درباره من

عکس من
فعال مذهبی/ فعال سیاسی / فعال حقوق بشر / فعال حقوق کودکان ونوجوانان /فعال حقوق زنان / فعال حقوق ادیان/ فعال حقوق زندانیان /

۱۴۰۰ آبان ۷, جمعه

نقاش پیشکسوت؛ بانوی نور، بلور و آینه ایران درگذشت

نقاش پیشکسوت؛ بانوی نور، بلور و آینه ایران درگذشت


ایران درودی نقاش پیشکسوت و مطرح ایرانی امروز صبح جمعه هفتم آبان ماه درگذشت.

مدیر برنامه ایران درودی و عضو بنیاد ایران درودی ضمن تأیید این خبر درباره درگذشت این هنرمند اظهار کرد: متاسفانه امروز صبح هفتم آبان ساعت هفت و نیم بعد از تلاش‌های کادر درمان بیمارستان دی ایران درودی دار فانی را وداع گفت.

وی درباره وضعیت این بانوی نقاش پیش از این عنوان کرد: از ۱۱ شهریور و بعد از بهبود ابتلای به کرونا، همچنان درگیر رفتن به بیمارستان بود و چند باری هم بستری شد. با این حال هفته پیش حالشان به صورت اورژانسی خراب شد منتقل به بیمارستان شدند اول بیمارستان ایران مهر و بعد به بیمارستان دی رفتند و در آی سی یو بستری بود.

ایران درودی از پیشگامان نقاشی معاصر ایران بود. او در سال ۱۳۱۵ در شهر مشهد به دنیا آمد، پدرش خراسانی بود و مادرش قفقازی، و خانه‌شان محل تلاقی فرهنگ‌ها و زبان‌های متفاوت. او همچنین کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد دانشگاه رشته تاریخ هنر نیز بود.

خانم درودی در فرانسه با شخصیت‌های برجسته جهان هنر از جمله سالوادور دالی آشنا شد. او در بیش از ۶۳ نمایشگاه انفرادی و بیش از ۲۵۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سراسر جهان آثار خود را به نمایش گذاشت و با نوشتن کتاب «در فاصلهٔ دو نقطه» نویسندگی را نیز تجربه کرد.

ایران را دوست بداریم

خانم درودی در مطلبی پس از مرخص شدن از بیمارستان نوشته بود: «ایران باید زنده بماند.»

او در آخرین گفت‌وگوی خود با رادیوفردا به مناسبت نوروز سال ۱۴۰۰ گفته بود: «پیشنهادم به هموطنانم این است که ایران را علی‌رغم زخم‌هایش دوست بداریم و سپاسمند هویت‌مان باشیم. ارزش ایرانی بودن‌مان را بدانیم و حفظش کنیم.»

ایران درودی در سال‌های اخیر به طور مداوم پیگیر افتتاح موزه‌ای به نام خود بود تا آثارش در آن به یادگار بماند. به نوشته روزنامه ایران در سال ۹۸، قرار است ۱۹۵ تابلو از این هنرمند که به صورت محضری به ملت ایران بخشیده شده، بعد از ساخت موزه‌ای در خیابان یوسف‌آباد به نمایش گذاشته شود.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، هشت اثر خانم درودی در گنجینه‌ موزه‌ هنرهای معاصر تهران و دیگر موزه‌های ایران و برخی از آثارش در دیگر موزه‌های دنیا نگهداری می‌شود.

صبح روز جمعه، هفتم آبان‌ماه، پیامی کوتاه در صفحه رسمی خانم درودی در اینستاگرام از درگذشت او حکایت داشت.

New Title

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر