یکی از فعالین زیست محیطی شهرستان نوسود در حین مهار آتش سوزی ارتفاعات مرەخیل جانش را از دست داد.
برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، عصر روز یک شنبە ٨ تیر ٩٩ (٢٨ ژوئن ٢٠٢٠)، مختار خندانی، از فعالین زیست محیطی شهرستان نوسود در حین عملیات کنتر آتش سوزی ارتفاعات اطراف پاوە جانش را از دست داد.
مختار خندانی، سخنگو و عضو هئیت موسس و عضو کمیتە عملیاتی انجمن زیست محیطی ژیوای در پاوە بود.
وی در حین مهار آتش شوزی مناطق حفاظت شدە بوزین و مرەخیل جانش را از دست دادە است.
پیش تر هم گزارش شده بود که البرز زارعی کوهسرک، کوهنوردی که داوطلبانه به کمک مهار آتشسوزی منطقه دیل در ارتفاعات گچساران شتافته بود، بر اثر شدت سوختگی جان باخت.
این کوهنورد و فعال محیط زیست ۲۸ سال داشت و در جریان کمکرسانی، بر اثر سقوط از تخته سنگ و افتادن به میان آتش، دچار سوختگی ۷۰درصدی شده بود.
آتشسوزی جنگلهای جائیز در کهگیلویه و خامی و دیل گچساران به دلیل کمبود تجهیزات و بالگرد آبپاش چند روز طول کشید و مردم محلی و امدادگران با کمترین امکانات به کمک رفتند. حریق این جنگلها، عمدی اعلام شد.
نابودی ۴۰ درصد جنگلهای خاییز در آتشسوزی
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه ۵۰ درصد دام و ۴۰ درصد آب کشور از طریق جنگلهای زاگرس تامین میشود، از نابودی ۴۰ درصدی جنگلهای خاییز در آتشسوزی اخیر خبر داد.
به گزارش ایسنا، فریبرز غیبی رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه جنگلهای زاگرس یکی از مهمترین رویشگاههای جنگلی کشور هستند و بیش از ۸۰ درصد عشایر کشور و بیش از ۵۰ درصد دام کشور در آن منطقه وجود دارد، اظهار کرد: معیشت حدود یک و نیم میلیون نفر از مردم ساکن در این مناطق وابسته به جنگل های زاگرس است. ۴۰ درصد آب کشور از آن منطقه تامین می شود و این مناطق در وضعیت اجتماعی و اقتصادی ۱۱ استان زاگرس نشین نقش اساسی دارند و به طور کل یک منطقه استراتژیک برای کشور است.
وی ادامه داد: منطقه زاگرس حدود ۳۰ میلیون هکتار وسعت دارد که در این ۳۰ میلیون هکتار، ۶ میلیون هکتار جنگل است و تیپ جنگل ها نیز بلوط است. گونه مقاوم و خشکی پسندی که قدمتی بیش از پنج هزار و ۵۰۰ سال دارند. همچنین ۱۸۰ گونه درختی و درختچه دراین جنگل ها وجود دارد.رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها تصریح کرد: مطالعات انجام شده در زاگرس نشان داد که ۶۰ درصد جنگلهای زاگرس دارای تاج پوشش درختی و درختچه ای کمتر از ۲۵ درصد هستند که این امر علاوه بر تاثیر عوامل طبیعی نظیر خشکسالی و سیل و اثرات تغییر اقلیم و … متاثر از عوامل انسانی نظیر فشاردام، زراعت زیرآشکوب، قطع درختان به منظور مصارف سوختی و تغییر کاربری، آتش سوزی و … بوده و یکی از اهداف مهم سازمان جنگل ها در زاگرس توسعه و احیا و غنی سازی این جنگل ها با گونه های بومی و با مشارکت جوامع محلی است.غیبی در پایان با اشاره به اینکه هنوز برآوردی از میزان خسارت وارد شده به مناطقی که دچار آتش سوزی شده اند وجود ندارد، گفت: در منطقه ۱۰۰ هکتاری حفاظت شده خاییز آتش سوزی رخ داده است که براساس آمار مسئولان منطقه، ۴۰ درصد از این ۱۰۰ هکتار آسیب دیده و در اولین فرصت خسارت های وارد شده برآورد خواهد شد و مناطق آسیب دیده امسال قطعا احیا خواهند شد.
آتش در جنگلها و پارکها؛ عمدی در کار است!
روزنامه سازندگی گزارشی دربارهی آتشسوزی جنگلها در زاگرس نوشته و خبر داده است که سازمان جنگلها بودجهای برای اطفای حریق ندارد.
در این گزارش به نقل از فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع کشور آمده است: «عمدی در کار است تا ما نتوانیم در اطفای حریق جنگل موفق باشیم و احساس میکنم گوش شنوایی در سازمان برنامه و بودجه نیست. چطور در این مملکت برای همه چیز پول داریم، اما سی میلیارد تومان بودجه برای اطفای حریق جنگل نداریم؟ معاون اول رئیسجمهور تاکنون بیش از ده بار با سازمان برنامه و بودجه در این مورد مکاتبه داشته و من نامههایش را در سیستم دارم، اما هنوز این بودجه تخصیص نیافته و من واقعا فکر میکنم عمدی در کار است.»
source https://www.azadegy.de/?p=19938
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر