۱۴۰۰ شهریور ۲۷, شنبه

توئیت؛ معنای حمایت تمام قد کیهان خامنه‌ای از طالبان!

توئیت؛ معنای حمایت تمام قد کیهان خامنه‌ای از طالبان!


توئیت زیر: یک معنای حمایت تمام قد برخی از رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی و برخی از مقامات و نمایندگان مجلس ولایت از طالبان!

زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان امروز در حالی نواخته شد که دانش‌آموزان دختر و معلمان زن از حضور در مدارس این کشور محروم هستند.

وزارت آموزش دولت تروریست‌های طالبان (که برخی رسانه‌های، مقامات و نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن را جنبش اصیل منطقه!‌ می‌دانند!) در حالی از دانش‌‌آموزان پسر و معلمان مرد برای حضور در مدارس دعوت کرده که هنوز از سرنوشت تحصیلی دختران در این کشور خبری نیست.

در بیانیه وزارت آموزش دولت موقت طالبان به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در افغانستان آمده است که معلمان و دانش‌آموزان مرد/پسر باید در ۲۷ ماه جاری به تحصیل و کار خود بازگردند.

این بیانیه در مورد تحصیل دختران یا آموزش معلمان زن اظهار نظری نکرده است. همچنین، طالبان نام «مدارس امارتی» را برای مدارس دولتی ذکر کرده‌اند که از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شده‌است.

در بیانیه وزارت آموزش طالبان همچنین همه معلمان و دانش‌آموزان مرد/پسر را ملزم به حضور در موسسات آموزشی کرده است. در حالی که جامعه بین المللی هنوز دولت طالبان را به رسمیت نشناخته است و هیچ کشوری در جهان تحصیل دختران را ممنوع نکرده است، ممکن است این اقدام طالبان با واکنش‌های گسترده مواجه شود.

مدارس افغانستان باز شدند اما بدون حضور دختران

گزارش بی بی سی: امروز مدارس/مکاتب “پسرانه” در افغانستان پس از تسلط طالبان دوره تازه تحصیلی را آغاز می‌کنند. وزارت معارف/آموزش و پرورش اداره طالبان در اطلاعیه‌ای از دانش‌آموزان پسر و آموزگاران مرد در این کشور خواسته تا به مدارس و مکاتب بازگردند اما دختران را دعوت نکرده که با واکنش‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است.

در اطلاعیه وزارت معارف که روز گذشته نشر شد، آمده است:” به اطلاع تمام مکاتب ابتدایی، لیسه (دبیرستان) و مدارس رسمی طبقه ذکور رسانیده می‌شود تا روند آموزشی خویش را سر از تاریخ ۲۷ سنبله/شهریور آغاز کنند. بنا بر این تمامی استادان و شاگران طبقه ذکور باید به مکاتب خویش حاضر شوند.”

اگرچه وزارت معارف آن را “آغاز روند تدریجی تعلیمی” خوانده است، که ممکن است به معنای تدوین فرامین جداگانه برای تحصیل دختران باشد.

کاربری در توییتر نوشته که “در اعتراض به نادیده گرفتن حق تحصیل دختران، آموزش پسران در مکاتب را نیز تحریم کنید. لبیک گفتن به تبعیض است اگر زنگ مکاتب بدون حضور دختران نواخته شود و شما با بدرقه کردن پسران تان به سوی مکتب عملا این تبعیض را پذیرفته اید.”

کاربر دیگری نیز نوشته که “در دوره قبلی شان (دهه ۱۹۹۰) هم به همین ترتیب مکاتب ذکور شروع شد و گفتند بعد از منظم کردن بخش مکاتب دختران شروع خواهد شد که پنج سال طول کشید.”

حمیرا ثاقب، فعال اجتماعی نیز در توییتر نوشته که “تکرار تاریخ، زنان به جرم زن بودن حبس شدند.”

مریم سادات نیز توییتی نوشته که “بازگشایی مکاتب بدون حضور دانش آموزان دختر و آموزگاران زن یک حقارت تاریخی است بگذارید این دختران بِه ثمر برسد هیچ جامعه بدون حضور زن بِه شگوفایی نمیرسند و پایدار نیست …”

دختران پیش از ورود طالبان به کابل در سال ۱۹۹۲ نیز درس می‌خواندند. اما در دوره پنج ساله قبلی تسلط طالبان بر کابل در سال‌های ۱۹۹۲-۲۰۰۱ نیز دختران از ادامه تحصیل بالاتر از کلاس ششم منع شده بودند.

کاربر دیگری در فیسبوک نوشته که “دختران افغانستان را فراموش نکنید!”

دوستان و رفقای مرد؛ از شما درخواست میکنیم تا هنگام مشخص نشدن آغاز مجدد مکاتب و پوهنتون های (مدارس و دانشگاه ها) دخترانه از رفتن به این مراکز خودداری کنید.”

New Title

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر