وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود نوشت: ما تحریم های بی پایه و اساس چین در ارتباط با دو عضو کمیسیون مستقل آمریکا در زمینه آزادی مذهبی بین المللی را محکوم می کنیم. تلاش پکن برای خفه کردن انتقادات در ارتباط با حقوق بشر فقط به تقویت توجه بین المللی کمک می کند.
اتحادیه اروپا، آمریکا، انگلیس و کانادا هفته گذشته تحریمهایی را در ارتباط با نقض حقوق بشرعلیه برخی مقامات چینی اعمال کردند. این اولین اقدام هماهنگ غربی علیه چین پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا است.
این در حالیست که بنا به گزارشها، لندن و واشنگتن در تلاش برای ایجاد ائتلافی بین المللی علیه پکن هستند. خبرگزاری روسی اسپوتنیک امروز یکشنبه گزارش داد که آمریکا و انگلیس در تدارک ایجاد ائتلافی برای مقابله با اقدامات چین هستند.
بنا به نوشته روزنامه ساندی تایمز، آمریکا و انگلیس ائتلاف بین المللی علیه چین تشکیل میدهند. بوریس جانسون در دیدار با سیاستمداران انگلیسی به آنها اطمینان خاطر داد در حال همکاری با آمریکا برای تقویت تلاشهای ائتلاف جهانی برای مقابله با چین است.
در همین حال تعداد زیادی از سناتورهای آمریکایی گفتند: رژیم ایران که به متحد چین تبدیل شده با اقدامات خود منافع و امنیت ملی ایالات متحده و متحدان و شرکای آن را تهدید میکند.
رویکرد غارتگرانۀ چین بزرگترین چالش ژئوپولتیک آمریکا
ویلیام برنز، دیپلمات قدیمی آمریکایی که مدیر سازمان اطلاعات آمریکا، سیا شده، چین را بزرگترین تهدید علیه آمریکا معرفی کرد.
به گزارش رادیو فرانسه، ویلیام برنز با اظهار این مطلب در مقابل کمیسیون اطلاعات سنای آمریکا گفت: رویکرد غارتگرانۀ دولت چین بزرگترین چالش ژئوپولتیک آمریکا است.”
ویلیام برنز سپس افزوده است که پشت سر نهادن چین برای امنیت ملی آمریکا اهمیت حیاتی دارد و رسیدن به چنین مقصودی نیازمند راهبردی روشن و مبتنی بر حمایت دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است.
برنز هشدار داد که چین به طور روشمند توانمندیهای خود را در زمینۀ سرقت علمی تقویت، مردم خود را سرکوب و کشورهای همسایه را تهدید میکند.” به گمان ویلیام برنز دولت چین نفوذ خود را در جهان توسعه داده است.
ویلیام برنز سپس گفت که به غیر از چین، روسیه و حکومت ایران دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی آمریکا هستند.
او گفت: حتا اگر روسیه از بسیاری جهات قدرتی رو به زوال است، اما، قادر است همانند قدرتهای نوظهوری از قبیل چین نقشی اخلالگر ایفاء کند.
source https://www.azadegy.de/?p=24504
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر