سازمان حقوق بشر ایران از جامعه جهانی و بخصوص دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد میخواهد تا واکنش مناسبی درخصوص اعدام زندانیان «مواد مخدر» از خود نشان دهد. محمود امیریمقدم مدیر این سازمان گفت: «سازمان ملل و کشورهای اروپایی که در راستای مبارزه با قاچاق مواد مخدر با جمهوری اسلامی همکاری میکنند، موظفند تا در قبال اعدامهای بیرویه متهمان مواد مخدر واکنشی قاطع نشان دهند. متهمان جرایم مواد مخدر از ضعیف ترین اقشار جامعه ایران هستند و تا قبل از اصلاح قانون مواد مخدر، قربانیان کمهزینهای برای ماشین اعدام جمهوری اسلامی بودهاند. عدم واکنش فوری و مناسب جامعه جهانی میتواند زمینه ساز اعدامهای بیشتر این زندانیان باشد».
در حالی به استقبال روز جهانی حقوق بشر میرویم که طبق آمارهای سازمان حقوق بشر ایران از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون اعدام زندانیانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شدهاند، رشد فزایندهای داشته است.
طبق آمار جمع آوری شده توسط نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران، از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، ۱۱۶ زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در ایران اعدام شدهاند. این درحالی است که در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ تعداد ۲۳ نفر و در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ تعداد ۳۰ نفر در زندانهای ایران اعدام شده بودند.
طبق گزارشهای جمع آوری شده، تنها طی ۱۵ روز گذشته، ۱۴ زندانی «مواد مخدر» در ایران اعدام شدند که اکثریت ایشان از اتنیک بلوچ بوده و در بین ایشان سه زن نیز حضور داشت.
حدود چهار سال پیش الحاق یک ماده به قانون مبارزه با «مواد مخدر» این امید را ایجاد کرده بود که اعدام زندانیانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شدهاند متوقف خواهد شد. با این حال، در سال جاری میلادی شاهد اعدام گسترده متهمان مواد مخدر بودیم که پس از اجراییشدن قانون جدید، بیسابقه بود.
گفتنی است، روز جهانی حقوق بشر رویدادی است که توسط یونسکو نامگذاری شده و هرسال در تاریخ ۱۰ دسامبر، برگزار میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر