شبه خبری فرانس۲۴ در مطلبی به مسیر سخت و پیچیده پیوستن دوباره دولت آمریکا به برجام پرداخته و نوشته است: رژیم تهران میخواهد همه آنچه را که دولت ترامپ در خروج یکجانبه از توافق هستهای نابود کرده، برگردد؛ از سوی دیگر دولت بایدن نیز با مخالفانی در داخل روبرو است که معتقدند نباید سلاح تحریمها علیه رژیم ایران را به راحتی کنار بگذارد. به نظر میرسد دولت بایدن راه بسیار سختی برای پیوستن دوباره به توافق برجام دارد.
این منبع افزود: بایدن در رقابت انتخاباتی خود قول داده بود که هرچه زودتر به برجام بازگردد اما سه سال تلاش بیامان دولت ترامپ علیه این توافق جهانی، کار را برای بازگشت بایدن به آن بسیار سخت کرده است. در واقع اجرای این وعده در عمل سختتر است تا در حرف.
به گزارش ایسنا، فرانس٢۴ می گوید: دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته ای در موقعیت دشواری قرار دارد. تهران خواهان این است که پیش از آنکه قدمی در راستای بازگشت به پایبندی کامل بردارد، تمامی خواسته هایش محقق شود اما بایدن در خانه برای آسان نگرفتن درخصوص رفع تحریم های رژیم ایران با فشار روبرو است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ با انتقاد از توافق برجام به فرانس٢۴ گفت: دولت آمریکا اکنون با فشاری باورنکردنی در ارتباط با رژیم ایران روبرو است.
بولتون گفت: اکنون آمریکا روی رژیم ایران اهرمهای فشار زیادی دارد اما اگر بایدن (بدون امتیازگیری) موضوع را واگذار کند، عملا فروپاشیده شدن تحریم ها را تضمین کرده است و سپس رژیم ایران به راحتی به برنامه های خود برای دستیابی به سلاح اتمی و موشک های بالستیک ادامه خواهد داد
این شبکه خبری افزود: این در حالی است که دولت بایدن استدلال می کند، خروج از توافق هسته ای و اعمال تحریم های بیشتر بود که سبب شد رژیم ایران برنامه هسته ای اش را گسترش دهد و بازگشت به برجام را یک گام احتمالی بری توافقی قویتر می داند.
اِما یک کارشناس موسسه کشورهای عرب خلیج فارس در گفت وگو با فرانس٢۴ خاطر نشان کرد که دولت بایدن در موقعیت دشواری قرار دارد.
وی گفت: موقعیت بایدن بسیار سخت است. او از طرفی باید ثابت کند که مثل ترامپ نیست و می خواهد به توافق با رژیم ایران بازگردد و از سوی دیگر می بایست نشان دهد که دولتش درک بهتری از توازن قدرت و منافع مختلف در منطقه دارد.
در همین حال وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با آتلانتیک طی اظهاراتی تامل برانگیز گفت: امیدوارم بتوانیم به پیشرفتهای کافی دست یابیم که بتواند تا برگزاری انتخابات ایران در ماه ژوئن (خرداد) پایدار بماند
مواضع این دیپلمات ارشد آمریکایی درباره مذاکرات وین از آنجا حائز اهمیت است که او همان کسی است که در همان آغاز مذاکرات برجامی در کمیته سیاست خارجی سنا طی سخنانی گفته بود: ما به دنبال حذف تحریمهای وسیع علیه رژیم ایران نخواهیم بود و تنها به تهران فرصت میدهیم برای از بین بردن نگرانیهای ما، مدتی «استراحت» کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر