دلار آمریکا در شروع معاملات امروز کماکان به شیب افزایشی دیروز ادامه داد و نسبت به ارزش ۳۰ هزار و ۴۴۰ تومان فروخته شد که ۱۹۰ تومان نسبت به آخرین نرخ دیروز افزایش داشته است. هر اسکناس یورو هم امروز در حالی معاملات امروز را آغاز کرد که نسبت به روز گذشته ۲۴۰ تومان افزایش داشت و به ارزش ۳۴ هزار و ۴۴۰ تومان معامله شد.
پیامدهای مذاکرات وین بر قیمت دلار
افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و تبعات آن بر تورم بر کسی پوشیده نیست. کارشناسان اقتصادی علت اصلی این افزایش قیمت را سیگنال منفی نشست وین دانستهاند.
به گزارش اقتصاد 24، آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی درباره تاثیر سیگنال منفی نشست برجامی وین بر بازار ارز و نقش بانک مرکزی در مدیریت بازار ارزی اظهار داشت: برخلاف گفته مسئولان اقتصادی کشور، اینطور نیست که هیچ ارتباطی بین افزایش نرخ ارز با نتیجه مذاکرات وجود نداشته باشد. تا زمانی که بحث مذاکرات مطرح بود و اخبار زیادی از مذاکرات برجامی به گوش نمیرسید، دلار وارد کانال ۲۸ تا ۲۹ تومانی شده بود، اما اکنون که جمعبندی از نشست اخیر شده بود، دیدیم که حرکتی را به سمت بالا آغاز کرده است.
بغزیان با اشاره به اینکه بازار به شدت منتظر نتیجه نشست مذاکرات بوده است، گفت: ممکن است در روزهای اولیه بعد از مشخص شدن نتیجه نشست وین، شرایط بازار مسکوت بماند و مشخص نشود که نتیجه چیست و طول بکشد تا این نرخ جا بیفتد و سپس تاثیرات خود را بر قیمت کالاها بگذارد. در حال حاضر بازار کالاهایی همچون مسکن، خودرو، لوازم خانگی و … هنوز انتظار سیگنال کاهشی در قیمت دلار را دارند و اینکه نرخ دوباره به پایین باز گردد، اما اگر مدتی نرخ ارز به همین منوال بماند و نرخ جدید دلار جا بیفتد، قیمت کالاها نیز افزایش خواهد یافت.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است در همین روزها شاهد نرخ دلار ۳۳ هزار تومانی باشیم، بیان کرد: هر عددی را میتوان برای قیمت جدید دلار متصور بود. مگر کسی تصور میکرد که قیمت دلار از ۱۰ به ۳۰ هزار تومان برسد یا پراید ۲۰ میلیونی به ۱۵۰ میلیون تومان برسد؟ این دست افزایش قیمتها هیچ مرزی ندارد، اما به هر حال توسط دولتها مدیریت میشود و حد تحملی دارد که با سنجش حد تحمل خریدار در بازار به دست میآید. البته این دست اعداد بیان غیر حرفهای است، اما به هر حال هر نرخی میتوان متصور بود، چون قبلا هم دلار این حد را زده بود و به ۳۲ هزار تومان رسیده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر