ایلات متحده اعلام کرد که این کشور انتظار گشایش و یا گفتوگوی مستقیم با رژیم ایران در مذاکرات وین که فردا (سه شنبه) به منظور رایرنی در خصوص راههای احیای برجام برگزار میشود، ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جریان کنفرانس مطبوعاتی که امروز (دوشنبه) برگزار شد، ما انتظار تحقق گشایش زودهنگام یا فوری نداریم چرا که ما بر این باور هستیم که این رایزنیها دشوار خواهد بود.
وی افزود: این مذاکرات در چارچوب کارگروههایی که اروپاییها تشکیل خواهند داد، انجام خواهد شد و مسائل اصلی که در وین در خصوص آن رایزنی خواهد شد، اقداماتی است که باید رژیم ایران برای بازگشت به توافق هستهای اتخاذ کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد، ایالات متحده قصد ندارد اقدامات یا امتیازدهیهای یکجانبهای برای بهبود جایگاه ارژیم یران در جریان مذاکرات انجام دهد.
یورونیوز در گزارشی گفت: گفتگوهای وین در حالی روی میدهد که حدود دو ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران زمان باقیست و دولت روحانی تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا پیش از انتخابات به توافقی بر سر «احیای برجام» دست یابد. موضوعی که البته با توجه به مخالفتهای داخلی در هر دو کشور چندان هم ساده نخواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا امیدوار است بازگشت به برجام ظرف دو ماه محقق شود گفت که کشورش برای بازگشت به برجام چارچوب زمانی مدنظر نخواهد داشت.
علی واعظ، مدیر بخش ایران گروه بینالمللی بحران در این خصوص به یورونیوز میگوید: مسیر برای رسیدن به نقطه بازگشت به برجام آسان نیست. احتمالا بحثها در وین با چالشهایی در خصوص تنظیم زمان بندی بازگشت به تعهدات روبرو خواهد بود. ضمن این که بدبینیهای متقابل تهران و واشنگتن نسبت به یکدیگر این چالشها را افزایش میدهد.
دیاکو حسینی، تحلیلگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک نهاد ریاست جمهوری در تهران نیز به یورونیوز میگوید: جمهوری اسلامی حاضر شده در نشست وین حضور داشته باشد تا اراده و جدیت طرف آمریکایی را برای احیای برجام آزمایش کند.
وی گفت: کلید به نتیجه رساندن این مذاکرات جدید در دستان آمریکاست؛ به این دلیل که روند کند بازگشت آمریکا به برجام بیش از حد به سیاست داخلی آن و همینطور روابط واشنگتن با متحدانش گره خورده است. در سمت مقابل، انجام کامل تعهدات از جانب جمهوری اسلامی، چنین پیچیدگیهایی ندارد.
روحانی: پیامهای خوبی نمیرسد
روحانی پیش تر گفته بود: رهبر بزرگ انقلاب به صراحت اعلام کردند که اگر آمریکا تحریمها را بردارد، ما به همه تعهداتمان برمی گردیم، این یک معامله برد برد برای همه جهان و منطقه بود اما آمریکاییها نفهمیدند و از این فرصت طلایی استفاده نکردند.
روحانی گفت: پیامهایی که ما داریم باز هم نشان این هست که این دولت جدید هم (دولت بایدن) خیلی با واقعیت فاصله دارد. اما بدانند هر روز تأخیر به ضرر آنهاست.
از سوی دیگر روزنامه بوستون گلوب در مطلبی با عنوان «با وجود تعهد بایدن بعید است به توافق برجام بازگردد» نوشت: دراز کردن دست دوستی به سوی رژیم ایران موجب خشم اعضای کلیدی کنگره میشود. چندین نماینده دموکرات، از جمله رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، رابرت منندز، مخالف بازگشت به توافق هسته ای هستند.
این منبع نوشت: بنابراین بایدن بهطور منطقی ممکن است از خود بپرسد: کدام یک مهمتر است، برنامه داخلی من یا ارتباط با رژیم ایران؟ کدام یک میراث من را شکل میدهد؟ پاسخ روشن است. اولویت های بایدن و آمریکا در داخل است. احتمال اینکه رژیم ایران تحت “فشار حداکثری” شرایط آمریکا را بپذیرد را فراموش کنید.
source https://www.azadegy.de/?p=24616
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر