گونه جهش یافته جدید کرونا تمامی جهان را در شوک جدیدی فرو برده است. این سویه که گفته می شود قدرت سرایت بسیار بالا دارد حتی ممکن است افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند نیز گرفتار کند. صندوق بین المللی پول در واکنش به این اتفاق با انتقاد از کشورهای توسعه یافته اعلام کرد در حالی که کشورهای توسعه یافته در حال برنامه ریزی برای تزریق دوز سوم به شهروندان خود هستند، در منطقه صحرای آفریقا هنوز حتی ۱۰ درصد جمعیت هم واکسینه نشده اند.
مدیران بانکی سعی دارند بازارها را آرام نگه دارند اما به وخیم بودن اوضاع نیز اشاره دارند. رافائل بوستیک- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در آتلانتا- گفته نرخ بهره میتواند تا پیش از پایان یافتن سال جاری میلادی افزایش پیدا کنند. جان ویلیامز- مدیر دفتر منطقه ای نیویورک- گفته نرخ تورم در سطحی قرار دارد که مقابله با آن نیازمند زمان و حوصله خواهد بود. گری رایس- سخنگوی صندوق بین المللی پول- نیز در رابطه با افزایش تورم گفت تورم بالا، کوتاه مدت نخواهد بود.
با شیوع گسترده کرونا در انگلیس که منجر به توقف بخش بزرگی از فعالیتهای اقتصادی شده، نرخ تورم سالانه این کشور تا پایان اکتبر با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴.۲ درصد رسید. این تورم بالاترین نرخ تورم انگلیس در ۱۰ سال اخیر محسوب میشود و بیش از همه در نتیجه افزایش کم سابقه انرژی رقم خورده است. این تورم ۰.۴ درصد از چیزی که پیشتر نیز انتظارش می رفت بیشتر بوده است و کار بانک مرکزی انگلیس را نسبت به قبل دشوارتر خواهد ساخت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر