سازمان گزارشگران بدون مرز بیانیهای با عنوان “تواب سازی آنلاین، روش تازه سرکوب در جمهوری اسلامی ” منتشر کرد.
بنا به گزارشها، در روزهای اخیر شماری از روزنامهنگاران، نویسندگان و هنرمندان در صفحههای خود در شبکههای اجتماعی با انتشار متنهایی از انتشار مطالب پیشین خود ابراز تاسف کردند که بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی، سازمان گزارشگران بدون مرز این «ابراز ندامت آنلاین» یا «توبه اجباری آنلاین» در پی احضارهای سپاه پاسداران و یا تهدید به بازداشت آنان صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار گزارشی فشار، تهدید و به سکوت وادار کردن فعالان اجتماعی را محکوم کرد.
دو روزنامهنگار محیط زیستی که به پرونده بازداشت و محکوم کردن کنشگران محیط زیست در شبکه اجتماعی انتقاد کرده بودند، مجبور به انتشار متنهای ابراز تاسف و پوزش شدند. شماری از اعضای بنیاد میراث پارسیان در ماههای آبان و بهمن پس از بازداشت دراز مدت، با اتهام جاسوسی به احکامی از چهار تا ده سال محکوم شدند. چگونگی و چرایی این بازداشت و محاکمه از سوی بسیاری از مدافعان حقوق بشر مورد انتقادهای جدی قرار گرفته بود.
مژگان جمشیدی ۲۵ خرداد ماه در صفحه توییتر خود نوشت : “چون در این کشور زندگی میکنم تابع قانونم، اگر بعد از صدور رای دادگاه محیط زیستیها در آبان ۹۸؛ توییت یا ریتوییتی داشتم که شائبه عدم احترام به رای دادگاه را ایجاد کرده؛ اصلاح میکنم که به رای دادگاه احترام میگذارم” یک روز پیش نیز از این نوشته، لیلا مرگن خبرنگار روزنامه شرق این متن را توئیت کرد : “با توجه به نظر نهایی دادگاه به عنوان مرجع نهایی جرایم جاسوسی، حکم مراجع قضایی درباره میراث پارسیان را پذیرفته و در این رابطه هیچ ریتوئیتی نخواهم کرد. با توجه به نظر دادگاه، بابت ریتوئیتهای گذشته عذرخواهی میکنم”.
در تاریخ ۲۹ اردیبهشت نیز محمد معینی وبلاگ نویس و روزنامهنگار به با انتشار متنی گویا از توییتر خداحافظی کرده بود: “الان دارید آخرین توییتهای من میخونید. من ِ ناوابسته، این گوشه فضای مجازی را هم فرومیگذارم برای گلههایی از افسران و سربازان مواجببگیرتان که ستمکاریهایتان را در همه جا تزیین میکنند. من یا هر چه خودم بخواهم مینویسم یا نمینویسم”.
انجام فشار تنها به روزنامهنگاران محدود نشده است بسیاری از نویسندگان و هنرمندان نیز در صفحههای خود در شبکههای اجتماعی متنهای مشابه را منتشر کردهاند. این موج تازه سرکوب علیه روزنامهنگاران و کاربران اینترنتی نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران حتی شبکههای اجتماعی را که پیش از این مسدود و مهار کرده است، تحمل نمیکند.
در تاریخ ۲ تیرماه ۱۳۹۹، سیصد نویسنده، هنرمند و روزنامهنگار با انتشار بیانیهای به فضای هراس و سرکوب، بازداشت و سانسور و تاثیرات ویرانگر آن بر آزادی بیان اعتراض کرده و اعلام کردهاند “انتقاد و آزادی بیان حق همگان است”.
به میدان آمدن چهره های خشن سپاه برای چیست؟
پاسدار حسین نجات (بیسیم به دست، نفر اول از سمت چپ) در پشت پسر خامنه ای در زمان فرماندهی سپاه ولی امر که مسئولیت حفاظت از جان رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده دارد. وی بعدا جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه شد.
به گزارش ایرنا، سرتیپ پاسدار حسین نجات با حکم فرمانده کل سپاه پاسداران به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه منصوب شد.
آیین تکریم و معارفه جانشین قرارگاه ثارالله سپاه صبح روز یکشنبه با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسئولین لشکری و کشوری و نمایندگان دستگاهها و نهادهای انتظامی، امنیتی و خدماتی تهران برگزار شد.
در این مراسم با تقدیر از خدمات و تلاشهای سردار سرتیپ پاسدار محمد کوثری در مدت تصدی مسئولیت، سردار سرتیپ پاسدار حسین نجات به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله سپاه معرفی شد.
قرارگاه ثارالله یکی از قرارگاههای امنیتی سپاه پاسداران در تهران است که وظیفه آن، مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران است. این قرارگاه حاکمیتی بوده و اصلی ترین واحد امنیتی درون سپاه است. قرارگاه ثارالله در صورت بروز بحران به تشخیص شورای عالی امنیت جمهوری اسلامی، مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهدهدار است. وزارت اطلاعات ، نیروی انتظامی و تمامی وزارت خانه های دولت در شرایط بحران تحت کنترل عملیاتی این قرارگاه بشمار میروند.
source https://www.azadegy.de/?p=19880
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر