آمریکا قصد ندارد تا قبل از دستیابی به توافق با رژیم ایران، تحریم ها را لغو یا پولی پرداخت کند….در صورت شکست برجام راههای دیگر را آزمایش میکنیم
اظهارات وزیر خارجه رئیسی در مورد بازگشت به مذاکرات برجام با واکنش منفی آمریکا و آلمان روبرو شد. عبداللهیان بازگشت به برجام را به آزادسازی ده میلیارد دلار منوط کرده بود.
یک منبع آگاه آمریکایی به رویترز گفت: ما هیچ یک از تحریم ها را لغو نکردیم و قصد دادن پیش پرداخت به رژیم ایران را هم نداریم و بخوبی این موضوع را به آنها در وین فهماندیم.
به گفته این منبع، در واشنگتن مثل گذشته مایل به استفاده از روش های دیپلماتیک در این رابطه هستند، اما هشدار داد که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، گزینه های دیگری در نظر گرفته خواهد شد تا مانع از ادامه فعالیت های اتمی رژیم ایران شوند.
در همین حال تیمهایی از امنیت ملی آمریکا و اسرائیل سهشنبه و چهارشنبه این هفته در واشنگتن جلسهای مشترک برگزار خواهند کرد که دستور کار اصلی آن، فعالیت هستهای رژیم ایران خواهد بود.
یک مقام ارشد آمریکایی درباره این جلسه به خبرگزاری رویترز گفته است که دولت بایدن به راهحل دیپلماتیک با رژیم ایران پایبند است اما در صورت لزوم آماده خواهد بود تا “راههای دیگری” را برای اطمینان از عدم دستیابی تهران به سلاح هسته بیازماید.
ایال هولاتا مشاور امنیت ملی اسرائیل و جیک سالیوان همتای او نیز در جلسه پیش رو به هیات مشورتی و راهبردی دو دولت ملحق خواهند شد. نمایندگان نهادهای دیپلماتیک، نظامی و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل نیز در این جلسه حضور خواهند داشت.
“به اشتراک گذاشتن اطلاعات” و همچنین “ارزیابی اولیه” از میزان پیشرفت برنامه هستهای تهران از جمله دستور کارهای این جلسه عنوان شده است.
در عین حال، یک مقام ارشد آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با خبرگزاری فرانسه صحبت میکرد با وجود ابراز امیدواری در خصوص احتمال از سرگیری مذاکره وین در مدت زمانی کوتاه، متذکر شد که پیشرفت تهران در زمینه توسعه ظرفیتهای هستهای “نگران کننده” است.
این مقام ارشد دولت که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران گفت: “راه مذاکرات در وین همچنان باز است و ما امیدواریم در مدت کوتاهی (برای مذاکرات) بتوانیم به وین برگردیم. اما در صورت شکست دیپلماسی راههای دیگر را هم آزمایش میکنیم.
مذاکرات برجام و آن روی سکهٔ امتیازخواهی
پس از ۹ماه که از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا میگذرد، همچنین پس از ۷ماه مذاکرهٔ بیحاصل در وین برای احیای برجام، واقعیتها نشان داده که جدای از خواست دولت آمریکا برای بازگشت به برجام، بردارهای فشار بر روی این دولت آنچنان قوی هستند که تا این لحظه مانع احیای برجام و رفع تحریمهای جمهوری اسلامی شدهاند.
حتی با وجود اینکه در رأس سیاست ایران در دولت بایدن کسی مانند رابرت مالی است که همواره خواهان کنار آمدن با جمهوری اسلامی بوده، اما تا این لحظه هیچ چشمانداز جدی برای احیای برجام دیده نمیشود.
در این میان تحولات افغانستان هم بردار فشار جدیدی بر سیاستهای خارجی دولت بایدن شده و دولت آمریکا را در امتیازدهی به رژیم ایران بسیار محتاطتر از قبل کرده است. در این میان الحاقیهها به لایحهٔ بودجهٔ دفاعی در کنگره که هرگونه امتیازدهی مالی به جمهوری اسلامی توسط دولت آمریکا را به کنگره مشروط میکند، یک بردار مضاعف فشار است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر