۱۴۰۰ فروردین ۱۲, پنجشنبه

قرارداد با چین؛ اظهارات ماله کش اعظم و ماله کش نیمه مخفی



وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی، انتقادها و اظهارات جاری را دربارۀ سند همکاری بیست و پنج ساله با چین “تصورات و القائات خلاف واقع” خواند و گفت : از آنجا که سند امضاء شده “هیچ تعهدی برای هیچیک از طرفین ایجاد نمی‌کند”، “نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی نیست ولی نسخه‌ای از آن برای رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.”

به گزارش رادیو فرانسه، ظریف “عدم انتشار عمومی چنین سندهای راهبردی را متداول و معمول” خواند، و سپس مدعی شد که سند امضاء شده “هیچ منطقه و یا حتا نقطه‌ای را [به چین] واگذار نمی‌کند و هیچ حق انحصاری در هیچ حوزه‌ای [برای چین] ایجاد نمی‌نماید.”

ظریف سپس نتیجه گرفته که این سند “بر اساس تفسیر حقوقی دولت و شورای عالی امنیت ملی و طبق قانون اساسی” امضاء شده “و به دلیل ایجاد نکردن هیچگونه تعهدی نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی نیست.”

در اظهاراتی جداگانه کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی، گفت که سند همکاری‌های بیست و پنج سالۀ با چین “فقط یک قصدنامه” برای “هدایت همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف در طول سال‌های آینده است.”

کمال خرازی در پاسخ به این سئوال که پس “چرا متن کامل سند امضاء شده منتشر نمی‌شود”، گفت : “کشورهای دیگری نیز که مشابه این سند را با چین امضاء کرده‌اند ابداً آن را منتشر نمی‌کنند.”

وی سپس مدعی شد که عدم انتشار سند امضاء شده با چین “مرتبط با امنیت ملی [دو] کشور است و این یک مقررات (پروتکل) جاافتاده است که کشورها چنین اسنادی را منتشر نکنند.”

خرازی همچنین از «تاکید» چین بر حضور نماینده‌ای از «نظام» در کنار نمایندگان دولت جمهوری اسلامی در روند مذاکرات قرارداد ۲۵ ساله که اخیرا امضا شد خبر داد.

در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی، “نماینده نظام” یعنی نماینده خامنه‌ای.

آمریکا و انگلیس؛ ائتلاف بین المللی علیه چین و متحدانش

گزارش قبلی: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روابط ایالات متحده و چین را به طور فزاینده خصمانه توصیف و بر ضرورت برخورد با پکن در هرگونه تعامل یا تقابل احتمالی از موضع قدرت تاکید کرده است.

این در حالیست که بنا به گزارشها، لندن و واشنگتن در تلاش برای ایجاد ائتلافی بین المللی علیه پکن هستند. خبرگزاری روسی اسپوتنیک امروز یکشنبه گزارش داد که آمریکا و انگلیس در تدارک ایجاد ائتلافی برای مقابله با اقدامات چین هستند.

بنا به نوشته روزنامه ساندی تایمز، آمریکا و انگلیس ائتلاف بین المللی علیه چین تشکیل می‌دهند. بوریس جانسون در دیدار با سیاستمداران انگلیسی به آن‌ها اطمینان خاطر داد در حال همکاری با آمریکا برای تقویت تلاش‌های ائتلاف جهانی برای مقابله با چین است.

در همین حال تعداد زیادی از سناتورهای آمریکایی گفتند: رژیم ایران که به متحد چین تبدیل شده با اقدامات خود منافع و امنیت ملی ایالات متحده و متحدان و شرکای آن را تهدید می‌کند.

رویکرد غارتگرانۀ چین بزرگترین چالش ژئوپولتیک آمریکا

ویلیام برنز، دیپلمات قدیمی آمریکایی که مدیر سازمان اطلاعات آمریکا، سیا شده، چین را بزرگترین تهدید علیه آمریکا معرفی کرد.

به گزارش رادیو فرانسه، ویلیام برنز با اظهار این مطلب در مقابل کمیسیون اطلاعات سنای آمریکا گفت: رویکرد غارتگرانۀ دولت چین بزرگترین چالش ژئوپولتیک آمریکا است.”

ویلیام برنز سپس افزوده است که پشت سر نهادن چین برای امنیت ملی آمریکا اهمیت حیاتی دارد و رسیدن به چنین مقصودی نیازمند راهبردی روشن و مبتنی بر حمایت دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه است.

برنز هشدار داد که چین به طور روشمند توانمندی‌های خود را در زمینۀ سرقت علمی تقویت، مردم خود را سرکوب و کشورهای همسایه را تهدید می‌کند.” به گمان ویلیام برنز دولت چین نفوذ خود را در جهان توسعه داده است.

ویلیام برنز سپس گفت که به غیر از چین، روسیه و حکومت ایران دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی آمریکا هستند.

او گفت: حتا اگر روسیه از بسیاری جهات قدرتی رو به زوال است، اما، قادر است همانند قدرت‌های نوظهوری از قبیل چین نقشی اخلالگر ایفاء کند.

برنز در جلسه کمیته اطلاعاتی مجلس سنا، حاکمیت چین را یکی از چالش‌های مهم امنیت ملی پیش روی آمریکا توصیف کرد و از حکومت ایران نیز بعنوان یک حکومت متخاصم نام برد که از نظر وی چالش مهمی برای واشنگتن محسوب می‌شود.

پایگاه خبری «نشنال نیوز» با اشاره به تأیید «ویلیام برنز» در کمیته اطلاعات سنای آمریکا بعنوان رئیس‌ جدید «سیا» گزارش کرد که وی به در پیش گرفتن سیاست سخت‌گیرانه در قبال حکومت ایران متعهد شده است.



source https://www.azadegy.de/?p=24550

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر