۱۴۰۰ شهریور ۳۰, سه‌شنبه

گزارش؛ ایران همچنان در قعر جدول آزادی اینترنتی در جهان

گزارش؛ ایران همچنان در قعر جدول آزادی اینترنتی در جهان
گزارش جدید «خانه آزادی»: ایران همچنان در قعر جدول آزادی اینترنتی در جهان

خانه آزادی» (فریدم هاوس) در گزارش تازه خود مربوط به سال ۲۰۲۱، شاخص آزادی اینترنت کشورهای جهان را رتبه‌بندی کرده است که در آن رتبه ۱۰۰ بهترین شرایط به‌ شمار می‌آید.

در این گزارش، رتبه ایران ۱۶ از ۱۰۰ اعلام شده است که با این حساب ایران یکی از بدترین کشورها با کمترین آزادی اینترنت -حتی پایین‌تر از کشورهایی همچون بلاروس، ازبکستان و پاکستان- رده‌بندی شده است.

در بخشی از این گزارش تازه آماده است که در سال ۲۰۲۱ میلادی، چندین دولت احکام شاقی را برای مخالفان اینترنتی خود وضع کردند که به نوشته این گزارش، خشن‌ترین نمونه آن اعدام روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز از سوی مقامات جمهوری اسلامی بود.

به گزارش «خانه آزادی»، بیشترین افت در رتبه آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۱، مربوط به میانمار، بلاروس و اوگاندا است.

«خانه آزادی» یافته‌های خود از وضعیت آزادی جهانی اینترنت را برای یازدهمین سال پیاپی منتشر کرده و افت ۱۴ امتیازی میانمار بزرگ‌ترین افت رتبه یک کشور از زمان آغاز این پروژه از سوی این نهاد است.

به گزارش رادیو فردا، رتبه‌بندی‌های جهانی سال ۲۰۲۱ میلادی برای ۷۰ کشور جهان انجام شده است. در این فهرست، کشورهای دارای اینترنت آزاد رتبه‌های بین ۷۰ تا ۱۰۰ را دارا هستند، برای نمونه: گرجستان ۷۷، ارمنستان ۷۱، صربستان ۷۱ و مجارستان ۷۰. اوکراین با ۶۲ امتیاز و قرقیزستان با ۵۳ امتیاز در زمره کشورهای تقریباً آزاد دسته‌بندی شده‌اند.

در زمره کشورهای غیرآزاد اینترنتی جمهوری آذربایجان قرار دارد با ۳۵ امتیاز و پایین‌تر از آن در لیست، قزاقستان ۳۳، بلاروس ۳۱، روسیه ۳۰، ازبکستان ۲۸، پاکستان ۲۷ و ایران با ۱۶ امتیاز دیده می‌شود.

به نوشته «خانه آزادی»، رتبه ایالات متحده در این فهرست برای پنجمین سال پیاپی تنزل را نشان می‌دهد.

به نوشته این گزارش، پخش اطلاعات نادرست، گمراه‌کننده و دستکاری شده در آن کشور به صورت آنلاین همچنان افزایش داشته و حتی بر پذیرش نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از سوی مردم تأثیر گذاشته است.

«خانه آزادی» می‌نویسد که دولت جدید در آمریکا اقدامات امیدوارکننده‌ای را برای حفاظت قوی‌تر از کاربران اینترنت انجام داده است.

به نوشته این گزارش، مقامات حداقل ۴۵ کشور، مظنون به دریافت نرم‌افزارهای جاسوسی پیچیده یا فناوری استخراج داده اینترنتی از فروشندگان خصوصی هستند.

در این گزارش، چین برای هفتمین سال پیاپی به عنوان بدترین محیط برای آزادی اینترنت رتبه‌بندی شده‌ است.

«خانه آزادی» در گزارش خود مربوط به سال ۲۰۲۰، شاخص آزادی اینترنت در ایران را ۱۵ از ۱۰۰ اعلام کرد.

New Title

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر