درباره من

عکس من
فعال مذهبی/ فعال سیاسی / فعال حقوق بشر / فعال حقوق کودکان ونوجوانان /فعال حقوق زنان / فعال حقوق ادیان/ فعال حقوق زندانیان /

۱۳۹۹ شهریور ۴, سه‌شنبه

 

محققان دانشگاه هاروارد آمریکا از کشف دلیل ابتلای مجدد افراد به ویروس کرونا خبر دادند.

تاریخ ارسال 25.08.2020

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. شیوع این ویروس زندگی بخش بزرگی از جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است. دانشمندان امیدوارند هرچه سریع‌تر به واکسنی موثر برای مقابله با این ویروس دست پیدا کنند.

زمانی که یک فرد به یک عامل بیماری‌زا مبتلا می‌شود، سیستم ایمنی بدن با شناسایی آن و ثبت عامل بیماری‌زا در حافظه سلولی خود می‌تواند به راحتی در آینده با آن مبارزه کند. با این حال ویروس کرونا با سایر عوامل بیماری‌زا عملکرد متفاوتی دارد.

درباره میزان مقاومت بدن در مقابل ویروس کرونا پس از ابتلا به آن تردیدهایی وجود دارد. تحقیقات کالبدشکافی روی کسانی که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند نشان می‌دهد آن‌ها فاقد مراکز زایگر (مراکز جوانه‌زنی) هستند.

مراکز زایگر یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند. مراکز زایگر ساختارهای تخصص‌یافته‌ای در ارگان‌های لنفاوی هستند که در طول تکامل پاسخ‌های ایمنی هومورال وابسته به سلول‌های T کشنده در آن تولید می‌شود. همچنین مسئولیت تکثیر گسترده سلول‌های B و نیز یادگیری در سلول‌ها و ایجاد سلول‌های B خاطره برعهده این مرکز است.

در واقع مراکز زایگر علاوه بر تولید دو سلول مهم در مبارزه با عوامل بیماری‌زا مانند کلاس درس عمل می‌کند و به سلول‌های B آموزش می‌دهد در آینده در برخورد با عوامل بیماری‌زا با آن مبارزه کنند (ایجاد حافظه بلندمدت در گلبول‌های سفید برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا).

محققان معتقدند تنها در افرادی که به کرونای شدید مبتلا شده‌اند و جان خود را از دست داده‌اند شاهد نبود مراکز زایگر هستیم. افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده‌اند یا هیچ علائمی از بیماری را ندارند مراکز زایگر وجود دارد.

دلیل ابتلای مجدد

این یافته می‌تواند توضیحی منطقی برای روند تشدید بیماری در افراد باشد، همچنین در روند توسعه واکسن موثر برای کوویدـ۱۹ بسیار پراهمیت است.

این تحقیقات که از سوی دانشمندان دانشگاه هاروارد صورت گرفته است نخستین دلیل علمی برای ابتلای مجدد افراد به ویروس کرونا را تشریح می‌کند.

محققان می‌گویند آنتی‌بادی (پادتن) سیستم ایمنی در بدن برخی افراد تنها در کوتاه‌مدت عمل می‌کند و توانایی ایجاد حافظه را در سلول‌های B که مسئول مبارزه بلندمدت با عوامل بیماری‌زا هستند، ندارد.

به گفته آن‌ها احتمالاً ویروس کرونا باعث برهم خوردن روند یادگیری گلبول‌های سفید و نابودی مراکز زایگر می‌شود. 

دانشمندان در این تحقیقات گره‌های لنفاوی و طحال افراد جان‌باخته از ویروس کرونا را مورد مطالعه قرار دادند و مشاهده کردند مراکز زایگر در این افراد تشکیل نشده است. این نخستین باری است که دانشمندان دلیل علمی ابتلای مجدد یک فرد به ویروس کرونا را کشف می‌کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر