خبرگزاری رویترز اعلام کرد که دونالد ترامپ از زمان خروج از برجام بیش از ۷۰۰ تحریم را علیه رژیم ایران اعمال کرده است.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز با شمارش تحریمهایی که وزارت خزانهداری آمریکا پس از خروج از برجام و احیای تحریمهای برداشته شده اعمال کرده بود، گزارش داد که ترامپ بیش از ۷۰۰ شخص و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را مورد تحریم قرار داده است.
رویترز گزارش داد: ترامپ در این میان، دو دوجین موسسه حیاتی برای اقتصاد ایران از جمله بانک مرکزی و شرکت نفت ملی را مورد تحریم قرار داده و مطابق با قوانین آمریکا، تنبیهاتی را برای طرفهای خارجی به دلیل حمایت از تروریسم یا اشاعه تسلیحاتی طراحی کرده است.
به نوشته رویترز، اگر بنا بر این باشد که رژیم ایران به صادرات نفت بپردازد، رفع بسیاری از این تحریمها اجتنابناپذیر خواهد بود.
این خبرگزاری در گزارش خود نوشت: رفع این تحریمها بایدن را هدف اتهاماتی از جمله نرمش در برابر تروریسم قرار میدهد اما اگر توافق هستهای بخواهد احیا شود، رئیسجمهور آمریکا این ضربه سیاسی را خواهد خورد.
عباس عراقچی، مذاکره کننده رژیم ایران تاکید کرده که آمریکا برای بازگشت به برجام باید این تحریمها را یکباره لغو کند.
نیویورک تایمز: بنبست جدی در مذاکرات برجامی وین
این در حالیست که یک روزنامه آمریکایی نزدیک به دولت بایدن هفته گذشته نوشته بود: مذاکرات در وین به مراحل حساسی رسیده و دو طرف اگرچه حرف های امیدوارکننده ای بیان می کنند اما خواسته هر طرف متفاوت و در برخی موارد در تضاد با هدف طرف مقابل قرار دارد.
نیویورک تایمز در گزارشی در باره مذاکرات برجامی وین نوشت: آمریکا و رژیم ایران ظاهرا خواهان احیای توافق هسته ای هستند، اما اختلافنظر عمیقی بر سر معنای این مسئله با یکدیگر دارند.
این منبع نوشت: دولت بایدن و رژیم ایران میگویند که هدف مشترکی دارند. هر دو خواهان بازگشت به توافق برجام هستند. اما بعد از ۵هفته ملاقات دورادور در اتاقهای هتل وین، روشن شده که توافق قدیمی، آنطور که بهطور دقیق مشخص شده، دیگر برای هیچکدام، لااقل در بلندمدت، کارآیی ندارد.
رژیم ایران انتظار دارد پیشرفت های هسته ای را که پس از کنار گذاشته شدن توافق از سوی ترامپ کسب کرده است، در اختیار داشته باشد و همچنین به سیستم مالی جهانی فرای آنچه که توافق ۲۰۱۵ میسر کرد راه پیدا کند.
دولت بایدن هم به سهم خود میگوید که ابقای توافق قدیمی تنها یک ایستگاه بین راه است و اینکه باید بلافاصله با توافقی برای محدود کردن برنامه موشکی و حمایت از تروریسم دنبال شود. رژیم ایران اما می گوید هیچ مسیری به این سمت وجود ندارد.
نیویورک تایمز نوشت: دولت بایدن خود را در یک نقطهٔ حساس تصمیمگیری میبیند. مصاحبههای صورت گرفته با مقامات اروپائی، ایرانی و آمریکایی حاکی از آن است که ابقای توافق ۲۰۱۵ با تمامی کاستیهایش به نظر امکانپذیر است. اما دستیابی به آنچه که وزیر خارجه آنتونی بلینکن آن را توافقی ”بلندمدتتر و قویتر“ مینامد که برنامه موشکی رژیم ایران را متوقف کرده، و به حمایت آنها از گروههای تروریستی خاتمه دهد، مثل همیشه دور از دسترس بهنظر میرسد.
این میتواند یک نقطهٔ آسیبپذیر سیاسی عمده برای بایدن باشد که میداند که نمیتواند صرفاً آنچه را که دولت اوباما شش سال پیش مذاکره کرد، تکرار کند در حالیکه قولهای موهومی میدهد که چیزی بسیار بزرگتر و بهتر ممکن است بهدنبال آن بیاید.
نیویورک تایمز در ادامه نوشته است: یک مقام سابق آمریکایی گفت که رژیم ایران و آمریکا در اساس در حال مذاکره روی توافقات متفاوتی هستند.
رژیم ایران حتی حاضر به صحبت در مورد یک توافق بزرگتر نیست و مقامات آمریکایی میگویند که هنوز روشن نیست که آیا رژیم ایران واقعاً خواهان ابقای توافق قدیمی که سختسران قدرتمند در ایران مورد استهزاء قرار دادهاند، هست یا نه.
اینکه بایدن بزودی چگونه یک دولت جدید در جمهوری اسلامی را که به احتمال قریب به یقین سختسر خواهد بود، متقاعد خواهد کرد که به گفتگوهای بیشتر برای طولانیتر و قویتر کردن توافق متعهد شود، سؤالی است که مقامات آمریکایی پاسخی برای آن ندارند.
source https://www.azadegy.de/?p=25249
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر