فعال سیاسی و حقوق بشر و این وبلاگ صرفا جهت آگاهی رسانی و افشای گری ایجاد شده چرا که اعتقاد قلبی من بر این است که آگاهی مردم ایران از نقض حقوقی که با آنها زاده شده است، در نهایت منجر به محدود کردن حکومت جمهوری اسلامی و وادار کردن آن به رعایت حقوق شهروندان و آزادی مردم ایران خواهد شد
۱۴۰۰ بهمن ۱۱, دوشنبه
فیلم؛ معلمان: دشمن ما همین جا است دروغ میگن آمریکاست
فیلم؛ معلمان ایران هیچ اعتمادی به این حکومت دروغ ندارند
فاکتور زایمان ۲۸۰ میلیونی همسر وزیر و تهدید بیمارستان!
یک فعال سیاسی گفت: برخی اتفاقات در دولت سیزدهم نشانه آن است که آقای رئیس جمهور مطلع نیست که وزرای او دارند چه کار می کنند.
به نوشته نامه نیوز، محمدرضا خباز درباره ادعای انقلابیگری برخی وزرا گفت: از رفتار برخی وزرا احساس می شود، آنها نه انقلابی هستند، نه حق الناس سرشان می شود و نه حقوق مردم برای آنها ارزش دارد. چندی پیش همسر یکی از وزرای دولت سیزدهم که خیلی ادعایش نیز بالاست، برای زایمان به یکی از بیمارستان های خصوصی تهران رفت
وی افزود: نوزاد متولد شده آقای وزیر چون زودتر از موعد به دنیا آمد، تا مدت ها در دستگاه بود بنابراین هزینه بیمارستان زیاد شد. نخست انتظار داشتیم که اگر وزرای دولت سیزدهم انقلابی هستند خود و بستگانشان به بیمارستان های دولتی مراجعه کنند، نه به بیمارستان خصوصی پرهزینه. ثانیا با وجود تخفیف فراوان، بیمارستان نهایتا فاکتور ۲۸۰ میلیون تومانی برای آقای وزیر صادر کرد که او باید این مبلغ را پرداخت می کرد اما آقای وزیر فقط با پرداخت یک میلیون تومان، نوزاد را ترخیص کرد.
این فعال سیاسی یادآور شد: اگر این اتفاق برای یک فرد عادی می افتاد، تا تسویه حساب نمی کرد، نوزاد را به او نمی دادند. مطئمن هستم اگر آقای رئیس جمهور بداند چنین وزیری در کابینه است با او برخورد می کند که چرا از موقعیتش برای امور شخصی استفاده کرده است؟ چرا این تخلف آشکار را که هیچ شخصی نباید انجام دهد، او به عنوان وزیر دولت انقلابی انجام داده است؟ متأسفانه ادعاهای بزرگ می کنند اما در مقام عمل به این ادعاها خیلی ضعیف نشان می دهند.
وی ادامه داد: اگر آقایان انقلابی هستند، مشخص است وزرا چقدر حقوق می گیرند، آقای وزیر می توانست همسرش را به بیمارستان دولتی ببرد. اگر بیمارستان های دولتی قابل اعتماد نیستند، شهروندان عادی که به بیمارستان های دولتی می روند چه کار می کنند؟ حالا که همسر آقای وزیر زایمان را در بیمارستان خصوصی انجام داد، چرا آقای وزیر به بیمارستان گفته «هر وقت بیمه ریاست جمهوری پول را داد، من پول را به شما می دهم.» رئیس بیمارستان نیز از عواقب مخالفت با آقای وزیر می ترسد و قبول می کند.خباز گفت: این اتفاقات وقتی در دولت سیزدهم می افتد نشانه آن است که آقای رئیس جمهور مطلع نیست که وزرای او دارند چه کار می کنند.
اصرار به برگزاری مراسم سالگرد انقلاب علیرغم هشدارها
یک مقام بیمارستانی در ایران گفته: مرگ و میر کرونا در کشور تا آخر بهمن ماه میتواند سه رقمی شود. در چنین شرایطی می گویند امسال راهپیمائی سالروز پیروزی انقلاب با حضور مردم برگزار خواهد شد.
حسین کرمانپور، رئیس اورژانس بیمارستان سینا تهران گفته است که برای مواجهه با سویه اومیکرون باید تصمیمات به موقعی گرفته شود و “ممکن است میزان مرگ و میر ظرف مدتی کوتاه و نهایتا تا آخر بهمنماه مجددا سه رقمی شود.”
وی با انتقاد از عدم تصمیمگیری به موقع برای برقراری محدودیتها گفت: “کلیف روشن است، نباید به دلیل واهمه از اتفاقات پشت پرده تعطیلی مدارس و دانشگاهها، تصمیمگیری سخت شود.”
آقای کرمانپور گفت که با توجه به سرایت پذیری بالای سویه اومیکرون “یکی از ترسهای ما این است که کادر درمان هم مبتلا و زمینگیر شوند”.
در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: کرونا که نزدیک دو سال است کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر را در سراسر جهان تهدید میکند، ازجمله عوامل خطرناکی است که بلای جان مردم شده و به صورت استثنائی وظایف ویژهای بر عهده دولتمردان برای حفاظت از جان مردم قرار داده است.
درست در همین شرایط، مسئولان مرتبط با بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی و یومالله ۲۲ بهمن اعلام کردهاند امسال راهپیمائی سالروز پیروزی انقلاب با حضور مردم برگزار خواهد شد. اکنون فقط ۱۰ روز تا ۲۲ بهمن فاصله داریم و گسترش سریع ویروس نوع اُمیکرون در کشور ما خبر از همهگیر شدن مجدد کرونا میدهد و وظیفه حفاظت از جان مردم بیش از هر زمان دیگری بر دوش حکمرانان سنگینی میکند.
سلطان سردرگم این بار علیه سریالهای ترکیه شمشیر کشید
اردوغان به صف منتقدان سریالهای ترکیهای پیوست و دستور داد با سریالهایی که ارزشها را زیر پا میگذارند مقابله شود.
صنعت سریالسازی ترکیه در سالهای اخیر با رشد قابلتوجهی روبهرو بوده و مشتریانش در جهان افزایش بسیاری پیدا کرده است. این کشور در سال ۲۰۰۴ حدود ۱۰میلیون دلار از صادرات سریال درآمد کسب کرده و در سال ۲۰۱۹ درآمدش را به ۵۰۰میلیون دلار رسانده و ۸۰ کشور جهان خریدار سریالهایش بودهاند و معتقد است تا سال ۲۰۲۳ میلادی، درآمدش از این حوزه را به حداقل یکمیلیارد دلار خواهد رساند.
به گزارش دنیای اقتصاد، از مشتریان پر و پا قرص سریالهای ترکیهای میتوان به چین، روسیه، کره و ژاپن اشاره کرد. این محبوبیت به حدی رسیده که نشریه معتبر و سینمایی ورایتی دربارهاش نوشت: «به نظر تنها راهی که برای متوقف کردن سریالهای ترکیهای باقی مانده، قطع پخش آنها در شبکههاست هرچند که این کار هم احتمالا دیگر جواب نمیدهد.»
با این حال سریالهای ترکیه مخالفان سر سختی هم دارد. در عربستان محمدبنسلمان ولیعهد سعودی تمام تلاش خود را به کار بسته تا جلوی پخش سریالهای ترکیهای را در شبکههای عربستانی بگیرد. بنسلمان ترکیه را متهم میکند که به دنبال احیای خلافت عثمانی در منطقه است.
از دیگر سو در ایران نیز بسیاری از منتقدان سریالهای این کشور به زیر پا گذاشتن اخلاق در این سریالها اشاره میکنند و معتقدند این مجموعهها میتوانند روی سبک زندگی مردم تاثیر منفی زیادی بگذارند. دیروز اما اتفاق جالبی افتاد.
رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه نیز به صف منتقدان سریالهای ترکیهای پیوست و دستور داد با سریالهایی که ارزشها را زیر پا میگذارند مقابله شود. در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته اردوغان در بخشنامهای دستور داد اقدامات لازم برای مقابله با برنامههای تلویزیونی که برخلاف ارزشهای بنیادین ترکیه و در تضاد با حریم خانواده هستند، انجام شود.
به گزارش «ایرنا» اردوغان اعلام کرد هدف از این تصمیم حفاظت از فرهنگ ترکیه و از میان بردن تاثیرات سوء برنامههای تلویزیونی با محتوای خارجی است که در ترکیه بازآفرینی شدهاند.
به موجب این فرمان، از این پس با تمام تولیدات تلویزیونی که بر خانوادهها، کودکان و نوجوانان تاثیر منفی میگذارند طبق قوانین ترکیه برخورد خواهد شد و کودکان و نوجوانان از «پیامهایی که از طریق نمادهای خاص منتقل میشوند» در امان نگه داشته میشوند.
شورای عالی رادیو و تلویزیون به عنوان دیدهبان رسانهای ترکیه، همین حالا نیز قدرت و نفوذ گستردهای دارد و میتواند رسانهها را جریمه کرده یا کانالهای تلویزیونی منتقد را به طور موقت قطع کند. این شورا پیشتر نیز برخی کانالهای ترک را به علت پخش محتوای مربوط به همجنسگرایی جریمه کرده بود.
ایلهان تاسچی یکی از اعضای این شورا که از حزب مخالف دولت است، این اقدام را «بخشنامه سانسور» نامیده و میگوید این کار برخلاف قانون اساسی است که به حفاظت از آزادی مطبوعات متعهد شده است.
با این حال بیشتر شرکتهای رسانهای در ترکیه به افرادی تعلق دارند که به دولت محافظهکار و ملیگرا نزدیک هستند و خطمشی حکومت را دنبال میکنند.
س
هشدار تحلیلگر داخلی به مخالفان توافق برجام در درون نظام
یک تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل در تهران گفت: دولت رئیسی علی رغم همه مخالفتها با مذاکره، حالا میبیند که چارهای جز همراهی برای احیای توافق برجام ندارد.
علی بیگدلی، در پاسخ به این سوال که آیا توقف موقت مذاکرات وین و بازگشت مذاکره کنندگان به پایتختها نشان از نزدیک شدن به حصول توافق است، گفت: پیشتر شاید در داخل امیدواریهایی نسبت به نقش روسیه و چین وجود داشت که سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به پکن و رئیسی به مسکو نشان داد که جای تکیه بر این دو کشور وجود ندارد، قادر نیستند و میلی هم ندارند که با وجود فشارهای آمریکا و درگیری در دو موضوع تایوان و اوکراین، دروازههای محبتشان را به سمت تهران باز کنند.
وی افزود: اکنون مشخص شده که دولت رئیسی از بسیاری از خواستههای نخست و حداکثری که در ابتدای دور هفتم مطرح کرده بود عقبنشینی کرده، کمااینکه ما پیش از این هم اعلام کرده بودیم که این خواستها محقق نخواهد شد.
آنچه ممکن است مذاکرات را به شکست بکشاند
احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی نیز در یادداشتی هشدارآمیز نوشت: قطار مذاکرات وین به آخرین ایستگاه خود نزدیک میشود. آنچه ممکن است مذاکرات را به شکست بکشاند، مقولات فنی مثلِ نوع راستیآزمایی و ارائۀ تضمین و یا بیاعتمادی بین ایران و آمریکا نیست. به نظر من اینها هیچکدام نقش اصلی را در این نمایش بازی نمیکنند.
در واقع موفقیت یا شکست مذاکرات در این مرحله، به میزان قدرت یا ضعف نیروهای سیاسی مخالف احیای برجام در ایران و ایالات متحده بستگی دارد، نیروهایی که خواسته یا ناخواسته منافع مادی و غیرمادی خود را به تداوم شرایط موجود گره زدهاند. از این رو، موفقیت یا ناکامی مذاکرات، معنایی فراتر از جوش خوردن یا نخوردن یک معاملۀ معمول دارد و در حقیقت، وزن نیروهای موافق و مخالفِ حل بحران را در دو سوی معادله به نمایش میگذارد.
شکست احتمالی مذاکرات اما به معنای تداوم شرایط موجود نخواهد بود و اوضاع را به سرعت و شدتی دراماتیک وخیم خواهد کرد. نیروهای مخالف حل بحران در آمریکا شاید از وخامت بیشتر اوضاع سود ببرند، اما در سمت ایران، برای نیروهای سیاسی مشابه، نتیجۀ فاجعهبارش فقط در طولِ چند ماه ظاهر خواهد شد! در هر صورت، لحظۀ حقیقت به زودی فرا میرسد و در پرتو آن سرنوشت کشور ما هم رقم میخورد.
نرگس محمدی؛ واکنش ستاد شکنجه گران به اعتراض اروپا
نماینده فرانسه برای حقوق بشر همراه با کمیسر آلمان برای حقوق بشر و کمکهای بشردوستانه نیز از حکم زندان و شلاق خانم محمدی اظهار تاسف کرده و گفتهاند کارزار مسالمتآمیز نرگس محمدی در راستای حقوق زنان و بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، بخصوص در جهت لغو مجازات اعدام، نمیتواند مصداق جرائم کیفری باشد.
آنها گفتهاند: «ما عمیقاً از اینکه بازداشت وی در زندان قرچک منجر به وخامت وضعیت تندرستی او شود، نگرانیم. از حکومت ایران میخواهیم تا به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد و نرگس محمدی را فوراً آزاد کند».
واکنش ستاد زندان و شکنجه جمهوری اسلامی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی قوه قضائیه، کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، در واکنش به دفاع سفیر حقوق بشر فرانسه و کمیسر حقوق بشر آلمان از یک محکوم در ایران، با انتشار توییتی نوشت: این دو مقام فرانسوی و آلمانی اگر دغدغه حقوق بشر دارند، به جای دفاع از یک محکوم، در مورد قربانیان منافقین در ایران، که آزادانه در این کشورها فعالیت می کنند، نیز اتخاذ موضع کنند.
عریب آبادی در ادامه این توییت آورده است: راستی، موضع کمیسر آلمانی در مورد محرومیت ۱۵ ساله کاظم دارابی (از محکومان ترور میکونوس) از دیدار با فرزند دخترش در آلمان چیست؟
۱۴۰۰ بهمن ۱۰, یکشنبه
شکست دولت کابل از اصرار اوباما بر خروج آغاز شد
چاپ سریع کتاب «حساب و کتاب یک جنگ…» از کلکالن و میلز، فقط چهار ماه پس از سقوط دولت پیشین افغانستان، نشان میدهد که چقدر برای فهم و تحلیل این شکست سهمگین غرب در افغانستان اشتیاق وجود دارد.
ایسنا نوشت: چاپ سریع کتاب «حساب و کتاب یک جنگ…» از کلکالن و میلز، فقط چهار ماه پس از سقوط دولت پیشین افغانستان، نشان میدهد که چقدر برای فهم و تحلیل این شکست سهمگین غرب در افغانستان اشتیاق وجود دارد.
به نقل از ایندیپندنت، نویسندگان به دلیل سالها کار در افغانستان، به راحتی توانستهاند یک روایت جمعوجور از ماموریت غرب و شکست آن در آن کشور به دست دهند. تسلط آنان بر اتفاقات و تحولات ۲۰ سال گذشته در افغانستان، به خواننده کمک میکند که تصویر روشنتری از این ماموریت به دست آورد.
کلکالن، مشاور پیشین ژنرال دیوید پترائوس در عراق، و میلز، از کارشناسان حوزه دولتهای ناکام، جفت مناسبی برای توضیح سقوط دولت افغانستان هستند. همان طور که در کتاب خود شرح میدهند، در این شکست مجموعهای از عوامل نظامی و دولتداری دخیل بوده است. خروج شتابزده و بدون دوراندیشی نیروهای غربی همانقدر به سقوط حکومت اشرف غنی کمک کرد، که فساد و سوء مدیریت دولتمردان افغان.
اما، در پایان کتاب شاید خواننده به این نتیجه برسد که بازیگران غربی، بهخصوص روسای جمهوری آمریکا، بار بیشتر ملامت را بر دوش دارند. آنها رئیس جمهوری اوباما را نقد میکنند که چطور همزمان با اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان در سال ۲۰۱۱، بر خروج نهایی تمام سربازان آمریکایی در سال ۲۰۱۴ تاکید میکرد.
موضوع خروج بر اساس یک جدول زمانی مشخص، از سوی ترامپ و بایدن نیز تکرار شد. نویسندگان میگویند که دولتهای غربی با تاکید بر زمان خروج، «به طالبان پیام میدادند که چقدر باید دوام آورند. فرماندهان طالبان هم دقیقاً همان کار را کردند.»
از نظر آنان، عنصر مهم در برابر شورشیان، صبر و خروج بر اساس چگونگی وضعیت است.
آنان اعتقاد دارند که روستاییان افغان، بهخصوص در مناطق پشتوننشین، پشت حکومت افغانستان را خالی کردند، چون نه حکومت میتوانست از آنان در برابر طالبان محافظت کند، و نه نیروهای خارجی. نیروهای غربی مدام به ساعت خود برای خروج از آن کشور نگاه میکردند و نیروهای امنیتی افغان هم بدون پشتیبانی هوایی و لجستیکی خارجی، توان مبارزه با طالبان را نداشتند.
به نقل از یکی از مذاکره کنندگان طالبان، پیام این گروه به مردم محلی این بود: «شما پیام رئیس جمهوری آمریکا را شنیدید. وقتی خارجیها در مرداد بیرون شوند، ما در شهریور اینجا خواهیم بود.»
در واقع، سقوط به همین سرعت رخ داد. هنوز خروج نیروهای غربی تکمیل نشده بود که اشرف غنی و دولتمردان دیگر به ترکیه و دبی فرار کردند، واحدهای ارتش یکی پس از دیگری سقوط کردند.
از نظر نویسندگان، سقوط ارتش افغانستان تدریجی بود و یکباره رخ نداد. طالبان پس از توافقات صلح دوحه، حملات خود را بر نیروهای نظامی افغان شدت بخشیدند؛ اما نظامیان افغان بدون پشتیبانی هوایی و ترابری آمریکا نمیتوانستند همزمان در چند ولایت، با طالبان بجنگند.
در اینجا، کلکالن و میلز از همان مشکلی سخن میگویند که در چند ماه گذشته مورد بحث بوده است: وابستگی ارتش افغانستان به نیروی هوایی آمریکا و آمریکاییسازی ارتش افغانستان. یک نمونه، اصرار آمریکاییها بر تعویض هلیکوپترهای روسی میل-۱۷ با هلیکوپترهای بسیار پیچیده بلکهاوک بود که برای نظامیان افغان، استفاده و ترمیم آن پیچیده و دشوار بود. برعکس، نیروهای افغان راه بهرهگیری و نگهداری از هلیکوپترهای روسی را به خوبی بلد بودند.
به گفته نویسندگان، «هدف از آن کار این نبود که ارتش افغانستان صاحب هلیکوپتر شود، مستقلانه از آن استفاده کند، و از پس ترمیم و نگهداریش برآید، بلکه باید به نیروهای نظامی آمریکا و ناتو وابسته میماند.»
فاجعه از همین جا آغاز شد. وقتی آمریکاییها تصمیم گرفتند از افغانستان بیرون روند، نیروی هوایی افغانستان در نبودِ تکنیسینهای آمریکایی، فلج شد. در فقدان پشتیبانی هوایی و ترابری، سربازان افغان در پاسگاهها بدون غذا و مهمات در محاصره طالبان ماندند و مواضع خود را به آن جنگجویان واگذاشتند.
آنان بر نقش رهبری و مدیریت تاکید میکنند که خلأ آن، ماموریت غرب و بازسازی دولت در افغانستان را ناکام کرد. این نکته روشن است که دولتمردان افغان دستکم در هشت سال گذشته هیچ فکری به حال ضعفهای ارتش، بهویژه وابستگی آن به نیروی هوایی آمریکا در افغانستان، نکردند.
این روزها، رئیس جمهوری پیشین افغانستان و دولتمردان نزدیک به او تلاش زیادی دارند که عوامل عمده سقوط دولت افغانستان را در گفتوگوهای صلح آمریکا با طالبان در قطر، توقف حمایت هوایی از ارتش افغانستان جستوجو کنند. ولی نویسندگان کتاب، با آن که استراتژیهای آمریکا را از جمله پیشبرد دو جنگ همزمان در عراق و افغانستان، نقد میکنند؛ اما در عین حال، باور دارند که «ناکامی مطلق در نپرداختن به مشکلاتی چون فساد، خویش و قومپرستی در حکومت مرکزی، به اضافه ناتوانی نهادهای دولت در سطح استانی و محلی بود.»
در عین حال، آنان معتقدند که پرهیز آمریکاییها از گفتوگو با طالبان و ادغامشان در دولت با پادرمیانی حامد کرزای پس از سال ۲۰۰۱، اشتباه استراتژیک غرب بود که باعث بازگشت طالبان به جنگ شد.
با آن که افغانستان تجربه دولتهای نوگرا و مستحکم را دارد؛ اما در نهایت نویسندگان این کتاب هم مانند بسیاری از سیاستمداران غربی، بر این نظرند که غرب برداشت اشتباه از «جامعه قبایلی» افغانستان داشت. معنای این سخن آن است که افغانستان، مستعد نظام دموکراتیک مرکزی نبود.
اگر با استناد به کتاب، فساد نخبگان و ناتوانی نهادهای رسمی را از عوامل عمده سقوط دولت افغانستان به دست طالبان به شمار آوریم، طالبان و هر دولت دیگری هم میتواند دچار معضلات دولتهای پیشین شود. سقوط دولتها در افغانستان، پیش از آن که محصول نوع نظام سیاسی باشد، ثمره ناتوانی آن در مهار شورشهای داخلی و توزیع مشروع و عادلانه قدرت است.
فیلم؛ اجرای ترانه گوگوش توسط هنرمندان بزرگ نروژی
صعود به جام جهانی؛ هیچ چیز دیگر خوشحالمان نمیکند
چرا از صعود به جام جهانی خوشحال نشدیم؟
هموطنی در سایت بهار نیوز نوشت: مقداری گوشت و مرغ خریدم و پاک کردم و بالطبع کمی آشغال و چربی داشت. ریختم تو یه پاکت که روزی که رفتیم خونه خواهرم در روستایی نزدیک هشتگرد بدم به سگهایی که آنجا هستند. به سگو گربهها غذا نمیدم ولی آشغالگوشتها را در سطل زباله نمیریزم. پاکت را کنار سطل زباله کوچه خالی کردم. هنوز چند متری دور نشده بودم که زنی میانسال با پاکتی در دست آمد و مشغول جمعکردن آشغالگوشتها شد.
همسرم گفت شاید خودش سگ یا گربهای دارد، اما چرا همهاش را نبرد؟ ضایعات گوشت را وارسی و از میان آنها کمی جدا کرد و توی پلاستیکریخت و با خود برد. پس قطعا برای حیوانی نمیخواست. حس بدی داشتم، دیدن این همه فقر و ناداری مردم وقتی کاری از دستت برنمیآید رنج بزرگی است.
با همسرم رفتیم قصابی و مقداری گوشت خریدیم و در خانهاش را زدیم و به او گفتیم گوشت قربانیاست. نمیدانید چه گفت و چه شنیدیم. شوهرش کارگر ساختمانی است که از داربست پرت شده و خانهنشین است.سه کودک قد و نیمقد داشت که بزرگترینشان۱۴ ساله بود. میگفت ماههاست رنگگوشت را ندیده و خوراکشان نان و گوجه و بادمجان است.
امروز ایران به جام جهانی صعود کرد.بیخود نیست هیچ چیز دیگرخوشحالمان نمیکند. ما همه فقیر شدهایم فقط نمردهایم.ما مردمان کشوری ثروتمند اما فقیریم.
دیشب که دیدم بسیاری از دوستانم نوشتهاند چرا از صعود به جامجهانی خوشحال نشدند، یاد قصه این زن افتادم. از امثال او دور و برمان تا بخواهید هست و هر روز آنها را میبینیم. ما دلیل برای غمگین بودن کم نداریم.
به قول استاد کدکنی: طفلی به نام شادی دیری است گم شده در این کشور.
هیچ توافقی بدون تأیید سنای آمریکا الزامآور نخواهد بود
نشریه «پالتیکو» در گزارشی در مورد مذاکرات وین نوشت: در حالی که مذاکرهکنندگان به پایتختهای خود بازمیگردند تا راهنماییهای سیاسی در مورد اقداماتی که در روزهای آینده باید انجام شود دریافت کنند، مقامات میگویند که مذاکرات برای احیای توافق برجام در حال وارد شدن به مرحله نهایی خود است.
به گزارش این رسانه آمریکایی، دیپلماتهای غربی با ضربالاجل اواسط فوریه که خودشان تعیین کردهاند، برای احیای توافقنامه ۲۰۱۵ روبرو هستند. مقامات نگران پیشرفتهای سریع هستهای رژیم ایران از زمان خروج آمریکا از برجام و همچنین گزارش قریبالوقوع آژانس اتمی که انتظار میرود جزئیات بیشتر پیشرفتهای هستهای تهران را شرح دهد و احتمالاً اصطکاکهای جدیدی را ایجاد کند، هستند. این بدان معناست که چند هفته آینده برای تعیین اینکه آیا توافق احیا میشود یا مذاکرات به طور کلی از بین میرود، حیاتی است.
طبق این گزارش، یک دیپلمات ارشد غربی که نخواست نامش فاش شود، گفت: ما به پایان این مذاکرات چشم دوختهایم، اما درک این نکته مهم است که مسائل سیاسی اصلی در همه موضوعات هنوز حل نشده است.
برت مکگورک» هماهنگکننده امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: ما در محدوده یک توافق احتمالی هستیم. ولی یک شانس بسیار واقعی هم وجود دارد که این مذاکرات میتواند خیلی زود از بین برود.
در همین حال سنااتور جمهوریخواه جان کورنین با ضمیمه مقاله پولیتیکو به توئیت خود نوشت: هیچ توافقی در مذاکرات اتمی با رژیم ایران، بدون تأیید سنای آمریکا الزامآور نخواهد بود.
دادستان بازنشسته شده و برای تفریح مسافرکشی می کند
من که در صندلی پشت نشسته بودم و دادستان سابق را در مراسمهای رسمی و از راه دور دیده بودم، در ابتدا شک کردم؛ اما وقتی دست چپ خود را که از مچ قطع شده، بالا آورد تا عرق خود را پاک کند، مطمئن شدم که خود اوست. منتظر ماندم تا مسافرها پیاده شوند و سر صحبت را باز کردم، وقتی پرسیدم آیا شما آقای جعفریدولتآبادی هستید، از آینه من را نگاه کرد و با لهجه اصفهانی تأیید کرد و گفت بازنشسته شده و برای تفریح مسافرکشی میکند. به شوخی گفتم میدانید تفریح شما شغل خیلی از مردم این شهر است؟ تأیید کرد و گفت برای اینکه حوصلهاش سر نرود، برای خود مشغولیت درست کرده است.
از اوضاع روزگار و فضای کشور پرسیدم که گفت خراب و از ناملایماتی که بر او در دوران خدمتش در قوه قضائیه گذشته، گلایه کرد. از او پرسیدم در انتخابات به چه کسی رأی بدهیم که با خنده گفت امام زمان. دولتآبادی از رد صلاحیت علی لاریجانی هم تعجب کرده بود و گفت تصویب برجام کار دستش داد.
دادستان سابق تهران از اینکه با آمدن ابراهیم رئیسی به قوه قضائیه او را کنار گذاشتند، ناراحت بود و گفت که کارهایی از دستش برمیآمده تا انجام دهد. او گفت دلش برای کشور میسوزد و میخواهد کسی رئیسجمهور شود که بتواند مملکت را اداره کند و رئیس دولت بعدی اگر بخشینگر باشد، حتما شکست خواهد خورد.
دولتآبادی که شغل جدیدش باعث شده بود بیشتر با ادبیات کوچه و بازار سخن بگوید، گفت که برای مردم فرق نمیکند چه کسی رئیسجمهور باشد و فقط میخواهند مشکلات تمام شود. دولتآبادی از قیمت مرغ هم گلایه کرد که در زمان دادستانی او پایین آمده بود؛ اما عدهای نگذاشتند این رویه ادامه پیدا کند و داد او بلند شده بود که حقوق مردم یعنی مبارزه با گرانی. دادستان گفت وقتی میگفتند دولتآبادی فلان موضوع را پیگیری میکند، همه حساب کار دستشان میآمد.
راننده تاکسی این روزها و دادستان سابق تهران از وضع بد مردم نالید که چطور با سهمیلیون تومان زندگی میکنند! هنگام پیادهشدن باز به شوخی گفتم وقتی مسئول مملکت به مسافرکشی بیفتد، وای به حال مردم. دولتآبادی هم تنها لبخندی زد و رفت. کاش گاهی مسئولان چه از سر اجبار و چه تفریح و وقتگذرانی به میان مردم میآمدند تا حداقل مانند دادستان پیشین تهران فضای زندگی شهری و دغدغههای مردم را تجربه میکردند.
جبران کسری بودجه، خدمت سربازی را به فروش گذاشتند
در حالی که دولت جمهوری اسلامی با کسری بودجه شدید مواجه است، رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ روز شنبه از موافقت این کمیسیون با خرید سربازی برای بخشی از مشمولان خبر داد.
به گفته زارع، خرید سربازی برای سربازان غایب بیش از پنج سال و با اولویت افراد متأهل و بالاتر از ۳۵ سال سن، امکانپذیر خواهد بود و این افراد با پرداخت مبالغ مشخص شده، کارت معافیت از خدمت در زمان صلح را دریافت میکنند.
او اظهار داشت: به موجب این مصوبه، دارندگان مدرک تحصیلی کاردانی و کمتر از آن با پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد با پرداخت مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان و دارندگان مدرک پزشکی عمومی و دکترای تخصصی و بالاتر از آن در تمامی رشتهها با پرداخت مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به حساب خزانه کل کشور قادر به خرید سربازی خود خواهند بود.
زارع ادامه داد: همچنین مشمولان متاهل به ازای هر فرزند از ۲۰ درصد تخفیف تا سقف حداکثر ۶۰ درصد برخوردار خواهند بود و افراد متاهل تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار شدند.
این در حالی است که پیشتر حمیدرضا میرتاجالدینی نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود در یک نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب شد که مشمولان سربازی که در خارج از کشور هستند بتوانند سربازی خود را بخرند.
وی افزود: برای این که این مشمولان «برای تردد به کشور با مشکلی مواجه نشوند» میتوانند خدمت سربازی خود را با قیمت ۱۵ هزار یورو بخرند.
اما فروش سربازی برای مشمولان ساکن خارج از کشور به یورو با موجی از واکنشها در شبکههای اجتماعی همراه شده است.
برخی از کاربران نوشتند که چنین اقدامی صرفا برای کسب درآمد ارزی برای دولتی است که تحت تحریمهای بینالمللی قرار دارد.
به فروش گذاشتن خدمت سربازی در ایران در حالی است که دولت جمهوری اسلامی با کسری بودجه مواجه است.
ادامه بلاتکلیفی دلارهای بلوکه شده در عراق و کره جنوبی
عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره استفاده از پولهای بلوک شده در عراق گفته است: تغییر خاصی رخ نداده و کماکان تجارت با منابع مالی بلوکه شده دشوار است. این در حالی است که دولت رئیسی از انجمن های صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی خواسته است که با توجه به امکان استفاده از پولهای بلوکهشده ایران در عراق، اقلام مورد نیاز خود را اعلام کنند.
به گزارش ایسنا ۹بهمن، حمید حسینی گفت: این منابع ارزی که ۵میلیارد دلار است، در بانک TBI عراق تجمیع شده و باید تاجر ایرانی به نام تاجر عراقی مدارک را ثبت کند؛ تاجر عراقی کالاهای مورد نیاز را خریداری کند و پس از نهایی شدن معامله پول خود را از منابع بانک عراقی بگیرد» ولی چون تاجران به این روش اعتماد ندارند، این راهکار بلا استفاده مانده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق گفته است راهحل نهایی در وین مشخص خواهد شد.
مقامات رژیم ایران در سالهای گذشته بارها اعلام کردهاند که به دلیل تحریمهای آمریکا قادر به دریافت طلبهای مربوط به صادرات گاز از عراق نیستند و ۵ میلیارد دلار پول ایران در این کشور بلوکه شده است.
دولت آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی از این منابع میتواند برای خرید کالاهای انساندوستانه از عراق اقدام کند.
از سوی دیگر درباره پول های بلوکه شده در کره جنوبی، انتقال این منابع مالی کماکان مشروط به احیای برجام شده است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی هم گزارش داده که قرار است یک هیأت رژیم ایران برای مذاکره درباره ۷میلیارد دلار بلوکه شده به این کشور سفر کند.
این در حالیست که تاکنون رقم دقیقی از مقدار پولهای مسدودشده ایران در سایر کشورها به صورت رسمی اعلام نشده است.
حکم دادستانی علم الهدی به تفکیک جنسی در کافههای بازی
مرتضی اسکافی، به خبرگزاری ایسنا گفت که بر اساس دستور معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد انجام بازی «مختلط» در کافهبازیهای شهر ممنوع شده است.
او افزود: «از کلیه کافهبازیهای مشهد تعهد گرفتهاند که به صورت شیفتی به مراجعان خانم و آقا خدمات ارائه دهند.»
این در حالی است که به گفته این مقام صنفی، بیشتر بازیها در این کافهها به صورت «خانوادگی» انجام میشود.
اسکافی در ادامه گفت: «در مشهد چهل مجموعه با عنوان کافهبازی داریم که در حال حاضر همگی پلمب شده یا اخطار گرفتهاند.»
بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۷ کافهبازیها به اتحادیه محصولات فرهنگی، بازی و سرگرمی سپرده شد اما دادستانی عمومی و انقلاب مشهد معتقد است «مسائل خلاف عفت عمومی» در این مکانها پابرجاست!
۱۴۰۰ بهمن ۹, شنبه
جشنواره فجر؛ قضاوتهای بزرگ کار آدمهای کوچک نیست
آقای کیمیایی در این دوره جشنواره فیلم فجر با فیلمی به نام «خائنکشی» حضور داشت که به رویدادهای مربوط به ملی شدن صنعت نفت ایران میپرداخت. این هنرمند اما روز جمعه ۸ بهمن با انتشار نامهای سرگشاده نسبت به اصالت قضاوتها در جشنواره فیلم فجر ابراز تردید کرد.
آقای کیمیایی در این نامه نوشت: «با احترام به هنرمندان و زحمتکشیدگان فیلم خائنکشی با موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران و مقوله قرضه ملی به وسیله دکتر محمد مصدق در سالهای ۱۳۳۰ که با مردم انجام شد، این دوست در هشتاد و یک سالگی برای قضاوت شدن در سینما خودم را کنار میبینم.»
وی افزود: «در این سنِ بسیار زحمتکشیده، برای قضاوت شدن درباره فیلمی به مفهوم آزادی نفت، ایران، مقوله نفت، انگلیس و دکتر مصدق تردید بسیار دارم.»
آقای کیمیایی در نهایت نامه خود را با این عبارت به پایان رساند که «عدالت همیشه نگران قضاوت است».
اعلام انصراف مسعود کیمیایی بهفاصله یک روز پس از انتشار اسامی داوران جشنواره فیلم فجر رخ داد که در میان آنها نام شهاب حسینی، بازیگر تحسینشده سینما، به چشم میخورد.
آقای حسینی دو سال قبل که مسعود کیمیایی در اعتراض به سرکوب اعتراضات آبان ماه و شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی از جشنواره فیلم فجر انصراف داده بود، سخنانی را در نکوهش وی بیان کرد و از جمله گفت که «با نبودن تو چه اتفاقی میافتد؟»
او همچنین انصراف آقای کیمیایی از جشنواره آن سال را رفتاری «بنا به صلاح شخصی خود» وی دانسته و گفته بود که «از ترس برخورد تحقیرآمیز مخاطب با فیلمشان به روال ادوار گذشته، پشت سر احساسات پاک مردم قایم شده است».
این سخنان همان زمان واکنشهای بسیاری به ویژه در شبکههای اجتماعی به دنبال داشت و کاربران این شبکهها به آقای حسینی اعتراض کردند. از این رو نحوه قضاوت شهاب حسینی بر فیلم مسعود کیمیایی در این دوره جشنواره میتوانست کنجکاویبرانگیز باشد.
آقای کیمیایی البته در نامه خود تاکید کرده که دیگر عوامل فیلم خائنکشی در جشنواره باقی میمانند. با این حال پولاد کیمیایی، فرزند او و بازیگر فیلم خائنکشی، نیز به دنبال پدر از حضور در این دوره جشنواره فجر انصراف داد.
پولاد کیمیایی در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «وقتی حقیقت آزاد نیست، آزادی حقیقت ندارد. قضاوتهای بزرگ کار آدمهای کوچک نیست. من پولاد کیمیایی فرزند گیتی پاشایی و مسعود کیمیایی، بازیگر سینما و کارگردان با افتخار انصراف خود را از شرکت درجشنواره فجر اعلام میکنم.» رادیو فردا
فایل صوتی؛ وقتی پزشک زندان بروی زندانیان چاقو میکشد
زندانیان سیاسی که در اعتراض به قتل حکومتی بکتاش آبتین در زندان تهران بزرگ (فشافویه) اعتصاب غذا کرده بودند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و روی آنها چاقو کشیده شده.سعید تمجیدی از زندانیان سیاسی که مورد حمله قرار گرفته است، از جزییات این واقعه خبر داد. (فیلم زیر)
ضرب و شتم تعدادی از زندانیان در زندان تهران بزرگ
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تعدادی از زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ، توسط مسئولان زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
این اقدام به دنبال حضور تعدادی از زندانیان زندان تهران بزرگ در بهداری زندان و بروز درگیری لفظی بین زندانیان و مسئولان بهداری صورت گرفته است. سعید تمجیدی، امیر حسین مرادی، حمید کاشانی، محمد ترکمان و محمد ابولحسنی از جمله زندانیانی هستند که مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.
گفته می شود این درگیری لفظی به دنبال توهین مسئولان بهداری به زندانیان مراجعه کننده و سرباز زدن آنان از انجام وظایف خود صورت گرفته است.
۱۴۰۰ بهمن ۸, جمعه
اسرائیل می خواهد سر اختاپوس را در تهران هدف قرار دهد
اسرائیل در گذشته اشتباه کرد و خودش را مشغولِ قطع کردن پاهای اختاپوس کرد، در حالی که سر اختاپوس در ایران است
نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، با مقایسه رژیم ایران با اختاپوسی که سرش در تهران و پاهایش در اطراف اسرائیل است، تاکید کرد که بر خلاف رویه قبلی این کشور، قصد دارد سر اختاپوس را در تهران هدف قرار دهد.
به گزارش العربیه، بنت، در گفتوگو با روزنامه «جروزالم پست» گفت صرف نظر از اینکه مذاکرات وین برای احیای «برجام» به نتیجه برسد یا نرسد، اسرائیل راهبرد خود برای «مبارزه با تجاوز رژیم ایران» را ادامه خواهد داد.
به گفته او: «استراتژی اسرائیل مشروط به این نیست که آیا توافقی حاصل میشود یا نه. ما خودمان از خودمان محافظت خواهیم کرد. حتی اگر توافقی شکل بگیرد، ما به آن متعهد نخواهیم بود. ما آزادی عمل خود را حفظ خواهیم کرد.»
نخست وزیر اسرائیل در مخالفت با کاهش تحریمهای آمریکایی و بینالمللی علیه رژیم ایران گفت: «ما و آمریکاییها روی همه چیز همنظر نیستیم. تهران با دست خالی پوکر بازی میکند و بلوف میزند.»
به گفته او: «هرگز نباید به یک رژیم تروریستی میلیاردها دلار پول بدهید. اتفاقا باید برعکس عمل کنید. باید آنها را تضعیف کنید، و مجبورشان کنید بین پیگیری تسلیحات هستهای و بقای رژیم یکی را انتخاب کنند.»
بنت سپس رژیم ایران را با اختاپوسی مقایسه کرد که سرش در تهران و پاهایش همچون حزبالله در لبنان، شبهنظامیان در سوریه، و جهاد اسلامی و حماس در نوار غزه در اطراف اسرائیل هستند.
او تاکید کرد: «اسرائیل در گذشته اشتباه کرد و خودش را مشغولِ قطع کردن پاهای اختاپوس کرد، در حالی که سر اختاپوس در ایران است.
مسئول شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان احضار شد
خبرگزاری هرانا – رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، طی ابلاغیهای به دادسرای اوین احضار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، رسول بداقی به دادسرای اوین احضار شد.
براساس احضاریهای که روز ۲۸ دی صادر شده است، از آقای بداقی خواسته شده که ظرف مدت ۱۰ روز در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین برای حاضر شود.
علت احضار این فعال صنفی معلمان، “ادای توضیح برای ادامه تحقیقات قضایی” عنوان شده است.
رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، روز شنبه ۲۰ آذرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و روز سهشنبه ۳۰ آذر با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
بازداشت آقای بداقی با ضرب و شتم وی توسط ماموران همراه بوده و ماموران به او اجازه پوشیدن لباس مناسب ندادند. ماموران در زمان بازداشت تمامی وسایل ارتباطی آقای بداقی و نیز تلفن همراه همسرش را ضبط کرده و با خود بردند.
فیلم؛ همه زنانی که بلیط گرفتند رفتند استادیوم چادری بودند
عکس زیر، بهارنیوز نوشت: نحوه استقرار ماموران زن نیروی انتظامی در استادیوم آزادی و میزانسنی که این تصویر دارد، در میان اهالی شبکههای اجتماعی با واکنش گسترده مواجه شده، قیاس با فیلم و سریالهای مختلف تا گله از بعضی رفتارها، این تصویر احتمالا بحثبرانگیزترین تصویر روز گذشته است.
فیلم زیر: کاملا اتفاقی همه خانم هایی که بلیط تهیه کردن رفتن استادیوم چادری هستند!
برخی کاربران دیروز از حضور گزینشی زنان در بازی ایران و عراق خبر داده بودند و برخی دیگر اعلام کردند که فدراسیون طی تماس با برخی از زنان از آنها خواسته که برای تماشای بازی در ورزشگاه حضور داشته باشند. گفتنی است آبان ماه گذشته فیفا نسبت به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها، هشدار داده و اعلام کرده بود در صورت عدم حضور زنان در استادیوم، فوتبال ایران به طور کامل تعلیق خواهد شد.
فیلم؛ آیا نیروهای ارزشی حاضرند به دهان رهبرشان بزنند؟
در دوران روحانی و پس از هلاکت قاسم سلیمانی گفتند: هرکس حرفی از مذاکره (با آمریکا) زد بزنید محکم به دهنش…(فیلم زیر)
سوال: آیا نیروهای ارزشی نظام امروز حاضرند به دهان رهبرشان بزنند؟
یادی از آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی، فریدون فروغى
نهم بهمن زادروز زنده یاد” فریدون فروغى” آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی است
فریدون در نهم بهمن ماه ۱۳۲۹ خورشیدی در محله سلسبیل تهران متولد شد. پدرش فتحالله کارمند ادارهٔ دخانیات بود و در تنهایی خود به سرودن شعر و نواختن تار میپرداخت. خانوادهٔ پدری او از ملاکان بزرگ نراق بودند. در ابتدا از جانب پدر نام فرهاد برای او انتخاب شد ولی با خواست پدربزرگ نام او به فریدون تغییر یافت. او آخرین فرزند خانواده بود که سه خواهر بزرگتر از خود به نامهای پروانه، عفت و فروغ داشت. او در سال ۱۳۳۵ و از سن ششسالگی، تحصیل را آغاز کرد و عاقبت در سال ۱۳۴۷ مدرک دیپلم علوم طبیعی را گرفت و پس از آن دیگر تحصیل را رها کرد. وی موسیقی را بدون داشتن استاد و با توجه به علاقهای که به موسیقی راک و بهخصوص آثار ری چارلز داشت، با تمرین فراوان آموخت.
در سال ۱۳۵۸، بعد از انقلاب، او در ایران میماند و کنسرت اجرا میکند که ترانههای این کنسرت را در آلبوم فریدون فروغی در آغازی نو جای میدهد و دلیل نامگذاری آلبوم به این نام، وجود ترانههای ریتمیکی مانند «حقه» («مشتی ماشاالله») و «شیاد» است که در کارنامهٔ فروغی مانند آنها وجود نداشت. بعد از انتشار این کاست، در سال ۱۳۵۹، فروغی ترانهٔ یار دبستانی را برای فیلم از فریاد تا ترور به کارگردانی منصور تهرانی اجرا میکند که در تیتراژ فیلم استفاده میشود. در حالی که هنوز هیچ منع رسمیای برای فعالیت فروغی اعلام نشده بود، به تهرانی خبر میدهند که باید صدای فروغی را از تیتراژ فیلمش حذف کند. در همین زمان است که زمزمههایی در مورد ممنوعیت فعالیت فروغی شنیده میشود. او در همین سال ترانهٔ «کوچهٔ شهر دلم» را میخواند.
وی در روز جمعه، سیزدهم مهر ماه ۱۳۸۰ در منزلش در تهرانپارس به دلیل سکته قلبی در سن ۵۰ سالگی درگذشت. او را در روستای قورقورک بوئین زهرا قزوین در کنار برکهای کوچک، در سایهٔ کوهی بزرگ و در آرامشی که سالها انتظارش را میکشید به خاک سپردند.
شهیار قنبری (خواننده، ترانه ساز، آهنگساز و دوست قدیمی فریدون فروغی) در مورد مرگ او میگوید:
«فریدون فروغی برای دومین بار میمیرد. نخستین بار وقتی مرد که نتوانست بخواند و دومین بار وقتی مرد که میخواست بخواند. فریدون را فراموشی و خاموشی کشت.»
۱۴۰۰ بهمن ۷, پنجشنبه
فیلم؛ واکنش مردم به حمله ماموران شهرداری به دستفروش
برجام؛ چرا عضو ایرانیتبار از تیم مذاکرهکننده آمریکا رفت؟
یک رسانه آمریکایی گزارش کرد که در پی اختلافات عمیق میان اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات وین درباره برجام، یک عضو ایرانیتبار این تیم خارج شد.
وبگاه «دیپلماتیک» به نقل از برخی منابع گزارش کرد که خروج دو نفر از تیم مذاکرهکننده آمریکا در گفتگوهای برجام در نتیجه اختلافات سیاسی است که مدتی بین اعضای تیم آمریکایی به وجود آمده است.
بر اساس این گزارش، «ریچارد نفیو» معاون نماینده آمریکا در امور ایران در ماه دسامبر از تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات برجام کناره گیری کرد و در وزارت خارجه ایالات متحده باقی ماند.
از طرف دیگر، آرین طباطبایی که بعنوان مشاور ارشد دفتر کنترل تسلیحات وزارت خارجه آمریکا فعالیت دارد نیز از تیم راب مالی جدا شد. بر اساس گزارش وبگاه دیپلماتیک، نفیو و طباطبایی حاضر به اظهارنظر درباره این خبر نشدند.
یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود درباره گفته است: هیچ اختلاف شخصی وجود نداشته است. اگر هر اختلافی وجود داشت، اختلاف با سیاستهای دولت آمریکا بوده است.
گفته می شود ریچارد نفیو پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در ایران خواهان توقف روند مذاکرات شده بود.
روزنامه نیویورک پست در این باره نوشته است: کنارهگیری ریچارد نفیو، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و دو دیپلمات دیگر از مذاکرات، نشانهای وحشتناک برای مذاکرات و آمریکا است که ممکن است به جنگ بیانجامد.
بر اساس این گزارش نفیو و همکارانش ظاهراً با رابرت مالی، نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران، بر سر نحوه و کم و کیف تحریمها اختلافنظر داشتهاند. آنها از واشنگتن خواسته بودند تحریمهای موجود را سفت و سخت اجرا کند و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تحت فشار بگذارد تا موارد بیشمار نقض رجام از سوی رژیم ایران را اعلام کند.
به گزارش العربیه، نیویورک پست نوشت: دشمنان آمریکا که پی بردهاند دیپلماسی دولت بایدن بیدندان است، بر شرارتهای خود خواهند افزود. بایدن، به جای دستیابی به صلح از مسیر قدرت، ضعفی را برگزیده که به احتمال زیاد به جنگ منتهی خواهد شد .
در همین رابطه اسکات پری، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به بایدن هشدار داد و در صفحه توئیتر خود نوشت: آقای رئیسجمهور بایدن زمان رفتن به سمت گزینههای دیگر فرا رسیده است.
وی نوشت: ما الآن در هشتمین دور مذاکرات هستیم، کاملاً روشن است که آنها هیچ علاقهای به توافق ندارند. آقای رئیسجمهور، زمان آن فرا رسیده است که قبل از اینکه خیلی دیر شود، به سمت گزینههای دیگر برویم.
برجام؛ واکنش پسر خاله روسی به اختلافات در درون باند حاکم
نماینده روسیه در مذاکرات وین، در گفتگو با شبکه روسیه ۲۴ اجازه مذاکره ایران و آمریکا را صادر کرد و گفت: آمریکا و ایران به زودی میتوانند برای بحث و گفتگو پیرامون برجام پشت میز مذاکره بنشینند.!
اولیانوف گفت: اگر مذاکرات با سرعت بیشتری نسبت به آنچه اکنون در جریان است، انجام شود، در واقع تا پایان ماه فوریه رسیدن به توافق واقعی به نظر می رسد. در اصل، پس از آن چند ماه دیگر برای آماده سازی از سرگیری معاهده هسته ای به طور کامل نیاز است.
به گفته اولیانوف، زمان لازم است برای اینکه آمریکایی ها برای لغو تحریم ها آماده شده و شرایط لازم برای بازگشت تجارت به ایران را تضمین کنند، و تهران چندین ماه لازم دارد تا برای بازگشت به اجرای کامل وظایف خود در برجام آماده شود.
او افزود: در ابتدا احتمالا همه این مسائل باید تا قبل از آوریل حل و فصل شود.
نماینده روسیه در وین ادامه داد که مذاکرات با مشکلات منصفانه در مسیر درست حرکت می کند. فرآیند کار فشرده است و مشکلات زیادی باید حل شود. اما در مرحله پیشرفته قرار داریم. آمریکا و ایران به زودی میتوانند برای بحث و گفتگو پیرامون برجام پشت میز مذاکره بنشینند.
روزنامه اطلاعات پیش تر با انتقاد از وزارت خارجه رئیسی نوشته بود: نماینده روسیه در این دور از گفتگوها در وین، لحظهای از محوری شدن در خبررسانی در حالیکه تا حدودی با حبس خبری و داغ نگه داشتن اطلاعرسانی مواجهیم، غافل نمیشود! و به قول ما ایرانیها پسرخاله مهربان و دلسوز شده است!
علنی شدن اختلافات در درون باند حاکم بر سر مذاکره با آمریکا
هشدار طلاب و روحانیون حوزه به وزیر خارجه رئیسی…شمخانی عقبنشینی کرد
جمعی از طلاب، فضلا و اساتید حوزه علمیه قم با صدور اطلاعیهای خطاب به عبداللهیان هشدار دادند که مذاکره مستقیم با آمریکا ضرر داشته و منفعتش برای آمریکایی هاست.
این دسته از طلاب با ترجمه یک آیه قرآن نوشتند: ..کسانی که تو از آنان پیمان گرفتی، سپس پیاپی پیمان خویش را میشکنند و هیچ پروا نمیکنند…
در ادامه این اطلاعیه آمده است: چند روزی است که صحبت های عجیبی که شما بیان کرده اید در رابطه با مذاکره مستقیم با آمریکا، باعث تعجب و ناراحتی دوست داران نظام و انقلاب و دولت زحمتکش و جهادی آقای رییسی شده است. شما در جملاتی تعجب آور گفته اید: اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به توافق خوب لازمهاش این باشد که گفتوگو را با آمریکا داشته باشیم آن را نادیده نمیگیریم!!
آقای امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه،
قرار بود دولت آقای رییسی و وزارت خارجه دولت انقلابی، دوباره اشتباهات دولت روحانی و ظریف را مخصوصاً از در امور مذاکرات تکرار نکند و از این اشتباهات عبرت بگیرد ولی متأسفانه با کمال تعجب شاهد هستیم شما عیناً همان مسیر اشتباه را طی می کنید و رسماً پاس گل به آمریکایی ها می دهید!
چرا میخواهید همان ساده لوحی و اشتباه دولت روحانی و ظریف را دوباره مرتکب شوید که مورد نهی صریح رهبر معظم انقلاب واقع شده است و هم با منطق و عقلانیت مذاکرات منافات دارد. از شما انتظار می رود هرچه سریعتر این گفته نابه جا و غیر منطقی خود را اصلاح کنید و روند مذاکرات را طبق سیاست و چارچوب اعلامی از طرف مقام معظم رهبری ادامه دهید. تعجب و انتقاد ما از مجلس انقلابی نیز وجود دارد که آن چنان که باید در مقابل این اظهارات نابه جای وزیر امور خارجه، موضع گیری نکرده اند که نیاز است مجلس انقلابی ورود جدی در این زمینه داشته باشد….
هرگز با مذاکره مستقیم با آمریکا موافق نبودم
رادیو فردا گزارش داد: درر پی انتقاد عدهای از اصولگرایان و روزنامه تندروی کیهان، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی، در اظهار نظری به صراحت اعلام کرد که «هرگز» موافق مذاکره مستقیم با دولت ایالات متحده نبوده است.
شمخانی پیش تر در توئیتی «توافق خوب» را پیششرط تغییر روش مذاکره با آمریکا دانست و تلویحاً اظهارات وزیر خارجه رئیسی را تأیید کرد.
وی در این باره گفته که توییت پیشین او به معنای موافقت با این امر نبوده است.
پیش از این حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه «کیهان»، هم انتقاداتی تند به دولت رئیسی کرده بود.
شریعتمداری که مدیر منصوب رهبر جمهوری اسلامی در «کیهان» است، در یادداشتی نوشته بود: «اکنون این پرسش از آقایان امیرعبداللهیان و شمخانی در میان است که چرا و با کدام تحلیل منطقی و قابل قبول از احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا سخن میگویید؟! و کدام بخش از صورت مسئله نامشخص است که روشن شدن آن به مذاکره، آن هم مذاکره مستقیم با آمریکا نیاز دارد؟!»
فیلم؛ بحران درونی نظام بر سر قراردادهای خائنانه خامنهای
ناصر قوامی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفته: در تاریخ خواهدماند روحانیون تن به قراردادهای استعماری دادند
به نبال اعتراض شدید مردم به عقد قراردادهای خائنانه و وطنفروشانه خامنهای با چین و روسیه، برخی نمایندگان مجلس ولایت خواهان علنی شدن آنها شدند.
از جمله محمدرضا صباغیان ضمن بیاطلاعی اعضا مجلس از این قراردادها گفت: آقای قالیباف قراردادی بین ایران و چین بسته شد قراردادی بین ایران و روسیه الآن بسته شده منتهی مجلس بیخبر است یعنی الآن اگر از هر کدام از نمایندهها مردم سؤال کنند حداقل ما میبینیم هیچ پاسخی برای گفتن نداریم این متن قرارداد چه چیز هست؟ چه نوع قراردادی هست؟ قانوناً باید طبق اصل ۷۵-۷۷ قانون اساسی بیاید توی مجلس و تصویب بشه اینها هم ضعف مجلس به مرور نشان داده میشه ما خواهش میکنیم تو این زمینه حداقل شما یک توضیحی بفرمایید مردم روشن بشوند ما روشن بشویم که آیا باید توی مجلس بیاید؟ آیا نباید بیاید؟
قالیباف هم برای ساکت کردن این نماینده ادعا کرد که از نظر حقوقی قراردادی با چین و روسیه بسته نشده است… (فیلم زیر)
۱۴۰۰ بهمن ۶, چهارشنبه
فیلم؛ بازداشت مجری زن که اردوغان را به گاو تشبیه کرده بود
دیپلماتهای افغان به دنبال پناهندگی هستند؛ توصیه دولت بایدن
دو دیپلمات ارشد افغانستان که خواستند نامشان فاش نشود، به بخش انگلیسی صدای آمریکا گفتند که حسابهای بانکی سفارت افغانستان در واشنگتن و دو کنسولگری افغانستان در ایالات متحده، بیش از یک ماه است که به حالت تعلیق درآمده است.
این دیپلماتها همچنین افزودهاند که درباره این موضوع با مقامات آمریکایی در حال مذاکره هستند.
یکی از دیپلماتها با بیان اینکه مقامات آمریکایی به دیپلماتها توصیه کردهاند که در مورد این موضوع علنی صحبت نکنند، گفته است: «ما با وزارت امور خارجه [آمریکا] گفتوگو کردهایم، اما تاکنون هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.»
بر اساس این گزارش، نمایندگی افغانستان در واشنگتن از کابل که تحت کنترل طالبان است، بودجهای دریافت نمیکند و تاکنون از طریق کاهش هزینههای خدمات کنسولی به کارش ادامه داده است.
در حال حاضر این کنسولگریها تنها به تمدید پاسپورت منقضیشده ادامه میدهند و هزینه را به حسابهای بانکی شخصی واریز میکنند و سپس در پایان درآمد سفارت را محاسبه میکنند.
دیپلماتهای افغانستان گفتهاند که تعلیق حسابهای بانکی رسمی سفارت افغانستان تأثیر نامطلوبی بر تراکنشهای مالی سفارت از جمله حقوق، اجاره و پرداختهای بیمه مراقبتی داشته است.
یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره تعلیق حسابهای بانکی خودداری کرده؛ اما گفته است: «هیچ تغییری در وضعیت اعتباربخشی اعضای مأموریت افغانستان ایجاد نشده است.»
دیپلماتهایی که به دنبال پناهندگی هستند
سفارت افغانستان در واشنگتن، مانند بسیاری دیگر از نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان در سراسر جهان، از همکاری با وزارت خارجهی طالبان امتناع کرده است.
دیپلماتها میگویند که آنها نماینده جمهوری اسلامی افغانستان اند. آنان در عین حال میگویند که به دنبال پناهندگی هستند.
دو دیپلمات افغانستان در آمریکا گفتهاند که حداقل سه دیپلمات دیگر که در سفارت در واشنگتن کار میکردند، از کانادا درخواست پناهندگی کردهاند و بقیه در حال بررسی گزینههای اقامت بلندمدت هستند.
یکی از این دیپلماتها گفته است: «بدیهی است که ما نمیتوانیم به افغانستان بازگردیم… ما به دنبال راه حلی برای آیندهی همه دیپلماتهایمان در اینجا هستیم.»
فیلم؛ آماری هولناک از انواع اختلالات روانی در جامعه ایران
روایت یک تبعیض آشکار؛ اختلاف قیمت عجیب بالا و پایین شهر برای مشاوره و اینکه “برای بیمه خدمات روان، پولی در بساط نیست”!
فیلم؛ مدارس غیرانتفاعی: گوش کنید به پاسح این مقام دولتی
فیلم؛ وقتی مزدور امنیتی و از عوامل سپاه شهردار می شود
یک پاسدار شهردار! علنا مجری صداوسیما را تهدید می کند
ویدئویی از جر و بحث شهردار آبادان با مجری صداوسیما در فضای مجازی انتشار یافته است.
در این کلیپ شهردار آبادان به مجری صداوسیما در پخش زنده میگوید: رسانه باید حد و حدوشو بشناسه!
مجری هم پاسخ میدهد : حد و حدود را برای ما مردم مشخص میکنند و ما با حد شما آشنا نیستیم.
شهردار آبادان هم در خطاب به مجری میگوید: تشریف بیارید دفترم تا خط قرمزو تعریف کنم براتون!
برجام؛ شریعتمداری تائید کرد: خامنهای بر سر دوراهی است
حسین شریعتمداری در مطلبی باعنوان «برادرانه با برادرانمان امیرعبداللهیان و شمخانی» در کیهان خامنه ای نوشت:
دوشنبه هفته جاری آقای امیرعبداللهیان وزیر محترم امور خارجه کشورمان در همایش ملی ایران و همسایگان ایران گفتهاند: «اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا، لازمهاش این باشد که سطحی از گفتگو را با آمریکاییها داشته باشیم، این را در برنامه کاری که برای مذاکرات رفع تحریمها خواهیم داشت، نادیده نخواهیم گرفت»!
دیروز آقای شمخانی، دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی نیز در صفحه توئیتر خود متن کوتاهی نوشته بود که با اظهارات آقای امیرعبداللهیان همخوانی دارد. ایشان نوشته است: «تاکنون ارتباط با هیئت آمریکایی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیررسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نبوده و نخواهد بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روشهای دیگر جایگزین میشود که توافق خوب در دسترس باشد»!
اظهار نظر وزیر خارجه کشورمان و توئیت همسوی آقای شمخانی در حالی است که اولاً؛ آمریکاییها بارها نشان دادهاند که مذاکره را فقط برای مذاکره میخواهند و نه حل و فصل مسائل فیمابین و ثانیاً؛ اگرچه مذاکرات وین روند پیچیدهای را طی میکند که ناشی از طفره رفتن اروپا از موضوع اصلی مذاکرات است، ولی صورتمسئله روشن است، آمریکا علاوهبر آنکه به تعهدات برجامی خود پایبند نبوده است، با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که قرار بود تضمین برجام باشد، از برجام خارج شده است و انتظار داشت ایران برای گنجاندن موضوعات جدیدی به برجام (نظارت بر صنایع موشکی و حضور در منطقه) با آمریکا به مذاکره بنشیند!
اکنون این پرسش از آقایان امیرعبداللهیان و شمخانی در میان است که چرا و با کدام تحلیل منطقی و قابل قبول از احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا سخن میگوئید؟! و کدام بخش از صورتمسئله نامشخص است که روشن شدن آن به مذاکره، آنهم مذاکره مستقیم با آمریکا نیاز دارد؟! تحریمهای برجامی و تحریمهای دیگر نظیر تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا، کاتسا و … مشخص است؛ بنابراین مذاکره مستقیم برای چیست و چه ضرورتی دارد؟!
کیهان خامنه ای افزود: استقبال گسترده مقامات و محافل آمریکایی و پادوهای کاسهلیس داخلی آنها از اظهارات آقایان امیرعبداللهیان و شمخانی به تنهایی و حتی بدون مراجعه به مستندات این یادداشت، به وضوح حاکی از آن است که برادران عزیزمان درپی آب به سوی سراب میروند! این اظهارات موجی از ابراز نگرانی در میان طیف گسترده نیروهای حزباللهی و پا بهرکاب انقلاب را نیز درپی داشته است و امید آنکه هرچه زودتر اظهارات نسنجیده خود را تصحیح کرده و شبهاتی که پدید آوردهاند را برطرف کنند….
بسیاری از ناظران معتقدند که خامنه ای بر سر دوراهی تسلیم یا رویارویی با جامعه جهانی در تله اتمی گیر کرده است. اگر بخواهد خط رویارویی را ادامه دهد باید منتظر رفتن پرونده به شورای امنیت و قرار گرفتن ذیل فصل هفتم و…باشد و اگر هم که باز بهدنبال نرمش قهرمانانه بخواهد برود باید به خواستههای دیگر غرب تن بدهد و شاهد شکاف ها و ریزش بیشتر در میان نیروهای حزباللهی و پا بهرکاب انقلاب خود باشد.
این در حالیست که وزیران خارجه انگلیس و آمریکا روز گذشته صریحا به خامنه ای هشدار دادند.
وزیر امور خارجه آمریکا درباره موضوع احتمال به توافق رسیدن بر سر بازگشت به توافق هستهای در مذاکرات وین گفت: امشب که اینجا هستیم، نمیتوانم به شما بگویم به پایبندی دوجانبه باز میگردیم یا نه. فکر میکنم ظرف چند هفته در این باره تصمیمگیری خواهد شد، چون با توجه به کارهایی که ایران میکند، نمیتوانیم اجازه دهیم این رویه ادامه پیدا کند. متحدان و شرکای ما در اروپا هم همین طور فکر میکنند. میتوانم بگویم، روسها هم که بخشی از این روند[مذاکرات وین] هستند نیز چنین فوریتی را حس میکنند. باید دید چه میشود. بسیار بسیار به پایان فرصت برای احیای برجام نزدیکیم. اگر نتوانیم چنین کاری کنیم، سخت روی آنچه باید از طریق دیگر چیزها برای مواجهه با این مشکل انجام دهیم، کار کردهایم. بسیار بسیار به پایان فرصت برای احیای برجام نزدیکیم.
وزیر امور خارجه انگلیس هم گفت: تهران اکنون باید انتخاب کند که آیا میخواهد توافقی را نهایی کند یا مسئول فروپاشی برجام باشد؛ و اگر برجام فرو بپاشد، همه گزینهها روی میز است.
۱۴۰۰ بهمن ۵, سهشنبه
باستان شناس و پیشکسوت دانش موزه داری ایران درگذشت
رضا مستوفی فرد فارغ التحصیل رشته باستان شناس از دانشگاه تهران بود که در سال ۱۳۴۵ نیز به استخدام این دانشگاه درآمد و به عنوان استادیار در گروه باستان شناسی مشغول به کار شد.
وی در حفاریهای متعدد باستان شناسی شرکت داشته که از جمله مهمترین آنها شرکت در حفاری تپه مارلیک به سرپرستی دکتر عزت الله نگهبان و سرپرستی چند فصل کاوش آموزشی دانشجویان باستان شناسی دانشگاه تهران در دشت قزوین بوده است.
وی همچنین از پیشکسوتان دانش موزه داری و مدرس این رشته بوده و جامع موزه داری کشور از خدمات او بهرهها برده است.
از جمله خدمات وی در عرصه موزه داری تلاش برای راه اندازی موزه مقدم است.
مستوفی فرد تا سال ۹۶ به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود ادامه داد به این ترتیب جامعه باستان شناسی و موزه داری ایران نزدیک به نیم قرن از خدمات وی بهره جست.
فیلم؛ هموطنی از پشت میکروفون:.. لعنت به جد و آباد همتون
مزدوری که ماموریت او تبعید زندانیان و آزار خانواده آنهاست
به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، امین وزیری ۲۸ ساله از نزدیکان رئیس دستگاه قضایی محسنی اژهای است و «ماموریت او سرکوب پایداری در زندان با تبعید زندانیان به زندانهایی دور از محل زندگی خود و تنبیه خانواده آنهاست».
به گزارش رادیو فردا، سازمان گزارشگران بدون مرز انتقال سه زندانی سیاسی در ایران از زندان اوین به مکانهای دورافتاده را محکوم کرد و گفت، «تبعید» زندانیان سیاسی اقدامی است که جمهوری اسلامی «برای شکستن مقاومت زندانیان» بهکار میگیرد.
کیوان صمیمی، نرگس محمدی و عالیه مطلبزاده سه زندانی سیاسی هستند که در روزهای اخیر به زندانهای رجاییشهر کرج و قرچک ورامین منتقل شدهاند.
این میان کیوان صمیمی، زندانی و کنشگر مدنی و سیاسی ۷۳ ساله، در تماسی از قرنطینه زندان مرکزی کرج به نقل از معاون زندان گفته بود که قرار است او را به بند یک، محل نگهداری افراد با جرایم قتل، منتقل کنند.
طی روزهای گذشته کانون نویسندگان ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که دلیل تبعید آقای صمیمی نامهای است که او به دنبال جان باختن بکتاش آبتین، عضو کانون نویسندگان و زندانی سیاسی، منتشر کرد و این رخداد را «قتل شبهعمد» نامید.
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود عنوان کرده که نگران سلامت و جان آقای صمیمی و همچنین عالیه مطلبزاده و نرگس محمدی است.
این سازمان تاکید داشته که زندانهای رجاییشهر و قرچک بهخاطر کمبود امکانات بهداشتی و به بدرفتاری با زندانیان معروف شدهاند.
گزارشگران بدون مرز در بخش دیگری از بیانیه خود خبر داده که در پرونده انتقال این سه زندانی به زندانهای رجاییشهر و قرچک، یک مقام قضایی که بیشترین نقش را داشته امین وزیری، معاون دادستان و دادیار ویژه پروندههای زندانیان سیاسی در زندان اوین، است.
به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، امین وزیری ۲۸ ساله از نزدیکان رئیس دستگاه قضایی غلامحسین محسنی اژهای است و «ماموریت او سرکوب پایداری در زندان با تبعید زندانیان به زندانهایی دور از محل زندگی خود و تنبیه خانواده آنهاست».
نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، پس از دو ماه بازجویی و حبس در سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ اوین، روز ۲۹ دی ماه به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
عالیه مطلبزاده ، نایب رییس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، نیز به تازگی به زندان قرچک منتقل شده است. گزارشگران بدون مرز مینویسد که جرم وی برگزاری مراسم یادبود برای همبند کشته شده خود بکتاش آبتین است.
بکتاش آبتین، عضو کانون نویسندگان که با اتهامات امنیتی به زندان محکوم شده بود، پس از دو بار ابتلا به کرونا در زندان و تاخیر در روند درمانش، سرانجام روز ۱۸ دی در بیمارستان ساسان تهران جان باخت، امری که موج اعتراضات را علیه حکومت ایران برانگیخت.
فیلم؛ توهین زننده بایدن به یک خبرنگار منتقد با الفاظ رکیک
برجام؛ وقتی ربرت مالی مامور اجرای سیاست مماشات میشود
وزارت خارجه آمریکا تایید کرده است که ریچارد نفیو دیگر سمت معاونت رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، را به عهده ندارد.
به گزارش بی بی سی، روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که برخی از اعضای تیم رابرت مالی به دلیل اختلاف با او بر سر نحوه مذاکرات با ایران کناره گیری کرده یا مسئولیت های خود را در مذاکرات وین کاهش داده اند.
آنها ظاهرا خواستار سختگیری بیشتر در مذاکرات با ایران بودند.
این روزنامه نوشت: “به گفته افراد آشنا با روند مذاکرات وین، درحالی که گفت و گوها برای احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران به مرحله حساسی رسیده، اختلاف هایی در میان اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا بر سر میزان سختگیری به تهران و زمان ترک مذاکرات بروز کرده است.”
براساس این گزارش مقام های آمریکایی تایید کرده اند که ریچارد نِفیو، معاون فرستاده ویژه آمریکا، این تیم را ترک کرده است.
آقای نفیو طراح تحریم های اقتصادی قبلی علیه ایران توصیف می شود که از موضعی سرسختانه تر در مذاکرات جاری حمایت می کرد و از اوایل دسامبر در جلسات وین شرکت نکرده است.
به نوشته وال استریت ژورنال دو عضو دیگر این تیم هم دیگر در روند گفت و گوهای وین شرکت ندارند چون خواستار “موضعگیری سختتری” در آن بودند.
منابع مطلع به این روزنامه گفته اند که شدت اعمال تحریم های جاری و زمان پایان دادن به مذاکرات به دلیل آنچه وقت کشی ایران توصیف می شود، از جمله مسائل مورد اختلاف در تیم آمریکا بوده است.
به نوشته این روزنامه این اختلافات از تابستان ظاهر شد و برخی اعضای تیم اوایل دسامبر – با ورود تیم تازه ایران به وین و کنار گذاشتن امتیازاتی که دولت قبلی ایران پذیرفته بود – خواستار پایان دادن به روند مذاکرات شدند.
۱۴۰۰ بهمن ۴, دوشنبه
پیام رسان واتساپ قابلیت مهم برای نسخه دسکتاپ اضافه کرد
اگرچه این قابلیت برای نسخههای موبایلی این اپلیکیشن است، اما این شرکت نسخههای دسکتاپ و وب پلتفرم خود را از یاد نبرده و تصمیم دارد این نسخهها را نیز با انتشار یک بهروزرسانی بزرگ دیگر بهبود ببخشد. به گزارش WABetaInfo، واتساپ در حال توسعهی افزودن تأیید هویت دو مرحلهای به نسخههای دسکتاپ و وب پلتفرم خود است.
از آنجایی که بسیاری از افراد برای کار و برقراری ارتباط به این برنامه تکیه کردهاند، به نظر میرسد که مجرمان نیز سعی میکنند با کلاهبرداری از کاربران واتساپ سوء استفاده کنند. در حالی که این اپلیکیشن سعی کرد با آگاه کردن کاربران برای افزودن تأیید هویت دو مرحلهای و حتی اجازهی باز کردن قفل این اپ با Touch ID یا Face ID این کلاهبرداریها را کمتر کند، اما تعداد افرادی که حساب کاربری خود را از دست میدهند یا مورد کلاهبرداری قرار میگیرند بیشتر از قبل شده است.
از آنجایی که واتساپ قابلیت پشتیبانی از چند دستگاه را برای کاربران بسیاری از کشورها منتشر کرده، کاربران میتوانند به نسخهی دسکتاپ یا وب واتساپ بدون نیاز به آنلاین بودن در نسخهی موبایلی این پلتفرم دسترسی داشته باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، افزودن تأیید هویت دو مرحلهای به کاربران کمک میکند تا امنیت حساب کاربری خود را افزایش دهند و نگذارند مهاجمان سایبری از حساب آنها سوء استفاده کنند.
WABetaInfo در گزارش خود نوشته: «در صورت ثبتنام حساب کاربری واتساپ، پس از وارد کردن کد ۶ رقمی، واتساپ یک پین شخصی برای ورود به حساب کاربری از شما میخواهد. این شرکت قصد دارد تا مدیریت تأیید هویت دو مرحلهای را آسانتر کند، بنابراین آنها در حال کار بر روی معرفی این ویژگی در نسخهی وب/دسکتاپ واتساپ در بهروزرسانی آینده هستند. پس از انتشار این قابلیت، فعال یا غیرفعال کردن تأیید هویت دو مرحلهای در نسخهی وب/دسکتاپ واتساپ امکانپذیر خواهد بود. این مقوله بهخصوص زمانی که گوشی خود را گم میکنید و پین خود را به خاطر نمیآورید، بسیار مهم است.»
در حال حاضر هنوز مشخص نیست که این قابلیت چه زمانی برای آزمایشکنندگان نسخهی بتای عمومی در دسترس خواهد بود، زیرا این ویژگی هنوز در روزهای اولیهی توسعه است. یکی دیگر از ویژگیهایی که واتساپ در حال آمادهسازی آن است، امکان مشاهدهی تصویر زمینه چت هنگام برقراری تماس صوتی در نسخهی iOS این پیامرسان است. WABetaInfo میگوید که در حال حاضر، واتساپ تصویر زمینه چت مورد نظر شما را در هنگام برقراری تماس صوتی نشان نمیدهد (شما میتوانید والپیپرهای مختلفی را برای چتهای مختلف انتخاب کنید)، اما همیشه هنگام تماسهای صوتی تصویر زمینه پیشفرض را به شما نشان میدهد.
این پلتفرم محبوب که سال گذشته قابلیتهای بسیار کاربردی را به اپ خود افزوده، امسال نیز قصد دارد با این ادامهی این روند روبه جلوی خود نظر مساعد کاربران بیشتری را به خود جلب کند. این شرکت در بهروزرسانی آیندهی خود قصد انجام تغییرات زیادی را دارد و یکی از آنها اصلاح طراحی لیست چتها برای کاربران iOS است.
این تغییر واتساپ، به صورت آزمایشی برای برخی از کاربران اعمال شده و هدف این پلتفرم از این تغییر، بهبود رابط کاربری است تا کاربران راحتتر از قبل به لیست چتهای خود دسترسی پیدا کنند. واتساپ میخواهد صفحهی لیست چت خود را با طراحی کاربردیتری بهبود ببخشد. برای مثال این پیامرسان برنامهای تنظیم کرده تا هر زمان که شخصی برای شما پیامی ارسال میکند، عکس پروفایل مخاطبین شما در نوتیفیکیشن ظاهر شود.
طبق آخرین گزارشات منتشر شده، این شرکت در آخرین بهروزرسانی بتا واتساپ، تغییر دیگری را به ارمغان میآورد که به شما امکان میدهد به پیامهای صوتی در پسزمینه گوش بدهید. بعد از اینکه شما یک پیام صوتی را پخش کردید و به صفحه اصلی این اپلیکیشن یا یک چت دیگر رفتید، پلیر صوتی جدید در بالای برنامه به شکل یک نوار ظاهر میشود که شامل گزینههایی است که به شما امکان میدهد پیام صوتی را متوقف یا دوباره به آن گوش کنید.
واکنش تند احمدی نژاد به ایران فروشی خامنه ای؛ فاجعه..
خامنهای پس از چند روز ناگزیر ظاهر شد اما هیچ اشاره ای به دو موضوع اصلی مذاکرات وین و قرارداد چین و روسیه نکرد. چرا؟
آخوند نورمفیدی، امام جمعه گرگان این هفته گفت: ..البته یک جاهایی هم عرض کردم لازم میشه یک چیزهایی هم ما بدهیم بالاخره همهاش نمیشود بگیریم…
یک رسانهٔ داخلی با اشاره به این اظهارات نوشت: هدف پوتین از ملاقات با آقای رئیسی چیز دیگری بوده که اگر صحت داشته باشد، بیان آن در این مطلب، جز لطمه به غرور ملی ایرانیان ثمر دیگری ندارد.
به گزارش سایت دیده بان ایران، احمدی نژاد در این زمینه گفت: می گویند طرف چینی گفته متن آن منتشر نشود! مگر آنها حاکم بر کشور هستند!؟ می گویند آمریکایی ها می فهمند و خرابکاری می کنند! یعنی آمریکایی ها خبر ندارند!؟
احمدی نژاد در تازه ترین اظهاراتش ضمن انتقاد از عقد قرارداد 25 ساله بین ایران و چین در جمع برخی فعلان سیاسی قزوین گفت: آمده اند یک قرارداد با چین بسته اند که آن را دیگر به مجلس هم نمی برند که بخواهند ۲۰ دقیقه ای تصویب کنند! و فاجعه بار اینکه وقتی می گوییم چرا محتوای آن را منتشر نمی کنید؟ شما دارید ۲۵ سال تعهد می دهید، جسته و گریخته خبرهایی بیرون می آید که فلان جزیره را می خواهند بدهند، فلان جا را می خواهند بدهند و می خواهند نیروی نظامی وارد ایران کنند که همه اش خلاف قانون اساسی است.
می گویند طرف چینی گفته متن آن منتشر نشود! گفتیم به او چه ربطی دارد؟ حق ملت ایران است. فردا طرف چینی می گوید این کار هم نشود، آن کار هم نشود! مگر آنها حاکم بر کشور هستند!؟ می گویند آمریکایی ها می فهمند و خرابکاری می کنند! یعنی آمریکایی ها خبر ندارند!؟ اسرائیل می آید در تهران اسناد سری و فوق سری را برمی دارد و می برد، آنوقت از این خبر ندارند؟ اصلا چین بدون رضایت آمریکا می آید با ما قرارداد می بندد!؟ این ها سوال است. فقط ملت نباید بدانند!
ایران؛ پیشبینی ترسناک از وضعِ اقتصادی در سال آینده
در بحث بورس دولت قبلی یک سری اقداماتی انجام داد که باعث ضرر و زیان به مردم شد و این دولت هم برنامهای برای بورس ندارد.
به گزارش سایت انتخاب، یک عضو کمیسیون صنایع و معادن در پاسخ به این پرسش که چرا علیرغم روند نزولی بازار سهام و ضرر هر روزه ی سهامداران، مجلس اندک واکنشی نشان نمی دهد، گفت: «اعتقادم بر این است که نبود برنامه در یک کشور توسط دولتها، باعث میشود مافیاهایی که در جاهای خوب اقتصادی کشور چنبره زدهاند، بیشترین نفع و سود را ببرند. در بحث بورس هم دولت قبلی یک سری اقداماتی انجام داد که باعث ضرر و زیان به مردم شد و این دولت هم برنامهای برای بورس ندارد.»
رضا حسینی قطبآبادی افزود: «بورس اصلا برای خود دولت هم تعریف نشده است و نمیداند بورس چیست و میخواهد چه بکند. همه دنیا میآیند از محل تجمیع سرمایههای مردمی و سرمایهگذاران برای پیشبرد امور زیربنایی کشورشان استفاده میکنند که هم به سهامدار عایدی میرسد و هم برای کشور خوب است. اما ما اینجا میبینیم که مردم با هر دلیل و انگیزهای زندگی خود را فروختهاند و در بورس سرمایهگذاری کردند اما نه خود دولت عُرضه استفاده کردن داشت و نه مردم توانستند سود ببرند و دولت سرمایههای آنان را هم به باد داد و موجب نارضایتی، ورشکستگی، اختلافات اجتماعی و خانوادگی آنان شد.»
حسینی در مورد برنامههای اقتصادی دولت، اظهار کرد: «در حال حاضر من برنامهای برای بورس نمیبینم که دولت بخواهد نه تنها از ظرفیت بورس بلکه از سایر ظرفیتهای اقتصادی کشور استفاده کند. همچنین بودجه تنظیم شده برای سال ۱۴۰۱ هم نشان میدهد که در سال آینده مردم باید شاهد تورم و افزایش قیمتها باشند و من فکر میکنم انقدر فشارها بر مردم زیاد شود که بحث بورس یادشان برود.»
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: «متاسفانه با این کارها هم به انقلاب و هم به نام انقلاب به مردم، ارزشها و آرمانهای امام ضربه میزنند. همه چیز را با وقتکشی و ملاحظات سیاسی جلو میبرند و متضرر اصلی در این میان مردم هستند.»
فیلم؛ آتشسوزی مسافرخانه در میدان راهآهن تهران: کشته
پیش از این خبرگزاری تسنیم گزارش کرده بود که تعداد زیادی از مسافران در این مسافرخانه محبوس شده بودند.
۱۴۰۰ بهمن ۳, یکشنبه
فیلم؛ تجمع اعتراضی: سفره بازنشسته روی هواست امروز
عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز
سفره بازنشسته روی هواست امروز.
همراهی گروگانهای زندانی اوین با اعتصاب کنندگان در وین
همزمان با پنجمین روز اعتصاب غذای باری روزن، نزار زکا و گروهی از فعالان سیاسی در وین، دختر انوشه آشوری، شهروند ایرانی بریتانیایی زندانی در ایران میگوید که پدرش از امروز در زندان اوین اعتصاب غذا میکند.
الیکا آشوری، دختر انوشه آشوری در ویدئویی که شب گذشته دوم بهمن در توییتر منتشر کرد گفت که پدرش در “همبستگی با باری روزن، دیپلمات سابق آمریکایی که در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران گروگان گرفته شد، نزاز زکا، شهروند لبنانی که در ایران زندانی بود و جمعی از فعالان حقوق بشر که در مقابل محل مذاکرات برجام اعتصاب غذا کردند، از امروز یکشنبه سوم بهمن اعتصاب غذا خواهد کرد.
خانم آشوری در این ویدئو اقدام باری روزن و بقیه فعالانی که در وین اعتصاب غذا کردند را ستود و آن را “شجاعانه” خواند.
او در این ویدئو میگوید که پدرش در آستانه ۶۸ سالگی است و خانواده او نگران وضعیت سلامت او هستند.
الیکا آشوری در این ویدئو میگوید که از آنجایی که به نظر نمیرسد وضعیت گروگانهایی که در ایران هستند برای بریتانیا، آمریکا و دولتهای اروپایی شرکت کننده در مذاکرات احیا برجام اولیت داشته باشد، پدرش اعتصاب غذا خواهد کرد.
هدف از این اعتصاب غذا که جمعی از فعالان سیاسی و روزنامه نگاران ایرانی خارج از این کشور هم به آن پیوستند، درخواست اولویت دادن به مساله آزادی همه زندانیان خارجی و دو تابعیتی زندانی در ایران در مذاکرات برجام است.
آقای آشوری، مهندس بازنشسته که به زودی ۶۸ ساله میشود، چهار سال و نیم در زندان اوین در تهران زندانی است. او تابستان سال ۱۳۹۶ برای دیدن مادرش به ایران رفت و بازداشت شد. او به جرم “جاسوسی” به ده سال زندان محکوم شده اما او همه اتهاماتی که علیه اش مطرح شده را رد کرده است.
به گزارش بی بی سی، خانوادههای زندانیان دوتابعیتی در ایران، آنها را “گروگان”هایی توصیف میکنند که مقامات جمهوری اسلامی از آنها بعنوان اهرم سیاسی و مالی در برابر کشورهای غربی استفاده میکنند.
ایران/آمریکا؛ توقیف کشتی حامل عنصر اصلی مواد منفجره
نیروی دریایی آمریکا یک کشتی حامل کود شیمیایی برای تولید «مواد منفجره» را در آبهای بینالمللی در خلیج عمان توقیف کرده است. این کشتی از مبدا ایران حرکت کرده بود و قصد داشت خود را به یمن برساند
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که یک کشتی حامل کود شیمیایی که برای تولید مواد منفجره استفاده میشود را در خلیج عمان متوقف کرده است.
به گزارش العربیه، روزنامه «واشینگتنپست»، یکشنبه 23 ژانویه، در گزارشی نوشت، ناوشکن «یواساس کول» و گشتهای دریایی متعلق به ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا توانستند یک کشتی بدون پرچم را شناسایی کرده و پس از تفتیش آن، 40 تن کود شیمیایی «اوره» را کشف کنند.
به گفتن واشینگتنپست، این کود شیمیایی، عنصر اصلی مواد منفجره دستساز است.
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد، این کشتی که از ایران حرکت کرده بود، در مسیر دریایی قاچاقچیان اسلحه کشف شده و قصد داشته خود را به یمن برساند.
مقامات آمریکایی در این زمینه افزودند، این کشتی پیشتر در سواحل سومالی توقیف شد و هزاران عدد اسلحه جنگی، راکتانداز و تسلیحات دیگر در آن کشف شده بود.
کارشناسان سازمان ملل میگویند این تسلحیات با توجه به مشخصات فنی آن، احتمالاً وابسته به ایران بوده و برای شبهنظامیان حوثی ارسال شده است.
تهیه سریال تلویزیونی با پول استادی که خودکشی کرده است
روز جمعه اول بهمن، خبر خودکشی یک استاد بازنشسته دانشگاه کاشان به اسم دکتر جواد صفری بهعلت مشکلات مالی و پرداخت نشدن مطالبات دستمزدی وی بازتاب گسترده ای در رسانهها یافت. واقعیتی که نشان میدهد غارت حقوق دستمزدبگیران اکنون از کارگران و معلمان و کادر بهداشت و درمان به اساتید دانشگاه گسترش یافته است.
تهیه سریال تلویزیونی با پول کارگران و بازنشستگان
گزارشی در این زمینه: حدود سه ما پیش علی فروغی، مدیر شبکه سه صداوسیما در نامه ای به عبدالملکی وزیر کار، که پیش از وزیر شدن، یک مجری ناموفق در همین شبکه بوده، درخواست کرد هزینه ۴۸میلیارد تومانی ساخت ۷۸۰ قسمت مسابقه «میدون» را به تلویزیون کمک کند. این وزیر بسیجی نیز بلافاصله به زیر مجموعه خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد دستکم ۶میلیارد تومان برای این تبلیغات تلویزیونی پرداخت کند.
برخی رسانههای داخلی هم بلافاصله نوشتند: عبدالملکی وزیر کار است یا عابربانک اختصاصی دوستانش در بازی های تلویزیونی…آنهم تلویزیونی که اضافه بر تمامی درآمدهایش از پخش تبلیغات تجارتی، سه هزار و ۸۷۲میلیارد تومان بودجه فقط برای پخش «تولیدات تلویزیونی» از جمله همین مسابقه مورد علاقه عبدالملکی یعنی «میدون» دارد!
اکنون روشن میشود که سپردن یک ابر وزارتخانه ای مانند وزارت کار که متولی آب و نان ۵۵میلیون خانوار کارگری ایران است به یک بسیجی و شومن دونپایه صداوسیما چه پیامدهایی دارد. وزارتخانه ای که در هر استان ۱۱ مدیرکل دارد و برخی زیرمجموعههایش مانند سازمان بهزیستی یا شستا یا سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشور یا صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی هر کدام در حد یک وزارتخانه هستند و اکنون بازیچه یک بسیجی ـ شومن بیمقدار شده است.
همسر رئیسی و دختر علم الهدی و پروژه میشل اوباما شدن!
نوشتن کتاب جمیله علم الهدی همسر رئیس جمهور بر اساس کتاب «شدن» میشل اوباما سوژهای بود که در این هفته بسیار بازتاب داشت. آیا اساسا جمیله علم الهدی میتواند گزینه مناسبی برای نوشتن کتاب برای دختران ایرانی باشد؟
موضوع نوشتن کتابی درباره زندگی جمیله علم الهدی، مورد توجه بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. اما آیا جمیله علم الهدی میتواند کتابی درباره زندگی خود بنویسد؟
کتاب «شدن» زندگینامه میشل اوباما همسر رئیس جمهور پیشین آمریکاست که خواستههای خود را شرح داده و اینکه چگونه در جامعه آمریکا توانسته این مسیر را طی کند و به خواستههایش برسد.
سوال مهمی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشود این است که اساسا جمیله علم الهدی و میشل اوباما، تا چه اندازه به یکدیگر شبیه هستند و سبک زندگی آنها، چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟ جمیله علم الهدی اساسا آیا در این جایگاه قرار دارد که بتواند کتابی برای الگوی زنان ایرانی بنویسد؟
به گزارش رویداد24، جمیله علم الهدی هم به این مسئله اشاره کرده و خواسته همین مسیر را البته «بومیشده» برای دختران ایرانی طی کند و الگویی برای آنها بسازد. او نوشته «اما رویای دختر ایرانی چیست؟ آیا رویای دختر ایرانی چنین چیزی است که من بر اساس آن زندگینامه خود را بنویسم؟ وقتی به زندگی همسران مدافع حرم نگاه میکنیم، میبینم رویای دختر ایرانی این نیست و کسانی دیگر باید این کتاب را بنویسند. بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی شهادتطلبی است. شهید شدن، ممکن است ناشی از ضعف سیستمهای امنیت باشد. اما بزرگترین دستآورد آرزوی شهید شدن است. کسانی که میتوانند دست به قلم شوند رویای دختر ایرانی را بنویسند.»
همسر رئیسی هم «همسر شهید حرم» را به عنوان الگو معرفی میکند و جایگاهی برای زنانی که با تکیه بر توانمندیهای فردی، در زمینههای ورزشی و هنری موفق شدهاند، قائل نیست. یعنی جایگاهی که جمیله علم الهدی برای آنان تعریف کرده، به واسطه نقش همسرشان بوده که به جنگ رفتهاند، نه نقش خودشان و فعالیتهای اجتماعی و سیاسی و … که داشتهاند. محصول همین نگاه مردسالارانه و وابسته به مردان است که علم الهدی حتی برای نوشتن کتاب نیز از همسرش اجازه میگیرد و میگوید: «کتاب را خواندم خیلی قشنگ و جذاب و تاثیرگذار بود. بخشهایی از آن را به رئیس جمهور نشان دادم و ایشان گفتند کتاب نوشتن شما در این زمینه کار درستی است و از من خواستند مشابه این کتاب را بنویسم.»
نکته مهمتر هم تفاوت معنادار سبک زندگی میشل اوباما و جمیله علم الهدی است. پیدا کردن تصویر جمیله علم الهدی بسیار دشوار است، چون با وجود تدریس در دانشگاه و همسر رئیس جمهور بودن، تمایلی برای دیده شدن ندارد و عکسهای بسیار کمی از او وجود دارد. به هر حال تفکرات او متاثر از تفکرات حجت الاسلام علم الهدی است که بارها و بارها نشان داده طرفدار جدی حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی نیست؛ چنانچه پدر معتقد است زنان در بسیاری از فعالیتها نباید حضور داشته باشند و حتی مثلا فریاد زدن هیجانی در تشویق یک مسابقه فوتبال را باعث تحریم مردان میداند. این موضوع آنقدر رادیکال میشود که حتی پدر حاضر نمیشود نام همسرش را بعد از درگذشت روی سنگ مزار او حک کند، این یعنی تا این حد با حضور زنان مخالفت وجود داشته است. اما در مقابل میشل اوباما، علاقه زیادی به حضور در اجتماع و دیده شدن داشت و حتی نوع پوشش او مورد توجه رسانهها قرار گرفته بود.
جمیله علم الهدی پیش از هر چیزی به چند سوال در ذهن خود باید پاسخ دهد و آنگاه دست به نگارش کتاب بزند، نخست اینکه آیا او توانسته حتی بر خانواده خود تاثیر بگذارد که حالا قرار است بر کل دختران ایرانی تاثیر داشته باشد؟ در واقع او حتی نتوانسته کوچکترین اثری بر دیدگاههای ارتجاعی پدر درباره زنان بگذارد، حالا اکنون چگونه مدعی تاثیر بر دختران ایرانی است؟
نکته دیگر اینکه او از کجا میداند رویای دختران ایرانی «شهادتطلبی» است؟ بر اساس کدام بررسی و تحقیق به چنین نتیجهای رسیده است؟ گیریم که چنین چیزی وجود داشته باشد، اما چند درصد از دختران ایران چنین هدفی دارند و مثلا عاشق این هستند که مشابه همسر شهید حججی زندگی کنند؟
پس از قتل بکتاش آبتین قصد جان نرگس محمدی را کردهاند
src=”https://www.iranpressnews.com/source/images/01/narges%20mohamadi%20ali.jpg”>حاکمیت بعد از قتل بکتاش آبتین حال قصد جان نرگس محمدی را کرده است
نرگس محمدی، فعال مدنی پس از دو ماه بازجویی و حبس در سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات به ۸ سال زندان و ۷۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
تقی رحمانی، فعال سیاسی مقیم پاریس و همسر خانم محمدی روز یکشنبه، سوم بهمن در توییتی ضمن اعلام این خبر گفته است که این فعال مدنی در یک دادگاه ۵ دقیقهای علاوه بر احکام حبس و شلاق به دو سال «ممنوعیت از ارتباط مخابراتی» محکوم شده است.
آقای رحمانی ضمن «مبهم» خواندن این محرومیت گفته است که چون خانم محمدی با خانواده تماس نداشته، جزئیات این دادگاه و حکم جدید روشن نیست.
در پروندهای که در ماههای اخیر علیه این فعال مدنی گشوده شده بود، اتهامهایی چون «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشهها» و «افترا» در مورد اتهام شکنجهگری و ضرب و جرح مطرح و او از بابت این اتهامات به «۸۰ ضربه شلاق، ۳۰ ماه حبس تعزیری و دو فقره پرداخت مالی» محکوم شده بود.
نرگس محمدی روز ۲۵ آبان در جریان یورش نیروهای امنیتی به مراسم سوگواری در آرامگاه ابراهیم کتابدار، از کشتهشدگان آبان ۹۸، بازداشت شد.
تقی رحمانی روز ۷ دی در صفحه توییتر خود از تداوم بازداشت و بلاتکلیفی همسرش در یکی از سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین و طرح اتهامات جدید از جمله «جاسوسی برای عربستان» علیه نرگس محمدی خبر داده بود.
یک روز بعد یعنی در ۸ دی، نیروهای امنیتی منزل خانم محمدی را «تفیتش و بازرسی» و برخی از لوازم شخصی او از جمله کتاب «شکنجه سفید» او را ضبط کردند.
ضیا نبوی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق ۲۹ دی در توییتی خبر داده بود که خانم محمدی را به «سالن شماره هشت» زندان قرچک ورامین منتقل کردهاند.
پیشتر نسرین ستوده، وکیل زندانی، در نامهای به رئیس سازمان زندانها شرایط زندان قرچک را «غیر استاندارد و غیر انسانی» خوانده و از مسئولان خواسته بود تا «زندانی در شأن زنان ایران در منطقهای مناسب احداث کنند». رادیو فردا
فیلم؛ چرا مردم ایران از روسیه و روسها نفرت دارند؟
فرزانه روستایی، تحلیلگر سیاسی: مردم ایران از روسیه و روس ها به دلیل حمایت از حکومت خامنه ای نفرت دارند
۱۴۰۰ بهمن ۲, شنبه
اعتراف یک پاسدار؛ مافیا همه را در خودش غرق کرده
رئیس سابق پلیس راهور تهران گفته: مافیا همه را در خودش غرق کرده و امیدی به خودروسازی در ایران نیست
وی مصاحبه با روزنامه همشهری این سئوال را مطرح کرده “این همه دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و نظارتی وجود دارد چطور میشود یک نفر نتواند به خودروساز بگوید بالای چشمت ابرو است؟”
هادی هاشمی گفته است در ایران، دولت، رئیسجمهوری و وزارت صمت نماینده (شرکتهای) خودروسازی هستند، نه مردم و این یک فاجعه است. به گفته او، وزیر صنایع، هیات دولت و بانک مرکزی “به مردم و کشور پشت کرده و به سمت خودروساز رفتهاند.”
رئیس پلیس سابق پلیس راهور تهران گفته است “اگر رانتها برداشته شود، مسئله خودروسازی و مشکلات آن حل میشود.”
وی در این مصاحبه گفته است یکی از نمایندگان مجلس که اسمی از او نبرده، اشکالات خودروها را جمع آوری و آن را در صحن مجلس خواند. رئیس پلیس سابق راهور تهران گفته است صلاحیت این نماینده در دور بعدی انتخابات تائید نشد. او افزوده “مافیا همه را در خودش غرق کرده است و به اعتقاد من امیدی به خودروسازی در کشور ما نیست.”
او گفته است “شرکتهای خودروسازی ما از استانداردهای دنیا عقب هستند؛ چرا که همیشه حمایت بیچون و چرا میشوند و معلوم نیست پشت پرده چه خبر است و هر اتفاقی هم میافتد پاسخگو نیستند.” بی بی سی
برجام؛ واکنش دولت بایدن به گزارش رسانه آمریکایی
به گزارش شبکه CNBC روسیه به جمهوری اسلامی پیشنهاد داده که با یک توافق موقت اتمی موافقت کند. این پیشنهاد با اطلاع امریکا صورت گرفته است.
دویچه وله گزارش داد: شبکه خبری CNBC از قول چندین مقام دولت و کنگره ایالات متحده خبر داده که روسیه با توافق آمریکا به ایران پیشنهاد یک توافق موقت هستهای را داده است. چنین توافقی شامل برداشتن بخشی از تحریمها در مقابل بازگشت ایران به تعهداتی است که در برجام مشخص شده بود.
دو مقام دولت بایدن، یک مقام در کنگره، یک مقام سابق دولتی و چهار نفر نزدیک به مذاکرات این موضوع را به شبکه CNBC خبر دادهاند.
به گفته این افراد آمریکا از پیشنهاد روسیه به ایران مطلع بوده؛ پیشنهادی که همزمان با نگرانی دولت بایدن درباره از دست رفتن زمان برای بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ مطرح شده است.
در حالی که مقامات نزدیک به مذاکرات گفتهاند، پیشنهاد روسیه به ایران برای یک توافق موقت با اطلاع آمریکا بوده، اما مقامات دولت بایدن از آنچه میان ایران و روسیه طرح شده فاصله گرفتهاند.
مقامات دولت بایدن و افراد نزدیک به مذاکرات گفتهاند، ایران تا کنون طرح روسیه را رد کرده است. نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل روز جمعه (۲۱ ژانویه / اول بهمن) گفت تهران خواهان توافق موقتی نیست. او از اظهارنظر درباره پیشنهاد روسیه خودداری کرد.
مقامات دولت بایدن گفتهاند حصول یک توافق موقتی میتواند گام اول به سوی بازگشت کامل به توافق سال ۲۰۱۵ باشد و نه به عنوان یک توافق جدید یا جداگانه. یکی از این مقامات همچنین گفته است، توافق موقتی در “بحثهای جدی” مطرح نیست.
این مقام دولت بایدن گفته است: «ما نمیتوانیم درباره بحثهایی که احتمالا میان ایران و روسیه مطرح شده صحبت کنیم. در این مرحله ما فقط مطمئن هستیم که در بحثهای جدی هیچ توافق موقتی مطرح نیست.»
او تاکید کرد، “جدول زمانی ما بر اساس ارزیابیفنی پیشرفت برنامه اتمی ایران است و نه ساعت زمان.”
دولت روسیه به پرسش CNBC درباره این موضوع پاسخ نداده است.
این هم از رتبه جمهوری اسلامی در برده داری مدرن
بر اساس آمارهای برخی نهادهای غیردولتی، جمعیت بسیار بزرگی از مردم جهان، اکنون در شرایطی زندگی میکنند که بدون تسامح میتوان آن را «برده داری مدرن» در نظر گرفت.
شمایل برده داری مدرن البته تا حدی متفاوت از آن برده داری سنتی است که شاید به ذهن متبادر شود: ازدواج اجباری، فروش دختران به عنوان همسر، کار در مقابل دریافت غذا، اجبار بدهکاران به فروش اعضای بدن و صد البته خرید و فروش افراد در قالب برده، همین حالا هم در جهان رواج دارند.
ایران، دهم از آخر
بر اساس «شاخص برده داری جهانی» (Global Slavery Index)، در سال ۲۰۱۶ میلادی (زمانی که آخرین دادههای گسترده در این مورد استخراج شده)، حدود ۴۰.۳ میلیون نفر در سراسر جهان در شرایط برده داری مدرن زندگی میکردند که ۷۰ درصد از آنها زنان و دختران بوده اند.
این گزارش البته در سال ۲۰۱۸ میلادی تهیه شده و در تدوین آن، «سازمان جهانی کار» (International Labour Organization)، «سازمان بین المللی مهاجرت» (International Organization for Migration) و سازمان غیردولتی Walk Free با هم همکاری داشته اند. (ایران در هر دو سازمان بین المللیِ نخست عضویت دارد.)
بر اساس این گزارش، در آن سال حدود ۲۴.۹ میلیون نفر در سراسر جهان به شکلی ناچار به «کار اجباری» بوده اند. حدود ۱۵.۴ میلیون نفر هم ازدواج اجباری داشته اند. (در برخی مواردِ ازدواج اجباری، زنان به عنوان نیروی کار بدون مزد به مردان فروخته میشوند.)
نگران کنندهتر اینکه از میان حدود ۱۸۰ کشور مورد بررسی، ایران در رتبه ۱۷۰ از این منظر قرار دارد. به عبارت ساده، ایران یکی از ۱۰ کشور جهان است که شاهد رواج بردهداری مدرن هستند. اما چنین چیزی چطور ممکن است و چه معنایی دارد؟
چرا رتبه ایران این قدر بد است؟
برده داران اروپایی و آمریکایی در سدههای گذشته، برای فراهمکردن نیروی کار بردگان، دشواریهای چندانی نداشتند: در نبودِ قوانین بین المللیِ محدودکننده، کافی بود با یک کشتی نظامی به کمتر توسعه یافتهترین کشورهای آفریقایی بروند، مردان جوان با وضعیت بدنی مناسب را به زور سوار کشتی کنند و به کشورهای شان برگردند.
برده داری مدرن، اما متفاوت است. حالا نیروی کار جهانی شده و یک کارگر ساده هندی، میتواند در سوئد مشغول به کار شود.در عمده بخشهای جهان هم ۸ ساعت کار در روز، بیمه بیکاری، مستمری بازنشستگی و عوایدی از این دست تضمین شده هستند. اما این همه داستان نیست. کشورهای بسیاری هستند که «نمی توانند» یا «نمی خواهند» سخت گیریهای این چنینی داشته باشند.
در واقع، در کشورهایی که توانایی دولتها برای اعمال قانون یا وجود ندارد یا اینکه کمرنگ است، کسانی میتوانند به زور فرودستان را مجبور به کار کنند.
بنابراین، این گزارش پس از آنکه به شناسایی موارد برده داری مدرن میپردازد، «پاسخگویی دولت ها» به این معضل را به عنوان نمادی از عملکرد آنها مورد بررسی قرار میدهد. رتبه بسیار بد ایران هم از همین جا نشات میگیرد.
بر اساس گزارش «شاخص برده داری جهانی»، برده داری مدرن در این کشورها بیش از هر جای دیگری در جهان شایع است:
(به ترتیب) کره شمالی؛ اریتره؛ بروندی؛ جمهوری آفریقای مرکزی؛ افغانستان؛ موریتانی؛ سودان جنوبی؛ پاکستان؛ کامبوج و ایران.
آیا این دادهها پذیرفتنی هستند؟
تعریف برده داری در سادهترین شکلش شاید این باشد: کاری که مجبور باشید به زور انجام دهید، اما در مقابلش دستمزدی دریافت نکنید. بنابراین، اگر این تعریف را خیلی وسیع در نظر بگیریم، احتمالا نباید تنها به کار کردن نزدِ کارفرما یا این شرکت و آن سازمان بسنده کنیم.
«کار اجباری» در کشورهای سوسیالیستی (همچون جمهوریهای اقماریِ «اتحاد جماهیر شوروی سابق») رواج داشت. در دوره «جوزف استالین»، رهبر اقتدارگرای شوروی، بسیاری شهروندان روانه اردوگاههای کار اجباری یا کارخانههای نظامی و غیرنظامی میشدند تا بدون دستمزد برای دولت کار کنند.
بازمانده آن شکل از حکومت داری در جهان امروز، «کره شمالی» است، جایی که شهروندان تقریبا هیچ حقی در مقابل دولت و حکومت ندارند. در این کشور، مردان بین ۱۱ تا ۱۳ سال سربازی اجباری دارند و باید از ۱۷ سالگی آماده اعزام به خدمت باشند. زنان هم باید ۷ سال سربازی بروند.
به نظر بدیهی میآید که این وضعیت را میتوان «برده داری مدرن» نامید. علاوه بر این، جایی که دختران (به دلایل قانونی، فرهنگی یا مالی) از حق تحصیل محروم باشند و خانوادههای شان ناچار باشند آنها را به اولین خواستگار متمول «بفروشند»، باز هم میتوان ردپای «برده داری مدرن» را دید.
کشف بزرگی که دوران جاهلیت اعراب را رد می کند
کشف بزرگی که «دوران جاهلیت» اعراب را به شکلی مستند رد می کند
یکی از مهمترین یافته های باستانی، که اخیرا گزارش آن منتشر شده، در ارتباط با کشف جاده هایی باستانی و بزرگراه مانندی می باشد که در شبه جزیره عربستان از خاک سربرکشیده. در این گزارش آمده است که قدمت این جاده ها برمی گردد به هزاره سوم قبل از میلاد؛ (حدود 4500 سال قبل).
باستانشناسان و محققان دانشگاه استرالیای غربی که در جریان این کشف بوده اند به این نتیجه رسیده اند که این یافته ها که با استفاده ازعکسبرداری های ماهواره ای هوایی در ارتفاع پایین، و بررسی های زمینی انجام شده است نشان می دهد که این جاده ها برای رفت و آمد بین مناطق سکونتی استفاده می شده است و نشاندهنده درجه بالایی از ارتباطات اقتصادی و اجتماعی در عربستان باستانی می باشد.*
این کشف و کشف های دیگری که باستانشناسان بزودی از آن منطقه به دست خواهند آورد، یکی از مهمترین دروغ هایی را که قرن هاست مردمان را با آن فریفته اند؛ برملا خواهد کرد.
قرنهاست که به مسلمانان، به ویژه ایرانیان این گونه تلقین شده که محمد ابن عبدالله وقتی به پیامبری رسید، جهل و عقب افتادگی و بی فرهنگی و بدبختی در عربستان بیداد می کرد، چنانکه «آن مردم بت پرست و وحشی حتی دخترانشان را زنده به گور می کردند». و آن دوران را «دوران جاهلیت» می نامند. آن ها هنوز سخنان معدود تاریخنگاران را که براساس سکه ها و کتیبه ها تاریخ شبه جزیره عربستان را متفاوت از این گفته ها می دانند، رد می کنند، و گفته های معدود افراد با فرهنگ را که از شعرای برجسته زن «دوران جاهلیت» می گویند بیهوده می دانند؛ و یا اگر فرضا کسی بپرسد» «اگر در آن دوران جز بدبختی و جهل نبود چگونه زنان می توانستند تجاری برجسته باشند؛ آنسان که حتی محمدِ قبل از پیامبری اش زیر پوشش حمایت مالی و اجتماعی یکی از آن زنان قرارمی گیرد؟» آن ها به راحتی یک برچسب «کافری» به او می زنند و با اسنادی قلابی که از رساله های آیت الله ها و احادیث جعلی دارند دهان او را می بندند.
پس از انقلاب البته وضع از این هم بدتر شده است. حکومت اسلامی، نه تنها سعی می کند دوران باستانی ایران را، از طریق دستگاه های رسانه ای و آموزشی خود، دوران توحش معرفی کند؛ بلکه همزمان این غلط بزرگ تاریخی را نیز در ذهن بسیاری از مردمان جا انداخته است که قبل از اسلام عرب ها هم هیچ چیز نداشتند و این همه به این امید است که خود و نیاکانِ پس از اسلام خود را نجات دهندگانی موجه نشان دهند. غافل از آن که این حرف ها دیگر چون دوران قرون وسطا خریدار ندارد. به ویژه اکنون که علم آنقدر پیشرفت کرده که روز به روز اسناد و مدارک بیشتری از تاریخ ها و حوادث گذشته دیده و خوانده خواهد شد. و این اسناد به دلیل ملموس بودن شان کاملا روشن و غیرقابل انکار هستند
آخرین آمار از جمعیت مسلمانان در کشورهای اروپایی
به گزارش خبرگزاری تقریب، در پایان هر سال میلادی سرشماریهای متعددی از تعداد مسلمانان در کشورهای اروپایی منتشر میشود.
این سرشماریها مربوط به مسلمانانی است که از تابعیت اروپایی برخوردار بوده و اقامت دائم در این کشورها دارند.
تعداد مسلمانان در فرانسه
فرانسه بیشترین تعداد مسلمان را در خود جای داده است. به گونهای که تعداد مسلمانان در فرانسه حدود ۶ میلیون نفر یعنی حدود ۹ درصد از جمعیت این کشور ارزیابی شده است.
بیشتر این مسلمانان منسوب به کشورهای مغرب عربی و شمال آفریقا هستند که تعداد آنها بعد از جنگ جهانی اول و نیاز فرانسه به نیروی کار، افزایش چشمگیری یافت.
هر چند که برخی معتقدند، تعداد مسلمانان در این کشور، بسیار بیشتر از این آماری است که اعلام شده است.
تعداد مسلمانان در آلمان
آلمان یکی از مهمترین کشورهایی است که مسلمانان بعد از جنگ جهانی دوم، قصد سفر به آن را کردند.
تعداد مسلمانان در آلمان ۵ میلیون نفر گزارش شده است که این تعداد ۶٫۵ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهد و دو سوم این تعداد مربوط به ترکهاست.
آمار مسلمانان در آلمان بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ با افزایش روبهرو بوده به گونهای که در این سالها یک میلیون پناهنده وارد این کشور شده است.
براساس آمار منتشر شده ۸۵ درصد از پناهندگان آلمان مسلمان هستند و صدها مسجد و دهها مرکز دینی در این کشور وجوددارد.
تعداد مسلمانان در انگلستان
بیشتر مسلمانان انگلستان در لندن پایتخت این کشور متمرکز شدهاند. اصلیت بیشتر این مسلمانان به هند، خاورمیانه و آفریقا باز میگردد.
جدیدترین پژوهشها در این باره نشان میدهد ۳٫۵ میلیون مسلمان در انگلستان زندگی میکنند که ۵٫۵ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
تعداد پناهندگان مسلمان در انگلستان در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ افزایش زیادی نداشته است به گونهای که تعداد آنها ۶۰ هزار نفر اعلام شده است و به طور کلی مسلمانانی که از سال ۲۰۱۰ وارد انگلستان شدهاند، ۴۳ درصد از کل مهاجران را تشکیل میدهند.
تعداد مسلمانان در اسپانیا
اسپانیا و پرتغال دوران طولانی را در حکومت اسلامی گذراندهاند، به گونهای که هنوز برخی آثار اسلامی در بعضی از شهرهای آنها دیده میشود.
براساس جدیدترین سرشماریها تعداد مسلمانان در اسپانیا هم اکنون در سال ۲۰۲۲ به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میرسد که ۴٫۵ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
بیشتر این مسلمانان امازیغی و از شمال مغرب و برخی کشورهای آفریقی هستند.
مسلمانان در شهرهای مختلفی مانند مادرید، کاتالونیا، اندلس، والنسیا، مورسیا و … پراکنده شدهاند.
تعداد مسلمانان در ایتالیا
تعداد مسلمانان در ایتالیا به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر میرسد که بیش از ۴ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
بیشتر مسلمانان در مناطق صنعتی در شمال کشور ساکن هستند به گونهای که پایتخت ایتالیا به تنهایی ۱۰۰ هزار مسلمان دارد.
رم یکی از بزرگترین مساجد اروپا را در خود جای داده است و این علاوه بر مساجد دیگری است که در شهرهای مختلف این کشور وجود دارد.
تعداد مسلمانان در هلند
در دهههای آخر سال گذشته، هلند پذیرای نیروی کار از کشورهای مسلمان مانند ترکیه و مراکش بود.
براساس گزارشهای منتشر شده، بیش از یک میلیون مسلمان در هلند زندگی میکنند که حدود ۶ درصد از ساکنان این کشور را تشکیل میدهند.
روزنامه AD هلند این اواخر در گزارشی از انتشار وسیع اسلام در این کشور خبرداد و در این گزارش بر افزایش تعداد مسلمانان در آمستردام استناد کرد.
تعداد مسلمانان در بلژیک
بسیاری از مسلمانان بلژیک را برای زندگی انتخاب میکنند به گونهای که تعداد مسلمانان در این کشور به بیش از ۷۵۰ هزار نفر میرسد که ۷ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند.
براساس گزارش مجله اکونومیست، بیشتر مسلمانان ساکن در بلژیک دارای اصلیت مراکشی هستند و اسلام در میان ادیان موجود در این کشور در رتبه دوم قرار دارد.
وجود بیش از ۳۰۰ مسجد در پایتخت بلژیک، به رسمیت شناخته شدن دین اسلام در این کشور، تخصیص بودجه برای آموزش اسلامی و پرداخت حقوق به برخی ائمه جماعت از موضوعات قابل توجه در این کشور به شمار میرود.
تعداد مسلمانان در دانمارک
اسلام از نیمه قرن بیستم و با ورود کارگران مسلمان به دانمارک وارد این کشور شد.
تعداد مسلمانان در دانمارک حدود ۴۰۰ هزار نفر عنوان شده است که ۵ درصد از ساکنان این کشور را تشکیل میدهد.
بیشتر این مسلمانان ترک و عرب هستند هرچند، آلبانیایی، پاکستانی و دانمارکی نیز میان آنها دیده میشود.
تعداد مسلمانان در یونان
در میان آمار ارائه شده در ارتباط با تعداد مسلمانان در یونان اختلاف زیادی وجود دارد به گونهای که تعداد مسلمانان بین ۱میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تا ۵ میلیون نفر تخمین زده شده است که بین ۱٫۵ تا ۵ درصد از ساکنان این کشور را تشکیل میدهند.
یونان از نخستین کشورهایی است که با اسلام آشنا شده است. اسلام با ورود سپاه مسلمانان به جزیره «دوروس» در سال ۶۵۴ وارد یونان شد.
پنج مجتمع مسکونی مسلمان در یونان وجود دارد که از ترکها، پوماکها، آلبانیاییها و دیگر مهاجران تشکیل شدهاند.
مساجد زیادی در یونان وجود ندارد به گونهای که پایتخت این کشور تنها یک مسجد دارد که آن هم فاقد مأذنه است. اما چند مسجد در جنوب یونان دیده میشود که بیشتر آنها مربوط به عهد عثمانی است.
تعداد مسلمانان در سوئد
سوئد کشور جدیدی است که پذیرای مهاجران مسلمان است. مهاجرت مسلمان از کشورهای بوسنی، چچن، عراق، لبنان، افغانستان، سوریه و … به این کشور از نیمه دهه هشتاد افزایش چشمگیری داشته است.
تعداد مسلمانان در این کشور به ۵۰۰ الی ۸۰۰ هزار نفر میرسد که بین ۶ الی ۸ درصد ساکنان سوئد هستند.
۱۴۰۰ بهمن ۱, جمعه
برجام؛ فرانسه: بزودی وضعیت غیرقابل تحمل خواهد شد
به گزارش سایت وزارت خارجه فرانسه، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه این کشور در بیانیه ای در رابطه با نشست کاری با وزیر خارجه آلمان، معاون وزیر بریتانیا و وزیر خارجه آمریکا که صبح ۳۰دی در برلین برگزار شد نوشت:
من امروز صبح در برلین در دیداری با همتای آلمانی خود، خانم آنالنا بارباک، وزیر امور خارجه آمریکا، آقای آنتونی بلینکن و معاون وزیر بریتانیا، آقای جیمز کلیورلی، شرکت کردم. ما بالاخره با پرونده هستهیی ایران برخورد کردیم. نزدیک به ۲ماه از آغاز مجدد مذاکرات در وین میگذرد. با همکارانم، ما مشاهدات یکسانی داریم: پیشرفت، جزئی، ضعیف و کند وجود دارد. اما مذاکره نمیتواند با این سرعت آهسته ادامه یابد، در حالی که برنامه هسته ای ایران بهسرعت در حال پیشرفت است. ما خیلی سریع خود را در یک موقعیت غیرقابل تحمل خواهیم دید. من وسوسه میشوم که بگویم برجام در یک وضعیت اضطراری حیاتی است. با روسیه و چین، عزم ما برای بازگشت همه به تعهداتشان کامل است، اما اگر ایران در این مسیر به کندی و کش دادن در مذاکرات ادامه دهد که امکان از اعتبار انداختن تعهداتش را نیز فراهم میکند، نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. در غیراین صورت پایان این توافق خواهد بود.
در همین حال، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک فرانسوی گزارش داد که مذاکرات هستهای با رژیم ایران نیاز به «تغییر رویکرد» دارد.این منبع گفته است که ماه فوریه تعیینکننده خواهد بود.
همچنین به نقل از وبگاه کاخ سفید واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکرات وین، با گفتن این که در دور هشتم مذاکرات وین قرار داریم و باید دید چه میشود، گفت: او [رئیس جمهور] از هفتههایپیش از تیمش خواست طیفی از گزینهها را آماده کنند.
انکار هولوکاست؛ رژیم خامنهای تنها مخالف قطعنامه بود
تصویب قطعنامهای علیه انکار هولوکاست از سوی سازمان ملل؛ این قطعنامه از تمام کشورها و شرکتهای مالک شبکههای اجتماعی میخواهد که فعالانه با یهودستیزی و انکار یا تحریف هولوکاست مبارزه کنند.
دویچه وله آلمان گزارش داد: هشتاد سال از کنفرانس “وانزه” میگذرد. در سالروز کنفرانس “وانزه” که راه را برای کشتار و نابودی یهودیان در دوران حکومت ناسیونال سوسیالیستها در آلمان هموار کرده بود، دو کشور آلمان و اسرائیل طرح قطعنامهای را به سازمان ملل متحد درباره مقابله با انکار و تحریف هولوکاست ارائه کردند.
در همین رابطه، سفیر آلمان در اسرائیل و سفیر اسرائیل در آلمان مشترکا مقالهای نوشته بودند که در روزنامه “تاگساشپیگل” منتشر شده بود. در این مقاله مشترک، دو کشور اسرائیل و آلمان از اعضای سازمان ملل متحد درخواست کرده بودند، قطعنامهای علیه منکران هولوکاست صادر کند.
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از برلین از پذیرش چنین قطعنامهای از سوی سازمان ملل متحد خبر داده است. گفته میشود ۱۱۴ عضو سازمان ملل متحد از مجموع ۱۹۳ عضو این نهاد بینالمللی با تصویب چنین قطعنامهای ابراز موافقت کردهاند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی تنها کشوری بوده که اعتراضی کتبی نسبت به تصویب چنین قطعنامهای منتشر کرده است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان و همتای اسرائیلی او، یائیر لاپید از تصویب چنین قطعنامهای استقبال کرده و گفتهاند که این قطعنامه نشان میدهد: «انکار هولوکاست موضوعی است که جامعه بینالملل متحدا و با یک صدا با آن برخورد میکند.»
این قطعنامه از همه کشورهای عضو سازمان ملل، از همه سازمانهای این نهاد بینالمللی و همچنین از همه شرکتها و فعالان مدنی میخواهد تا علیه انکار یا تحریف هولوکاست اقدام کنند.
آنالنا بربوک و یائیر لاپید درباره اهمیت این قطعنامه گفتهاند: «ما خود را در زمینه حفظ و پاسداری از همه اسناد و حقایق مربوط به هولوکاست که باعث کشتار یک سوم از یهودیان جهان، خویشاوندان آنها و سایر اقلیتها شد، مسئول میدانیم.»
فیلم؛ ببینید پوتین چگونه فرستاده خامنهای را تحقیر میکند
سایت برترین ها نوشت: سفر اخیر رئیسی به روسیه در حالی انجام شد که دیدار رئیس دولت سیزدهم با رئیس جمهور این کشور حواشی متفاوتی را به دنبال داشت. در جدیدترین مورد آن خبرگزاری اصولگرای “دانشجو” ویدئویی از دیدار رئیسی با پوتین را منتشر کرده که در آن رئیس جمهور روسیه بر خلاف پروتکل دیپلماتیک در حال جویدن آدامس است!
حرفهای ملتمسانه رئیسی در روسیه و پاسخ پوتین+فیلم
فیلم زیر: سخنرانی رئیسی در مجلس روسیه….پوتین، رئیسی را لب چشمه برد و تشنه برگرداند!
بی بی سی در گزارشی گفت: فارغ از نتایج محرمانهای که احتمالا جلسه سه ساعته رئیسی و پوتین داشته، از هیچ یک از قراردادها و توافقنامههایی که انتظار میرفت دو طرف آن را امضا کنند خبری نشد. نه موافقت حتی شفاهی روسیه با فروش اسلحه به ایران و نه حتی روشن شدن تکلیف نسخه جدید «معاهده روابط ایران و روسیه» که معطل نظر طرف روس است.
روسیه پیش از این نیز در میزان همراهی با جمهوری اسلامی و نزدیکی به یک حکومت مذهبی فناتیک که اسرائیلستیزی و غربستیزی را به یکی از ستونهای هویتش تبدیل کرده، همواره رویکردی پراگماتیک و واقعگرایانه داشته. از تعلل در ساخت نیروگاه هستهای بوشهر و تاخیر در تحویل سپر دفاع موشکی اس-۳۰۰ گرفته تا عدم وتوی چندین قطعنامه تحریمی سازمان ملل، مسکو بارها نشان داده که هرگز «متحد» ایران نیست و با تهران «عقد اخوت» نبسته است.
وضعیتی که در ملاقات اخیر رئیسی و پوتین شکل گرفت و ناکامی طرف ایرانی برای امضای قراردادی معنادار، نشانه دیگری است از اینکه مسکو به قرارداد تسلیحاتی بزرگ، تغییرات کلیدی در عهدنامه روابط دو کشور یا طراحی یک برنامه همکاریهای سیاسی-اقتصادی ۲۰ ساله، به چشم امتیازاتی نگاه میکند که به این راحتی حاضر نیست آنها را به ایران واگذار کند.
بی بی سی در پایان گزارش خود گفت: رئیسجمهور روسیه برای رسیدن به خواستههایش، رئیسی را به پای چشمه برد و تشنه برگرداند. از میزان انعطاف ایران در برابر درخواستهای روسیه در مسایلی مانند برجام و سیاستهای منطقهای (به ویژه در رقابت با عربستان) تا موازنه قدرت در تنش فزاینده میان روسیه و غرب و چگونگی سیر تحولات در اوکراین در ماههای پیش رو، سیراب شدن تهران از چشمه تسلیحات نظامی و قدرت سیاسی مسکو در سطح بینالمللی، هنوز با پرسشهای مهمی روبهرو است.
در همین حال یک تحلیلگر داخلی، سیاست وطنفروشانه خامنه ای در ارتباط با چین و روسیه را زیر سؤال برد و اظهار داشت، نکند در چارچوب این روابط شاهد استعمار و استثمار توسط چینیها و روسها باشیم.
به نوشته روزنامه آرمان، محسن جلیلوند گفت: یکی از انتقادات وارد شده در دولت رئیسی مسأله عدم افشای جزئیات سند همکاری راهبردی ۲۵ساله ایران و چین و سند همکاری راهبردی ایران و روسیه است. هیچکس اطلاع دقیقی از جزئیات سند همکاری های ۲۵ساله راهبردی ایران و چین و یا ایران و روسیه ندارد. حال اینکه چرا جزئیات هر دو سند به رسانهها و افکار عمومی، هم در دولت روحانی و هم در دولت رئیسی داده نمیشود جای سؤال و انتقاد دارد و این ظن را تقویت میکند که نکند در چارچوب این دو سند شاهد استعمار و استثمار توسط چینیها و روسها باشیم.