۱۴۰۰ خرداد ۲, یکشنبه

منبع داخلی: تامین برق کشور با مشکل مواجه شده است



همزمان با گرم شدن هوا، برخی شهرهای ایران برای چندمین روز متوالی با قطع برق مواجه شده‌اند. گفته شده که این قطع برق بدون اطلاع قبلی بوده است. استخراج رمزارزها و استفاده از کولر دو دلیل عمده قطع برق اعلام شده است. از سویی دیگر به دنبال به هم خوردن تراز تولید و مصرف برق در کشور و قطع برق پراکنده هستیم و همین مساله احتمال انتشار جداول خاموشی را قوی‌تر کرده است.

به گزارش ایسنا، مصرف برق در روزهای اخیر رکورد زده و نبود نیروگاه‌های برق آبی موجب شده تا تامین برق کشور با مشکل مواجه شود؛ محمدحسن متولی‌زاده – مدیرعامل توانیر – درباره دلیل بهم خوردن تراز تولید و مصرف برق گفته بود که خشکسالی و غیر ممکن شدن استفاده از برخی نیروگاه های برق آبی، افزایش دما و بالا رفتن مصرف برق، ورود زودهنگام چاه های کشاورزی و در نهایت پدیده جدیدی به نام رمزارزها چهار دلیل اصلی افزایش شدید مصرف برق و بهم خوردن تراز تولید و مصرف به شمار می روند.

بر اساس آخرین آمار سرعت رشد مصرف برق در کشور افسارگسیخته شده و طی روزهای اخیر، شاهد ثبت پیک‌های مصرف برق به مقادیری هستیم که در زمان مشابه سال‌های گذشته بی سابقه بوده اند. برای نخستین بار در تاریخ کشور در اردیبهشت ماه شاهد رسیدن رکورد مصرف برق به مرز ۵۴ هزار مگاوات هستیم. طبق آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران در روز بیست و نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مصرف برق در پیک روزانه به ۵۳ هزار و ۷۵۹ مگاوات رسید. این در حالی است که پیک مصرف برق در روز مشابه سال قبل، ۴۵ هزار و ۲۷۰ مگاوات بوده و رشد بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی نسبت به زمان مشابه سال قبل، رشدی عجیب و نیازمند مدیریت است.

از سوی دیگر امسال صنعت برق با پدیده جدیدتر استخراج رمز ارز خانگی به دلیل افزایش بهای این ارز و جذابیت بیشتر آن از برق رایگان روبرو است. همین جذابیت سبب فعالیت بیشتر برای استخراج رمز ارز از برق با بهای کم خانگی شده و معضل صنعت برق را تشدید کرده است، البته صنعت برق از برخورد قاطع و جدی با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارزها خبر داده و بر آن تاکید دارد اما قیمت سرسام آور ارزهای مجازی نمی تواند مانعی برای این مساله باشد.

۴.۵ درصد کل بیت کوین دنیا در ایران استخراج می‌شود

گفتنی است که مطالعات جدید نشان می‌دهند حدود 4.5 درصد از کل استخراج بیت کوین دنیا در ایران انجام می‌شود. بنابراین ایران می‌تواند صدها میلیون دلار از ارزهای مجازی درامد داشته باشد و از آن برای کاهش تاثیر تحریم‌ها استفاده کند.

براساس گزارش رویترز، شرکت الیپتیک بر اساس اطلاعات به دست آمده از استخراج کنندگان بیت کوین توسط مرکز آلترنیتیو فایننس تا آوریل 2020 و همچنین ارقام منتشر شده توسط نیروگاه برق وابسته به وزارت نیروی ایران تخمین می‌زند حدود 600 مگاوات برق در ایران توسط استخراج کنندگان بیت کوین مصرف شده است.

بیت کوین و سایر ارزهای طی مجازی فرآیندی با عنوان استخراج یا ماینینگ ایجاد می‌شوند که طی آن کامپیوترهای پرقدرت با یکدیگر جهت حل مسائل ریاضی پیچیده رقابت می‌کنند. این فرایند مصرف انرژی بالایی دارد و به برق تولید شده توسط سوخت های فسیلی که ایران منابع بالایی از آن را دارد وابسته است.

در گزارش شرکت الیپتیک آمده است: «ایران به این نتیجه رسیده که استخراج بیت کوین فرصتی جذاب برای اقتصاد تحریم شده این کشور است که با مشکل کمبود پول نقد مواجه است ولی ذخایر بالای نفت و گاز طبیعی در اختیار دارد».

نتیجه تحقیقات درباره قطعی برق در ایران

تلویزیون فرانس۲۴ گزارش داد: تحقیقات در مورد ایران نشان می‌دهد که قطعی برق عظیم در این کشور به‌دلیل تجارت مزارع بیت‌کوین چینی است.

اکثر این مزارع در ایران متعلق به شرکت های چینی است که حضور خود را تا حدممکن مخفی می‌کنند. تحقیقاتی که توسط سردبیری فرانس۲۴ انجام شده این رد پاها را پیدا کرده است. تنها کسانی که روابطی قوی با سپاه پاسداران دارند می‌توانند این مزارع بیت‌کوین را تأسیس کنند.

بیت‌کوین ارز اینترنتی است که ارزش آن به‌سرعت در حال گسترش است. بیت‌کوین امروزه به کمی بیش از ۲۷۰۰۰یورو تجارت می‌شود ولی تولید آن پرهزینه است و به هزاران کامپیوتر و سیستم‌های زنجیره‌ ای خنک کننده در مراکزی موسوم به مزارع بیت‌کوین نیاز دارد.

آن کشورهایی که در آنها مزارع بیت‌کوین ایجاد می‌شود سودمندترین هستند که مانند مورد ایران تولید برق در آنها به‌وفور یا با هزینه پایین وجود دارد. برخی از شرکت های چینی به‌سرعت از این فرصت استفاده کرده و در تولید بیت‌کوین در ایران سرمایه‌گذاری کردند.

این منبع افزود: ولی چینی ها امروز در ایران با دو مشکل مواجهند. با قطعی برق و افزایش احساسات ضد چینی در میان مردم که چین را حامی اصلی حکومت مذهبی می‌دانند که بر این کشور حکومت می‌کند..



source https://www.azadegy.de/?p=25338

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر