چند تن از سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی از جمله جیم اینهوف، رهبر جمهوریخواهان در کمیته خدمات مسلح سنا، مارکو روبیو، نایب رئیس کمیته اطلاعات سنا، پت تومی، رهبر جمهوریخواهان در کمیته بانکداری سنا امروز در نامهای به جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا با احیای برجام و لغو تحریمها مخالفت کردند.
این سناتورهای ارشد جمهوریخواه در نامه خود نوشتند: ما از گزارشهای اخیر مبنی بر اینکه آمریکا ممکن است به زودی برخی تحریمهای رژیم ایران را لغو کند تا به تعهدات برجامی برگردد، بسیار نگرانیم. ما با هر تلاشی برای بازگشت به توافقی که دولت قبلی سه سال پیش از آن خارج شد و یا هر معاملهای که امتیازات یک طرفهای به رژیم ایران بدهد، مخالفیم. ما معتقدیم این امر باعث تضعیف امنیت آمریکا و متحدان و شرکای ما خواهد شد. امیدواریم دولت شما اشتباهات گذشته با رژیم ایران را تکرار نکند و خط مشی جمهوریخواهان را برای مقابله با این چالش پیش گیرد. ما امیدواریم در این زمینه با دولت شما همکاری کنیم.
از سوی دیگر سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی امروز با اشاره به تصمیم مجلس ولایت برای تحت فشار گذاشتن طرفهای غربی از طریق افزایش غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم گفت که در این زمینه تقریباً ما نصف راه را رفتهایم و با این روند ما میتوانیم زودتر از ۸ ماه به هدف مد نظر برسیم.
قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از این با بیان اینکه درباره برجام در درون نظام دوصدایی وجود ندارد، گفته بود: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها (نقض برجام و غنی سازی اورانیوم) یک ابزار چانه زنی و قدرت برای رفع تحریم است.
این در حالیست که عراقچی، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی در وین امروز به صداوسیما گفت: آنچه که آقای مالی (رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران) گفته در حقیقت نشانه آن است که آنها (آمریکا) جدی نیستند. زیرا آنها بودند که برجام را ترک کرده و تحریمها را تحمیل کردند. از این رو روشن است که اگر بخواهند به برجام بازگردند باید همه آن تحریمها را بردارند. همه تحریمها باید در یک گام برداشته شوند.
رابرت مالی روز گذشته در مصاحبه با رادیوی ملی آمریکا تأکید کرد که پافشاری رژیم ایران بر لغو تمام تحریمها پیش از بازگشتن از عدول از برجام تنها یک معنا خواهد داشت و آن هم این است که رژیم ایران در وعده بازگشت به برجام جدی نیست.
عراقچی در واکنش به این اظهارات گفت: من آمده ام اینجا که کاری انجام بدهم، اما تردید دارم که طرف مقابل (آمریکا) هم جدیت داشته باشد. اگر آمریکاییها جدی باشند باید این آمادگی را داشته باشند که همه تحریمهایی را که ضد ما تحمیل کرده اند بردارند؛ و پس از راستی آزمایی برداشته شدن همهی تحریمها ما مسلما پایبندی کامل خود را به برجام از سر میگیریم.
در همین حال اغلب روزنامههای نزدیک به جناح روحانی امروز به نقل از کارشناسان داخلی با پیشبینی تداوم تحریمها نظام را بازنده مذاکرات وین میدانند.
«آمریکا و آینده تحریمها» عنوان مطلبی است در روزنامه آرمان که بهنقل از یک تحلیل گر مسائل آمریکا نوشته است: (نظام) اگر کلمه به کلمه برجام را رعایت کند و تمام شرایطی که آمریکاییها طلب کرده را اجابت کند، برداشتن تحریمها دور از انتظار است.
«ادامه گفت و گوهای تکراری و بیحاصل» هم عنوان گویای مطلبی در روزنامه جهان صنعت است که نوشته: گمان میرود نشستهای (نظام) و ۱+۴ فقط وقتگذرانی و گفتگوهای بیحاصل باشد چرا که هم (نظام) میداند از چه چیز باید محافظت کند و هم اروپا و آمریکا میدانند که چه چیزی را باید از چنگ (نظام) بیرون آورند.
روحانی پیش تر با گلایه از روندی که در پیش است و خلاف انتظارات و خواستههای جمهوری اسلامی است، گفته بود: واقعا این تروریزم ای که از طریق آمریکا و زمان ترامپ آغاز شد متأسفانه هنوز ادامه دارد الآن ترامپ رفته ولی آثار شوم اون ابله لعنتی همچنان باقی است….
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر