فقط حضور فیزیکی زنان ایران در ورزشگاهها منع نشده است، بلکه حتی به ماکتهای آناننیز اجازه ورود به ورزشگاهها را نمیدهند تا همگان باور کنند که مسئولان ورزشی جمهوری اسلامی حتی در مسابقهای که هواداران مرد غایبند، تصویر بیجان زنان علاقهمند به فوتبال را بر روی سکوهای ورزشگاه برنمیتابند.
به گزارش روزنامه همدلی، شیوع ویروس کرونا در دنیا و خطر تجمعات باعث شد برخی از باشگاههای اروپایی در یک ایده خلاقانه برای پر کردن سکوهای خالی از تماشاگر ورزشگاهها، از ماکت هواداران خود استفاده کنند. برخی باشگاهها در لیگ برتر فوتبال ایران نیز به تبعیت از باشگاههای اروپایی تصمیم گرفتند از این ایده استفاده کنند و سکوهای خالی ورزشگاه را با تصاویر طرفدارانشان پر کنند. تیم فوتبال پرسپولیس اولین تیمی بود که بعد از شیوع کرونا و تعطیلی اجباری لیگ برتر ایران، نخستین بازی رسمی را در ورزشگاه آزادی برگزار کرد.
پرسپولیس تصمیم گرفت مانند برخی از باشگاههای اروپایی بخشی از سکوهای ورزشگاه را به تصاویر هوادارانش اختصاص دهد. متقاضیان برای حضور مجازی در ورزشگاه، ضمن ارسال عکس خندان خود باید ۳۰هزار تومان پرداخت میکردند. اما مانند حضور فیزیکی زنان در ورزشگاه، از حضور مجازی آنها نیز جلوگیری شد و فقط مردان توانستند برای خرید ماکت اقدام کنند. نهایتا ۵۰۰ماکت مرد در روز بازی پرسپولیس مقابل شاهین بوشهر از نزدیک شاهد این بازی بودند.
حذف تصاویر بانوان هوادار فوتبال از بین ماکتهایی که در ورزشگاه قرار گرفت عملا نشان داد که انگار حضور تصاویر هواداران زن با حجاب کامل و آن هم روی ماکت در ورزشگاههای کشور ایراد دارد و نیمی از جمعیت کشور اجازه ندارند حتی تصاویر بیجانشان به ورزشگاهها برود. نادیده گرفتن زنان در بازی پرسپولیس انتقادات زیادی را متوجه مسئولان باشگاه پرسپولیس و اسپانسر آن کرد. البته در خصوص ماکتها روزنامه پیروزی اعلام کرده است که باشگاه پرسپولیس، کانون هواداران، کارگزار باشگاه و سازمان لیگ نقشی در این ممنوعیت نداشتهاند و تصمیمها جایی دیگر گرفته میشود.
قصه منع ورود زنان به ورزشگاهها قصه دیروز و امروز نیست، بیش از ۴دهه است که زنان علاقهمند به فوتبال در ایران برای ورود به ورزشگاهها تلاش میکنند، اما جز یک مورد آن هم با فشار فیفا در ورزشگاههای ایران به سوی زنان باز نشد. تعیین مهلت از سوی فیفا و خطر محرومیت از میزبانی باعث شد در بازی ایران مقابل کامبوج، طلسم حضور زنان ایرانی در ورزشگاهی که چهل سال در سیطره مردان قرار داشت، شکسته شود و سکوهای محدودی به زنان اختصاص یابد، اما در رقابتهای داخلی چنین اتفاقی هرگز تکرار نشد و اکنون حتی اجازه قرار گرفتن ماکت سر و گردن زنان با حجاب اسلامی را نیز ندادند.
source https://www.azadegy.de/?p=20103
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر