به گزارش ایسنا، براساس گزارش مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری آمریکا، در حالی که احتمال بستری شدن بیماران بالای ۶۵ سال مبتلا به این بیماری نسبت به افراد جوان بیشتر است اما این موضوع در حال تغییر کردن است چرا که محققان اخیرا اظهار کردهاند میزان آسیب پذیری در برخی افراد جوان برای ابتلا به نوع حاد این بیماری بالاتر است.آنها دریافتند که با افزایش تعداد افراد مبتلا به این بیماری، این موضوع آشکار میشود که جوان بودن نمیتواند مانع ابتلای افراد به نوع حاد این بیماری شود.در این مطالعه محققان شاخصهایی مانند شرایط قلب، دیابت، آسم، شرایط ایمنی(مانند لوپوس، نقرس، آرتریت روماتوئید)، شرایط کبدی، چاقی و سیگار کشیدن چندین نفر را در مدت ۳۰ روز مورد بررسی قرار دادند.
آنها همچنین استفاده از سیگار الکترونیکی را نیز در این شاخصها قرار دادند چرا که تمامی آنها بر عملکرد دستگاه تنفسی و ایمنی تاثیر منفی دارند.آنها آسیب پذیری پزشکی را مطابق هر شاخص ارزیابی کردند و دریافتند که افراد سیگاری ۱۰۰ درصد در خطر ابتلا به نوع حاد این بیماری قرار داشتند و آسیب پذیر بودند.نکته قابل توجه در میان نتایج آنها این بود که میزان آسیب پذیری پزشکی برای افراد غیرسیگاری که شش هزار و ۷۴۱ فرد بودند ۱۶.۱ درصد بود در مقابل نیز میزان آسیب پذیری در هشت هزار و ۴۰۵ فرد جوان که در میان آنها افرادی که سیگار استفاده میکردند نیز بودند ۳۱.۵ درصد بود.
طی این مطالعه محققان به بررسی دادههای تهیه شده از یک نمونه ملی که شامل حدود هشت هزار و ۴۰۰ مرد و زن در سنین ۱۸ تا ۲۵ سال بود، پرداختند و نتیجه گرفتند که “آسیب پذیری پزشکی”(medical vulnerability) در مردان ۳۳ درصد و در زنان ۳۰ درصد است. تأثیر استعمال سیگار در ابتلا به نوع حاد این بیماری از دیگر موارد پیشی گرفته بود و افراد سیگاری بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به نوع حاد این بیماری قرار داشتند.
دکتر “سالی آدامز”(Sally Adams) نویسنده ارشد این مطالعه از بخش پزشکی بزرگسالان و جوانان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو گفت: شواهد جدید نشان میدهد که استعمال سیگار با احتمال بیشتر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ شدید مرتبط است و در صورت استعمال سیگار نه تنها احتمال ابتلا این افراد به نوع حاد این بیماری افزایش مییابد بلکه آنها پس از آن میبایست در بخش آی.سی.یو بستری شوند و در صورت بهبود نیافتن جان خود را از دست میدهند.”چارلز ایروین جونیور”
(Charles Irwin Jr) یکی از محققان این مطالعه گفت: خطر ابتلا به نوع حاد این بیماری درصورتی که افراد سیگاری از بررسیها خارج شوند نصف میشود. تلاش برای کاهش سیگار کشیدن و استفاده از سیگار الکترونیکی در بزرگسالان جوان احتمالاً آسیب پذیری جوانان را در برابر ابتلا به نوع حاد این بیماری کاهش میدهد.تفاوتهای جنسیتی نیز در پنج شاخص آسیب پذیری مشاهده شد. احتمال ابتلای زنان به آسم در مقابل مردان(۱۰ درصد در مقابل ۷.۳ درصد)، چاق شدن(۳.۳ درصد در مقابل ۲.۶ درصد) و شرایط سیستم ایمنی آنها در مقابل مردان(۳.۲ درصد در مقابل ۱.۶ درصد) بود. اما میزان زنان جوان سیگاری در این مطالعه نسبت به مردان جوان سیگاری به طور قابل توجهی کمتر بود و همین موضوع میزان آسیب پذیری پزشکی زنان را پایینتر آورده بود به طوریکه احتمال ابتلای زنان سیگاری به نوع حاد این بیماری ۲۹.۷ درصد و احتمال ابتلای مردان جوان سیگاری به نوع حاد بیماری ۳۳.۳ درصد بود.
امکان انتقال کرونا از انسان به حیوانات تایید شد
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تایید اینکه امکان آلوده شدن برخی حیوانات از طریق تماس با انسانهای آلوده به کرونا وجود دارد، درباره گروههای مختلف حیوانات بهویژه حیوانات خانگی که در معرض خطر هستند و نیز امکان انتقال بیماری از حیوان به انسان توضیح داد.
به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت و بر اساس شواهد موجود به نظر میرسد ویروس کووید-۱۹ از یک منبع حیوانی پدید آمده است، گفت: دادههای توالی ژنتیکی نشان میدهد که ویروس کووید-۱۹ از خویشاوندان نزدیک ویروسهای کرونایی است که در جمعیت خفاش Rhinolophus (خفاش نعل اسب) در گردش است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مدارک علمی کافی برای شناسایی منبع ویروس کووید-۱۹ یا توضیح مسیر اصلی انتقال آن به انسان (که ممکن است یک میزبان واسطه باشد) وجود ندارد، تصریح کرد: از سوی دیگر دریافتهایم که امکان آلوده شدن برخی حیوانات از طریق تماس نزدیک با انسانهای آلوده وجود دارد و این موضوع به خصوص در مورد گربهها اثبات شده است در حالی که تاکنون مورد اثباتشدهای از انتقال ویروس کووید-۱۹ از حیوانات به انسان گزارش نشده است.
امیری با بیان اینکه آزمایش بررسی ویروس کووید-۱۹ در چندین سگ و گربه (گربه خانگی) و یک ببر به دنبال تماس نزدیک با انسانهای آلوده،- مثبت شده است، افزود: گربهها حساسترین گونه حیوانی برای کووید-۱۹ هستند و میتوانند به بیماری بالینی مبتلا شوند. همچنین امکان سرایت بیماری کووید-۱۹ از گربه آلوده به سایر گربهها در صورت تماس نزدیک و طولانی بین آنها وجود دارد.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سایر گربهسانان نظیر شیر و ببر نیز میتوانند به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوند.وی درباره احتمال انتقال ویروس از انسان به سایر گونههای جانوری اظهار کرد: به نظر میرسد راسوها (Ferrets) نیز مستعد ابتلا به عفونت هستند، اما کمتر به بیماری مبتلا میشوند و این در حالی است که در محیط آزمایشگاه راسوهای آلوده به ویروس نیز قادر به انتقال عفونت به سایر راسوها بودند.
امیری با اشاره به اینکه سگها نیز مستعد ابتلا به عفونت هستند اما کمتر از گربهها و راسوها مبتلا میشوند، ادامه داد: امکان آلوده شدن خفاشهای میوهخوار مصری به ویروس کووید-۱۹ در محیط آزمایشگاه اثبات شده اما علائمی از بیماری یا توانایی انتقال موثر عفونت به خفاشهای دیگر را نشان نداده است. همچنین به نظر میرسد طیور و خوکها مستعد ابتلا به عفونت کووید-۱۹ نیستند.وی افزود: در صورتی که فردی هر نوع علائم بیماری (به خصوص تب و سرفه) را دارد باید از ماسک استفاده و از تماس با حیوانات (اعم از اهلی، خانگی یا وحشی) جدا خوداری کند. همچنین در صورتی که به بیماری مبتلا هستید و حیوان خانگی دارید، مراقبت و تغذیه حیوان خود را به فرد دیگری که فاقد علائم بیماری است واگذار کنید و در صورت امکان حیوان را به مکان دیگری غیر از محل زندگی خود انتقال دهید. حتی در زمانی که سالم هستید، قبل و بعد از دست زدن به حیوانات، حتما دست خود را با آب و صابون بشویید و تا حد امکان از دستکش یکبارمصرف استفاده کنید.
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر جلوگیری از تماس حیوانات خانگی با سایر حیوانات به ویژه سگها و گربههای ولگرد تصریح کرد: دقت کنید از مصرف غذا و آب آلوده توسط حیوانات خانگی جلوگیری شود. توجه کنید که حیوانات خانگی باید به طور منظم، دورهای و مستمر از سوی دامپزشک مورد معاینه قرار گیرند و به محض بروز علائمی دال بر بیماری، تا رفع کلیه علائم و تایید دامپزشک مبنی بر درمان کامل، حیوان بیمار در مکانی مجزا از انسانها و سایر حیوانات نگهداری شود.
source https://www.azadegy.de/?p=20221
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر