۱۴۰۰ مهر ۱۳, سه‌شنبه

برنامه اسلامی طالبان برای “تربیت” دانش آموزان افغان

برنامه اسلامی طالبان برای “تربیت” دانش آموزان افغان


سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان در یک نشست رسمی گفت: از دانش‌آموزانی که در بیست سال گذشته در افغانستان درس خوانده‌اند، هیچ انتظاری نباید داشت.

عبدالباقی حقانی در این نشست که با شماری از استادان دانشگاه‌ برگزار شد، همچنین تاکید کرد که بنیادهای تحصیل و آموزش در افغانستان باید از نو گذاشته شود و از دانش‌آموزان باید از اول “مطابق ارزش‌ها” تربیت شوند.

حقانی همچنین گفت: معلمانی هم باید تربیت شود که نسل آینده را طوری تربیت کند “که به درد ما بخورد”.

سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان در نخستین سخنرانی خود پس از گماشته شدن در این سمت حدود سه هفته قبل بر ارزش‌ها و آموزش‌های دینی و ترجیح آن نسبت به آموزش‌های آکادمیک تاکید کرده و با اشاره به وزیران تعیین شده از سوی طالبان گفته بود تقریبا تمام کسانی که در حکومت طالبان به مقامات بلند رسیده‌اند، دانشگاه نخوانده‌اند بلکه دین‌دار و روحانی یا “عالم دین” هستند.

او همچنین قبلا گفته بود که طالبان “اجازه آموزش مختلط (دختر و پسر) را نخواهد داد” و اعلام کرد که مضامین تدریسی در دانشگاه‌ها مورد بازبینی قرار می‌گیرد.

وی گفته بود که طالبان می‌خواهد “یک برنامه درسی معقول و اسلامی ایجاد کند که منطبق بر ارزش‌های اسلامی، ملی و تاریخی ما باشد و از سوی دیگر، بتواند با کشورهای دیگر رقابت کند”.

این در حالی است که چهارده روز پیش تنها دروس دانش‌آموزان پسر در افغانستان آغاز شد و درهای مدارس به روی آن‌ها باز شد اما سرنوشت دانش‌آموزان دختر از کلاس ششم به بالا تاکنون مشخص نیست.

در همین خصوص گزارش‌هایی به نقل از نورالله منیر، سرپرست وزیر آموزش و پرورش طالبان نیز منتشر شد که گفت: قوانین اسلامی علیه آموزش زنان نیست و دولت طالبان قصد ندارد زنان را از تحصیل محروم کند.

در مورد بازگشت دختران به مکاتب و ادامه آموزش آن‌ها قبلا مقام‌های طالبان گفته‌اند که قبل از آن باید “شرایط مناسبی” برای آن‌ها ایجاد شود.

درنظام تحصیلی افغانستان در بیست سال گذشته، قبل از تسلط اخیر طالبان دانشجویان در دانشگاه‌ها به صورت مختلط، مردان و زنان در کنار هم درس می‌خواندند و دانشجویان دختر مجبور به پوشش خاصی نبودند.

هفته گذشته گروهی از زنان در شرق کابل در یک تجمع اعتراضی با حمل شعارهایی از جمله “آموزش را سیاسی نسازید” خواستار بازگشت دختران به مکتب و نهادهای آموزشی شدند. اما افراد طالبان با برخورد خشونت‌آمیز و شلیک‌های هوایی جلو تظاهرات گروهی از زنان در کابل را گرفتند و آن‌ها را متفرق کردند.

طالبان دختران دانشجو را از خوابگاه اخراج کرد

طالبان پس از بستن دانشگاه بلخ دانشجویان دختر خوابگاه را نیز اخراج کرد. یک دختر دانشجو ساکن خوابگاه دانشگاه بلخ با گریه در حال جمع‌آوری وسایلش می‌گوید: امروز تاریک‌ترین و دردناک ترین روز زندگی ما بود، سال آخر تحصیل ما بود.برای ما دردناک است کتاب ها را به خانه ببریم.

New Title

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر