استودهولم، فیزیکدان بخش زمین و علوم سیارهای دانشگاه ییل و نویسنده اصلی این مطالعه میگوید: «این علائم اولیه، نشان دهنده خطر مهم و کمتر برآورد شده تغییرات آب و هوایی است. این تحقیق پیشبینی میکند که طوفانهای استوایی قرن بیست و یکم احتمالاً در محدوده وسیعتری از عرضهای جغرافیایی، نسبت به زمین در ۳ میلیون سال گذشته رخ خواهند داد که این میتواند بشدت انسانها را در معرض خطر قرار دهد، زیرا در طی این چند میلیون سال بشر هیچگاه برای چنین وضعیتهایی تکامل نیافته است.»
الکسی فدوروف، استاد علوم اقیانوسی و جوی دانشگاه ییل و دیگر همکار این مطالعه هم گفت: «در مورد اینکه چگونه طوفانهای استوایی در آینده تغییر خواهند کرد، ابهامات زیادی وجود دارد. با این حال، چندین خط شواهد نشان میدهد که ما میتوانیم طوفانهای استوایی بیشتری را در عرضهای جغرافیایی متوسط ببینیم، حتی اگر فرکانس کل طوفانهای استوایی افزایش نیابد. این یافته با افزایش مورد انتظار در میانگین شدت طوفان استوایی ترکیب شده است، بنابراین نشان میدهد که خطرات طوفانهای ناشی از گرم شدن آب و هوای زمین میتواند بسیار بیشتر باشد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر