درباره اختلافات کلیدی باقیمانده در مذاکرات برجام، باقری کنی رئیس هیأت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی گفته: در مذاکرات وین۷ بر اختلافات وین۶ تعدادی هم افزوده شده است.
خبرنگار صداوسیما پرسید: در وین شش میگفتند که در آن متنی که به دست آمده ترکیب بیست به هشتاد هست یعنی ۲۰درصد اختلاف وجود دارد الآن در متنی که میفرمایید به دست آمده همچنین ترکیب بندی میشود کرد؟
باقری: حالا من ترکیب آن را نمیدانم درصدی ولی بههرحال اختلاف وجود دارد.
خبرنگار: یعنی مثلاً زیاد است کم است…
باقری: همان اختلافی که در وین ۶ بوده که هست چند تا هم اضافه شده.
این در حالیست که خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته: زمان برای اینکه توافق برجام تبدیل به جسدی غیرقابل احیا شود رو به اتمام است.
موسسه مطالعاتی ویلسون سنتر در واشنگتن نیز نوشته است: دیپلماسی میان رژیم ایران و قدرت های بزرگ جهان به بنبست منتهی شده و فروپاشی برجام، گزینه نظامی را زنده خواهد کرد.
این منبع نوشت: تحقیقات ما نشان می دهد که اگر دیپلماسی شکست بخورد و نتواند توانایی های اتمی رژیم ایران را محدود کند، آمریکا و اسراییل حملات سایبری خود (نظیر استاکسنت) و عملیات اطلاعاتی مخفیانه برای مختل کردن آن را دو برابر خواهند کرد. اما چنین تلاشهایی برد محدودی خواهند داشت. بدون شک فروپاشی برجام بحث گزینه نظامی، شامل احتمال حملات هوایی آمریکا به زیرساخت های اتمی رژیم ایران را احیا خواهد کرد.
در همین حال روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران نوشته: در این مذاکرات حتی اگر برخی از تحریمها را نیز لغو کنند، سناریوی استحاله و نابودی نظام را پی میگیرند.
این منبع درباره توقف مذاکرات وین نوشت: سه کشور اروپایی پنجشنبهشب بار دیگر با صدور بیانیه ای ادعا کردند که جمهوری اسلامی مانع پیشرفت در مذاکرات احیای مفاد برجام است. آنها مدعی شدند که خواستههای نظام فراتر از برجام است و زمان در حال گذر است. در روزهای اخیر برخی منابع اعلام کردهاند که هشت مسأله اختلافی و کلیدی بین ایران و آمریکا باقی مانده که روند مذاکرات را دشوار کرده است و تاکنون دو طرف حاضر به عقبنشینی از مواضع خود نشدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر