به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰، ۹ شهروند بهائی ساکن شهرهای اندیشه و کرج جهت اجرای حکم حبس احضار شدند.
در ابلاغیه هایی که به صورت الکترونیک در سامانه ابلاغ درج شده است از هومن خوشنام، الهام سلمان زاده، پیام شبانی، کیانوش سلمان زاده، سروش آگاهی، پروان معنوی، جمیله پاکرو، پیمان معنوی و ندا شبانی خواسته شده که جهت اجرای حکم، ظرف مدت ۵ روز از تاریخ ابلاغ در شعبه چهارم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار حاضر شوند.
این شهروندان بهائی پیشتر در مردادماه ۹۹ در مرحله بدوی توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهریار به ریاست قاضی پناهی هر کدام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده و دادگاه تجدیدنظر استان تهران این حکم را عینا تائید کرد.
چهاز بانوی بهایی راهی زندان مشهد
دستکم ۷ شهروند بهائی در شیراز بازداشت شدند
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب سهشنبه ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۰، سعید اتحاد، قاسم معصومی، سیامک هنرور، سروش آبادی، صدیقه اقدسی و عالیه فروتن شهروندان بهائی ساکن شیراز توسط ماموران اداره اطلاعات در منازل خود بازداشت و به یکی از بازداشتگاه های این نهاد امنیتی در شیراز منتقل شدند.
ماموران در زمان بازداشت اقدام به بازرسی منازل این شهروندان کرده و برخی از لوازم شخصی آنان همچون کتابها و وسایل الکترونیکی را ضبط کرده با خود بردهاند.
با احتساب این افراد، شمار شهروندان بهایی بازداشت شده در شیراز طی شب گذشته به ۷ تن رسیده است با این حال احتمال میرود تعداد بازداشت شدگان بیش از این تعداد باشد. هرانا صبح امروز از بازداشت بهروز فرزندی اردکانی توسط نیروهای امنیتی در شیراز خبر داده بود.
چهار شهروند بهائی جهت تحمل حبس راهی زندان وکیل آباد مشهد شدند
روز سهشنبه ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۰ همچنین نیکا پاکزادان، ساناز اسحاقی، نکیسا حاجی پور و نغمه ذبیحیان، چهار شهروند بهائی ساکن مشهد پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای این شهر بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شدند.
نیکا پاکزادان، ساناز اسحاقی، نکیسا حاجی پور و نغمه ذبیحیان به همراه فرانه دانشگری در تاریخ ۷ فروردینماه امسال جهت تحمل دوران حبس خود به واحد اجرای احکام دادسرای مشهد احضار شده بودند.
این شهروندان مهرماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب مشهد هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند و این حکم عینا به تایید دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی رسید.
افشای نقشۀ ظالمانۀ مقامات حکومت ایران برای نظارت و سرکوب بهائیان
جامعۀ بینالمللی بهائی (BIC) از محتوای یک مصوبۀ رسمی مقامات محلی شهر ساری در استان مازندران مبنی بر «کنترلهای دقیق» بهائیان شهر «در جهت چگونگی تحرکات آنان» و اقداماتی در جهت «چگونگی نگاه به دانشآموزان بهائی» به منظور «جذب آنان به دین اسلام» عمیقاً نگران است. این سند به تازگی توسط جامعۀ دفاع از حقوق بشر در ایران (LLDHI) و فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر(FIDH) منتشر شده است.
عبدالکریم لاهیجی، رئیس جامعۀ دفاع از حقوق بشر در ایران و رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر گفت: «این اقدامها نشاندهندۀ افزایش آزار دولت ایران علیه پیروان آیین بهائی است. دولتمردان در مغایرت با تعهدهای بینالمللی حقوقی کشور، این پیروان را مرتد میدانند، دین آنها را ممنوع میکنند و عمل به آیین بهائی را اقدام ضاله میدانند.»
این مصوبه به تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰، «برنامهریزیهای دقیق» برای اطمینان از «کنترل دقیق» جامعۀ بهائی، از جمله «جلسات خصوصی و عمومی» و همچنین «سایر ساز و کارهای آنان» را تصویب کرد. این سند توسط کمیسیون اقوام، فرق و مذاهب شهرستان ساری که از زیرشاخههای امنیتی کشور است صادر شده است. در رأس امور امنیتی کشور، شورای عالی امنیت ملی قرار دارد که به ریاست رئیس جمهور تشکیل میشود.
پیشتر در سال ۲۰۱۶ کمیسیون مشابهی در سطح استان مازندران مصوبهای حاوی دستورالعمل یورش اقتصادی هدفمند به بهائیان را صادر کرد که منجر به بسته شدن گستردۀ مغازههای آنان در سراسر استان گردید. این دستور توسط آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نیز تأیید شد.
خانم دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ بینالمللی بهائی در سازمان ملل در ژنو میگوید: «در حالیکه سند اخیر وابسته به یک نهاد محلی است، ما با درجۀ بالایی از اطمینان میتوانیم بگوییم از بالاترین نهادهای دولتی در سطح ملی سرچشمه میگیرد و نشان میدهد که ممکن است جلسات و مصوبههای مشابهی دربارۀ بهائیان در سراسر ایران در جریان باشد.»
ولفگانگ کالک (Wolfgang Kaleck)، دبیر کل مرکز اروپایی حقوق بشر و قانون اساسی (ECCHRO) نیز در گزارشی از سوی دویچه وله نسبت به این سند ابراز نگرانی کرد: «ظاهراً این سند جدید نشان میدهد که دستکم در سطح استان دستورالعملهای گستردهای دربارۀ چگونگی محروم کردن بهائیان از زندگی اجتماعی صادر شده است.»
خانم علائی افزود: «انتشار این سند به وضوح یادآور نمونههایی در تاریخ است، زمانی که دولتهای ستمگر، قبل از اجرای اقداماتی به مراتب ظالمانهتر، اقلیّتها را با قوانینی سختگیرانه نظارت کردهاند. این سند با دههها قانونگذاری و سیاستگذاریهایی که بهائیان را از جنبههای مختلف زندگی اجتماعی کنار گذاشته سازگار است. این سند کاملاً نشان میدهد که اقدامات دولت در حال حاضر تهدیدی جدید برای حق بنیادین آزادی دین و عقیدۀ بهائیان است.»
در این سند به وزارت آموزش و پرورش دستور داده شده است تا سطح «آگاهی» معلمان و مدیران مدارس در جهت «چگونگی نگاه به دانشآموزان بهائی» و «جذب آنان به دین اسلام» را افزایش دهد.
در این رابطه خانم علائی گفت: «اقدامات مربوط به کودکان به ویژه تکاندهنده است. اینکه در یک سند رسمی به تفصیل برنامههای مشخصی برای تغییر باورهای کودکان طرح شود یک نقض فاحش حقوق بشر است. این نه تنها باورهای فردی را هدف قرار میدهد بلکه مداخله در حیطۀ شخصی و عملاً اجبار مذهبی است.»
این بخشنامه برای اجرا به این مقامات شهرستان ساری ابلاغ شده است: رئیس اداره اطلاعات، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه، فرماندهان نیروی انتظامی شهرستان ساری و استان مازندران، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت، مدیریت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیران آموزش و پرورش و مدیران کلیه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مستقر در مرکز استان.
خانم علائی اضافه کرد: «با وجود ادعاهای مداوم دولت مبنی بر اینکه بهائیان به دلیل اعتقادات خود مورد آزار و اذیت قرار نمیگیرند، این سند بار دیگر اهداف واقعی و انگیزههای مقامات حکومت ایران را نشان میدهد. دولت ایران باید فوراً این بخشنامۀ جدید را لغو کند.»
وی گفت: «پس از چهار دهه قوانین و سیاستگذاری ناموفق با هدف وادار کردن بهائیان به انکار عقایدشان، اکنون زمان آن رسیده است که ایران با پایبندی به تعهدات بینالمللی خود به درخواست بهائیان عمل کند، یعنی زندگی آزاد در ایران بدون نیاز به انکار اعتقاداتشان.»
اطلاعات بیشتر:
● بهائیان بزرگترین اقلیّت دینی غیرمسلمان در ایران هستند و طی ۴۲ سال گذشته هدف آزار و سرکوب سیستماتیک حکومت بودهاند که سازمان ملل گزارش آن را به طور گستردهای منتشر کرده است. بیش از ۲۰۰ بهائی پس از انقلاب ۱۹۷۹ اعدام شدهاند و از دهۀ ۱۹۸۰ از حق تحصیل در دانشگاهها و حق امرار معاش محروم هستند، از طرف رسانههای دولتی هتک حرمت شدهاند و حتی گورستانهایشان مورد بیاحترامی واقع میشود.
● آزار و سرکوب بهائیان در ایران به طور گسترده در وبسایت خانۀ اسناد بهائیستیزی در ایران مستند شده است.
● در بخشنامۀ اخیر، به مدیران دانشگاه نیز گفته شد که «تمهیدات بایسته» را در ممنوعیت ورود بهائیان به دانشگاهها «معمول نمایند». این ممنوعیت اشاره به سند محرمانهای است که در سال ۱۹۹۱ توسط آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی امضا شده تا «راه ترقی و توسعۀ» بهائیان «مسدود» شود و اقدامات لازم برای اجرای این طرح، از جمله امور مربوط به دانشآموزان، منع ورود بهائیان به دانشگاهها و محرومیت از مشاغل خدمات عمومی انجام گیرد. این دستورالعمل همچنین به «کنترل» فعالیتهای تجاری بهائیان در حوزۀ بازار اشاره میکند.
برنامهریزی تشدید سرکوب اقلیتهای دینی
سند محرمانه حاکی از برنامهریزی برای تشدید سرکوب بهائیان و دیگر اقلیتهای دینی در ایران است
جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران نسخهای از جمع بندی جلسهی «خیلی محرمانه» در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ شهر ساری مرکز استان مازندران را دریافت کرده است که در آن کمیسیون بلندپایهی دولتی تصمیمهایی برای افزایش قابل توجه سرکوب اقلیتهای دینی ناپذیرفته در قانون اساسی جمهوری اسلامی ، به ویژه پیروان آیین بهائی ، گرفته است.
مصادرهی زمینهای ۲۷ خانوادهی بهائی کشاورز روستای ایول که در محدودهی اداری شهر ساری قرار دارد ، در تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۹۹ شاید یکی از نتایج فوری این جلسه باشد.
بر اساس این سند ، جلسهی «کمیسیون اقوام ، فرق و مذاهب» در ساری با شرکت نمایندگان ۱۹ سازمان امنیتی و اطلاعاتی دولتی در مورد «بررسی آخرین وضعیت دراویش و فرقه ضاله بهائیت» برگزار شد.
این جلسه در مورد «کنترل دقیق تحرکات فرقه ضاله بهائیت و دراویش» و «برنامه ریزی در حوزهی دستگاههای فرهنگی و آموزشی» تصمیمهایی گرفت.
علاوه بر این ، شرکت کنندگان تصمیم گرفتند کلیهی فعالیتهای پیروان آیین بهائی را به دقت کنترل کنند و به مسئولان آموزش و پرورش برای شناسایی و نظارت بر دانش آموزان بهائی و «جذب آنان به دین اسلام» رهنمود بدهند.
عبدالکریم لاهیجی ، رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران و رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر گفت: «این اقدامها نشان دهندهی افزایش آزار دولت ایران علیه پیروان آیین بهائی است. دولتمردان در مغایرت با تعهدهای بینالمللی حقوقی کشور ، این پیروان را مرتد میدانند، دین آنها را ممنوع میکنند و عمل به آیین بهائی را اقدام ضاله میدانند.»
جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) و فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر (FIDH)جامعهی بینالمللی را فرا میخوانند تا در دیدارهای دو جانبه و چند جانبه با دولتمردان ایران از آنها رعایت حق آزادی دین یا عقیده را بر اساس تعهدهای حقوقی ایران در مادهی ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران عضو متعاهد آن است ، بخواهند.
پسزمینه
آیین بهائی در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته نشده است. بیش از ۲۰۰ تن از پیروان آن پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ اعدام شده و بعضی دیگر از پیروان آن به قتل رسیدهاند. پیروان آیین بهائی به خاطر اعتقاد خود مورد آزار قرار میگیرند ، بازداشت میشوند ، پیوسته در معرض آزار قضایی و پیگرد غیرعادلانه قرار دارند و گاهی قربانی قتلهای فرا قضایی میشوند. پیروان آیین بهائی از آموزش عالی محروم هستند و در مدارس مورد آزار قرار میگیرند. استخدام آنها در بخش دولتی ممنوع است و کسب و کار خصوصی آنها در معرض انواع فشارهای غیرعادلانهی حقوقی قرار دارد و در نتیجه اقدامهای ظالمانهی اداری تعطیل میشود. علاوه بر این ، دولتمردان فشار شدیدی بر شرکتهای خصوصی که پیروان آیین بهائی را استخدام کنند وارد میآورند.
source https://www.azadegy.de/?p=24655
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر